Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

”Lindelöf blir rekordövergång ”

ENGLAND

Daily Telegraph drar en biblisk referens med ”Mané från himlen”. Med det beskriver tidningen Liverpools räddare i nöden och det sena segermålet i derbyt (1-0 mot Everton). Transfervindar rycker allt hårdare i vinterfönstret, och Telegraph slänger fram ”Arsenal ringar in Reus om Alexis Sanchez eller Mesut Özil går förlorade”.

englandThe Sun har fler rykten. Och med en svensk i fokus. ”Josés 42 miljonerpunds-Viktor” sätter Uniteds allt hetare intresse för Nilsson Lindelöf i fokus, men erbjuder inget nytt i nyhetsväg. Summan är den som Benfica påstås kräva. The Sun har även ”Exklusivt: United och Chelsea leder jakten på tysk mittback”. Det handlar om Romas eftertraktade Antonio Rüdiger.

Daily Mirror slår på trumman för ”Exklusivt: Stigande COSTAder”. En rubrik om att Chelsea vill förlänga formstarka anfallsstjärnan Diego Costas kontrakt. Från 2019 till 2021, från 150 000 pund i veckan till 200 000.

Liverpool Echo försöker trycka in så många ordvitsar som möjligt i rubriken till sina spelarbetyg. ”Happy Dej, clever Klavan and Mane’s the man” indikerar hur som helst att Dejan Lovren, Ragnar Klavan och Sadio Mané var bäst i Liverpool, alla tre får åtta av tio i betyg. Idrissa Gueye och James McCarthy i Everton får lika höga betyg. Gareth Barry, som kom in efter paus, får lägst, en femma.

Daily Mail uppger att ”Inter och Milan är redo att slåss om Fellaini”. En och annan Man United-supporter gnuggar sannolikt händer. Mail är också en av flera tidningar som fångar upp att tv-experten och ”Manchester United-legendaren Gary Neville kallar Arsenal för ’lata’’’. I Sky Sports sändning i går kväll kritiserade Neville lagets insats mot Man City. ”Arsenals spelare såg helt färdiga ut. Deras försvar (vid Citys segermål) bara gick omkring. Du går aldrig på en fotbollsplan. De här spelarna gör normalt sitt jobb, de kanske inte är de mentalt starkaste i världen, det är något fundamentalt fel”, sa den gamla United-backen, och fastslog även att ”Backlinjen är lat, inget snack om det”.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport har intervjuat Inters tränare, och bär i dag på budskapet, ”Pioli: Champions League? Därför tror jag på det”. Inters tränare påpekar blanitaliend annat att ”Även i nuvarande skicka har vi tillräcklig kvalitet för att utvecklas oerhört mycket” och ”Suning skämtar inte: i juni kommer vi att göra viktiga värvningar. Handanovic, Icardi och Miranda är våra ledare”. Milanbasen Galliani tror inte på förstärkningar i vinterfönstret. ”Till 99 procents säkerhet förblir vi som vi är”, säger han. Inter och Milan är för övrigt båda klubbar som tidigare parats ihop med Lindelöf.

Corriere dello Sport är på sitt allra mest grönvitröda humör, och njuter av både Juventus och Napolis framgångar. ”Nu är Napoli värt 100 miljoner mer”, skriver tidningen, och menar att värdet tack vare ”Sarri-effekten” ökar markant. Upprymdheten kring Juventus är än större. ”Ytterligare ett rekord för Juve: 100 poäng under 2016, bättre i ligaspelet än Real, Barça och Bayern”, påpekar tidningen, och kastar fram huvudrubriken ”Europas dam”, med anspelning på Juves smeknamn som ”den gamla damen”.

Tuttosport spinner också högt för sin Turinklubb. ”Juventus omättliga”, är överrubriken till trippelrubriken på spelarfronten, ”Caldara klar”, ”Gagliardini reserverad” och ”Bonucci till 2021”.

 

SPANIEN

spanienMarca kan bara inte släppa hur bra tidningens Real Madrid är. ”Mästare i hela världen”, innebär inte bara är världsmästare för klubblag, utan syftar på att ”Real har inte förlorat en internationell final under detta sekel!”. Därav rubriken och siffrorna ”9-0”. På annan plats uppger Marca att ”James överger flyttplan”. Det innebär inte att han ångrar sitt utspel om ny klubbadress i januari. Tvärtom. James Rodríguez ord om att lämna redan nu ska nämligen till och med ha tagit hans agent Jorge Mendes med överraskning. Deras överenskomna plan var för James att ge allt i Real Madrid och sedan överväga flytt till sommaren.

Cadena Ser har dåliga nyheter för James. ”Real Madrid kommer inte att släppa James i januari”, uppger radiokanalen, men påpekar också att klubben riskerar att får släppa den 25-årige mittfältaren för så lite som 30 miljoner euro i sommar. Så mycket anses hans värde ha fallit. Real Madrid köpte James för 80 miljoner euro sommaren 2014.

Sport kan inte vara mycket mer förutsägbar eller upprepande än med ”Messi vill fortsätta”. Tidningen uppger: ”Han är lycklig i Barça, vill diskutera nytt kontrakt och bla, bla, bla” Allt är inte korrekt översatt.

Mundo Deportivo har en fascinerande spegling av Marcas nio bilder på förstasidan. Men här handlar det inte om internationella finalsegrar, utan en magisk Messi-sekvens när han vände ut och in på Espanyol-spelare i helgens derby. Fast även här finne ett internationellt perspektiv. ”Internationellt genomslag”, är rubriken, då sekvensen fick så mycket spridning, inte minst i sociala medier. Och sedan något viktigt. Fel, VIKTIGT. ”Leo sluter 2016 som ligans skyttekung med totalt 59 mål, mot Cristiano Ronaldos 54”. Så det så. Men tidningen har också med lite oro i Barça-paradiset. ”Rakitic upprörd över att fortsätta vara avbytare”.

Faro de Vigo grämer sig över en ”grym och oväntad förlust” för Celta (1-2 mot Athletic). Celta hade 1-0 till det var mindre än tio minuter kvar. Guidetti spelade från start. Han fick tidigt ett friläge men missade, ”ett läge som bara inte går att missa”, som FdV uttrycker det. Svensken byttes ut mållös efter 70 minuter.

 

FRANKRIKE

L’Equipe har småläskiga ögon blickandes mot ett fotbollsplan där Monacospelare protesterar till en domaren. Ögonen tillhör Lyons president. ”Den mycket inflytelserike Aulas”, som frankrikerubriken lyder. Monacos vicepresident sa nämligen efter matchen mellan lagen i söndags att ”Jag ska säga vad alla tänker: domarna favoriserar Lyon”. Och han står i dagens L’Equipe fast vid sina ord.

Le Parisien hade i går en ledare i kölvattnet på PSG-krisen med rubriken ”Sorgen efter Ibra”. I dag tar sig svensken hela vägen till den förstasida han tidigare så ofta bredde ut sig på. ”Lång från Paris, den oförskämt långlivade Ibra”. Inne på sporten skriver tidningen, ”Utan honom brinner PSG upp. Långt från Paris, är Ibra fortfarande glödhet”. I artikeln, som annars studerar hans framgångar i Man United i siffror, lägger Le Parisien till om Zlatan att ”Trots Cavani, så vilar hans skugga över PSG”.

France Football utropar ”Griezmann – Årets spelare i Frankrike”. Ungefär lika väntat som Zlatan i Sverige. Griezmann vann överlägset (175 poäng) före N’Golo Kanté (51) och Dimitri Payet (45). Juryn bestod av de tidigare vinnarna av priset, från Raymond Kopa (1960) till Blaise Matuidi (2015). Zidane (vinnare 1998 och 2002) skiljder sig från de flesta andra, med Griezmann först på tredje plats. På plats ett och två? Zidanes egna spelare i Real Madrid, Benzema och Varane. Griezmann intervjuas sedan på annorlunda vis. Med frågor från barndomsvänner, lagkamrater m fl. På en fråga från sin egen rådgivare, Eric Olhats, om framtiden, visar Griezmann sitt intresse för spel i USA vad det lider. ”Jag älskar USA. Jag vill ha min NBA-säsongsbiljett, och se varje match med mina barn. Jag ser redan mig själv där. Jag vet ännu inte vilken stad, men varför inte i Beckhams franchise i Miami. Att spela under Beckhams ledning vore fantastiskt”.

 

TYSKLAND

Bild uppger att ”Dortmund vill ha den här OS-stjärnan för 20 miljoner euro”. Bakom den pixlade bilden finns Bayer Leverkusens Julian Brandt. 20-åringen har kontrakt till 2019, men har enligt Bilds en utköpsklausul som gör att han lämna klubben för 20 miljoner euro 2018. Brandt finns även på Bayern Münchens intresselista. På tal om Bayern. Bild uppgav i söndags att klubben säkrat värvningarna av Hoffenheims Niklas Süle och Sebastien Rudy till sommaren. Nu lanserar tidningen ytterligare två aktuella namn: Serge Gnabry (Werder Bremen) och Marco Verratti (Paris SG).

 

ÖVRIGT

lindelofA Bola (Portugal) toppar i dag tidningen med ”Lindelöf på väg till Man United”. En fortsättning på de senaste dagarnas allt hetare rykten. ”Nära att bli Benficas dyraste försäljning någonsin”, skriver A Bola. En övergång väntas landa på cirka 45 miljoner euro, vilket är mer än vad Benfica fick av Zenit för Witzel, klubbens hittills dyraste försäljning (se tabell ovan). ”Svensken slår sig samman med José Mourinho i januari”. Dessutom uppges United på nytt intresserad av Benficas senaste stjärnskott, Nélson Semedo. Record går på samma linje som A Bola med ”Lindelöf på väg”. Rubriken och svensken täcker större delen av tidningens förstasida. Fler uppgifter i Headlines webb-tv, ute vid 11-tiden.

Dagbladet (Norge) har rubriken ”Det är inget fel med en svensk förbundskapten bara han inte är alltför svensk”. Det är inte en kommentar på rykten om Lagerbäck till herrlandslaget, utan ett svar på Martin Sjögren, som i går tog över damlandslaget. Orden är krönikören Morten Pedersens. ”Det vore bra om han (Sjögren) inte är alltför svensk, det vill säga att han inte inspirerats av fotbollsfilosofin från svensk damfotbolls gudmoder Pia Sundhage, succétränaren, som internationellt fick mer ris än ros då hon förde Sverige till silver i Rio. För även om det både är viktigt och riktigt att ha motmedel, är det också viktigt att ha ett eget spel. Norge ska inte, kan inte och får inte spela som Sverige”.

Publicerad 2016-12-20 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons