Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

”Rooney lever i Zlatans värld nu”

czq8xpzwgaelhv5ENGLAND

Daily Telegraph såg ett ”Rån hos Palace”, när Man United lämnade London med seger (2-1 mot Crystal Palace). Närmast som en replik på Mourinhos tidigare kommentarer om att United har otur, skriver Telegraph vidare att ”Ibrahimovics sena avgörande och Pogbas offsidemål gav United en tursam seger”. Mer United, ”Schneiderlin allt närmare en övergång för 24 miljoner pund efter miserabla 18 månader i United”, uppger tidningen.

Daily Mirror drar också in kommentarer från Mourinho, via ”Rojo’s Red Missed” (en ordlek på ”red mist”, att tappa huvudet, och att domaren missade att ge Rojo rött kort). För Unitedtränaren ville inte diskutera tacklingen, utan hävdade bara att backen är ”aggressiv och spelar rent”.

The Sun gör för sjuttioelfte gången en ordvits där ”That’s” blir ”Zlat’s”. Den här gången med ”Zlat’s a bit handy”, vilket också har en dubbelmeningen: att svensken var till nytta men också använde arm i förspelet till Pogbas kvitteringsmål, som han medgav. Störst rubrik får dock Chelsea efter tionde raka segern (1-0 mot Sunderland). ”Blue they know it’s Christmas”, en ordlek på klassisk, gammal välgörenhetssång. Chelsea kommer att leda Premier League över jul.

Daily Mail tar sig an Chelseas tionde raka seger med ”We’re so Fab” (för både ”fabulous”, fantastiska, och Fàbregas, målskytten). Zlatan får en rubrik på sportettan, ”Zlatans Palace Raid”, och indirekt en till i tidningen. ”Rooney har fått en biroll – han är bara en frivillig hantlangare i ett lag som styrs av Ibrahimovic”. Krönikören Adam Croft menar i sin matchkrönika att ”Rooney lever i Zlatans värld nu. Och i Zlatans värld finns bara en spelare som styr anfallet och det är inte Rooney”. Croft påpekar att Rooney byttes ut och avslutar texten med ”Mourinho välkomnade slutsignalen med att rusa in på planen och omfamna Ibrahimovic. När laget var på väg ner i spelartunneln väntade Rooney på huvudpersonen, skakade hand och utbytte leende. Det här är hans liv i Zlatans värld”.

Manchester Evening News har rubriken ”Paul Pogba avgörande, Phil Jones strålande” till sina spelarbetyg. Zlatan får samma betyg som de båda, sju, men tydligen utan att imponera på samma vis. ”Att han hamnar för djupt i banan var på nytt ett problem, och han visade emellanåt brist på energi, men han svarade ännu en gång för ett avgörande mål”, skriver MEN. Och Zlatan, han tackade fansen (se nedan).

 

 

ITALIENczrx6djweaawpev

La Gazzetta dello Sport ägnar större delen av förstasidan åt Gazzetta Sports Awards. Bortsett från det finns bland annat ett litet Juventussvep. ”Vi kan bli legendariska, vi finns med även i kampen mot jinxar”, menar klubbpresident Angelli, och förtydligar med ”Vi vill vinna både Champions League och sjätte raka ligatiteln, men alla krafter är emot oss”. Klubbens mercato summerar Gazzettan med ”Caldara klar, Kessie bromsad, Witsel väntar”. Det finns även Inter-mercato på förstasidan, ”Piolis lista: Lassana Diarra, Rincon eller Badelj till mittfältet”.

Corriere dello Sport matchar Gazzettans rubrik om Agnellis drömmar, med liknande drömmar från Dybala. ”Juve vill ha allt”, lyder citatrubriken, under vilken Dybala fungerar som ett eko åt klubbpresidenten när han påpekar att Turinlaget är ute efter både CL och sjätte raka Serie A-titeln.

Tuttosport ser Juventus jakt på talanger i perspektivet av att ”En cykel leder till en annan”, och klubben ”jobbar med att dagens framgångar också ska bli morgondagens”. Enligt tidningen är Juve ”allt närmare Atalantas juveler”, Mattia Caldara och Roberto Gagliardini. Torino, då? Jo, även där händer saker, ”Iturbe, ja till Torino!”.

Tuttomercatoweb slänger fram ”Exklusivt: Inte bara Inter, även Napoli intresserad av talangen Haksabanovic”. Det rör sig om Halmstads BK:s 17-åring, som så sent som för en vecka sedan uppgavs i Belgien för att skriva kontrakt med Club Brügge.

 

czrw9zjxgaafw-8SPANIEN

Marca ser klubblags-VM-pokalen som ”Kär och fin” för Real Madrid, och den skulle vara ”kronan på verket för ett storslaget 2016”. Real inleder klubblags-VM i dag med match mot Club América. Tidningen uppmärksammar också det mexikanska lagets tränare La Volpe, som är vidskeplig. ”Det skulle dessvärre vara en förbannelse att skaka hand med Zidane. Sedan när gör man det innan match i Europa?”, säger han. Det rör upp känslorna hos den spanska tidningen. ”I Mexiko är de vana vid La Volpes pajaserier, men att nobba en fotbollslegendar som Zizou är något helt annat”, skriver Marca indignerat.

AS tar fasta på avsparkstiden i Japan (kl 11.30, svensk tid) med rubriken ”Real Madrid-morgon”. Vid seger är det redan klart vilket lag Real Madrid möter: ”Lokala laget Kashima överraskande i final” (3-0 mot Atlético Nacional).

Sport har blickarna på annat håll. Förstås. ”30 miljoner euro för Cancelo”, är en uppdatering på högerbackjakten. Det är priset som Barcelona får betala får Valenciaspelaren, som även om han skriver nytt kontrakt med Valencia inte kommer att ha en högre utköpsklausul, uppger Sport. Sedan har tidningen supernyheten att ”Messi och Antonella ska gifta sig”, vilket Sport påpekar bara är en bekräftelse på vad tidningen redan uppgett.

Mundo Deportivo håller sig också borta från Japan. Rubriken ”Ökenderby” hämtar näring på helt andra geografiska marker. Det bygger på intervjuer med Xavi, ex-Barça, och Sergio García, ex-Espanyol, som spelar för olika qatariska lag, Al Sadd och Al Rayyan.

Cadena Cope bjuder på intervju. ”Ancelotti: Det var rätt att Cristiano Ronaldo vann Ballon d’Or, han har varit bäst 2016”, lyder rubriken. På frågan om vem han skulle välja till Bayern München, Cristiano Ronaldo eller Messi, svarar Ancelotti: ”Jag har allt jag behöver här, jag vill inte ha mer. Jag har tillräckligt med problem, jag vill inte sätta någon mer på bänken. Självklart skulle de vara startspelare här och i vilken annan klubb som helst”.

Super Deporte ältar anfallsjakt för Valencia i januarifönstret. I dag med tre spelare: Kalinic (Fiorentina), Batshuayi (Chelsea) och Zaza (West Ham).

 

FRANKRIKEune15122016_hd

L’Equipe dras med i Monacos klang och jubelföreställning i ligacupen i går (7-0 mot Rennes), och ser den också i skenet av de många målkavalkaderna i höst. ”Ständig fest”, konstaterar tidningen. Noterbart från cupespelet är också att Salin, Karl-Johan Johnssons ersättare i Guingamps mål, blev matchens lirare (4-3 mot Lyon efter straffar). På annan plats i tidningen finns ”Zubizarreta skruvar upp intresset för Amavi”. Marseilles sportchef har vid två tillfällen på senare tid träffat representanter för Aston Villas vänsterback. Även två Premier League-klubbar uppges intresserade.

Le 10 Sport ser Marseille lura på en annan spelare. En svensk sådan. ”Exklusivt: Marseille på jakt efter Lindelöf”, skriver sajten, och hänvisar till källor. Ytterligare en klubb kan därmed läggas till den långa listan som redan uppgetts ute efter Benficas svenska landslagsbacken.

Le Parisien anser att ”PSG hittade sina färger igen”, genom gårdagens ligacupseger (3-1 mot Lille). Framför allt är det en spelare som imponerar och ger hopp inför fortsättningen: Verratti. ”Super-Marco är tillbaka”, som matchartikelns rubrik lyder.

 

19471_bvvlvojgofzaacdxjdqpd27cdgptTYSKLAND

Bild analyserar spelarsituationen i Wolfsburg under ”Dessa stjärnor lämnar i vinter”. Bazoer har anslutit till klubben från Ajax för 12 miljoner pund, och ett kontrakt till 2021, men flera spelare är också på väg bort. Luiz Gustavo väntas dra in 15 milj euro i försäljningspengar. Inter och kinesiska klubbar, inklusive Guanghzou Evergrande, anses intresserade. Tre andra spelare som väntas lämna är Julian Draxler, Ricardo Rodriguez och Vierinha.

Kicker ställer sig frågan ”Klarar han av det?”, med bild på Hamburgs nya ordförande Bruchhagen. Inne i tidningen beskrivs uppgiften som väntar i krisklubben som ”Herkulesjobb i Hamburg”. En annan rubrik gäller Bayern München. ”Förlängning: Ett år till för Rafinha”. Den 31-årige högerbackens nuvarande kontrakt går ut i sommar.

 

Publicerad 2016-12-15 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons