Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

”Kan bli Zlatans största bedrift”

ENGLAND

Daily Telegraph låter Wengers liknelse dra blickarna till sig. ”Domare beskyddas som lejon på zoo”, röt den ilskne Arsenal-tränaren efter matchen (1-2 mot Man City).

englandDaily Mirror serverar samma citat på tabloidvis, ”Zoo don’t know what you’re doing”. Inte särskilt oväntat har tidningen De Bruyne som matchens lirare. Sin vana trogen delar Mirror ut höga poäng, belgaren får nio av tio. Arsenals Özil får lägst betyg med fyra.

The Guardian blickar fram mot kvällens match, Everton-Liverpool. ”Merseyside-derbyt kommer att bli som ett krig, säger Origi”. Och så har tidningen som de flesta andra med Zlatans citat till Man Uniteds hemsida. ”Jag känner mig bra. Även om jag är 35 år, så känner jag mig i sinnet som om jag är 20 år. Jag tror jag kan spela till jag är 50 år! Ju äldre jag blir, desto bättre blir jag – som vin. Gillar ni vin? Det är den perfekta jämförelsen”. En jämförelse Zlatan också gjort tidigare.

Daily Mail låter också experten Jamie Redknapp göra en Zlatan-jämförelse som gjorts både en, två och tio gånger tidigare. ”Zlatan är precis som Eric Cantona”, lyder rubriken på den forne Liverpoolspelarens krönika. Han medger att han hyste tvivel när Zlatan flyttade till United, tar tillbaka dem alla och funderar i stället, ”Kan ni föreställa vad han hade åstadkommit om han kommit hit redan för tio år sedan?”.

The Sun kan bara inte låta bli ordförvrängningen ”Zlat” för ”That”, och har i dag ”Nifty 50, Zlat’ll do”, som rubrik på sportettan för svenskens citat. Sedan är det krönikören och forne landslagsstjärnan Alan Shearers tur att bländas av den svenske anfallaren. ”Det är en helt enastående atlet och ett enastående föredöme för alla spelare, ung som gammal”, skriver Sherarer, och fortsätter med ”Herregud, vilken genomslag han haft både i ligan, och viktigare, för Unitedfans och dess klubb. Han har blivit en lyckobringare för vad som liknar en renässans på Old Trafford”. Sedan tittar Shearer på Zlatans målfabrikation. ”Om den här svenske veteranen skulle sluta som skyttekung i ligan, så skulle det i mina ögon vara hans allra största bedrift – och det finns redan många”.

Läs även Peter Hyllmans blogg inför Liverpoolderbyt, ”Kärlek börjar med bråk”

 

ITALIENtyskland

La Gazzetta dello Sport drar en parallell mellan Napolis och Real Madrids huvudpersoner i går med rubriken ”Fe-no-me-na-la”. För det följs av ”Vilken söndag för Mertens och Cristiano Ronaldo, rivaler i Champions League”. Det möts som bekant i CL, och medan den senare gjorde ett hattrick i klubblags-VM-finalen, var Mertens snäppet bättre i Serie A med fyra mål när Napoli vann (5-2 mot Torino). Gazzettan delar sällan ut nio av tio i spelarbetyg, men just det får belgaren. På annan plats frågar sig tidningen, ”Är Inter pånyttfödda?”, och har själv ett delsvar, ”Candreva, ja, första bortasegern på tre månader” (1-0 mot Sassuolo). Från övriga matcher märks ”Palermo, galen comeback sent i matchen” (4-3 mot Genoa). Quaison blev målsskytt och får hyfsat fina betyget 6,5. ”Målet var en pärla, men i övrigt inte så mycket”. Även kritiserade Hiljemark får 6,5. ”Tog sig i matchen när det var som svårast och hjälpte till att ändra rytmen”. Även Crotones Samuel Rohdén får 6,5 (0-2 mot Udinese), liksom Bolognas Emil Krafth (3-0 mot Pescara).

Corriere dello Sport drar till med en annan parallell för Napolis fyramålsskytt, ”Diego Armando Mertens”. Förutom ett Maradonaliknande mål, motiverar tidningen jämförelsen med, ”Napoli helt till sig av lycka, som under de gyllene tiderna”. Corriere dello Sport vandrar vidare i minnenas allé med ”Den senaste Napolispelaren att göra fyra mål i en match var Savoldi 1977”.

Tuttosport låter sig inte bekymras av andra lag. ”Imperiet”, skriver tidningen med bokstäver feta som stammar på mammutträd, och lägger till, ”Juve redan vintermästare och utan rival”. Därefter listas ”Saker som Juve har men inte de andra”. Torino saknar i alla fall mycket i går på San Paolo. ”Mardröm för Torino – inte så här, Miha!”, utbrister tidningen efter Napolis utskåpning.

 

SPANIEN

spanienMarca håller på att spricka av stolthet efter gårdagens seger i klubblags-VM (4-2 mot Kashima). ”Real Madrid femfaldiga mästare”, mynnar ut i huvudrubriken ”Världsrekord!”. Och det bara fortsätter. ”Bäst i Spanien: 32 ligatitlar, bäst i Europa: 11 CL-titlar, bäst i världen: 5 klubblags-VM”. Smolk i glädjebägaren är dock bänkade James Rodriguez, som öppnade dörren för en flytt. ”Jag kan inte bekräfta att jag stannar”, sa James bland annat (intervju ovan), och påpekade att han hade anbud att fundera över den närmaste veckan. Enligt Marca har James uttalande irriterat Real Madrid-ledningen, som anser att tajmingen vara illa vald.

AS låter liksom Marca det jublande Real Madrid-laget täcka både fram- och baksida av tidningen. ”Femfaldiga mästare”, skriver AS också lika stolt som Marca.

Sport firar Barças derbyseger (4-1 mot Espanyol) med en hyllning till ”Messias”, som inte krävs så mycket fantasi att gissa vem det handlar om. En annan väntad rubrik på förstasidan är ”Real Madrid mästare på order”, vilket syftar på att domaren tycktes ångra sig och inte visa upp ett andra gult kort till Sergio Ramos i gårdagens final.

Mundo Deportivo är också inne på att ”Real Madrid vinner med hjälp, och James vill lämna”. Tidningen hyllar tvåmålsskytten Suárez, men framför allt Messi. En krönika har helt enkelt rubriken ”The Best”. För inte tänker MD acceptera France Footballs utmärkelse Ballon d’Or till Cristiano Ronaldo. ”Priset till världen bästa fotbollsspelare återstår. Fifa har ännu inte delat ut det. Namnet är The Best. Efternamnet bör vara Messi. I går var ännu ett exempel på den avgörande kapaciteten hos den som är nummer ett”. Cristiano Ronaldos hattrick sopas undan.

 

FRANKRIKE

L’Equipe menar att ”Sviten sprack”, att Monaco ”tappade nerverna” när man efter sju raka segrar på hemmaplan till slut förlorade (1-3 mot Lyon). Smått förvånat utrofrankrikepar L’Equipe också att ”Det går inte längre att får stopp på OM”, efter Marseilles senaste seger (2-0 mot Lille). Ingen svensk kommer med i Veckans lag, men noterbart är att Karl-Johan Johnsson (Guingamp) nu är delad tvåa totalt i spelarbetygen för målvakter, med bara Ruffier (Saint-Etienne) framför sig.

Nice-Matin sätter rubriken ”Höstlegend” för Nice. Eller kanske snarare ”Höstlegendar” för Balotelli. Hur som helst så påpekar Nice-Matin att OGCN nu är klara som höstmästare efter Balotellis två mål i går (2-1 mot Dijon).

Le Parisien gör ett stort nedslag med ”Därför är PSG i kris” som topprubrik på tidningens förstasida. Bland annat ställer tidningen upp fem frågor man själv svarar på. Som att det verkligen rör sig om den allvarligaste krisen sedan qatarierna tog över klubben 2011 och som att Emery spelar för sin framtid mot Lorient på onsdag. Nice som höstmästare får också en rubrik: ”Balotelli är Nice jultomte”.

 

TYSKLAND

tysklandBild är hård i sin dom trots bortaseger (1-0 mot Darmstadt). ”Bara 1-0 – Det räcker inte långt mot Leipzig!”, är rubriken på förstasidan, som blickar fram emot onsdagens toppmöte. Inför just den matchen har också Leipzigs sportchef Ralf Rangnick uttalat sig, och ser inget försiktigt spel för att komma undan med en poäng. ”Vi kan inte annat än spela för seger. Vi reser till München för att om möjligt hämta hem tre poäng. Vår ambition kan inte ifrågasättas”, sa Rangnick ha påpekar för Sky90 enligt Bild.

Kicker ser också fram emot toppmötet Bayern-Leipzig. Rubriken ”Bäst i slutändan” sätts till bild på Ancelotti och Hasenhüttl, samt texten ”Mästaren mot nykomlingen, kampen om första plats”. Kicker har också en intervju med Bayerns målvakt Manuel Neuer. ”Dortmund är vår permanenta rival”, säger han. Neuer är imponerad av Leipzig, förstår inte kritiken av laget, men tror mer på Dortmund i det långa loppet. ”Är man i toppen är man värdig det, men jag tror inte RB de nästkommande tre-fyra åren klarar av att matcha vad Dortmund gjort de senaste åren”. HSV:s misär studerar de tyska tidningarna ofta. I veckans första nummer av Kicker med ett uppslag och bild på en supporter på tom läktare till rubriken ”Maktlöshetens år”.

Hamburger Morgenpost synar i stället Der Spiegels senaste uppgifter från Football Leaks om HSV, och reser ögonbryn över Lewis Holtbys stålar. Mittfältaren har en grundlön på 3,5 miljoner euro per år. Med bonusar ska Holtbyn förra säsongen ha tjänat drygt fyra milj euro. Tidningen nämner även en annan spelares lön: Albin Ekdals. Den svenske landslagsmittfältaren har 2,5 miljoner euro om året, exklusive bonusar.

Läs även om Olof Lundhs podd med Emil Forsberg, ”Triggas av hatet”.

 

ÖVRIGT

Algemeen Dagblad (Holland) ser ”Stolta ettor” i serieledaren Feyenoord, sedan värsta utmanarna Ajax och PSV Eindhoven spelat oavgjort (1-1), och Rotterdamlaget säkrdanmark2at plats som klar vintermästare. Bland spelarbetyg från helgens omgång märks ett negativt för svensk del. Sam Larsson (Heerenveen), som vadat omkring i lovord den senaste tiden, får blott fem av tio för insatsen i fredagens match (1-2 mot Willem II). Det lägsta betyget av alla spelare i matchen tillsammans med lagkamraten Ghoochannejhad. På andra sidan skala märks Groningens Simon Tibbling med sju (1-1 mot Go Ahead Eagles).

O Jogo (Portugal) skriver om Benficas president ”Vieira till England för att sälja Lindelöf”. Ryktena om Manchester United har varit allt starkare på senare tid. I helgen drog så Daily Mirror till med att Mourinhos klubb lagt ett bud på 38 miljoner pund.

Politiken (Danmark) tillhör en av flera tidningar som i kölvattnet av de senaste veckornas Football Leaks-uppgifter publicerar en intervju med Fifas president Gianni Infantino. Under rubriken ”Fotbollens president vill röja upp i den smutsiga spelarhandeln”, ringas agenter och andra mellanhänder in. ”Vi måste se över hela situationen med spelarhandel”, säger Infantino till Politiken. ”Bara i den internationella handeln byter två-tre miljarder euro händer varje år. Det är stora summor, och en stor del av pengarna går till mellanhänder. Jag tycker det är på tiden att man noga undersöker vad som pågår, och granska dessa siffror som växer från år till år”.

Publicerad 2016-12-19 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons