Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ny smäll för Real – United förbi i penningligan

Headlines Blogg

ENGLAND

Daily Telegraph ger den oväntade segerskytten allt fokus efter Liverpools FA-cupavancemang (1-0 mot Plymouth). ”Väl värt väntan, Lucas!”, skriver tidningen, ”Brasilianaren gör sitt första mål på sex år när Liverpool vann”. Tidningen anger vidare Memphis Depays övergångssumma från Man United till Lyon till 16 miljoner pund, som inklusive bonusar kan stiga till 21,5 milj pund. Dessutom uppge en återköpsklausul finnas. Siffror och uppgifter som inte stämmer överens med franska (se nedan). Spelaren anlände till Lyon i går kväll.

The Times kenglandortar Liverpoolsegern till ”Plymouth slagna av Lucas”. Liksom Telegraph har tidningen också en stor rubrik på sportsidorna om att ”United är tillbaka i topp på penningligan”, eller som den egentligen heter, Deloitte Money League. Med intäkter på 515,3 miljoner pund under 2015-2016 har United petat ner Real Madrid från tronen, som den spanska klubben haft i elva år. Dessutom har Barcelona gått förbi rivalen Real Madrid, som nu är trea. Bland topp 20 är åtta klubbar engelska (se nedan).

Annons

The Sun har då passande nog ”Exklusivt: United tränare efter Monacostjärna”. José Mourinho påstår beredd att låta sin klubb hosta upp 70 miljoner pund för mittfältaren Bernardo Silva.

Sky Sports har snackat med ex-Unitedspelaren Wes Brown (numera i Blackburn) om Zlatan och uppgifterna om ett nytt tvåårskontrakt för svensken. Det ger citatrubriken ”Zlatans ålder inget hinder för nytt kontrakt”. Vidare påpekar Brown att ”Han kommer att sluta när han inte klarar av det mer, så fort han inte gör mål, när han upptäcker att han inte har kvar det längre. Men han vill vara bäst och det tycker jag att han visar just nu. Snacket om nytt kontrakt kan inte överraska någon för närvarande”.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport plockar fram en scen, låter strålkastarljusen lysa på Van Basten och Maradona och har rubriken ”Milan-Napoli: De bästa åren i våra liv”, inför lördagens möte. Sedan vandrar tidningen med de två profilera längs minnenas allé. Först ”Van Basten: Vilka matcher det var mot Diego. Sacchi var stor, men jag föredrog Capello”. Sedan ”Maradoitalienna: Marco var den mest elegante. På San Siro kan man vinna. Jag kommer att finnas på läktaren mot Real Madrid”. Till rubriken ”Pioli boom” finns ”Han har vänt ut och in på Inter, Kondogbia är som återfödd”. Tidigare krisande Inter har nu sju raka segrar. Gazzettan preciserar för övrigt priset Dynamo Kiev väntas betala Palermo för Oscar Hiljemark till 2,8 miljoner euro, Tuttomercatoweb skrev i går tre miljoner (sen nedan).

Annons

Corriere dello Sport hyllar Juves tränare med ”Allegri, du är Max!”. Han har, trots förlusten mot Fiorentina, har den högsta segerprocenten av klubbens stora tränarprofiler, 73,68 procent. Sedan nämns Conte 72,81, Capello 69,74, Lippi 57,75 och Trapattoni 52,98. Tidningen har också en intervju med forne Interanfallaren Diego Milito, ”Icardi är min arvtagare”. Tidningen som länge haft en obegriplig fixering vid möjligheterna för Inter att värva Messi, har i dag förstås också Militos syn på det hela, ”Messi i Inter? Zanetti kan övertala honom”. Sure.

Tuttosport försvarar sitt Juventus, som ständigt väcker känslor. ”Allegri och den missade avstängningen: mera gift” leder fram till huvudrubriken ”Underkastelse? Juve kontrar med att nu får det vara nog!”. Det fortsätter i ingressen ”Klubben och fansen i uppror efter kontroversen efter den påstådda förolämpningen av fjärdedomaren. I själva verket så var det Juve som blev rejält skadad av domaren i Florens”. I mycket mindre stil, närmast mikroskopisk, hittar man orden ”Marquinhos och Lindelöf”. Brasilianarens och svenskens namn dyker upp ovanför rubriken ”Inters försvar: två alternativ till Manolas redo”. Det följer på de i går plötsligt uppmärksammade raderna från lördagens A Bola (ibland färdas nyheter fortfarande långsamt), om att Lindelöfs agent varit i Milano och diskuterat mittbacken.

Annons

Tuttomercatoweb kommer med uppgifter om Palermosvenskar. ”Exklusivt: Förhandlingar om överraskande kontraktsförlängning med Quaison”. Några samtal mellan parterna har inte uppgetts förekomma. Förrän nu. Och det trots förnyad kontakt från Hoffenheim ”de senaste timmarna”. Quaisons nuvarande kontrakt med Palermo går ut i sommar. Hiljemark uppges däremot nu nära en övergång till Dynamo Kiev för cirka tre miljoner euro. Vad som inte kom med i gårdagskvällens rapportering på de flesta ställen var att TMW angav svenskens kontraktslängd till tre eller fyra år.

 

SPANIEN

Marca menar att ”Real Madrid hänger på repen” efter gårdagens cupnederlag (1-2 mot Celta Vigo). Returen spelas på onsdag om en vecka. Marca summerar sedan läget efter den brutna sviten på 40 förlustfria matcher, som nu ersatts av en annan svit. ”Två raka förlusten och blekt intryck”. Tidningen noterar också att Carvajal blir borta en månad på grund av skada. Radio Marca uppger att det är ”Alltmer troligt att Luis Enrique inte blir kvar i Barcelona”. Enligt Madridtidningens radiokanal sviktar relationen mellan spelare och tränare i Barça till den grad att Luis Enrique kommer allt närmare utgången.

Annons

AS summerar Real Madrids match med ”Varken fotboll eller turspanien. Tidningen återger också ord från Zidane, ”Vi är inne i en dålig period, men vi kommer att komma över den”.

Diario Sport är jublande skadeglad. ”Real Madrid sönder”, är de stora orden som lyser från förstasidan. Förutom att ärkerivalen nu har två raka förluster, gnuggar Sport händerna åt att ”Cristiano var tillbaka men syntes inte till i en match som slutade i att Bernabéu buade ut sina spelare”.

Mundo Deportivo är lika förtjust. ”Real Madrid under noll”. Men tidningen har också med att Barça i kväll måste ”Bryta förbannelsen” mot Real Sociedad. Laget har ingen vinst på de senaste besöken på Anoeta – tre oavgjorda och fem förluster.

Cadena Ser har fått tag i Lionel Messis farsa och agent Jorge, som säger att det ”inte finns någon fara” att Messi skulle lämna Barcelona. Marca täckte sin förstasida i går med frågetecken för Messis framtid i Barça, medan Sport samtidigt uppgav att en överenskommelse var nära. Cadena Sers källor uppger att ”förhandlingarna går mycket bra men att det ännu inte finns något konkret” att presentera. Fortsättning följer.

Annons

Cadena Cope tar vid på temat ”Att-lämna”. Här med en Celtaspelare i fokus. Rubriken: ”Orellana försvarar sig: Jag har aldrig bett någon dra åt helvete”. Celtaspelaren, som är persona non grata av tränare Berizzo efter en schism, säger: ”Vad tidningarna påstår är inte sant. Jag har aldrig bett någon dra åt helvete, inte heller har jag haft för avsikt att komma bort från klubben. Jag har aldrig velat lämna”, och tillägger att situationen uppstått ”av en personlig orsak, inget som har med gruppen att göra, vilket påståtts”.

El Confidencial är en av många tidningar som plockat in John Guidetti-citat från nyhetsbyrån EFE efter Celtas seger. ”Jag är väldigt glad, men det här var bara första delen. I den andra på Balaídos måste vi fortsätta och vara mycket koncentrerade”, säger svensken, som bara fick ett par spelminuter. ”Iago Aspas spelar mycket bra och jag är glad för vi vann. Jag måste fortsätta att träna hårt”.

Annons

Super Deporte, Valenciatidningen, uppger att ”City vill ha akademins bästa anfallare”, Nabil Touaizi.

 

FRANKRIKEfrankrike

L’Equipe presenterar Depay-affären med ”Lyon går på offensiven”. Övergångssumman anges till 16 miljoner euro, exklusive bonusar. Det är en summa ett par miljoner euro lägre än engelska uppgifter. Totalt kan övergången kosta Lyon drygt 20 miljoner euro. Exempelvis Daily Telegraph angav motsvarande 24,8 milj euro. Noterbar är också rubriken ”Messi på marknaden”, en uppföljning på spekulationer i Spanien, där också det gamla PSG-ryktet dammas av, men lika snabbt placeras på vinden igen.

RMC Sport har en liknande övergångssumma för Depay som L’Equipe, 16,5 miljoner euro, men nämner upp till åtta miljoner euro i bonusar. RMC-journalisten Mohamed Bouhafsi, som vanligen har god insyn i franska klubbars affärer, avfärdar helt engelska uppgifter om att United har en återköpsklausul.

Annons

 

TYSKLAND

tysklandBild drar stort på förstasidan om en ny tidning: Fussball Bild. Första numret kommer i morgon, 32 sidor fotboll för en euro. Det finns ännu mer sport på nyhetsettan. Tidningen försöker skoja till det med ”Miljoner kvinnor jublar – Fifa vill avskaffa offisde”, och en blinkande emoji till. Jättekul… Avskaffandet av offside är hur som helst plockat från Van Bastens idéer som presenterades i går.

WAZ har en intervju med Schalkes sportchef Christian Heidl, som avvisar de stora rubrikerna i Italien om att Sead Kolasinac är nära en övergång till Juventus. ”Det har inte varit någon kontakt alls med Juventus”, säger han till tidningen. Någon försäljning i januarifönstret är inte aktuell, i stället försöker Schalke förlänga kontraktet med den 23-årige backen.

Kicker kommer med ”Fakta inför starten”. Bundesliga kickar igång i helgen igen efter vinteruppehållet.

Annons

 

ÖVRIGT

SDNA (Grekland) noterar att ”Morais och AEK skiljs åt”. Atenklubben bekräftade i går kväll att tränaren José Morais tid i klubben är över. Morais, som bland annat har ett förflutet som assisterande tränare för José Mourinhho och som tränare i Assyriska, tillträdde så sent som i oktober förra året. Han väntas redan i dag blir ersatt av Manuel Jiménez, som tränade AEK 2010-2011. AEK har svensk prägel genom sportchefen Daniel Majstorovic, samt spelarna Jakob Johansson och Astrit Ajdarevic.

Gaziantep Güneş (Turkiet) uppger att Gaziantepspor är intresserade av Hamburgs Nabil Bahoui. Gaziantepspor, som är jumbo i den turkiska ligan, uppges vara intresserad av ett lån säsongen ut. Tidigare har bland annat AEK, Sporting Gijon och AIK pekats ut som intresserade av svensken.

Dagbladet (Norge) uppgav i går kväll att ”Plötsligt är Ole Gunnar Solskjaer högaktuell som förbundskapten” för Norge. Att förhandlingar pågår mellan förbundet och Moldetränaren bekräftades senare för Romsdals Budstikke. Men i Dagbladetartikeln av krönikören Morten Pedersen avskrivs inte bara Lars Lagerbäck, utan även Erik Hamrén med ”Jag är tämligen övertygad om att han är ute ur finalrejset”. Där återfinns, enligt Pedersen, Ole Gunnar Solskjaer, Bob Bradley – och Hasse Backe (”som sistaalternativ”).

Annons
Publicerad 2017-01-19 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto