Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgift: ”Zlatan förlänger två år”

Headlines Blogg

ENGLAND

The Sun använder för femtioelfte gången ”Zlat” i stället för”that”, och får i dag till ”Zlat Old Devil”. För en ännu äldre röd djävul blir Zlatan Ibrahimovic, enligt tidningen. ”United vill ha honom till han är 37 år”, det vill säga förlänga kontraktet inte bara till 2018 utan till 2019. En ”exklusivt”-stämpel trycks också dit.

The Independentsun plockar också fram sin ”exklusivt”-stämpel för en uppgift kring en potentiell anfallspartner till Zlatan. ”United planerar värvning av Griezmann och försäljning av Shaw i sommar”. Enligt tidningen är United ”alltmer övertygad” om att värva Atléticos franska landslagsstjärna. Samtal har pågått i månader via mellanhänder, och både lön och tröjnummer ska vara överenskommet. United väntas trigga utköpsklausulen på 100 miljoner euro. Mourinho har däremot tröttnat på Luke Shaw. 21-åringen sägs inte göra framsteg.

Annons

Daily Mirror tar sig till den ljusblå halvan av Manchester och skrapar i botten av tunnan för att hitta anledning till att plocka fram sin ”exklusivt”-stämpel. Den kommer i ”Exklusivt: Pep Guardiola GRATULERADE sina spelare efter 0-4-förlusten mot Everton”. Tidningen påstår att han ”chockade” spelare med att bara lovorda dem, när många förväntat sig en utskällning.

The Times återvänder till Mourinhos gäng, och har fångat upp att ”United förstärker säkerheten med terrorexpert”. Klubben har genomfört en generell förstärkning av säkerhetsorganisationen, och blir nu den första i landet med en heltidsanställd terrorexpert. Uppgiften tar sig dock inte till sportettan. Där finns däremot bland annat ”Costa sluter fred för resten av säsongen”. Chelseaanfallaren väntas spela resten av säsongen men sedan lämna.

Annons

Daily Telegraph har en uppföljning i ”Exklusivt: Diego Costa återvänder till träning med a-laget – men Antonio Conte har redan identifierat hans ersättare”. Det är Álvaro Morata. Conte var ute efter Real Madrid-anfallaren redan förra sommaren.

The Guardian gör störst fotbollsnyhet på att ”Klopp vänder sig till advokater över dödläget med Matip”. Tidningen fortsätter med att ”Liverpool-tränaren är orolig över att kastas ut ur cupen om backen spelar mot Plymouth”. Liverpool är i fejd med Kameruns fotbollsförbund, som kräver att Matip stoppas från spel då han inte hörsammat landslagskallelse. Ärendet ligger hos Fifa.

 

ITALIENtutto

La Gazzetta dello Sport konstaterar att ”Inter är vidare” i cupen (3-2 mot Bologna efter förlängning), sedan Murillo gett laget ledningen med en magisk cykelspark. Bolognas Emil Krafth får sex av tio i spelarbetyg. För Inter väntar nu Lazio eller Genoa i kvartsfinal. Om Milanos rödsvarta lag finns rubriken ”Barcelona står mellan Milan och Deulofeu”, och tillägget ”Klausul binder honom till Barça, ett rent lån möjligt”. Mer mercato. ”Kina allt närmare för Kalinic”, som följs av ”Tjanjins erbjudande: 40 miljoner euro över fyra år och 38 milj euro till Fiorentina, som ska ge sista klartecken”. Som absolut sista mening i skrapet av övriga transferuppgifter i en artikel inne i tidningen, så skriver Gazzettan ”Palermo, avslutningsvis, förhandlar med Dynamo Kiev om Hiljemark (det återstår ännu för spelaren att acceptera sin destination)”. Tidningen har tidigare nämnt att den ukrainska klubben inte tilltalar svensken.

Annons

Corriere dello Sport ser en ”Interjuvel”, och summerar cupmatchen på San Siro med ”Galen cykelspark av Murilo, men det krävdes mycket” för att ta sig vidare. På annan plats finns ”Maradona kröner Dybala: Paolo är som Messi, Higuaín nej”.

Tuttosport lanserar ”Sanchez mot Pjanic”. Eller rättare sagt, Arsenal gör det, om man vill tro tidningens uppgifter. Men Juve, som var intresserade av Alexis Sanchez redan när chilenaren var i Udinese, uppges ha tackat nej. Den största bilden på förstasidan tillägnas dock en annan spelare i Juventus blickfång, ”Bud till Schalke på Kolasinac”.

 

SPANIEN

AS har en artikel under rubriken ”Alexander Isak, blivande spelare i Real Madrid: Jag gillar Messi”. Jodå, det är podden med Fotbollskanalens Olof Lundh som skapar rubriker även i Spanien.

Marca kastar sig rakt in getingboet med feta rubriken ”Varken erbjudande eller plan”, och tillägget ”Barça leker med elden kring Messis kontraktsförlängning”. Rödblåa Barça-getingar lär surra ilsket. Men Marca rör om vidare med ”Det finns fortfarande inte ett konkret erbjudande”, ”Det sportsliga projektet hänger på Luis Enrique” och ”City förväntansfullt”.

Annons

Sport kontrar med marcaAvslöjar: Erbjudande nära”. Enligt tidningen väntas kontraktsförslaget till Messi ”inom de närmaste dagarna”. Under lilla rubriken ”Varför har kontraktsförslaget dröjt?”, så skriver Sport bland annat att Barça tänkt presentera det redan, men höll inne några dagar tills vågorna lagt sig efter uttalanden av representanter i klubbledningen (Oscar Grau och Pere Gratacós).

Mundo Deportivo nöjer sig med lite allmänt Messi-gullande. Rubriken ”Ta den du”, följs av ”Messi är den mest generösa stjärnan, på två år har han låtit medspelare ta 14 straffar”.

Cadena Cope är överens med engelska medier: ”Chelsea säkra på att sälja Diego Costa i sommar”, uppger radiostationen, och hänvisar till sina källor.

Cadena Ser har en kanske mer iögonfallande rubrik i ”Van Gaal: Jag har inte slutat”. Kanske hakade holländska medier ”fake news”-trenden. I alla fall säger Van Gaal till radiokanalen, ”Jag har inte slutat. Jag har tagit ett sabbatsår, och bestämmer mig därefter för att fortsätta eller inte. Det är en stor möjlighet att jag slutar, men det är inte definitivt”. På frågan om en fortsättning i Spanien svarar 65-åringen: ”Det är möjligt. Jag fick ett erbjudande från Valencia för en månad sedan eller så, men sa nej. Nästa år är det kanske annorlunda, det beror på hur jag känner”. Cadena Ser har även rubriken ”Orellana vill lämna ’omedelbart’”. En ganska självklar följd efter det att Celta Vigos tränare Berizzo sagt att det är slutspelat i klubben, sedan de två fallit i onåd. Dagens uttalande är från Orellanas agent, Fernando Felisevich. Anfallaren ska redan ha fått ett 20-tal erbjudanden från Argentina, Brasilien och Spanien, där Valencia pekas ut som hetaste alternativ.

Annons

 

FRANKRIKEequipe

L’Equipe tar ett greppet ”Spelare under beskydd”. Rubriken följs av texten, ”För att bekämpa angrepp som spelare faller offer för, så har Ligue 1–klubbar förstärkt säkerheten kring dem. Från OM till PSG så utökas åtgärderna”. Bland transferrubrikerna märks, ”Depay – så nära, så långt borta”. Det följs av ”Lyon är överens om ett kontrakt med den holländske anfallaren, men förhandlingarna med United förblir komplicerade”. United ska ha nobbat ett tredje bud, på 17 miljoner euro.

Le Parisien låter sporten få varken bokstäver eller siffror på förstasidan. Men bland sportsidorna ger tidningens expertpanel med rubriken ”En chans att ta tillvara på” tummen upp till Marseilles försök att värva Payet. ”Det är inte bara på det sportsliga planet, det sänder också ut signaler”, menar exempelvis Eric Carrière, ex-spelare och numera på Canal+.

Annons

 

TYSKLAND

Bild gör största rubrik på Aubameyang med ”Förlänger han sin tid i Dortmund?”. Det baseras inte på uppgifter om nytt kontrakt utan att ”Aubameyang köper villa i Dortmund”, som huvudrubriken lyder. Oh well. Det är hur som helst inte vilken villa som helst, utan en i två delar som förbinds av en underjordisk pool. Kostnaderna när den byggdes för sex år sedan var fyra miljoner euro. Tidningen avslutar med att skjuta ned sin egen uppgift genom tillägget, ”Vad Bild erfar så kommer emellertid huset i första hand att vara till hans släkt”. En annan rubrik är ”Robbens Kinakritik”. Holländaren, som just förlängt kontraktet med Bayern, säger om en Kinaflytt, ”Det är som att i princip säga att karriären är över. Jag vill spela på högsta nivå så länge som möjligt. Spelare som är i 30-årsåldern kan jag förstå, men inte spelare som flyttar till Kina och är 27-28 år. De är på toppen av sin karriär. Det är bortkastat”, säger Robben, och 32-årigen tillägger, ”Pengarna de erbjuder är så galna att man tar sig en funderare. Det erbjuder fyra, fem eller sex gånger så mycket som man tjänar i en toppklubb, men pengar har aldrig varit en drivkraft för mig”.

Annons

Sport Bild drar denna vecka på rubriken ”Trippeln som avsked”, tillsammans med bild på Philip Lahm och Xabi Alonso, samt bucklorna för Bundesliga, tyska cupen och Champions League. En krönika av Lothar Mattäus bär på rubriken ”Nagelsmann kan vara en tränare för Bayern München”. Det finns även intervju med Martin Ödegaard, som ser en fortsatt framtid i Zidanes klubb, ”Min tid i Real Madrid är inte över”. En annan intervju är med Eintracht Frankfurts sportchef Fredi Bobic. ”Vi har överträffat oss själva”, kommenterar han lagets överraskande fjärdeplats så här långt.

 

ÖVRIGT

Dagbladet (Norge) har en krönikör i Morten Pedersen som på tabloidvis tar sig an grannlandet. ”Nu är det Sveriges tur att mista ledsynen och dricka upp spriten rakt ur flaskan”. Denna något märkliga (direktöversatta) rubrik, syftar på att ”Sverige har fått sin egen Martin Ödegaard. Dessvärre för Alexander Isak, 17, så har de blågula inte lärt något av barnsjukdomar som härjade i Norge”. Pedersen tycker hysterin tar orimliga proportioner på bekostnad av analysen. ”Baserat på det jag läst, hört och debatterat i helgen, tyder allt på att det nu är Fotbollssveriges tur att tappa förnuftet”.

Annons
Publicerad 2017-01-18 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto