Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Cristiano Ronaldo: "Förtar lite av glädjen"

englandENGLAND

ANNONS

Daily Star svarar på Arsenals CL-lottning med ”Gud hjälpe oss”, och tillägget ”Bayern är en lott från helvetet”. Den lottningen är ett av de stora ämnen på de engelska sportettorna. Ett annat finns under rubriken ”Arg Klopp rasar mot Neville: Du har ingen rätt snacka illa om vår målvakt”. En reaktion från Liverpooltränaren på Garys kritik av Karius.

Daily Mirror gör Klopp-tolkningen till ”Du misslyckades, så håll tyst”, och lägger till något som mer liknar ett faktiskt citat, ”Han hade som tränare problem att bedöma spelare så varför får han snacka om spelare på tv?”. Tidningens krönikör Stan Collymore ifrågasätter Guardiolas omdöme, efter Citytränarens kommentarer efter förlusten mot Leicester. ”Om han tror man kan vinna Premier League utan att träna tacklingar är han mer än grundlurad”, lyder Collymores dom.

ANNONS

The Sun gör om uttrycket ”Wing and a prayer” till ”Weng and a prayer”, för att beskriva den svåra utmaningen för Arsenal. Men krönikören Neil Ashton är optimistisk, ”Arsenal kan till slut bryta förbannelsen och göra ett stort avtryck i Champions League”. Och så uppmärksamma tidningen som många engelska och andra utländska medier Zlatans Instagrambild. ”Zlatan jämför sig med Frihetsgudinnan”, skriver The Sun. För svensken droppar ännu en oneliner till en bild på sig själv och statyn, ”När du kommer till New York har du Frihetsgudinnan, när du kommer till Sverige har du Zlatan-statyn”.

The Times presenterar ”Exklusivt: Inget nytt avtal för John Terry”. Den numera bänkade Chelseakaptenen, 36, ska ha blivit tillsagd att hans spelarkarriär i Chelsea är över efter denna säsong. Klubben vill däremot ha kvar honom i en annan roll, möjligen med tränarsysslor och/eller som klubbambassadör.

ANNONS

Läs även Peter Hyllmans blogg, ”Vill Arsenal vara stjärngossar eller tomtenissar?”

 

italienITALIEN

La Gazzetta dello Sport skickar ut budskapet ”Roma: Nu är det vi två, Juve”, efter huvudstadslagets tunga seger i går (1-0 mot Milan). Den numera ensamma ligatvåan möter dessutom ligaledaren Juventus i Turin på lördag. Gårdagens match i Rom summeras med ”Niang missar straff, Nainggolan straffade ett bra Milan”. Den italienska CL-lottingen presenteras mot guldfärgad bakgrund och orden ”Guld för Napoli”. För nu väntar ”Utmaningen Ronaldo IV för Sarri”, med syftning på gårdagens Ballon d’Or-vinnaren. Gazzettan noterar sedan Juventus lottning med ”Det gick bättre för Allegri: Porto”.

Corriere dello Sport ser det som att ”Napoli laddar, alla till Madrid”, och riktar in sig på den stora supporterfölje Napoli väntas ta med sig till matchen i Spanien. På liknande vis som Gazzettan ser tidningen nu också att ”Juve-Roma handlar om scudetton”.

ANNONS

Tuttosport andas ut med sitt lag efter lottningen, ”#Puuuuh, Juve fick Porto”, och konstaterar att det var en ”fördelaktig lottning, de vitsvarta slapp de stora klubbarna”. Rubriken ”Nainggolan värmer upp Roma: -4”, syftar på den stundande mötet med Juve och poängavståndet som skiljer lagen åt. Fiorentinas seger (2-1 mot Sassuolo) får rubrik via tvåmålsskytten, ”Kalinic, vilken lyx!”, och efter lagets smeknamn, ”Och nu blommar violerna”. Tuttosport tar sig också an Premier League via italienska tränare, men inte de annars populära varianterna med Ranieri eller Conte. I stället är det ”Watford drömmer, den italienska stilen vinner, Mazzarri blickar mot Europa”. Fast där finns tillägget ”Conte är inte den enda” och ”I kväll är det Ranieris 200:e Premier League-match”.

Läs även Erik Hadzics blogg, ”En hit, tre miss i lottningen”

ANNONS

 

marcaSPANIEN

Marca slår till med en elegant, minimalistisk förstasida. Rubriken ”Fyra guld”, som ett spelkort, med Cristiano Ronaldos profil i fyra guldbollar. Marca beskriver den spanska CL-lottningen som att ”Bara Barça fick en nitlott” (i Paris SG).

Diario Sport klämmer in Eiffeltornet, Messi och Cavani, och beskriver PSG-Barça-lottningen som ”Superåttondelsfinalen”. Tidningen skriver sedan upp motståndaren med ”Barça undvek Bayern, men parades ihop med farliga Paris SG som är en av favoriterna till att vinna Champions League”. Därefter kommer den förväntade beska kommentarerna efter tidningens långa Messi-kamanj för Ballon d’Or. ”Cristiano Ronaldo vinner den mest orättvisa Ballon d’Or”.

Mundo Deportivo tar sig an Barça-lottningen på närmast identiskt vis. Med Messi, Cavani och Eiffeltornet i avslutningsbokstaven i rubriken ”En liten pärla”.

ANNONS

Estadio Deportivo välkomnar Sevillas CL-lottning mot Leicester med ”Som önskat”. För enligt tidningen var det ”Leicester som huvuddelen av supporterskara och även klubben önskat”.

El Desmarque citerar Celta Vigos sportchef Miñambres om att klubben verkligen fick bud på John Guidetti i somras. Men svensken är inte ensam Celta-spelare att vara av intresse för andra klubbar, om man får tro Miñambres. ”Vi hade bud på nästan alla spelare; Guidetti, Orellana, Radoja, Wass, Sergi, Cabral, den enda vi inte lyckades behålla var Nolito”, förklarade han vid ett årsmöte.

Läs även Adam Pinthorps blogg, ”Förvånad om inte fyra spanska lag spelar CL-kvart”

 

frankrikeFRANKRIKE

L’Equipe låter Messi, Agüero och Ibrahimovic titta fram på förstasidan, till rubriken ”Vilka motståndare” (ungefär). Inne i tidningen summerar L’Equipe den tunga lottningen för de franska lagen (PSG-Barca och Man City-Monaco samt Man United- Saint-Etienne i EL) med rubriken ”Så grymt, men så spännande”. Vidare skriver L’Equipe om PSG:s jakt på en anfallare som kan tänka sig en roll på bänken, en inhoppare för Cavani. ”Åtta möjliga vägar”, skriver L’Equipe, och slänger upp potentiella namn: Immobile, Aspas, Bacca, Tevez, Van Persie, Icardi, Jonas och Rashford.

ANNONS

Le Parisien konstatera att det var ”En mycket dålig lottning för PSG”. Ännu en gång dras också frågan om Emery upp. I dag med rubriken ”Har Emery rätt passform för PSG?”. En ”ja”-sida representeras av tidigare PSG-tränaren Luis Fernandez, en ”nej”-sida av tidigare Auxerre-tränaren Guy Roux.

France Football, ja, tidningens förstasida läckte ut i spanska medier redan under måndagsförmiddagen. Och det var ingen fejketta. För här är den igen, med en jublande Cristiano Ronaldo med sin fjärde Ballon d’Or, priset till årets spelare som tidningen delar ut. Lionel Messi slutade tvåa, och till det finns också en kommentar från trean Griezmann på förstasidan, ”Jag slutade bakom två monster”. Och bland de ytterligare 56 sidor som tidningen tillägnar priset, så finns förstås också en intervju med vinnaren. På frågan om Cristiano Ronaldo minns tårarna i samband med att han till slut fick priset för andra gången 2013, svarar portugisen bland annat, ”Jag ville inte vara på samma nivå som alla de som bara vunnit Ballon d’Or en gång. I mitt huvud var jag värd mer än en Ballon d’Or, och jag ville inte bli jämförd med de som bara vunnit en gång”. Han slår också fast att ”2016 har utan tvekan varit mitt bästa år, både individuellt och kollektivt”. På frågan om vem som skulle vunnit flest Ballon d’Or om han spelat i samma lag som Messi (som har fem utmärkelser), blir svaret: ”Det hade varit kul om vi spelat ihop. Stora spelare borde spela ihop. Om vi då spelade i samma lag, så tror att jag hade vunnit fler, men han hade inte varit långt efter (ler)”. France Football frågar också om anklagelserna efter Football Leaks. ”Det är klart att det förtar lite av min glädje”, säger han, påpekar att han alltid försöker göra rätt och riktigt, och lägger till, ”Det finns många oskyldiga som sitter i fängelse. Jag känner mig lite så”. Real Madrids president Florentino Pérez får också tycka till, ”För Real Madrid är Ballon d’Or som en titel”.

ANNONS

 

laggeÖVRIGT

Bild har på nyhetsettan ”Allofs också borta – senaste chefen som får sparken”. Som tidningen redan uppgav i går så var sportchefens dagar i Wolfsburg förbi. Bild kommenterar att Arsenal åter föll på Bayerns lott med ”Bayern har fortsättningsgaranti”, vilket syftar på att laget slagit ut Londongänget två gånger i rad. Under rubriken ”Pulisic stannar i Dortmund” finns en intervju med klubbens sportchef Michael Zorc, som säger just så om lagets stjärnskott. ”Vi har tydligt och klart förklarat att vi inte säljer Christian, och att vi fortsätter räkna med honom. Liverpool kan hålla i sina pengar!”. Vidare berättar Zorc att samtal om nytt kontrakt med Julian Weigel pågår, och även ska inledas med Roman Weidenfeller vid nyår. Zorc vill också behålla Nuri Sahin, trots intresse från Leverkusen, Mönchengladbach och Hamburg,

ANNONS

A Bola firar Cristiano Ronaldos fjärde Ballon d’Or med kaxiga ”Ägare av bollen”.

Läs även Adam Nilssons blogg”Wieder Arsenal – CL-lottningen ur tyskt perspektiv”

Publicerad 2016-12-13 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto