Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rebellen Payet överens med Marseille

Headlines Blogg

ENGLAND

1 Daily Telegraph ägnar som de flesta engelska tidningar stort utrymme åt den bortgångne förre förbundskapten Graham Taylor. ”Farväl till en fotbollens gentleman”. Vidare uppger tidningen att ”Bilic sätter prislapp på 40 miljoner pund på rebellen Payet”, som vill lämna West Ham.

The Times har samma uppgift om Payets prislapp och en liknande hyllning till Taylor. Dessutom bjuder tidningen på en intervju med Dimitar Berbatov, som snart fyller 36 år men gärna vill hitta en engelsk klubb. Han inspireras av bland annat Zlatan. ”Det var ingen som tog upp det ämnet (att Zlatan är för gammal) eftersom han är en spelare på toppnivå på det sättet han spelar, och han kan säkert spela två år till, kanske mer. Han har klassen och förståelsen för spelet som krävs, och vet när han ska ge allt och inte slösa energi, bara vid rätt tillfälle, och han gör mål”, säger Berbatov, som också ser en spelmässig jämförelse, ”Det är inte alla som älskar sättet jag spelar på. Jag har mitt eget sätt att spela på. Det är därför jag och Zlatan är lika på det viset”.

Annons

The Sun fyller på Payet-såpan med random rykte: ”Exklusivt: Payet önskad av Conte sedan Chelsea missat Arturo Vidal”. The Sun har även ”Exklusivt: Jesse Lingaard överens med Man United om nytt kontrakt till 2021 värt 95 000 pund i veckan”.

Daily Mail understryker Bilics besked till Payet i går med ”Exklusivt: Du får inte lämna”. Någon försäljning skulle alltså inte vara aktuell i januari. Som grädde på moset säger sig fransmannen för närvarande vara ryggskadad. West Ham har skickat honom till en ryggspecialist.

Eastern Daily Press kommer med en muntlig bekräftelse från Swanseas tränare Paul Clement om att klubben verkligen försöker värva Martin Olsson från Norwich. ”Klubbarna diskuterar den möjligheten. Vi försöker för närvarande nå en överenskommelse”, säger Clement. Det spekuleras i en övergångssumma på fem miljoner pund för den svenske backen.

Annons

Läs även Peter Hyllmans blogg,”West Ham måste reda ut sin märkliga anfallsjinx”

 

ITALIEN

2 La Gazzetta dello Sport sätter ”JACKpott Milan” efter förnamnet Giacomo på segerskytten Bonaventura (2-1 mot Torino). I kvartsfinal väntar Juventus. Två spelarnamn förekommer också som rubriker. Först ”Dybala”, som paras ihop med textraderna ”En guldkantad förlängning utan klausuler” och ”Hans agent i Italien den 20 januari, Juve redo att ge honom sju miljoner euro om året fram till 2021”. Sedan finns ”Milik”, följt av ”Grönt ljus, nu kan han spela mot Real Madrid, och Napoli börjar tro”.

Corriere dello Sport följer liknande spår som Gazzettan med ”Dybala: Jag stannar”. Enligt tidningen har ”den argentinske stjärnan bestämt sig för att stanna, nu tid för kontraktsskrivning”. CdS skriver vidare, ”Vi avslöjar kontraktsdetaljerna: 5,5 miljoner euro plus bonusar i fem år”. Det kommande stormötet i cupen beskrivs med, ”Juve, här är Milan igen, kvartsfinalen en chans till revansch” (för förlusten i Supercupen nyligen).

Annons

Tuttosport har hårda omdömet ”Mer kyckling än tjur” om Torinos smeknamn och lagets tapp mot Milan. Juves transferaktiviteter får rubriken ”Caldara: det är klart. I Juve 2018” och ”De Sciglio: Intensivt”. En överenskommelse med Milan måste träffas.

Sky Sport Italia kommer via transfergurun Gianluca Di Marzio med uppgiften ”Birmingham efter Quaison”. Svenskens kontrakt med Palermo går ut efter säsongen, parterna har ännu kommit överens om någon förlängning och Quaisons agent öppnade i förrgår för en möjlig flytt redan i januari.

 

SPANIEN

3 Marca hyllar Real Madrid med ”De oövervinnerliga” sedan rekordsviten på 40 matcher utan förlust säkrats i slutsekunderna (3-3 mot Sevilla). Bland underrubrikerna märks ”Sergio Ramos vände sig mot en del av läktarfolket med firande av sitt Panenka-mål: ’De som förolämpar en från första minuten förtjänar ingen respekt’”. Hånande av Sergio Ramos, som har ett förflutet i Sevilla, blir också en egen rubrik i tidningen, ”Ramos: Rakitic och Alves tas emot som gudar, jag får min mamma förolämpad”.

Annons

Sport vänder orden från Ramos till rubriken ”Sergio Ramos attackerar Rakitic och Alves för att rättfärdiga sig”. Olika perspektiv… Nåväl, det rubriken når inte förstasidan på papperstidningen, som ägnas åt ”Exklusivt: Koeman kröner Messi”. Holländaren hade redan via Twitter häromdagen gratulerat Messi som med 26 frisparksmål slagit hans klubbrekord. Men Sport suger på karamellen med ett samtal till Evertontränaren, och drar ur honom citatet ”Messi har utvecklats till den bästa frisparksskytten genom tiderna”.

Mundo Deportivo tar också en karamell från samma påse, ”Messi slår Koeman”. Men MD går också vidare med Luis Suárez syrliga kommentar mot Barças vd Oscar Grau kring Messis kontraktsförlängning. Grau sa att man måste sunt förnuft kring pengapungen, Suárez kommenterade då att sunt förnuft inte kan stå i vägen för att förlänga med världen bästa fotbollsspelare. Fler Barçaspelare delar tydligen Suárez åsikt. MD har ”Avslöjar: Ilska i omklädningsrummet mot Oscar Grau för Leos skull”.

Annons

Cadena Ser skriver att ”Zaza säger ’ja’ till Valencia”, och hänvisar till Juventuskällor i Turin. Anfallaren, som varit utlånad till West Ham, lånas av Valencia resten av säsongen. En köpoption på 16 miljoner euro gäller om han spelar minst tio matcher och Valencia undviker nedflyttning.

Läs även Adam Pinthorps blogg”Zidane är Real Madrids egen Guardiola”

 

FRANKRIKE

4 L’Equipe hävdar att ”Payet är överens med OM” i stora bokstäver över nästan hela förstasidan. Även om spelaren är det, så är en övergång långt ifrån i hamn. West Ham uppges ha nobbat ett första bud på 22 miljoner euro plus bonusar på ytterligare tre milj euro. L’Equipe har även en annan möjlig engelsk-fransk övergång på förstasidan, ”PSG uppvaktar Batshuayi”. PSG ska ha varit i kontakt med Chelsea, som ska ha nobbat direkt. Men PSG uppges fortsätta försöken att få Londonklubben att släppa anfallaren, troligen på lån.

Annons

Le Parisien har på förstasidan, ”Ligue 1 ser redan PSG som vinnare”. Det är resultatet av koll bland hundra spelare i serien. 49 procent av de tror att PSG behåller ligatiteln. 36 procent tror på Monaco, nio procent på Nice.

 

 

TYSKLAND

Bild (Tyskland) har svart på vitt att Bahoui är på väg bort från Hamburg. ”Bye, Bahoui! – Todt ger svenska HSV-floppen Bahoui klartecken”. Under lägret i Dubai diskuterade mittfältaren framtiden med sportchefen. ”Jag hade ett mycket bra samtal med Nabil, och jag sa att vi inte kommer att stå i vägen om han presenterar en klubb”. AEK Aten, Sporting Gijon och AIK är några som nämnts i spekulationer den senaste tiden. Artikeln är knappast toppnyhet i Bild. Det är däremot en intervju med Dortmunds sportchef Watzke. Rubriken ”Det finns en smärttröskel med Auba” syftar på storleken på ett eventuellt bud, men Watzke tror inte att Aubameyang lämnar.

Annons

VG (Norge) har en mindre rubrik om att ”Hamrén har inte blivit kontaktad av NFF – men är öppen för nytt tränarjobb”. Den norska tidningen skriver att Bob Bradley, Roy Hodgson och Hamrén är ”tre av de starkaste kandidaterna” till förbundskaptensposten i Norge, men något samtal från förbundet har svensken ännu inte fått. ”Nej, jag har inte varit i kontakt med dem”, säger han till VG, men håller alla dörrar öppna, ”Jag har inget jobb just nu, så om något intressant dyker upp, är jag sugen att pröva”. Hamrén säger sig inte ha saknat anbud. ”Jag har haft många erbjudanden, det har varit både från klubbar och landslag”, säger han, och påpekar: ”Jag är öppen för båda delar – klubb och landslag”.

UOL Esporte (Brasilien) skriver att ”Corinthians har skickat kontraktsförslag till Drogba” under torsdagen. Samtal mellan den brasilianska klubben och den ivorianska legendaren ska ha pågått i flera dagar, och Corinthians uppges hoppfulla om ett ’ja’.

Annons
Publicerad 2017-01-13 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto