Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

”United fruktar att Zlatan flyttar”

czwnanbxcaakicdENGLAND

The Sun har svårt att släppa ordlekar med ”Zlat’s” (av ”That’s). I går hade tidningen ”Zlat’s a bit handy”, efter svenskens segermål mot Crystal Palace. I dag gäller ”Zlat’s all folks”. Den här gången också med exklusiv-stämpel och uppgiften att ”Man United skräckslagna över att Zlatan Ibrahimovic kan lämna Old Trafford för LA Galaxy i sommar”. Mourinho vill utnyttja optionen på ytterligare ett år, ”men Ibrahimovic, som gjort 14 mål på 20 matcher, vill bara stanna om han tror sig kunna påverka United i jakten på titeln. Han vill inte ses som ett stort namn som bara är där för pengarna och för att spela en biroll, eller inte kunna matcha sina egna höga krav på sig själv i en av Europas toppligor”. Zlat’s it. Fast det finns fler rykten om utomeuropeiska klubbar som försöker locka PL-stjärnor. ”Exklusivt: Alexi Sanchez erbjuden avtal värt 500 000 pund i veckan för att spela för Manuel Pellegrini i Kina”. Det är Hebei China Fortune som påstås vilja locka Arsenalspelaren med en världsrekordlön. ”Om Alexis vill komma har vi en klubb för honom. Han kan komma till Kina omedelbart”, ska Pellegrini ha yppat.

Daily Mirror fortsätter på temat Alexis Sanchez och lön. Arsenal uppges ha erbjudit ett kontrakt på 180 000 pund i veckan (han har för närvarande 130 000). Men chilenaren vill ha 250 000 pund, och förhandlingarna kan dra ut på tiden rejält. Enligt Mirror har varken Sanchez eller Mesut Özil, som Arsenal också förhandlar kontrakt med, heller fått några försäkringar om att Wenger bli kvar. Därav rubriken ”Arsenal försöker behålla stjärnanfallare men – Nämn inte tränaren”.

Daily Mail drar på samma Arsenal-erbjudande och Alexis Sanchez-nobb under rubriken ”That’s rich” (översättningen ”magstarkt” har inte samma klang i sammanhanget). Men tidningens stora exklusiva nedslag är ”Rooneys sjuåriga son tränar med City!”. Kai har tidigare tränat med Uniteds akademi men nu bytt sida i stan. Pappa Wayne ska själv ha hängt med föräldrar till de andra spelarna i Citys sjuårslag. Daily Mail bidrar också till de nuförtiden populära uppgifterna om förestående flyttar till Kina för megapengar. ”Cesc Fàbregas kan bli nästa Chelseaspelare till Kina – Guangzhou Evergrande kan lägga 40 miljoner pund i sommar”. Det är summan som Chelsea uppges hoppas på.

The Times ser en ”Italiensk revolution”, och lägger till ”Ett år efter Mourinhos avsked är Chelsea nummer ett vid jul”. När Mourinho fick sparken den 17 december förra året låg Chelsea en poäng ovanför nedflyttningsstrecket. Ett ämne vi diskuterade i Headlines webb-tv i går. Liksom kinesiska löner.

 

ITALIENczwr3jiwqaeea5y

La Gazzetta dello Sport har krigsstämning på förstasidan. Först är det ”Strid om VAR”, alltså Video Assistant Referee. ”Real Madrid revolterar” och ”Modric: Det är inte fotboll”, efter en målkontrovers i klubblags-VM. Sedan gäller ”Världarnas krig” som begrepp på sammandrabbningen mellan Juventus och Roma i morgon. ”Spelare från tre kontinenter och tydliga DNA: Allegri som Trapattoni, Spalletti i Liedholms fotspår”.

Corriere dello Sport gillar att dra på sina intervjuer. I dag ”Exklusivt med Candreva: Min Inter är framtiden”. Sedan radas citat upp. Som ”Vi kan påbörja en stor era. Jag kom hit för att det är en världsklubb” och ”Jag vill bli en referenspunkt för klubben, jag är Sunings första värvning”. Inför morgondagens stormatch finns ”Juve-Roma, giganternas match”. Inte bara för att det är två stora klubbar, och som ligger etta och tvåa, utanför att det rent fysiskt är stora spelare. ”Dzeko (192 cm) mot Higuaín (185 cm), och sedan Szczesny, Buffon, Rüdiger, Chiellini…i morgon är det kamp mellan de långa männen”.

Tuttosport landar i ”Juve-Witsel: Vägen är fri!”. Låt oss hoppas det. Om inte annat så för att slippa de närmast dagligen återkommande ryktena om belgaren. Sex miljoner euro plus bonusar väntas mätta Zenit. Juve hoppas också göra klart med ytterligare en mittfältare, Sevillas N’Zonzi. På annat håll på förstasidan finns, ”I Torino kommer Iturbe att bli Iturbo igen”. Det är tränaren Mandorlini, som satte fart på spelarens karriär i Verona, som uttalar sig. ”Med Mihajlovic kommer han att ha kul”, menar Mandorlini. Det framkommer också att Tuttosport i går hade ”Torino i derby om unga fenomenet Isak”. Torino ska ha försökt ge sig in i kampen med storklubbar som Juventus om den 17-årige svensken. Tuttosport uppger att Torino frestat AIK med sju miljoner euro i två delbetalningar, ett förslag som enligt tidningen inte fallit i god jord.

Giornale di Sicilia uppger att ”Zamaprini skyndar på en försäljning av Hiljemark”. Den svenske landslagsspelaren har en tung höstsäsong bakom sig, och enligt den sicilianska tidningen har den 24-årige mittfältaren ”varit i skyltfönstret flera månader, men nu vill Zamparini skynda på en försäljning”. Några Premier League-klubbar uppges intresserade.

Tuttomercatoweb fyller på med”Exklusivt: Hiljemark-Palermo vill säga hej då till varandra, en historia vid slutstationen”. Enligt sajten, som inte ger några källhänvisningar, råder en vilja hos båda parterna att gå skilda vägar i januarifönstret.

 

 czwnorhxgaa9xmSPANIEN

AS hänger upp sig på ”Teknikschabbel”, användandet av VAR (Video Assistant Referee) som skapade förvirring vid Cristiano Ronaldos mål för Real Madrid (2-0 mot Club América). ”Domaren dömde mål för CR7, dömde sen bort det efter att ha fått instruktioner, men tilldömde det igen!”. Tidningen lägger till att ”Fifa försvarar systemet trots två missar”. Real Madrid möter hur som helst Kashima i finalen av klubblags-VM på söndag.

Diario Sport gottar sig som väntat åt Luis Suárez kontraktsförlängning. Eller som tidningen uttrycker det, ”Suárez, i Barça för livet”. Tidningen påpekar att kontraktet är till 2020, plus ett optionsår, samt att utköpsklausulen är på 200 miljoner euro. Nedanför lägger Sport till, ”Nu fattas bara Messi”. Enligt tidningens uppgifter är dock inget datum ännu satt för möte mellan klubbpresidenten Bartomeu och Lionels pappa och agent Jorge.

Radio Esport Valencia 91,4 FM uppger att Valencias intresse för John Guidetti tagit ny fart, skriver moiscelste.com, en stor supportersajt till Celta Vigo. Valencia är på jakt efter en anfallare i januarifönstret. Guidettis namn var aktuellt redan i somras, och har även nämnts under hösten. En försäljning under utköpsklausulen på 25 miljoner euro skulle inte uppskattas av Celtafans, poängterar moiscelste.com. Svenskens popularitet i Vigo var så sent som i går tv-inslag i Spanien (se klipp ovan).

 

FRANKRIKEpreview-640-900-322175_1

L’Equipe har ”Lönerna i Ligue 1” som dagens tema. De sex första platserna tillhör PSG-spelare, med Thiago Silva i topp med 1,1 miljoner euro i månaden, före Angel Di Maria 900 000 och Edinson Cavani 800 000. Tidningen har på annat håll också en lite rubrik om ”Ancelottis hyllning till Ibra”. För Bayerntränaren säger i en intervju med Sport Bild om sin tid i PSG att ”Jag vill understryka att Zlatan Ibrahimovic var till ovärderlig hjälp på daglig basis. Han var som en hjälptränare”.

Le Parisien låter PSG inta nästan hela nyhetsettan. ”PSG-stjärnornas verkliga löner” är en fortsättning på temat i L’Equipe. Genomgången tar avstamp i att ”Genomsnittslönen bland de 500 proffsspelarna i eliten (Ligue 1) är runt 50 000 euro brutto i månaden. I PSG är denna snittlön 450 000 euro, nästan tio gånger högre”. Till detta tillkommer bonusar, i Thiago Silvas fall, ligans högst betalde spelare (se L’Equipe), även bland annat åtta resor Paris-Rio de Janeiro fram och tillbaka.

 

TYSKLAND

Bild har en intervju med Bayern Münchens David Alaba, som snackar ligatitel och konstaterar att ”RB Leipzig gör det inte enkelt för oss, men även Dortmund kommer också att vara en utmanare”. På frågan om vilken nu aktiv spelare som imponerar på honom, så svarar den österrikiske backen, ”Franck Ribéry fascinerar mig fortfarande. Han har bara en så galen kvalitet på planen. Men framför allt är han en bra kompis. Han har pushat från början och hjälpt mig”.

Sport Bild kom redan i går med uppgifter om Gündogans skada, som stärkte Man City-tränaren Guardiolas uttalade farhågor. Den tyske mittfältaren har troligen dragit sönder korsband och blir borta sex till åtta månader, vilket innebär resten av säsongen. Men tidningen reserverar sig med att diagnosen ännu inte är definitiv.

 

czwrbpcxeae0frxÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) ser Erik Hamrén som ett av fem alternativ till att ersätta sparkade Lars Söndergaard i Ålborg. Den förra svenske förbundskaptenen var tränare i klubben 2004-2008. Under rubriken ”Det romantiska” alternativet skriver tidningen att ”Det var något magiskt med ’Smukke-Erik’ och Ålborg. Men det hör till historien att Hamrén hade framgång när Ålborg spenderade mycket pengar. Det är nya tider nu”.”Smukke-Erik”, alltså. Här gissningsvis mer ”Sköna-Erik” än”Snygg-Erik”. Bland de fyra andra alternativen finns också ”Det givna”, som Eksta Bladet uttrycker det: ex-MFF-tränaren Alan Kuhn.

Algemeen Dagblad (Holland) stämplar Ajax som ”Floppar”, efter oväntade cupförlusten i går (1-2 mot Cambuur). ”Tränare Bosz: Jag saknar ord”. Han fortsätter leta. ”Skamligt är att uttrycka det milt”, säger han, samtidigt som han påpekar att Cambuur förtjänade segern.

Publicerad 2016-12-16 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons