Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Times: Barca och Juve jagar Lallana

Headlines Blogg

ENGLAND

a1 The Guardian sammanfattar i två rubriker gårdagens största engelska fotbollsnyheter. ”Förbundet ställer City till svars för brott mot antidopningsregler” (klubben väntas straffas med böter för att vid ett flertal tillfällen inte ha kunnat ge information om var spelare uppehöll sig) samt ”Blekt Liverpool snubblar i första matchen” (0-1 mot Southampton). Här finns också ”Everton överens med Standard Liège om 10,4 miljoner pund för anfallaren Ishak Belfodil”.

Daily Telegraph har en tredje vanlig story i engelsk press i dag, grönt ljus för Chelsea nya stadionbygge, men här kommer det med frågan ”Vem ska betala för Abramovitjs storprojekt?”.

Annons

The Times stela sportetta med Liverpools seger och böteshot mot City, döljer en större transferuppgift. ”Exklusivt: Barcelona och Juventus ger sig in i jakten på Lallana”. Sedan tidigare uppger även PSG ute efter Liverpools 28-årige mittfältare. Tidningen nöjer sig inte med det. Här finns också ”Exklusivt: Förbundet kallar på Ince och Pearce”. De båda ska intervjuas för jobbet som U21-förbundskapten.

BBC har, liksom ett par andra nyhetskällor, bestämda uppgiften: ”Fellaini: Mourinho aktiverar mittfältarens klausul”. Därmed är det klart att belgaren stannar till 2018.

Daily Mirror har inte mycket smaskigt att bjuda på jämfört med konkurrenterna på sin sportetta. Men inne i tidningen finns ”Chelsea har Ben Gibson i sikte som John Terrys arvtagare”. Enligt Mirror väntas Middlesbroughbacken kosta drygt 30 miljoner pund. Terry, som enligt flera medier, inklusive Mirror, redan nobbat en Bournemouthflytt, placeras i Kina.

Annons

 

ITALIEN

a2 La Gazzetta dello Sport ser ett ”Juve med trippel i sikte” efter gårdagens cupavancemang (3-2 mot Atalanta). Själva matchen summeras i underrubriken, ”Dybala show, men ett strålande Atalanta nära kvittering”. Tidningen noterar också att ”Fiorentina är vidare” (1-0 mot Chievo), men att det var efter en ”mycket tveksam straff i 92:a minuten”.

Corriere dello Sport fortsätter sitt vurmande för Dybala. I tisdags spådde tidningen Ballon d’Or till Dybala. Efter Juves cupseger finns i dag rubriken ”Messi-lik Dybala”. För Juve väntar nu möte med Milan eller Torino i kvartsfinal. Bland mercatouppgifterna märks ett om en ung dansk stjärna i Ajax, ”Napoli och Juve efter Dolberg”.

Tuttosport utbrister i ett ”Vilken glädje” över Dybala och Juventus. Citatrubriken ”Inter, ni är anti-Juve” är knappast ett citat men ska vara andemeningen i Interbossen ”Zhangs order att stoppa de vitsvarta”.

Annons

Tuttomercatoweb drar på ”Exklusivt: Hiljemarks agent träffar Atalanta och Torino”. Bortsett från några engelska klubbar som kastades upp i lyften av en obskyr engelsk sajt, så är det just Atalanta och Torino som en längre tid nämnts som hetaste framtida adress för mittfältaren. Kontakten mellan de två Serie A-klubbarna och svenskens agent (som inte ens nämns vid namn, men som bör vara Gianluca Fiorini), ska ha varit under gårdagen.

Premium Sport på Mediaset fick ett kort citat från Quaison agent Giuseppe Riso, som håller öppnar dörren för en snabb flytt. ”Robin kan lämna i januari om ett bud läggs som överensstämmer med spelarens värde”. Quaison har glänst under nye tränaren Corini, men någon kontraktsförlängning har Palermo inte fått till med svensken, vars nuvarande kontrakt går ut i sommar.

Annons

 

SPANIEN

a3 Marca har ögonen på kvällens cupmatch Sevilla-Real Madrid med ”Två lag som aldrig ger upp”. Tidningen lägger till att ”Sampaoli ska försöka lyckas med något ingen gjort förut: komma tillbaka från tre måls underläge mot Real Madrid”.

AS har i stället ”Zidane våga säga de tabubelagda orden”, följt av stora citatrubriken ”Trippeln är vårt mål”. Tidningen uppmärksammar inför Sevillamatchen även att ”Båda tränarna spara spelare till söndag”, följt av ”Sampaoli tar inte med Mariano, N’Zonzi och Vásquez. Real Madrid lämnar Cristiano och Modric hemma”.

Diario Sport håller inte igen efter Barças cupavancemang (3-1 mot Athletic). ”GranDIOSa”, menar tidningen, med ”dios” (gud) som förstås syftar på en inte helt obekant liten argentinare. Sport menar vidare att det var ”Ett spektakulärt Barça som svarade för en av de mest målmedvetna insatserna för säsongen”. Messi får nio av tio i betyg, resten av spelarna sex eller sju.

Annons

Mundo Deportivo är också på rubrikmässigt lekhumör. ”TRIOmfatorisk reaktion”, inkluderar alltså hela Barças anfall som orkesterledare bakom lagets ljuva musik i går. Liksom de flesta andra spanska medier ger MD stort utrymme åt Luis Suárez svar på de segdragna kontraktsförhandlingarna mellan Barça och Messi, ”Messi är världens bästa, det är bara att förnya hans kontrakt, inte tänka på sunt förnuft”. Det kan ses som en känga till Barças vd Oscar Grau, som påpekat att man har en budget att arbeta med och just att man måste ha sunt förnuft.

Faro de Vigo noterar att Guidetti är en av spelarna som inte ens finns med i truppen inför returmötet mot Valencia i cupen i kväll. Men det gör inte heller Fontás, Orellana, Planas och Costas. Celta har redan 4-1 från bortamötet att gå på, och spelare vilas.

Annons

Läs även Adam Pinthorps blogg, ”Copa del Rey betyder mer för storklubbarna än på länge”

 

 

FRANKRIKE

a4 L’Equipe ser det som att ”PSG följer sin plan”, efter cupavancemang (2-0 mot Metz). I nästa omgång väntar Bordeaux. Tidningen uppger att Auxerres nya kinesiska ägare vill sätta tre hattar på franske legendaren Jean-Pierre Papin: tränare, sportchef och klubbambassadör. Till en början, med start möjligen redan på måndag, väntas Papin bara vara sportchef.

Le Parisien sätter strålkastarljusen på en annan sportchef, PSG:s Patrick Kluivert. ”Vi ska rekrytera en, det är säkert, kanske två spelare”, säger han inför de avslutande veckorna av vinterfönstret.

 

TYSKLAND

a5 Bild uppger att ”Valencia vill ha Halilovic”, Albin Ekdals lagkompis i Hamburg. Ett officiellt låneerbjudande för den talangfulle 20-årige kroaten väntas inom de närmaste dagarna.

Annons

Hamburger Morgenpost har förstås mer Hamburg. Och mer Albin Ekdal. En intervju, ”Min dröm är Europaspel med HSV”. Och VM med Sverige, påpekar han också. Men det dras knappast upp till tidningens citatrubbe. Om sina skador säger Ekdal, ”Jag hoppas mina skadeproblem är över. Jag är ännu inte 100 procent, men snart. Jag vill var helt fräsch när ligan börjar igen”. Sin tid i HSV, ett och ett halvt år, beskriver han med ”Det har varit upp och ned, men det har inte varit någon dålig tid”, och lägger till, ”Jag är fortfarande glad över att vara här, min enda önskan är att vi vinner fler matcher”.

Kicker lockar med citatrubriken ”Fusk ska inte löna sig”. Det är ”fyra managers diskuterar problemen i ligan” som citatet är taget. De diskuterande är Max Eberl (Mönchengladbach), Frank Baumann (Bremen), Stefan Reuter (Augsburg) och Rouven Schröder (Mainz). På annan plats på förstasidan finns ”Herthas angrepp på Europa”, om Berlinlagets jakt på en topplacering.

Annons
Publicerad 2017-01-12 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto