Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sampdoria och Anderlecht efter Quaison

Headlines Blogg

ENGLAND

englandThe Times uppmärksammar att Man City öser pengar allt längre ned i åldrarna. ”Exklusivt: City spenderar rekordsumma på 13-åring”. Klubben betalar 175 000 pund till Southend för Finley Burns, en summa som kan stiga till 250 000 pund om unge Mr Burns en dag skriver proffskontrakt med City.

Daily Mirror går till andra sidan stan, men betydligt högre upp i åldrarna, med sina exklusiva uppgifter. ”Young redo för kinesisk takeaway”. Shandong Luneng är enligt tidningen beredd att erbjuda 31-åringen 16 miljoner pund i lön för tre år. Man United påstås vilja ha cirka tio miljoner pund i övergångssumma. Som många andra tidningar uppmärksammar Mirror också att Gabriel Jesus nu är spelklar för Man City, och tidningen blickar mot framtida matcher, ”Jesus ska tvinga Guardiola att välja bort en av sina stjärna – Agüero eller Silva”.

Annons

Daily Telegraph uppger att ”Chelsea nobbar Bournemouths bud på Begovic – men håller dörren på glänt”. Enligt tidningen var budet för den 29-årige reservmålvakten på cirka tio miljoner pund, förhandlingar väntas fortsätta.

Daily Star uppmärksammar en annan spelare Bournemouth försöker locka från Stamford Bridge, John Terry. Enligt tidningen kommer Eddie Howe att på nytt försöka locka 35-åringen till klubben, men i sommar, när kontraktet med Chelsea gått ut. Uppgiften kommer dock under en helt annan rubrik på sportettan, ”Exklusivt: Costa är fortfarande med i bilden”. Chelsea ämnar enligt Star behålla den bångstyrige anfallaren även till nästa säsong.

The Guardian lockar med en läsvärd intervju till puffen, ”Jag har goda gener – Emmanuel Adebayor reflekterar över ett liv ute i kylan”. På nätet har artikeln citatrubriken, ”Jag har ett dåligt rykte i England, men jag vet inte varför”.

Annons

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport har tagit ett snack med Pippo Inzaghi, som lämnar efter sig rubriken, ”Kära Juve, se upp för Simone” och ”De vitsvarta är närmast oslagbara hemma, men på söndag kan min brors Lazio åstadkomma ett mirakel”. Som synes och som vanligt är citatrubrikerna formade efter vad tidningen ser som andemening och inte ordagranna. Från mercaton rapporterar Gazzettan, ”Deulofeu-Milan: affären är nära. Och Gabbiadini aktuell i juni”. Everton ska ha erbjudits 18 miljoner euro, och svar väntas i dag. Gazzetta dello Sport uppger att italienRoma visserligen är intresserad av Robin Quaison, men att ”Palermos sportchef Salerno genast frusit den idén med orden ’Det är goda utsikter till att hans kontrakt förnyas inom kort’” (mer Quaison nedan). Liksom Sky Sport i går kväll nämner även GdS ett visst intresse från Roma för Oscar Hiljemark, som sedan flera dagar tillbaka är föremål för förhandlingar mellan Palermo och Dynamo Kiev. Gazzettan skriver att Hiljemark är ”ytterst nära” en övergång till den ukrainska klubben.

Annons

Corriere dello Sport ser en rivalkamp ta form. ”Juve och Inter som galna i Verratti”. Det fortsätter med ”De vitsvarta är redo att göra ett Higuaín-liknande köp för 80 miljoner euro. De svartblå erbjuder jättelön. Moratti: Vi kommer att köpa en stor spelare”. På tal om just Juve lägger CdS till, ”Kontraktsförlängning med Dybala efter Laziomtachen”. Stjärnan väntas enligt flera tidningar i dag, skriva på till 2021. En annan rubrik är, ”Vändpunkt för Kalinic, farväl till Florens, vill till Kina”. Enligt tidningen vill Fiorentina ha 50 miljoner euro för kroaten.

Tuttosport-blicken är stadigt på Juventus. ”Stora stjärnor, och nya erbjudanden: Här är Marottas lista”. Tidningen menar att det är ”Dubbla spår på marknaden: från stora spelare som Donnarumma, Verratti och Tolisso, till en omfattande bataljon av unga spelare”.

Annons

Sky Sport Italia uppger att Sampdoria är intresserad av Robin Quaison. Så sent som i går uppgavs samtal mellan Quaison och Palermo till slut inledda om en förlängning av kontraktet, men Samp har nu seglat upp som ett alternativ.

Tuttomercatoweb har en helt annan, och smått besynnerlig, adress för svensken. ”Exklusivt: Anderlecht funderar på Quaison”. Den belgiska klubben ska ha gjort ett närmande, sannolikt med förhoppning om att locka 23-åringen på en fri transfer i sommar.

 

SPANIEN

MD-20170120-CAS_ARA-MDDIA-P001-CMarca slår med rätta fasta att ”Atlético och Barça kopplar greppet i kvartsfinaler” med tunga segrar. För Atlético hemma (3-0 mot Eibar) och för Barça borta (1-0 mot Real Sociedad). Returmötena borde vara formaliteter. Bortanför cupspel finns ”Skadesituationen lättar inte för Real Madrid”. Tidningens sammanställning visar att ”Bara Mariano, Nacho, Kiko och Yanez har undvikit sjukstugan. I genomsnitt fyra skadade spelare per match”.

Annons

AS fortsätter med Real Madrid-problem, men sätter strålkastarljuset på Cristiano Ronaldo. ”CR7 på nedgång i januari”, följs av ”Näst sämsta målsnitt (0,81) sedan han vid den här tidpunkten sedan han kom till Real Madrid” och ”Vanligen under sitt snitt denna månad. Nio skott mindre än förra säsongen”. Cupspelets största rubrik är ”Barça vidare efter ilska”.

Cadena Ser tar fasta på just Real Sociedad-ilskan med rubriken ”Illarramendi: Om Messi burit en annan tröja hade han blivit utvisad”. Och mittfältarens ilska stannade inte vid argentinarens förseelser, utan drogs mot domarhåll överlag. ”Vi blev rånade i ligan, de gör oss illa. Jag ångrar inte det jag skrivit på Twitter”, säger Illarramendi, som uttryckt liknande åsikter i sociala medier.

Diario Sport har inte tid för sådana invändningar. ”Anoeta föll”, basunerar tidningen belåtet ut. Barça hade inte vunnit på Real Sociedads arena på den senaste åtta försöken.

Annons

Mundo Deportivo kör på liknande tema med bild på målskytten Neymar och rubriken ”Excorsisten”.

BeinSPORT visar i dag en intervju med Sampaoli, och har som krok släppt ett klipp som ger ett rubrikvänligt citat från Sevillas succétränare, ”Att jämföra Messi med andra är som att jämföra Batman med en bra poliser”.

Canarias 7 signalerar slutet på planerna för en hemkomst för Jesé till Las Palmas. ”Skatter skrämmer Jesé, som närmar sig Middlesbrough”. Det är inte bara skatterna. Las Palmas har bara råd med 20 procent av hans lön. Även om PSG-spelaren inte lockas av lån till Premier League, så påpekar Canarias 7 att Boro har råd, samt att tränare Aitor Karanka kan övertala honom.

 

FRANKRIKE

L’Equipe har en förstasida som ser ut som ett seglingsmagasin, men innanför slår hjärtat för den franska fotbollen. Tidningen gör ett nedslag bland gamla utländska fotbollsprofiler, och hur de ser på Ligue 1. Cavani ringas in som främsta stjärna, Ligue 1 placeras in som fjärde mest intressanta liga – före Serie A. Men då hade Paulo César (Brasilien) och Stephan Grichting(Schweiz) också Ligue 1 som mest intressanta liga av alla i Europa… Från transfermarknaden rapporterar L’Equipe som Canarias 7 (se ovan) att Jesé i Las Palmas är allt längre bort, men är mer skeptisk till Middlesbrough. Inte bara för att Jesé är tveksam till PL utan också för att han inte vill hamna i en nedflyttningskamp (Boro ligger på 16:e plats).

Annons

RMC Sport har fått några ord med Lyons president. ”Aulas: Depay, det var en drömvärvning”, lyder rubriken. I artikeln bekräftar Aulas att övergångssumman landar på 16 miljoner euro och cirka åtta miljoner euro i bonusar, samt att PSV Eindhoven kommer att få en del av kakan. ”Inom 48 timmar hoppas jag att transfern ska vara helt klar”, sa Aulas i går kväll. Depay väntas dock inte spela redan i prestigemötet med Marseille på söndag.

 

ÖVRIGT

Bild (Tyskland) menar att Dortmund har ”Två talanger i blickfånget – blir den första en anfallsjuvel?”. De två spelarna är Monacos Kylian Mbappé (18) och Ajax Kasper Dolberg (19). Enligt Bild kan en räd för en av de två bli aktuell redan i vinterfönstret, och sätter en prislappen på sisådär 20 miljoner euro.

SDNA (Grekland) delar ut fina omdömen till svenskarna efter Panathinaikos seger (2-1 mot Platanias). Niklas Hult var ”bäst i fyrbackslinjen”, och tvåmålsskytten Marcus Berg, som spelade sin hundrade match för klubben, ”visade att även när han inte är i toppform kan han vara avgörande för PAO”. Bergs mål innebär att han nu är upp i sammanlagt 56 för Panathinaikos och gick förbi Oscar Lavarez som den elfte bäste målskytten i Atenklubbens historia. Han är nu bara ett mål från topp tio. SDNA uppger också att Berg inom de närmaste dagarna formellt kommer att skriva under det nya kontraktet till 2019, som varit överenskommet sedan i höstas.

Annons
Publicerad 2017-01-20 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto