Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Guidetti: ”Jag tycker inte om att slå Real, jag älskar det!”

Headlines Blogg

C3DQGGzWIAI7wAiENGLAND

Daily Mail ser ”Superman!” i Fraser Forster, målvakten bakom Southamptons avancemang till ligacupfinal på Anfield (1-0 mot Liverpool). Jamie Carragher strör sedan några saltkorn i såren på Merseyside genom att påpeka att även om Coutinho skrivit nytt kontrakt betyder det inte att han nödvändigtvis blir kvar på Anfield. ”Liverpool är inte annorlunda än någon annan klubb i världen, förutom två. Om Barcelona eller Real Madrid är ute efter en av dina spelare och betalar vad du vill ha, så lämnar de, för 99 procent av all spelare vill spela för de två klubbarna”, påpekade ”Carra” i Sky Sports studio.

Annons

Daily Telegraph hugger på annat ett annat citat från den forne Liverpoolspelare, hans matchkritik mot klubbens robotdansare. ”’Det är som att spela med tio man’ – Carragher kritiserar Sturridge, som slösade bort chanser för Liverpool”. På sportettan poängterar Telegraph till bilden av jublande Southamptonspelare, att det är klubbens ”första stora final på Wembley på 38 år”.

The Times nämner också finalarenan, men med ”Klopps Wembleydrömmar krossade”, och uppmärksammar Liverpooltränarens domarilska. ”Longs hands var väldigt tydlig. Kanske är det ointressant och jag letar inte ursäkter, men det är verkligen svårt att acceptera vecka efter vecka”, sa Klopp, och syftade även på Man Uniteds offsidemål mot Liverpool senast. ”Det har varit många offsidemål mot oss, och det är ovanligt. Det känns inte bra”. På tal om United. ”Mourinho säger till Martial att han kastat bort chans”, är Times summering av Unitedtränarens ord om den unge fransmannen: ”Jag tror inte att han tappat fokus. Jag tycker bara att han inte med hull och hår tagit en stor chans han fått”.

Annons

Daily Express håller kvar ljuset på Old Trafford-gänget, men med annat fokus. ”Manchester United-legendaren Rio Ferdinand: Wayne Rooney har en kropp som en 40-åring”. Bakom den rubriken döljer sig citatet, ”Han är 31 år gammal, men har nog slitit så hårt att han snarare är 36 år, med tanke på allt han gjort i sin karriär, farten han spelar i, all granskning och press. Man kan till och med säga att han nog har en 40-årig idrottares kropp”.

 

C3Di387XAAMth7dITALIEN

La Gazzetta dello Sport har ”Pjanic tar Juventus vidare” till cupsemifinal (2-1 mot Milan) som rubrik, och följer upp med superkorta summeringen ”Milan låg under med 0-2, Bacca gör mål och var nära en comeback med bara tio man”. Nu väntar Napoli. Mercaton summeras också superkort. ”Niang i händerna på Mazzarri” (Watford med andra ord), ”Ocampos på gång”, ”Evra till Marseille” och ”Kolasinic omedelbart?”. Palermosvenskarna då? Jo, Hiljemark presenteras i Genoa i dag (lån, köpoption på 2,8 milj euro) och Quaisons agent har haft möte med Sampdoria, som väntar svar från Zamparini (lån, köpoption på 2,5 milj euro). Men det kan finnas en ny aktör, se Sky Italia nedan.

Annons

Corriere dello Sport plockar in Hiljemarks stundande övergång på förstasidan, bredvid Evras och Niangs. Störst rubrik går förstås till Juventus seger, ”Vilken klass, damen”.

Tuttosport stämmer som så ofta upp i ”En hymn till La Joya”, som är Dybalas smeknamn. En matchkrönika har rubriken ”De fantastiska fyra”, vilket syftar på det nya spelsystemet 4-2-3-1. Krönikören menar att segern i går var ”Ett litet steg mot cuptiteln, ett stort steg mot ett konkurrenskraftigt Juve i Champions League”.

Sky Italia levererade sent i går kväll den överraskande uppgiften att Juventus är ute efter Quaison. Samtal förs med Palermo, och mästarklubben är beredd att betala 2,8 miljoner euro, och låna tillbaka honom till Palermo resten av säsongen. Sampdoria är annars den adress som tagit allt större utrymme. Staden Genua, alltså. Dit flyttar i alla fall Hiljemark, men till klubben Genoa. Enligt Sky Italia genomförs läkarundersökningen i dag, och Genoa hoppas att svensken kan spela redan mot Fiorentina på söndag. Klubben har flera mittfältare borta.

Annons

 

C3DekdKW8AQZhsqSPANIEN

Marca stämpar Celta Vigos cupavancemang (2-2 mot Real Madrid) med feta dubbelrubriken ”Celta drömmer, Real Madrid kantrar”. Den kompletteras med bild på en jublande Guidetti och en deppande Casilla. Marca menar att ”Real Madrid gav aldrig upp, men Danilos självmål visar att vinden har vänt”, medvinden är borta. Realtränaren får en lite citatrubrik, ”Zidane: Jag är inte besviken, vi gjorde en bra match ända till slutet”.

AS har samma bild med Guidetti och Casilla, men en annan målande rubrik, ”Real Madrid dör stående”. Tillägget är ”Danilos jinx, hans självmål avgjorde matchen”. Guidetti får inget strålande betyg, ett på skalan från noll till tre. Sju Celtaspelare belönas med två eller tre.

Diario Sport njuter av ”Reals misslyckande”, och fyller i med analysen ”Zidanes aura blir suddigare och Cristiano gav, trots mål, ytterligare exempel på sin nedgång”. Det finns också en krönika med triumferande rubriken, ”Farväl, trippeln, farväl”. Som om tidningen mitt i skadeglädjen plötsligt kommit på att även Barcelona lirar (mot Real Sociedad i kväll), så skjuter Sport på förstasidan in ”Missa inte nu, Barça!”.

Annons

Faro de Vigo låter sin förstasida vibrera till ”Kolossalt!!!”. Just det, inte mindre än tre utropstecken. Och eftersom utropstecknen i spanskan speglas framför meningen också, så blir det totalt sex.

Cadena Ser fick en intervju med Guidetti efter segern. Citatrubriken är given, ”Guidetti: Jag tycker inte om att slå Real Madrid, jag älskar det!”. Efter första matchen kommenterade Guidetti klimatet, att det var kallt i Madrid, att han nu var gallicier, inte svensk. Cadena Ser tar upp tråden, om han gillar Vigo. ”Jag tycker verkligen om Vigo, jag tycker om Spanien, solen, värmen, maten, folket…och fotbollen är spektakulär, jag tycker om allt i Vigo”, svarar Celta-anfallaren, men har i övrigt ingen lust att delta i radiokanalens putslustigheter, som att sjunga med i ”Johnny G”. Cadena Ser har även rubriken ”Sista försök från Las Palmas för Jesé”. Den spanska klubben ska redan vara överens med PSG-spelaren, men det tilltänkta lånet har stupat på att Las Palmas inte har råd att betala en tillräckligt stor procentuell andel av spelarens lön. Nu ska Las Palmas ha höjt sitt erbjudande, i hopp om en lösning (se även L’Equipe nedan).

Annons

Super Deporte menar att Valencia ”Slåss om Orellana”, en inte fullt lika lycklig Celtanafallare som Guidetti. Berizzo har efter en schism naglat fast honom i frysboxen. Chilenska uppgifter gör gällande att prislappen är tre miljoner euro, men Super Deporte menar att Valencia, och andra klubbar lär vänta ut Celta, som vill sälja, och därmed får ner priset till ungefär vad Celta köpte Orellana för, 1,8 milj euro.

 

FRANKRIKEune26012017_hd

L’Equipe har bild på ett brett leende Evra och orden ”En ’farbror’ i OM”, sedan övergången från Juventus blivit klar i går kväll. Mer mercato. ”Jesé nära Middlesbrough”, skriver L’Equipe, och tar död på Las Palmas – och Jesés – drömmar. Efter ett halvår i PSG blir det inte varma Las Palmas utan gråare Middlesbrough, eftersom PL-klubben är beredd att betala en betydligt större del av spanjorens lön än de 20 procent Las Palmas klarar av.

Annons

Le Parisien ställer på sin förstasida upp frågan, ”Är Edinson Cavani bättre än Zlatan?”. Tidningen konstaterar snabbt att uruguayanen ”varken har Ibrahimovics karisma eller ego”, eller påverkan på spelarna runt omkring sig. Men näsa för mål, i alla fall bildligt, är ungefär lika stor. ”’Edi’ kan en dag inte alltför långt bort passera ’Ibra’”, påpekar tidningen. Cavani är nu sammanlagt uppe i 109 mål för PSG, Zlatan stannade på 156.

 

19483_ectj501dqbp_zlum9zuvoxx4zwj5og__TYSKLAND

Bild frågar sig redan i det prestigefyllda vänsterkrysset på förstasidan, ”Hur mycket makt har Tuchel kvar?”. Sport Bilds nedslag i går om maktkampen mellan tränaren och ledningen, hade Tuchels ovetskap om Isak-affären i fokus. Svensken används även av Bild som exempel på att tränare och ledning inte är synkad. Tuchel har velat ha Leverkusen-backen Toprak, men utan att vd Watzke lyckats. ”I stället har han nu Isak. Värdefull för framtiden, men i Tuchels ögon ingen problemlösare för att nå Watzkes mål om att nå en tredjeplats i ligan”, avslutar Bild artikeln. Tidningen har sedan flera transferuppgifter. Som att just Dortmunds Neven Subotic i dag ska genomgå läkarundersökning i Köln innan låneövergång för resten av säsongen. Bild gör också en topp-tio-lista över de senaste årens fiaskovärvningar av Hamburg. I topp? Marcus Berg,

Annons

Kicker pryder förstasidan med rubriken ”Nere i gruvan”, som handlar om ”Vad Schalke måste blir bättre på”. Rubriken ”De två rivalerna vid ritbordet”, syftar på rivalmötet mellan RB Leipzig och Hoffenheim, två klubbar som för inte så många år sedan var ganska obetydliga, men nu jagar Bayern München.

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) drar stort på skyttekungen i norska ligan, dansken Christian Gytkjaer är nära 1860 München för 2,3 miljoner euro. Det är i alla fall prislappen som Rosenborg uppges ha satt. Inne i tidningen uppmärksammar Ekstra Bladet Sam Lundholms låneövergång från NEC till Randers, och påpekar att det inte ingår någon utköpsklausul för svensken.

Publicerad 2017-01-26 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto