Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

”Mourinho: United kan inte fånga negativa Chelsea”

Headlines tar nu ledigt fram till 9 januari. Tack för det här året. God jul och gott nytt år!


englandENGLAND

The Guardian har vad alla andra sportettor i England också har, tränarskiftet i Crystal Papalce, men ingen skriver rubriker så torrt faktamässigt som just The Guardian: ”Palace vänder sig till Allardyce efter att ha sparkat Pardew”. There you go.

Daily Telegraph har lite mer kittlande ”Kolla vem som är tillbaka” med bild på den förre engelska förbundskaptenen. Inne i tidningen påpekar Telegraph också att Pardew får hyfsat med plåster på såren, ett avgångsvederlag på fem miljoner pund. Tidningen har också ”Mourinho: United kan inte fånga negativa Chelsea”. Mourinhos uttalande tolkas av Telegraph som att Chelsea, till skillnad från honom själv och hans United, inte behöver tänka på fotbollsfilosofin, på sättet man spelar fotboll på. ”De gör ett mål och de vinner. De spelar mycket försvarsfotboll. De försvarar sig bra. När de leder plockar de under sista 20 minuterna in backar. De bryr sig inte om vad folk säger eller tycker, de vill bara vinna. Därför tror jag inte de tappar många poäng”. Det finns också en läsvärd artikel i ”Exklusivt: Avstängde Eboué om självmordstankar och att ta hand om drottningens hundar”. För övrigt inget samband.

Daily Mirror skriver om Crystal Palace ägare, ”Amerikanerna ville ha Big Sam redan för fyra veckor sedan”. Sedan lyfter tidningen ett samband, ”Bentekes förbannelse? Lambert, Rodgers och nu Pardew har alla fått sparken efter att ha värvat den belgiska anfallaren…”.

The Sun lanserar några övergångar. ”Exklusivt: West Ham kommer erbjuda Sunderland sex miljoner pund för att Jermaine Defoe ska återvända” och ”Exklusivt: Morgan Schneiderlins mardröm på Old Trafford nära sitt slut, på väg till Everton”.

 

italienITALIEN

La Gazzetta dello Sport bjuder på ett bildmontage med Milan- och Juventusspelare som vandrar omkring i sand till rubriken ”Ökencupen”. Dagens Supercupmatch i Qatar beskrivs också med att ”Italiensk fotboll firar jul i Doha”. Matchen summeras mer taktisk som ”Allegris power mot Montellas fällor”. Från gårdagskvällens Serie A finns ”Dzeko! Roma ger inte upp” (3-1 mot Chievo) och fortsättningen ”Bernard…Oscar. Men Napoli kvitterar i 94:e minuten” (3-3 mot Fiorentina). Bernandeschi var med två mål tongivande för hemmalaget, men gästerna kvitterade på straff. Rubriken ”Quaison lyser upp Palermo, men det är fortfarande liv i Pescara”, sammanfattar 1-1-matchen. Quaison blev målskytt, och var även Palermos bästa spelare enligt Gazzettan. Betyget 6,5 följs av motiveringen, ”Otagbart skott i krysset. Vasquez tilltänkta arvinge märktes främst i första halvlek. Få bollar i andra halvlek”.

Corriere dello Sport firar ”Jul för Roma”, och påpekar att laget nu är tre poäng för Napoli i kampen om andra plats. Genoa bidrog med en notering för statistikböckerna, ”Debut som 15-åring – Pellegri matchar Amadeis rekord”. Inför Supercupen finns budskapet ”Om ni slår Juve betalar jag bonusen”, med uppföljningen ”Bossen för kinesiska konglomeratet: Milan kommer att lyfta fler pokaler”.

Tuttosport delar som flera gånger tidigare förstasidan i varsin Turinhälft, en för Juve och en för Torino. På den första finns en bild på Buffon och citat inför Supercupen, ”Vi har ouppklarade affärer”. Det är minnet från den förlorade finalen mot Napoli 2014 som smärtar. Torinosidan har rubriken ”Belotti visar vägen igen”. Den formstarka anfallaren avgjorde gårdagens match (1-0 mot Genoa).

 

 

spanienSPANIEN

Marca bjuder på intervju med Diego Simeone till rubriken ”Jag har funnit min plats i världen”. Även om han ska lämna snart (2018), påpekar Atléticos tränare att ”Det blir svårt att i framtid hitta ett bättre lag än Atlético”. Marca uppmärksammar också att Real Madrid står för en hyfsad julklapp till laget, ”1,1 miljoner euro i bonus till varje spelare”. 700 000 euro är för CL-triumfen.

AS lever kvar i en värld som om internet inte existerar. Tidningen toppar med gårdagens uppgifter från Gazzetta dello Sport, ”Juve intresserade av James”. Det är inte så att AS har nya avslöjande, utan man hänvisar helt enkelt till den italienska tidningen på sin förstasida. AS har även, ”Kroos också på de italienska mästarnas dagordning”. Sure.

Sport fortsätter med sitt dagliga självförhärligande. ”Målkungar 2016”, skriver tidningen om sitt Barça. Som om det spelade någon som helst roll, än mindre över ett kalenderår. Hur som helst, ”Barça är med 173 mål det lag som gjort flest i hela Europa, och ingen har gjort fler än Messi (59)”.

Mundo Deportivo myser åt att ”Arda är på väg upp”, och omfamnar has målskörd. ”Turken har kommit tillbaka: redan elva mål den här säsongen och i fyra olika turneringar”. Inför dagens lottning i spanska cupen (kl 12) påpekar MD att ”Real Madrid, Atlético och Sevilla kan alla hamna på Barças lott i åttondelsfinal”.

Málaga Hoy har förstås ”Juande Ramos avgår” i topp, och uppmärksammar också att klubbens Twitter-glada ägare Al-Thani presenterade det hela på just Twitter (se ovan). Málaga ligger på elfte plats, men är formsvaga och Málaga Hoy påpekar att fansen vänt sig mot tränaren och skanderat ”Ge dig av, Juande” vid senaste hemmamatchen.

 

frankrikeFRANKRIKE

L’Equipe beskriver värvningen av Draxler som att ”PSG delar ut ett slag” i kampen om ligatiteln. Tidningen ser affären som redan klar för 36 miljoner euro (som kan stiga till 42 milj euro). PSG är överens med både spelaren och med Wolfsburg.

Le Parisien låter Paris SG:s president Nasser Al-Khelaïfi ta över nyhetsettan till rubriken, ”PSG kommer att bli mästare”. Tidningen har fått en intervju med Al-Khelaïfi, som bryter tystnaden kring ansatta tränaren Unai Emery. ”Jag har alltid sagt att jag har fullt förtroende för Unai Emery. Det är en av Europas bästa tränare, och han skulle ha varit kvar oavsett om vi förlorat mot Lorient” (seger 5-0), säger Al-Khelaïfi. På en fråga om PSG inte förstod vidden av tomrummet av att släppa Zlatan Ibrahimovic och David Luiz, svarar Al-Khelaïfi att klubben hade sina skäl att släppa dem, men nämner bara fallet David Luiz (”vi hade redan två av världens bästa mittbackar i Thiago Silva och Marquinhos”).

 

TYSKLAND

Bild påpekar att ”Süle har en utköpsklausul”. Den är på 20 miljoner euro. Enligt tidningen håller Bayern München på att putsa på de sista detaljerna för mittbackens övergång från Hoffenheim till sommaren. En annan sommartransfer som Bild uppger klar: ”Toprak till Dortmund”. Enligt tidningen kostar Bayer Leverkusenbacken 12 miljoner euro och han skriver på för fyra år. Bild anser sig också ha siffrorna i Draxlers stundande övergång till Paris SG. Wolfsburg får 35 miljoner euro direkt. Sedan tillkommer diverse prestationsrelaterade bonusar fram till 2019, som totalt kan nå åtta miljoner euro.

Hamburger Morgenpost gläder sig åt att ”Svensken är tillbaka – Ekdals stabila insats”. Efter alla skador var landslagsmittfältaren tillbaka från start mot Schalke i tisdags, och imponerade. ”De senaste månaderna har inte varit enkla för mig. Jag har haft många skador och inte varit 100 procent”, säger han inför juluppehållet. ”Jag hoppas nästa år blir bättre för mig. Jag är ännu inte på topp, men jag vill tillbaka dit”. Tränare Gisdol har förhoppningar. ”Man ser vad träning kan betyda. Han har varit med om mycket i början av säsongen, och vi beslutade att vila honom. Nu har han kunnat träna stadigt ett tag, och han gjorde en storartad insats mot Schalke”, säger Gisdol.

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet har Robin Olsen på förstasidan av bilagan Tipsbladet. Ekstra Bladet har honom på ytterligare fyra sidor. Allt för att FCK-målvakten i går röstades fram till Årets målvakt i Danmark av målvaktskollegorna i de två högsta divisionerna. Det finns fler svenskar på sporten. Ekstra Bladet presenterar Superligans 100 största spelarna genom tiderna (25 år), i dag med plats 91-100. Där finns 92/ Matias Jonson (Bröndby), 95/ Martin Ericsson (Bröndby) och 96/ Ludwig Augustinsson (FCK).

A Bola har för (åtminstone) tredje dagen i rad med Victor Nilsson-Lindelöf på förstasidan. I dag med en mindre rubrik, “I Sverige i väntan på besked om att lämna för Manchester”. I alla fall den första delen verkar stämma, om tolkar in den i VLT:s uppgifter i går kväll om att den heta svensken kylde av sig med hockey i Västerås.

Publicerad 2016-12-23 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons