Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Barça erbjuder Diego Costa en flyktväg”

Headlines Blogg

C2U7rZgW8AAU8h6ENGLAND

The Sun dras med transferfeber. ”Exklusivt: Man City meddelar Barça att klubben är beredd att betala världsrekordsumma på 100 miljoner pund för Messi och 800 000 pund i veckan till spelaren för att återförenas med Guardiola”. Enligt The Sun hölls samtal mellan klubbrepresentanter i slutet av december. Tidningen är generös med sina ”exklusiva” uppgifter denna morgon. ”Exklusivt: West Ham ute efter 30 miljoner pund efter att ha nobbat Marseilles andra bud, på 22 milj pund”.

Daily Star ser också stora stålar i Guardiolas händer. ”Citytränaren får jättelik krigskassa”, leder fram till feta rubriken”250 miljoner pund”, och tillägget, ”Det borde pigga upp dig, Pep!”.

Annons

Daily Telegraph hakar på Man Citys transfertåg med ”Guardiola redo att slita upp laget”. Det följs av, ”Tränaren tillbaka vid ritbordet sedan säsongen nått ny bottennivå”. Försvaret har högsta prioritet. Det är annars Diego Costa som dominerar förstasidan som ”Den utstötte”. Tidningen skriver sedan att ”Chelseaanfallaren tvingas träna ensam och är tillsagd att han kan lämna klubben i sommar”.

The Guardian menar i sin tur att ”Conte väntar på att Costa ska visa att han förtjänar att tas till nåder”. Liksom flera andra tidningar har Guardian också med en intervju med Zlatan Ibrahimovic utan att nämna källa. I den pratar han om Pogba, bland annat i kölvattnet av emoji-fadäsen (se gårdagens Headlines) bara är en del av en ny verklighet. ”Jag tror att det är sådan fotbollen är i dag. Med social medier, och medier som bygger upp matcher. När jag började spela fanns inga social medier, inget sånt. Nu är det en del av spelet. Är det för mycket, för lite? Vi vet inte. Vi följer bara med i spelet”. Och han tror Pogba fixar den yttre pressen. Precis som han själv. ”Jag är inte nöjd om jag inte vinner på träning, så föreställ er hur det är i samband med match. Det är den pressen jag sätter på mig själv, så er press (mediernas) är som en barnlek för mig”.

Annons

The Times har sin Diego Costa rubrik i ”Exklusivt: Diego Costa kallad till möte med Conte”. Det uppges hållas nu på morgonen, och bli avgörande för om anfallaren kallas tillbaka till träning med a-laget direkt. Störst plats på sportettan tar emellertid, ”Exklusivt: Förbundet överväger retroaktiva straff för filmningar”.

The Independent slänger fram ”Exklusivt: Barça redo att erbjuda Diego Costa en flyktväg från Chelsea”, och lägger till att Atlético sannolikt också tar upp kampen. Enligt tidningen har Barça redan låtit Diego Costas entourage veta att klubben är intresserad.

Liverpool Echo-journalisten James Pearce är lika upprörd som Liverpool under rubriken ”Matip kan missa Liverpools sex kommande matcher”. Anledningen är ett infekterat bråk med Kameruns fotbollsförbund. Kamerun anser att Matip inte ska få spela för Liverpool under tiden som Afrikanska mästerskapen pågår, eftersom han var kallad till bruttotruppen men inte vill komma. Matip har inte spelat med Kamerun på ett och ett halvt år, och anser sig ha gjort sitt i landslaget. Fifa är fortfarande oklar i frågan, varför Liverpool kan riskerar straff om Matip används.

Annons

 

ITALIENC2VNKN1XcAAcm6u

La Gazzetta dello Sport presenterar poetiska, ”Tuppen galer, och Milan vaknar”. För det var stjärnskottet Belotti, med smeknamnet ”Tuppen”, som gjorde första målet men Milan som kom tillbaka (2-2 mot Torino). Turinlagets tränare var inte nöjd. ”Mihajlovic ilsken: Det är ett vansinnigt resultat”. Svartblåa halvan av Milano får också en rubrik. ”Inter, möjlighet för Gabigol – plats i startelvan för första gången”. Den kommer i italienska cupen mot Bologna i dag. Under ”Juve tar på sig ansvaret”, samlas en rad kommentarer efter förlusten senast (mot Fiorentina). ”Agnelli: Reser oss tillsammans, Higuaín: Slut på misstag, Bonucci: Inga ursäkter”.

Corriere dello Sport ser ett ”Milan av järn”, som hämtade upp 0-2. På annan plats finns ”De Laurentiis: Ja, Diego ska sprida bilden av Napoli”, och uppföljningen ”Presidenten redo att ge honom en ambassadörsroll”. Tidningen har också vad man får gissa är goda nyheter för i alla fall Quasion, ”Corini blir kvar som tränare i Palermo”.

Annons

Tuttosport skildrar Milans seger ur Torinos perspektiv, ”En bortkastad tupp”. Frustrationen kommer i omgångar, och avslutas med ”Fatala misstag i försvaret och den sedvanliga blackouten i 15 minuter. Nu är Europaspel längre bort än någonsin”. Dagens Juvenusrubrik är ”Juve ändrar allt! Även klubbmärket”. Den redan omdiskuterade förändringen ser ni nedan.

 

C2VOngYWgAAd8hjSPANIEN

Marca slickar såren tillsammans efter Sevillaförlusten, ”Förbjudet att deppa”. Det följs av gullandet ”Zidane ändrar inte planerna efter förlusten i Sevilla”, ”Zidane adresserade spelarna i positiva termer efter matchen” och ”Snacket i Pizjuán slutade i applåder från alla i truppen”. En liten sidorubrik är ”Nacho i förhandlingar om nytt kontrakt med Real Madrid”. Dessutom har tidningen en intervju med Higuaín, med förflutet i både Real Madrid och hos kommande CL-motståndaren Napoli. ”Real Madrid och Juve förbereder dig alltid för bara seger”, lyder citatrubriken. Ett citat till klämmer Marca in, ”Napoli kommer att bli ett krig för Real Madrid. Det kommer att bli en underhållande match”.

Annons

AS söker också någon form av tröst efter Real Madrids förlust. ”Andra halvan gynnar Real Madrid”, menar tidningen, och pekar på att Sevilla, Atlético och Barcelona alla har kvar att komma till Santiago Bernabéu, samt att Real Madrid har bortamatcher mot de tre lag som för närvarande ligger på nedflyttningsplats.

Diario Sport ser å sin sida möjligheter för Barcelona. ”De tror på ligan”, syftar på att Barça fått vittring efter Real Madrids förlust. ”Spelarna känner att Real Madrid är sårbara och att de måste vinna på Bernabéu”. Överst på förstasidan finns ”Avslöjar: Nytt bud från Kina på Arda”. Guangzhou ringas in, utan att det skrivs om det handlar om R&F eller Evergrande, samt att även andra kinesiska klubbar finns med i bilden. En prislapp på 50 miljoner euro nämns och en lön på 20 milj euro per säsong. Något konkret bud har dock inte inkommit ännu, skyndar Sport att tillägga.

Annons

Cadena Cope hävdar att ”Courtois är ’överförtjust’ vid tanken på att skriva på för Real Madrid, och tror på ett erbjudande”. Enligt radiostationen har han berättat detta för lagkamrater i Chelsea. Både målvaktens fru och dotter bor i Spanien.

 

FRANKRIKEune_hd

L’Equipe skriver i stora bokstäver att ”Pastore oroar PSG”. Argentinarens många skador har fått klubbledningen att lägga pannan i djupa veck. Medan engelsk press trycker på att West Ham avfärdat Marseilles andra bud på Payet, så har L’Equipe en stor rubrik om ”Payet nära OM”. I tidningen är emellertid ingressen, ”De goda nyheterna för Marseille? West Ham är öppna för en försäljning. De dåliga nyheterna? Ingen överenskommelse nåddes i går”. Mer mercato: ”Lyon håller fast vid Depay”. Enligt tidningen fick Man United i går ett andra bud, på 15 miljoner euro, men ”United hoppas på mer”.

Annons

Le Parisien har samma uppgifter om storleken på Lyons andra bud på Depay. Tidningen menar vidare att ”OM måste betala 34 miljoner euro för Payet”. Dagens sportrubrik på förstasidan är frågan, ”Är PSG redan färdiga i vinterfönstret?”. Det tycks luta åt att det inte blir någon anfallsförstärkning, varför tidningen avslutar artikeln med ”håll tummarna för att det inte händer något med Edinson Cavani fram till sommaren…”.

France Football låter vinden vina genom januarifönstret och forma frågetecken via ”Transfers – frågorna (och svaren) som får marknaden att gå igång”. Bland FF:s svar inne i tidningen märks exempelvis 1. Att Marseille kan i värsta fall hålla tummarna för att West Ham åker ur – Payet har en utköpsklausul på blott 20 miljoner euro om så blir fallet. 2. Att Dortmund har Monacos Kylian Mbappé som främsta prioritet som ersättare om Aubameyang flyttar i sommar (Fjodor Smolov, Krasnodar, är ett alternativ). 3. Att PSG, Milan och Lille, som pekas ut som intressenter, som bäst kan hoppas på ett lån av Batshuayi, då Conte visserligen ännu ser honom som lite för vek, men inte har några planer på att sälja. 4. Att Monaco hoppas biffa upp Falcaos målstatistik i Ligue 1 för en försäljning till Kina, i de stora europeiska ligorna räcker han inte till.

Annons

 

TYSKLAND

Bild trycker dit ”Podolski till Japan?” på tidningens förstasida. Enligt Bild vill Vissel Kobe köpa den 31-årige anfallaren från Galatasaray för 4-5 miljoner euro. Klubben erbjuder ”Poldi” ett kontrakt på två och ett halvt år, värt åtta miljoner euro per år.

Hamburger Morgenpost har en mindre artikel om ”En HSV-trio med packade resväskor”, som alltså är redo för flytt. En av dem är som väntat Nabil Bahoui. I artikeln nämns bara en intresserad klubb: AEK Aten. I andra medier har det tidigare spekulerats även i Sporting Gijon och AIK.

 

C2VKZtvXgAAjwxIÖVRIGT

De Telegraaf (Holland) avskriver via PSV Eindhovens sportchef Marcel Brands en övergång för Sam Larsson från Heerenveen. ”Om man värvar spelare kan de blockera andra spelare. Jag tycker Sam Larsson är en bra spelare, men i den positionen har vi Bergwijn, så det är inte aktuellt”, säger Brands till tidningen. Algemeen Dagblad har tillägnar förstasidan till Van Gaals avsked till fotbollen med ”Det har varit ett nöje”.

Annons

South Morning China Post (Kina) kommer med rubriken ”Tianjin ’river planerna på Costa, Benzema, Falcao och Cavani’ sedan Kina begränsat antalet utländska spelare”. Reglerna för utländska spelare ändras från fyra plus en asiatisk spelare, till tre. ”Det har förändrat våra transferplaner”, säger Tianjins ägare, miljardären Shu Yuhui, till Tianjin TV. ”Rapporterna om (Diego) Costa stämmer, vi gillar honom, och vi la ett bud på Cavani och var i långt gångna förhandlingar”. Nyckelfiguren i affärerna är som väntat en bekant så kallad superagent. ”(Jorge) Mendes kom hem till mig för några dagar sedan, och vi diskuterade också Costa, men var just då i färd med att skriva på med två spelare, kontrakten var klara, priserna var bra – Falcao och Raul Jiménez”, säger den frispråkige Shu Yuhui, och påpekar att löne- och spelarbegränsningar gjorde att klubben vände. Han säger vidare att Cavani och Costa kunde ha anslutit, men att PSG respektive Chelsea inte ville släppa spelarna i januari.

Annons

Record (Portugal) menar däremot i stora bokstäver på dagens förstasida att ”Jiménez nobbar Kina”. Mer Benficamercato. ”Semedo och Gonçcalo Guedes kan inbringa miljoner”. Victor Nilsson Lindelöfs namn lyser med sin frånvaro, till synes nu lika iskall efter att ha varit så stekhet.

Publicerad 2017-01-17 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto