Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Åh nej, inte ett rött kort till”

Headlines Blogg

ENGLAND

england2The Times låter skadeglädjen skölja över dagens fotbollsbilaga. ”Åh nej, inte ett rött kort till”, skriver tidningen, med bild på John Terry. Times radar sedan upp de sex senaste röda korten Chelsea fått, varav de tre senaste till lagkaptenen, som i går gjorde comeback i FA-cupen efter bänknötande och skada (4-1 mot Peterborough). På sportettan finns också ”Förbundsordföranden: Jag har pratat med homosexuella spelare”. Vad Greg Clarke mer specifikt säger är: ”Jag lät meddela att om det är så att flera spelare på toppnivån vill komma ut, så varför inte samordna det? Så att inte en spelare behöver komma ut själv”.

Annons

Daily Mirror dras också med i skadeglädjen kring Terry med ironiska ”JT är…eh…oskyldig”. Chelsea planerar att överklaga utvisningen.

The Sun har mer konventionella ”Contes raseri sedan JT sett rött”. Och huvudrubriken sparar tidningen åt Arsenal. ”Özil: Jag skriver på om Wenger gör det”. Citat man snott (brittisk presstradition tycks inte tillåta källhänvisningar) från Kicker (se under ”Tyskland” nedan).

Evening Standard kommer med ”Inget bud från Arsenal på Torinos stjärna Andrea Belotti, trots uppgifter om 65 miljoner pund”. Det känns ändå rimligt. Inte minst då uppgiften om bud baseras på ett felaktigt citat från Torinos sportchef Petrachi. Italienska, och senare utländska medier, la det i hans mun. I själva verket var det reportern som kom med påståendet, och Petrachi som varken förnekade eller bekräftade.

Annons

Läs även Peter Hyllmans blogg”Med ny ägare är Leeds halvvägs till framtiden, men…”

 

ITALIENitalien

La Gazzetta dello Sport återanvänder till bekant referenspunkt för två argentinare, ”Higuaín-Dybala – Juves tango”. Duon svarade för suveräna serieledarens alla mål (3-0 mot Bologna). Men tidningen konstaterar också i en ännu större rubrik att ”Milano är hett”, efter de båda lagens uddamålssegrar (Udinese-Inter 1-2 och Milan-Cagliari 1-0). Marcus Rohdén får hyfsade sex av tio i betyg för sin insats för Crotone (0-1 mot Lazio).

Corriere dello Sport kastar sig också ut i en ”Tango Juve”. Tidningen trycker därefter på att ”Champions League-kampen blir galen”. Rubriken följs upp av ”Efter Napolis seger, även Roma, Lazio, Milan, Atalanta och Inter vinner”.

Tuttosport ser Juves seger som ”Tre tortellini mot hatarna”. Tidningen menar att matchen var som ett ”svar på kritiken efter matchen i Doha”, förlusten mot Milan i Supercupen. Matchrapporten från Turins andra lag kommer mer som en uppmaning. ”För att nå Europaspel behövs kvalitet”. Torino fick bara oavgjort i går (0-0 mot Sassuolo), och Tuttosport noterar bland annat att ”Iturbe och Carlao räcker inte: förstärkningar från transfermarknaden behövs”. Tidningen nämner också ryktena från det ständiga kaoset i Serie A:s mest södra klubb. ”Galenskap i Palermo: Corini hänger löst, De Zerbi tillbaka?” .

Annons

Läs även Erik Hadzics blogg”Svenskrotation i krisens Palermo?”

 

SPANIEN

spanienMarca noterar triumferande att ”Real Madrid sticker iväg”, som en rubrik på Barcelonas senaste poängtapp (1-1 mot Villarreal). Barça är nu fem poäng efter Real och har dessutom en match mer spelade. Mer triumferande tongångar i dagens näst största rubrik: ”Och vinnare är…CR7”. Marca poängterar att ”Cristiano Ronaldo är den odiskutabla favoriten till att i dag tilldelas The Best”, Fifas konkurrerande pris till Ballon d’Or.

AS är försiktigare med ”Vem av de två?”, och bild på både Cristiano och Messi, samt tillägget att ”Griezmann blir vittne” till kampen i Zürich i dag.

Annons

Cadena Cope lyfter Piqués agerande efter slutsignalen. ”Piqué gestikulerade mot läktaren där Tebas satt: ’Såg du det där, såg du det?’”. Tebas är ligans ordförande, och anklagelsen gällde domarens insats. Framför allt kände sig Barça blåst på en straff. I mixed zone efteråt ville Piqué inte bekräfta att det var Tebas hans anklagande finger riktades mot, men svarade ”Personen jag riktade mina ord mot vem jag menar” (se klipp ovan). Att det är förbundet och inte ligan som utser domare tycks oväsentligt i sammanhanget… Radiostationens statistikguru Pedro Martin konstaterar på Twitter att ”Guidetti har bara spelat 90 minuter i två av sina 45 ligamatcher”. I går blev den svenske landslagsanfallaren utbytt efter en timme i Celta Vigos segermatch (3-1 mot Málaga).

Sport har naturligtvis med Piqués anklagelser och tjurar på förstasidan över att Barça ”Förtjänade mycket mer”. Tidningen påpekar att ”Domare bestal på nytt Barça på en straff!”.

Annons

Mundo Deportivo stämmer förstås in i vreden under rubriken ”Upp med händerna!”. MD kallar det ”en skandal” att Barcelona inte fick straff. Krönikören Francesc Aguilar menar under rubriken ”Volleyboll eller fotboll?” att Piqué, som riskerar att bestraffas, snarare var återhållsam, plus att Barça borde haft två straffar för hands (och Villarreal möjligen en). Dessutom vädjar Aguilar i slutet, ”Finns det förresten någon som anser att Lionel Messi inte är The Best? Fifa har några timmar på sig att undvika att ge det fina priset till CR7”.

Super Deporte har uppmaningen ”Kom igen” till sin krisklubb Valencia, som i dag möter Osasuna. Tidningen uppmärksammar också att Maksimovic skrivit på, men även ”Jesé i stället för Zaza”. För enligt Super Deporte är det PSG-anfallaren som klubbägaren Peter Lim vill ha. Roma och Las Palmas har tidigare uppgetts aktuella adresser för en utlåning av Jesé, som har svårt att finna sig tillrätta i Paris.

Annons

Läs även Adam Pinthorps blogg”Sevilla accelererar och blir bättre för var dag”

 

FRANKRIKEfrankrike

L’Equipe menar att ”OM sätter på turbon igen”, efter att ha tagit sig vidare i franska cupen (2-1 mot Toulouse). Jimmy Durmaz gjorde hemmalagets tröstmål, men får nöja sig med fem av tio i betyg av tidningen. L’Equipe uppmärksammar också en annan Marseillebekanting, tidigare tränaren Marcelo Bielsa. Den ofta geniförklarade men oberäknelige argentinaren anses mycket nära att ta över i Lille, men en källa nära klubbordföranden drar lite i bromsen med att ”Gérard Lopez har inte skrivit avtal med någon tränare”.

RMC Sport är en av flera franska medier som uppmärksammar Didier Drogbas senaste flört med Marseille. Rubriken ”Jag hoppas hålla mitt löfte”, syftar på ett citat från den ivorianske legendaren i Canal+ i går (se nedan), och på det faktum att 39-åringen upprepade gånger under sin karriär sagt att han vill återvända till OM.

Annons

 

 

TYSKLAND

tysklandBild låter framför allt en sportnotis ta utrymme på nyhetsettan ”Neuer gifter sig”. För den som är intresserad av Bundesliga finns funderingen ”Varför ifrågasätter Tuchel sin kapten?”. Det följs upp av ”På nytt inget klart besked från tränaren om Schmelzer. Reus åter kandidat till kaptensbindeln”.

Kicker utnämner Pierre-Emerick Aubameyang till ”Bästa spelare i ligan”. Dortmundspelaren har röstats fram till det av spelarna i Bundesliga. Neuer röstades fram till bästa målvakt och Hasenhüttl till bästa tränare. Aubameyang toppar även tidningen ranking över bästa anfallare, efter att ha passerat Lewandowski. Kicker drar annars på en intervju med Mesut Özil, som förklarar att de långdragna kontraktsförhandlingarna med Arsenal är kopplade till tränarens framtid. ”Klubben vet att jag främst är här tack vare Arsène Wenger, som gett mig det förtroende jag uppskattar. Klubben vet också att jag vill ha klarhet i hur tränaren gör”, säger mittfältaren till tidningen. Fler uppgifter i Kicker: Tottenham är intresserad av Hoffenheims 25-årige anfallare Mark Uth.

Annons

 

ÖVRIGT

UOL Esporte (Brasilien) uppger att Fifa nu är överens om att VM kommer att utökas till 48 lag, med start 2026. Beslutet väntas bli antaget under tisdagen. För Fifa kan det innebära ytterligare intäkter på 605 miljoner euro, enligt en rapport som nyhetsbyrån AFP skrev om i helgen.

Jutarjni List (Kroatien) basunerar med ”Exklusiv”-stämpel ut att Ivan Rakitic är ”på vippen” att lämna Barcelona för Manchester City. Tidningen lutar sig mot ”en källa med mycket god insikt i övergångar mellan stora europeiska klubbar”. Låter som random mercatoguru.

Publicerad 2017-01-09 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto