Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

United vill förlänga med Mourinho

ENGLAND

c0jzn1yw8auduxvDaily Telegraph presenterar ”Önskad man: Uniteds ledning vill ha kvar Mourinho på Old Trafford längre än nuvarande treårskontrakt”. En uppgift som dyker upp i de flesta engelska tidningar i dag. Däremot är Telegraph ganska ensam om en annan uppgift som rör United, ”West Ham planerar ambitiöst försök att låna Martial och Rashford”.

Daily Mirror nöjer sig inte med blott en förlängning av Mourinhos kontrakt. Sportettan skriker ut ”Ten Mour Years”. Tidningen uppger vidare att ”Arsenal är ute efter Valencias back Gaya” till sommaren, men också att det enligt källor är en indikation på att Wenger planerar att stanna även nästa säsong.

The Sun ser ”GriezMAN”, alltså Atléticos franska stjärna i Man United. ”60 miljonerpunds-Ant näste man på Josés shoppinglista”, som The Sun uttrycker det. Enligt tidningen har samtal inletts via en agent.

Evening Gazzette tar i dessa Lindelöf-till-United-tider, tillfället i akt att titta i backspegeln, på hur nära svensken var att hamna i Middlesbrough. Klubben var i januari för snart ett år sedan överens med Benfica om ett lån på sex månader med en utköpsklausul på fem miljoner pund om Boro gick upp i Premier League, vilket klubben gjorde. Klubbledningen hade till och med bokat flygstol för att transportera svensken till England för diskussion om de sista detaljerna. Men enligt Evening Gazzette ändrade Benfica vid tre tillfällen överenskommelsen för att införa nya klausuler. Samtalen fortsatte ända in på Deadline Day, men ett avtal kom inte till stånd.

 

ITALIEN

c0krse5weaaskz2La Gazzetta dello Sport låter Milans havererade resplaner till Qatar i går prägla förstasidan. ”Mot Supercupen: Suso lyfter, men Milan blir kvar på marken”. På grund av tekniska problem med planet blev det ingen resa i går, och laget väntas i stället flyga först i dag. Den italienska Supercupen spelas i morgon, och motståndaren Juventus är redan på plats. ”Ytterligare en försening och vi spelare inte. Det är en allvarlig skada som skett”, klagade Milanbasen Galliani, och ser ojämlika förberedelser mellan lagen som en stor nackdel för Milanolaget. Suso har högtflygande planer, och slängdes troligen av den anledningen in i flygkaoset på Gazzettans förstasida. ”Jag har en plan: Slå Juve, skriva nytt kontrakt och ta mig in i landslaget”.

Corriere dello Sport beskriver komplikationerna som ”Milan-Juve: Vilket bakslag”, och förklarar med ”Fel på flyget, de rödsvart i Milano, de vitsvarta i Doha, Supercupen i kaos”. Till det finns en inställsamma krönika med rubriken ”Fotbollen tänker bara på pengar, inte på fansen”. Kvällens Serie A-match mellan Inter och Lazio beskrivs genom tränarna, ”Pioli-Insaghi – vid korsningen till Champions League”. Tidningen uppmärksammar också den rikliga mängden mål i Serie A. ”Mer mål än tidigare, rekord vid horisonten”, lyder rubriken, som följs av ”Redan 474 mål på 17 omgångar, 43 fler än för ett år sedan”.

Tuttosport ser ett grönvitrött ”Italienskt Juve – Verratti juvelen”. Tidningen menar att ”I januari kommer de sista utländska värvningarna, sedan inhemska spelare. Inte bara Caldara och Gagliardini – PSG:s playmaker är ingen förbjuden dröm”. Kaoset inför italienska Supercupen skildrar Turintidningen med ”Milan går miste om flyg, och tappar humöret”.

Tuttomercatoweb har ”Exklusivt: Hoffenheim möjlighet för Quaison, även italiensk klubb vid dörren”. Den italienska klubben namnges inte. Svenskens kontrakt med Palermo går ut till sommaren.

 

SPANIEN

c0kbacyweaelvxcMarca överraskar med en nästan engelsk tabloidvits i ”Felices FiesTAS”, som syftar på en god jul men också får med TAS (eller CAS, som det skrivs i Sverige), idrottens skiljedomstol. Real Madrid (och Marca) firar beslutet att reducera transferförbudet till bara januarifönstret, men också ett sportsligt succéår. ”Vi befinner oss i en av de mest framgångsrika perioderna i vår 114-åriga historia”, menar Reals president Florentino Pérez. Han får (stelt) stoltsera på bild med årets bucklor. Marca understryker vidare att Real Madrid fortsatt inte har några planer på att sälja James Rodriguez förrän tidigast i sommar. Enligt colombianska medieuppgifter är mittfältaren hemma för att ordna med arbetstillstånd i England inför en Premier League-flytt.

AS kör på enkla ”Real Madrid får köpa spelare i sommar”. Men tidningen lägger även till att Barças president ”Bartomeu är upprörd: Vi ska tala med våra jurister. Om allt är rättvist, så borde straffen vara desamma”. Barça fick vid tidigare förseelse inte sitt värvningsstopp minskat på liknande vis.

Sport ser (förstås) CAS beslut som en ”Skandal!”. Ett budskap som står i stora bokstäver över förstasidan. Tidningen menar att skiljedomstolen använder ”dubbelmoral” när fallen behandlas olika.

Mundo Deportivo beskriver (förstås) också det hela som ”Skandal, CAS!”, i stora bokstäver, vitt på svart. MD har på annan plats uppgiften att Cristiano Ronaldo kommer att tilldelas även Fifas utmärkelse The Best, ”men med tajtare marginal” till tvåan Lionel Messi. Fifa har dock dementerat uppgifter om att vinnaren är känd, och hävdar att det fortsatt finns röster från förbundskaptener och lagkaptener att räkna.

Onda Cero har den spektakulära uppgiften att ”Real Madrid förhandlar om att köpa Courtois till nästa säsong”, utan att presentera närmare uppgifter. Real Madrid har vid flera tillfällen tidigare uppgetts flörta med Chelseas målvakt.

 

FRANKRIKE

une21122016_hdRMC Sport kom i går kväll med uppgiften, ”Julian Draxler har sagt ja till PSG”. En överenskommelse om ett kontrakt på fyra och ett halvt år är i stort sett klar, menar RMC Sport. PSG ska också ha lagt ett bud på 30 miljoner euro till Wolfsburg, men den tyska klubben vill ha ut minst 40 milj.

L’Equipe är aningen försiktigare kring Draxler och uppger att ”PSG bekräftar att intresset är starkt, så pass att ett avtal kan vara nära förestående, enligt vissa källor”. Däremot, skriver L’Equipe, att ledningen är splittrad kring en värvning av tysken. På förstasidan är det kvällens PSG-match som är i fokus. Budskapet: ”Med fyra dagar kvar till jul så kan inte Emery och hans mannar räkna med några klappar från ledningen om det blir ett dåligt resultat mot Lorient”. Noterbart i övrigt. Nya Nantestränaren Sergio Conceiçao har inte med Kacaniklic i truppen mot Montpellier i kväll. Det är inte på grund av skada utan ”tränarens val”, som L’Equipe skriver. Sedan finns en liten statistikkaramell att suga på. Listan över ”Mest effektiva målskyttar i Ligue 1”, det vill säga minst anta skott per mål toppas av…Ola Toivonen. Med 62,5 procent är den svenske Toulouseanfallaren överlägsen etta. Närmast efter följer Falcao (Monaco) med 40 procent. Statistiken gäller de spelare som gjort fem mål eller fler. Toivonen väntas spela i kväll (mot Dijon), däremot inte Jimmy Durmaz, som är skadad.

Le Parisien har redan på förstasidan ”Julian Draxlers övergång nära”, men har mer intressanta uppgifter i artikeln på sporten. ”Inget är klart”, försäkrar en rådgivare till spelaren för Le Parisien, och fortsätter, ”Julian tvekar fortfarande mellan PSG och Arsenal. För närvarande funderar han. Ett beslut lär komma de närmaste dagarna. En sak är säker: han spelar i kväll (läs: i går) sin sista match för Wolfsburg”.

 

 TYSKLAND

c0h2m1lw8aarpglBild ser det som att Dortmund kan ge upp titelhoppet efter gårdagens resultat (1-1 mot Augsburg). Matchrapporten inleds med ”De positiva nyheterna för Dortmundfans: Höstsäsongen är över. De negativa: Den slutar med ännu en match utan seger”. Det var Dortmunds tredje raka oavgjorda match, och laget är nio poäng efter Bayern München och RB Leipzig, som möts i kväll.

Hamburger Morgenpost har förstås ögonen på ett helt annat resultat. HSV:s ”2-1-seger mot Schalke ger hopp”, jublar tidningen. ”Vi var bättre än Schalke från start, och förtjänade segern”, säger Albin Ekdal, som Hamburger Morgenpost menar ”lite överraskande” fanns med i startelvan.

Sport Bild låter det krylla av välbekanta idrottsansikten på förstasidan av veckans nummer, till rubriken ”Årets stjärnor 2016”. I tidningen finns en del andra mer fotbollsspecifika uppgifter. Som ”Wolfsburg: Det kostar en miljon euro att lösa Wagner”, Huddersfields tränare. ”Bayerns nyförvärv: Süles hårdaste motståndare är Nutella”, chokladpålägget.”Bayerns nyförvärv”, alltså. Hoffenheimbacken anses redan klar. I en intervjun med Süle säger han, ”Jag är bara 21 år men har alltid haft en förmåga att lagra erfarenheter, jag är inte längre en talang. Jag vill utvecklas vidare”.

Dresdener Neueste Nachrichten drar stort på chockbeskedet att ”Dresdenspelare Wachs skjuten i kiosk”. 21-åringen har opererats men har inga livshotande skador. Däremot sköts vad som uppges vara hans faster, som ägde kiosken, till döds och hennes man skadades. Motiv är ännu okänt och gärningsmannen på fri fot.

PORTUGAL

wdiagA Bola fångar i en mindre rubrik på förstasidan upp att ”Rui Vitória avdramatiserar Lindelöfs förestående flytt”. Vid gårdagens matchpresskonferens påpekade Benficas tränare att man är förberedd på förändringar i truppen, att han är synkad med klubben president i frågan, och la snabbt till ”och jag pratar inte bara om Lindelöf”. Annars handlar förstasidan mer om Uniteds intresse för Semedo och Guedes, nu när svenskens flytt anses i det närmaste klar.

Record vänder citaten från Benficas tränares till lilla rubriken, ”Om Lindelöf: Om det blir flytt ordnar vi med lösningar”.

Correio da Manhã har en omröstning på sin hemsida, ”Gör Benfica rätt i att sälja Lindelöf?”. Tidigt på onsdag morgon hade nästan två tredjedelar (71,4) svarat ”ja”.

Publicerad 2016-12-21 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons