Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tränaren om Balotelli-bråket: ”Han förolämpade min mamma”

Headlines Blogg

C2-MIqsXUAAqOohENGLAND

Daily Mirror justerar Liverpoolhymnens bevingade ord till ”I’ll never walk away”. Det handlar om Couthinho och det handlar om ett nytt överenskommet femårskontrakt med Liverpool, värt 200 000 pund i veckan.

The Sun ser framför sig en annan kontraktsunderskrift. ”Exklusivt: Pep Guardiola blickar redan mot kontraktsförlängning”. Enligt tidningen vill Man City-tränaren inte bara stanna tre utan minst fem år i klubben. ”Exklusivt”-stämplar sätts också på ”Payet skyddas dygnet runt”, sedan arga West Ham-fans kastat ägg på hans fönster, samt ”Van Dijk borta upp till tre månader efter fotledsskada”.

Daily Mail drar på ”Exklusivt: United planerar att göra Old Trafford till näst största arena i Europa genom att utöka kapaciteten till 88 000”. Nuvarande kapacitet är 76 000. Barcelonas Camp Nou tar drygt 99 000 (och kommer att utökas 105 000).

Annons

Daily Telegraph har liksom flera andra tidningar rasismanklagelserna mot Granit Xhaka på sin sportetta, men pryder också sportsidorna med Unitedfokus. ”Exklusivt: Så har Mourinho minskat Uniteds skadeproblem”. En statistisk genomgång visar att vid samma tidpunkt förra säsongen hade United tre gånger så många skadedagar på sina spelare. Till skillnad från Van Gaal som gärna ändrade i träningsupplägg, är Mourinhos både mer långsiktig och individuell, också för att få ut det bästa av spelarna enligt periodiseringsmodell. ”Äldre spelare som Zlatan Ibrahimovic och Michael Carrick, båda 35 år, avstår vissa träningspass, för att fokusera på andra delar som passar deras behov bättre”. Dessutom är träningsplanerna nu delvis i syntetmaterial, och inte lika hårda.

 

ITALIENC2-K73NW8AEqz9X

La Gazzetta dello Sport känner på ”Juve-Milan, den eviga kampen”, och sätter ”Du igen” som rubrik på kvällens cupmöte. Rubriken personifieras också av bilder på Dybala och Donnarumma – Juvespelaren som slog den avgörande straff som Milanmålvakten räddade i Supercupen nyligen. Napoli är redan klart för cupsemi efter seger i går (1-0 mot Fiorentina), ”Callejon avgjorde”, konstaterar tidningen. Gazzettan skriver kring Palermosvenskarna att det ”kan vara en avgörande dag för Quasion”. Sampdoria vill göra klart med ett lån för 400 000 euro och köpoption i juni på 2,4 miljoner euro.

Annons

Corriere dello Sport ser en ”Neapolitansk ångvält” efter ännu en seger för den syditalienska klubben. På tal om ångvältar och Syditalien. Palermos president uppmärksamma efter det fortsatta tränarkaoset i klubben med ”Det finns de som säger nej till Zamaprini”. Både De Zerbi och Ballardini nobbar nämligen att ta över efter Corini. I stället väntas Diego Lopez bli bekräftad som Palermos fjärde tränare för säsongen.

Tuttosport ser Dybala som ”Exorsisten”, den som ska ”ta revansch för Djävlarnas örfilar, från Manchester till Doha”, alltså från strafförlusten i CL-finalen 2003 till den senaste i Supercupen. Den andra Turinklubben får en mercatorubrik, ”Torino, om ni vill ha Niang, ge oss Ljajic”, ett budskap från Milan.

Sportitalia har pratat med Palermos sportchef Nicola Salerno som bekräftar uppgifterna om svenskflyttar. ”Vi för samtal om försäljning av Quaison och Hiljemark”, bekräftar Salerno.

Annons

Calciomercato uppger att Hiljemark sagt ’ja’ till Torinos erbjudande, och därmed banat vägen för en övergång efter det bud som klubben ska ha lagt i förrgår.

 

C2-Q0AXXgAA8-AoSPANIEN

Marca ser kvällens Celta Vigo-Real Madrid som en ”Cupfinal”. På det följer små notiser, som att ”Real och Celta planerar offensiv fotboll i kväll” och ”Real har inte vänt ett underläge på bortaplan i cupen sedan 1970” (fast hur många har de ställts inför?).

AS kommer med ”Ramos lovar fansen en kväll av känslor” som mynnar ut i citatrubriken ”Vi vill till semifinal, vi spelar för en comeback!”. Och underligt vore det väl annars. Kring Reals skadedrabbade lag noterar AS att ”Varane kan inte spela” och ”In kommer akademispelaren Achraf”. Dessutom finns citat från motståndarlagets tränare, ”Berizzo: Real Madrid är favorit i alla matcher”.

Annons

La Voz de Galicia är inne på samma linje som Faro de Vigo, att John Guidetti troligen finns med i startelvan. Pablo Hernández avstängning ger större möjligheter, och Berizzo utesluter inte möjligheten för Guidetti tillsammans med Aspas. ”John kan hjälpa till på ett viktigt sätt i huvudspelet”, säger Berizzo.

Diario Sport har en redaktion och läsekrets som kommer att hålla tummarna så att de blir (röd-) blå för Guidetti & Co. ”Real Madrid hänger på repen”, skriver Sport förväntansfullt. Tidningen har också intervjuat kommande Barcelonaförstärkningen Yerry Mina (Palmeiras). ”Jag har stilen för att spela i Barça, jag tycker om att spela mig ur situationer”, säger backen. Vidare uppger tidningen att ”Barcelona förhandlar med Ronaldinho”. Klubbens vd Oscar Grau ska under onsdagen träffa hans bror och agent, Roberto de Assis, för att diskutera en roll som klubbambassadör.

Annons

Mundo Deportivo har ännu ett avsnitt i den evinnerliga såpan om Messi kontrakt, för den som inte tröttnat ännu. ”Förhandlingar pågår”, lovar MD, ”Barça har nu gett ett konkret förslag till Messi för en kontraktsförlängning”. Likt Sport ber MD en bön om ett Real Madrid-misslyckande, ”Real Madrid nära att bli utslaget och med sju spelare skadade”.

Cadena Cope hävdar att Pepe lämnar Real Madrid till nästa säsong för spel i Hebei China Fortune, som tränas av Manuel Pellegrini. Den 33-årige portugisen kommer där att tjäna 15 miljoner euro per säsong, uppger radiostationen.

El Confidencial sätter fetast rubrik på ”Real Madrid plockar bort klubbmärkets kors på kläder i Mellanöstern”. Marka, som kommer att sälja klubbens produkter i Förenade Arabemiraten, Saudiarabien, Qatar, Kuwait, Bahrain och Oman, kommer att plocka bort det lilla korset från kronan. Det är för att inte väcka negativa reaktioner i den till övervägande del muslimska befolkningen. En sponsor i regionen gjorde på liknande vis med Reals klubbmärke 2014.

Annons

 

FRANKRIKEune25012017_hd

L’Equipe ger stor plats till ett handbollsresultat vi helst inte vill bli påminda om. På förstasidan finns också ”Di Maria är återfunnen”, sedan argentinaren gjort två mål och hjälpt Paris SG till ligacupfinal (4-1 mot Bordeaux). Som ett sidospår till PSG nämns att klubben kommer att ha en annan färg på bortatröjorna nästa säsong: gult. Från mercaton menar L’Equipe att tre engelska klubbar är ute efter Nicolas Pépé i Angers: Liverpool, Everton och Newcastle. Även Marseille nämns. Angers hoppas dra in tio miljoner euro på en försäljning av den 21-årige anfallaren.

RMC Sport låter nu Bastias tränare François Ciccolini kommentera bilderna från spelartunneln, där kameror fångade hur han svor åt Balotelli. Nicestjärnan hade dessförinnan fått utstå bland annat apläten från några i Bastiapubliken. ”Jag förstår att Mario var upprörd, utom sig av ilska, det är normalt”, säger Ciccolini, innan han fortsätter med situationen. ”Om ni tittar på bilderna, är det jag som talar till honom eller tvärtom? Han talade till mig först. Om han förolämpat mig hade jag inget sagt. Men man får inte förolämpa min mamma som är 80 år gammal och inte hållit på med det yrke Balotelli pratade om. Jag är en lärare. Jag lät mig ryckas med, det är sant. Men min mamma är 80 år och är inte långt ifrån att dö. Så låt det ämnet vila annars får det andra proportioner. Det var därför jag blev förbannad”.

Annons

 

TYSKLAND

Bild lämnar beskedet ”Två Bayernstjärnor redo för Arsenalmatchen”. Det handlar om rehabtränande Arturo Vidal och Thiago Alcântaran, som båda kan vara med i CL-åttondelsfinalen den 15 februari.

Sport Bild hävdar att Dortmunds tränare ”Tuchel kände inte till värvningen av Isak!”. Tidningen fortsätter med att “det var först när ryktena cirkulerade i svensk press som han blev informerad av sina chefer”. Isak-historien är en del av dagens nedslag på förstasidan, att allt inte är frid och fröjd i Isaks nya klubb. ”Maktkampen i Dortmund”, följs av ”Gång efter annan ilska mellan tränare och ledning. Hur längre kan det fortgå?”, frågar sig tidningen. Och på tal om Isak, så finns ”Supertalanger minskar Götzes chanser till framgång”.

Sport1 spinner vidare på just detta tema med ”Ingen Götze! Freunds varning om Isak”. Det är kanalens expert och ex-landslagsspelaren Steffen Freund som varnar för hajp. ”Dembélé, Pulisic, Mor och nu Isak, de är verkligen stora europeiska talanger, men de har inte nått dit Götze nått vid så unga år. Jag är ingen som gillar att uteslutande lita på unga talanger. Mixen av allt ger ett starkt lag”, menar Freund och återvänder till Isak, ”När medierna kallar en 17-åring för nästa Ibrahimovic för att han gjort tio mål på 24 matcher i en andra klassens liga som den svenska, så gör man honom en otjänst”.

Annons


C2-uHW_XgAAV0j_ÖVRIGT

SDNA (Grekland) har ”Panathinaikos överens med Ishak, väntar på Randers” som senaste del i följetongen. Det är den grekiska tidningen Goal som uppger att svensken är muntligen överens med Atenklubben. Själv ville Ishak under gårdagen inte kommentera några flyttrykten för SDNA, som hävdar att övergångssumman lär ha sjunkit till cirka 250 000 euro.

Algemeen Dagblad (Holland) ställer frågan ”Var är hans mål?”, med bild på Ajax anfallare Kaspar Dolberg. Tidningen påpekar att det danska stjärnskottet inte gjort mål sedan 20 november. ”Jag vet vad jag behöver göra för att få tillbaka känslan”, är citatet som ska locka till tidningsköp.

Publicerad 2017-01-25 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto