Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Zlatan slagträ mellan Mourinho och Owen

czl1terxeaa3zgqENGLAND

The Sun uppmärksammar Evertons seger (2-1 mot Arsenal) med att göra om välkänt rånbegrepp till ”Ash ’n grab”, efter segerskytten Ashley Williams. ”Exklusivt: Joses tRASH talk”, syftar på att Man United-tränaren Mourinho är ilsken på Marcus Rashford, och menar att den unge stjärnan tappat fokus efter tidiga framgångar och begår för många misstag.

Daily Mail fångar upp fler Mourinho-åsikter. I BT Sport i går kväll hamnade  gav han igen på tidigare Liverpoolstjärnan Michael Owen, numera expert på tv-kanalen. Owen, som också har ett förflutet i United har kritiserat, Zlatan Ibrahimovic. Mourinhos svar i sändningen: ”Även om er kollega Michael Owen inte gillar honom, så är verkligheten den att Zlatan kommer att göra fler mål på en säsong än Michael Owen gjorde på tre. Han (Owen) gjorde 17 mål på tre säsonger, Zlatan är nästan där på sex månader, så han är knappast ett dåligt val för oss” (se nedan). I studion svarade Owen: ”Jag tror att mina mål var av större värde för United, för jag kostade en tiondel av vad Zlatan har i veckolön”.

Daily Telegraph levererade i går eftermiddag uppgiften att Shanghai SIPG var beredd att betala 60 miljoner pund för Chelseas Oscar. Nu uppger tidningen att Chelsea accepterat budet (surprise, surprise), och att ”Oscar har berättat för sina lagkamrater att han ska flytta till Kina”.

The Times drar på ”Pep: Jag är rädd för att få sparken av City”. Det baseras på citatet, ”Fotboll existerar inte som långtidsprojekt. Man måste vinna direkt, och vinner man inte så är man i trubbel. Cheferna bestämmer. Jag känner det som att jag har deras stöd, men verkligheten är den att man måste vinna. Allt kan hända. Vår ställning hänger på resultaten”, som Guardiola uttryckte det, och samtidigt underströk att han inte hade några planer på att hoppa av. Times har också transferuppgifter. ”Exklusivt: Bayern har ögon på petad Dier”. Förutom den tyska storklubben är enligt tidningen även Chelsea intresserad av Tottenhams engelska landslagsmittfältare, om denne beslutar sig för att lämna.

Daily Mirror ger stort utrymme åt Evertons seger på sportettan, och plockar i artikelform även med Koemans syrliga kommentar till Wenger, som hade klagat på domaren Clattenburg. ”Jag är inte förvånad över Wenger och hans kommentarer, eftersom det är tredje gången som jag vunnit hemma mot Arsenal och för tredje gången i rad handlar det om domaren. Okej då, jag beklagar Arsenal, vi vann tack vare domaren i kväll. Ledsen!”.

 

ITALIENczmvue9wiaadkzw

La Gazzetta dello Sport ser ”Scudetto-mercato: Juve-Roma i total kamp”. För klubbarna slåss inte bara om titeln och möts i helgen, matchen mellan lagen ”fortsätter i förhandlingar om Rincon (från Genoa) och Atalantas juveler Kessie och Caldara i juni”. Maktövertagandet i Milan fortsätter med ”Ytterligare 100 miljoner euro från Kina till Milan, men inte till värvningar”. Och så har klubbens straffsumpare mot Roma senast något att säga, ”Niang: Nästa straff tar Lapadula”. Vidare skriver Gazzettan att ”Monchi blir ny sportchef” i Roma. Ett avtal är klart och Monchi anländer från Sevilla i juni.

Corriere dello Sport har också blicken stadigt fäst på transfermarknaden. ”Ett galet transferfönster öppnas: Två stora värvningar för Allegri och Sarri”. Det är överrubriken. ”Juve: N’Zonzi – Och Pavoletti till Napoli”, bildar sedan fet rubrik. Nedanför fortsätter CdS textmässigt att blanda de båda affärerna, ”Bud på 30 miljoner euro för Sevillamittfältaren. Genoas anfallare säger ’ja’. För de båda klubbarna handlar det nu om detaljer”. Juve uppges betala 15 milj euro omedelbart, och lika mycket längre fram. Napolis köp uppges värd 15 milj euro, och en överenskommelse till 2021 finns redan med anfallaren. Inför helgens stormöte skriver tidningen, ”Roma på marsch: Juventus Stadium målet”. De 2 000 biljetterna till Roma-fans sålde slut på 42 minuter.

Tuttosport porträtterar Juves tränare under rubriken ”Anti-Roma”, och påminner om ”Allegri, ett historiskt nej, sedan mycket framgång”. Allegri tackade nej till Roma 2013. ”Juve-N’Zonzi: Vi är framme”, ger också anledning att tro att en affär är nära förestående.

 

czmlrvixaaamgyrSPANIEN

Marca menar inför Real Madrids match mot Club América i klubblags-VM på torsdag, att ”Ramos ger dem panik”. Så har det mexikanska lagets tränare Ricardo La Volpe också varnat sina spelare för den spanska backen, som ofta gör viktiga mål, ”Den som låter Ramos göra mål får betala middagen för hela laget”. Men Real Madrid-spelaren är ett frågetecken efter skada, och kommer att testas i dag, för att se om han kan spela.

AS må tycka att ”Cristiano förnyar sig själv” men AS gör det inte. Rubriken är till citat som alla tycks hämtade från gårdagens France Football. Som ”Att byta position är en tanke att ha med i beräkningen”. AS har också tagit med röstfördelningen i France Footballs Ballon d’Or i form av en karta med blått för de länder där journalistrepresentant hade Cristiano Ronaldo som etta. Eftersom det var 80 procent blir det mycket blått.

Diario Sport skriver att ”Cancelo väntar på Barça”. Den 22-årige backen är inte längre aktuell för en övergång i vinterfönstret men har enligt tidningen en kompromiss med Valencia om att tillåtas lämna klubben i sommar. Under rubriken ”Alcácer gör sitt första mål” följer en matchrapport från 5-3-segern i träningsmatchen mot Al Ahli.

 

FRANKRIKEune14122016_hd

L’Equipe menar att det är ”Förkylt för Marseille”. Den till synes ständigt krisande klubben åkte ut på straffar i ligacupen i går mot ett Ligue 2-lag (3-4 mot Sochaux, 1-1 efter full tid). Förre PSG-tränaren Laurent Blanc har hållit sig borta från rampljuset men är tillbaka i rubrikerna, om än bara med ”Jag vill fortfarande jobba som tränare”. Blanc säger vidare att han ”förblir en PSG-supporter” och om ligafajten att ”Ni ska få se, i slutändan kommer PSG att vara först”. Om avskedet från PSG i somras konstaterar Blanc att ”Det gick lite brutalt till”.

Le Parisien skriver att ”Jesé förblir ett mysterium”. Den förre Real Madrid-spelaren har bara spelat en match från start för PSG och bara gjort ett mål. Men han kan få chansen från start i kvällens ligacupmöte med Lille. Le Parisien uppger även att ”Det är hett mellan Draxler och PSG”. Intresse för Schalkespelaren har funnits sedan i somras, kontakter finns fortfarande mellan klubbarna och att spelaren är på väg bort för vad tidningen uppskattar till 30 miljoner euro, får PSG att slicka sig om munnen.

 

czlnzdtxcaqo3eyTYSKLAND

Bild utropar på förstasidan att ”HSV förblir galet!”, med uppföljning om att nya ordföranden ”Bruchhagen vill ha tillbaka Beiersdorfer”, som han själv ersatte för ett par dagar sedan. Tidningen menar att Beiersdorfer nu kan bli aktuell som sportchef.

Hamburger Morgenpost är också på ämnet. Lokaltidningen har redan gjort en webbfråga, och 82 procent av de svarande tycker via ja-nej-alternativ att Beiersdorfer borde bli sportchef.

Sport Bild klaffar i med ”Nya HSV – 20 miljoner euro för Bruchhagen”. Enligt tidningen har investeraren Klaus-Michael Kühne gjort så pass mycket pengar tillgängliga att spendera på nya spelare i januarifönstret. Några andra rubriker på förstasidan som ska locka till köp av veckans nummer: ”Aubameyang – Sanningen om Real Madrid” och ”Müller – Ancelottis nya måltaktik”. Krönikören och förre stjärnspelaren Lothar Matthäus höjer ett finger, ”Jag vill varna FC Bayern”, säger han inför CL-mötet, och tror det tyska favoritlaget kan få det svårare än många tror.

Westdeutsch Zeitung har talat flyttrykte med Mönchengladbachs sportchef Max Eberl. ”Bayern existerar inte som ämne”, lyder svaret i rubrikform. Han avfärdar uppgifterna om en potentiell flytt till Hoeness klubb med ”Jag behöver inte göra några statements. Jag har ett kontrakt till 2020 utan någon utköpsklausul. Jag trivs jättebra i klubben”.

 

ÖVRIGTczjwjynw8aexpuz

BT (Danmark) skriver att ”FCK får ta fram den stora checkboken – så mycket kostar Delaneys ersättare”. Den nu klara värvningen av 26-årige mittfältaren Uros Matic, lillebror till Chelseas Nemanja Matic, från Sturm Graz kostar enligt tidningen FC Köpenhamn 2,5 miljoner euro. Han bli därmed den fjärde dyraste värvningen klubben gjort.

Ovación (Uruguay) har under rubriken ”Explosiv!” en intervju med landslagsstjärnan Luis Suárez. I slutet av den ger Barça-anfallaren en hyfsat syrlig kommentar på att inte ha vunnit Ballon d’Or. ”Jag prioriterar gruppen och vad laget vinner. Förutom att det är viktigare, så har jag alltid sagt att det finns spelare med mer marknadsföring än jag”. Vem kan han syfta på?

A Bola (Portugal) hävdar att ”Guardiolas stärker greppet kring Ederson”. City var på nytt på plats för att granska målvakten mot Napoli. A Bola tillägger att Ederson ”har en utköpsklausul på 30 miljoner euro, men en förlängning är sedan länge utlovad”. Även Inter uppges sedan tidigare intresserad av den 23-årige brasilianaren, ifall Handanovic lämnar i januari.

Publicerad 2016-12-14 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons