Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Dybala förlänger – eller sticker till Spanien?

Headlines Blogg

ENGLAND

The Sun beskriver skrällgänget Sutton Uniteds lottning mot Arsenal som ”Plastic FAntastic”. För att femtedivisionslaget spelar på plastgräs. För att det gäller FA-cupen. På tal om beskrivningar. Leonardo Ulloas agent Horacio Rossi beskrev för en vecka sedan Leicester tränare Ranieri som ”lögnare” i The Sun. Nu hänvisar The Sun tydligen till en annan Ulloa-agent, Marcelino Elena, för nästa känga. ”Om de vill behålla en spelare som inte vill spela för dem och förstöra hans karriär, då får de ha det på sina samveten”.

Daily Telegraph hangland2r bakgrunden till Elenas utspel. ”Ranieri har förrått mig”, lyder den stora rubriken på sporten. Det budskapet skickade spelaren plötsligt ut på Twitter i går, tillsammans med påpekandet att han minsann inte tänkte spela mer för Leicester eftersom klubben stoppat en försäljning (se nedan). Tillbaka de spelare som vill lira. ”Klopp säger att rivalerna vill att hans Liverpool slår Chelsea och hålla titelkampen vid liv”, är rubriken på Telegraphs artikel inför kvällens toppmöte.

Annons

Daily Mirror ser på rivaliteten mellan lagen med ”Liverpool-legendaren Steven Gerrard säger att Chelsea-rivaliteten ’nästan är hat i 90 minuter’”…och sen var de polare igen.

The Guardian drar oväntat stort på en Silly Season-uppgift. Men så ser tidningen det som att man har lite egen info på den. ”Chelsea jagar Celtics 30 miljonerpundsspelare Dembélé”. Det är i alla fall den siffra på erbjudandet som Londonklubben uppges överväga att ge den skotska klubben i dag. Celtic väntas dock hålla ut till sommaren med en försäljning.

Daily Mail har bild på West Hams Andy Carroll som ser ut som han just kommit från en inspelning av ”Hem till gården”. Rubriken antyder att den i alla fall inte är från att ha spelat Fifa17. ”Jag gillar egentligen inte att titta på fotboll. När jag skrev på för Liverpool var jag tvungen att googla en del spelare”.

Annons

GQ-intervjun med José Mourinho har gett en del rubriker på sportsidor om att portugisen medgav att han nobbat ”ett stort erbjudande från Kina”. Klubb och tidpunkt preciseras inte, men rimligen mellan Chelsea och United. Zlatans namn poppar också upp i intervjun, när den mångspråkige Mourinho tar upp betydelsen av just språk för en tränare. ”Man behöver som tränare, i alla fall enligt min åsikt, kunna tala så många språk som möjligt för att skapa en viss medkänsla. Jag snackar till exempel inte tyska men jag kan säga några ord, och de få orden skapar medkänsla, påbörjar en relation. Jag talar inte svenska men jag pratar med Zlatan på italienska”.

https://twitter.com/Ciclone1923/status/826096921186025475

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport menar att ”Inter står mellan cup och ligan”, vilket leder fram till huvudrubriken ”Drömmar om ära”. Inter har nio raka segrar, och i kväll väntar Lazio i kvartsfinal i italienska cupen och sedan Juventus i ligan. Som en uppföljning på det finns ”Higuaín på marsch: ’Om vi slår Inter är scudetton nära”. Sista dagen på mercaton bliitalienr till en blaffa mitt på sidan fylld med spelaransikten, och med rubriken ”Roma paxar Kessie” och ”Hej då, Gabbiadini – till Premier League”.

Annons

Corriere dello Sport plockar också upp Higuaíns ord, formar dem efter eget huvud till citatrubriken ”Mot Inter vinner vi scudetton”, med en citatvariant längre ned i liten stil, ”Om vi slår Inter, är hälften vunnet”. Även CdS har förstås en fullmatad förstasida med spelarrykten. Vinjetten är ”Stopp klockan 23” och huvudrubriken ”Gabbiadini och Ranocchia i Premier League”. Den förstnämnde till Southampton, den sistnämnde till Hull.

Tuttosport justerar namnet på Juves kroatiske anfallare till ”MandzuKING”, och lägger till att ”Han är den verkliga orsaken bakom Juves nya offensiv”. Och så summerar tidningen klubbens mercato kort med, ”Sista-minuten-chans med Paredes, Tolisso köp i juni, Chelsea försöker roffa åt sig Kolasinac”.

Sportitalia berättar via mercatoexperten Alfredo Pedullà, den som avslöjade att Quaison var på gång till Mainz, att affären blev klar på mindre än 36 timmar och att slutsumman, inklusive bonusar, ”försiktigt bryter vallen på tre miljoner euro”.

Annons

Sky Sport Italia har pratat med Juventus sportchef Marotta, som säger att Dybala är nära att förlänga kontratet.Om några veckor kommer antagligen besked om en förlängning”, säger Marotta. Radiokanalen Cope i Spanien ser annorlunda på det (nedan).

 

SPANIEN

spanienAS menar att ”Real Madrid har redan fattat beslut om de två första värvningarna inför 2017/2018”. Det ger stora rubriken ”Marcos Llorente och Jesús Vallejo återvänder för att stanna”. Mittfältaren Llorente (utlånad till Alavés) ska bli backup till Casemiro och backen Vallejo (utlånad till Eintracht Frankfurt) fylla lucka efter Pepe.

Sport fortsätter att med den dramatiska, nattsvarta plattan bakom sina upp-till-kamp-rubriker. ”Kris efter målet”, lyder rubriken, som följs av ”Sport avslöjar den tsunami som utlösts av det senaste domarfelet mot Barça”. Sedan följer en lång lista av påstådda effekter, som att domarbasen Collina krävt svar ”om de senaste skandalerna” och att ”en del domare är rädda för att blåsa till fördel för Barça”. Men bortanför sedvanliga konspirationsteorier levererar Sport levererar en liten fascinerande faktarubrik, ”Barça förlorar aldrig i matcher där Luis Suárez gjort mål”. Uruguayanen har gjort mål i 67 av de 125 matcher han spelat för klubben sedan han köptes 2014. Facit: 63 segrar och fyra oavgjorda matcher.

Annons

Mundo Deportivo har inte heller några som helst planer på att låta det icke-godkända Barça-målet vila. ”Krav på hawkeye”, eller mållinjesteknik, är den stora men föga uppseendeväckande rubriken. Tidningen uppger också att Barça är ytterst nära att göra helt klart med en ny spelare: Peñarols 18-årige högerback Santiago Bueno. Lovande efternamn.

Cadena Cope uppger att ”Dybala planerar att lämna Juventus till sommaren”. Argentinaren tog inte sin tränares utsträckta hand när han blev utbytt senast, och radiokanalen skriver att ”Efter matchen tonade Allegri ned händelsen, men enligt Copes källor så har relationen mellan spelare och tränare försämrats så mycket att spelaren i dag funderar på att lämna klubben efter säsongen, och hans prioritet skulle då vara att spela i Spanien kommande säsong”.

Super Deporte kommenterar Valencias senaste förlust i går (1-3 mot Las Palmas) med ”Tick, tock, tick…”. Det är tidningen som med trummande fingrar på bordet uppmärksammar gör klubben på att transferklockan tickar för nya spelare. Super Deporte hävdar i alla fall att ”Valencia slåss om Orellana till sista minut”, Celtas utfryste anfallare.

Annons

 

TYSKLAND

Bild låter ”Det nya pyro-vansinnet” ta sig in på förstasidan. Det syftar på brännande på ett par matcher i allmänhet och på användandet av en förmodad nödraket under Leverkusen-Mönchengladbach i synnerhet.

Sport Bild uppger att ”Chelsea vill ha Kolasinac – Schalke blockerar”. Chelsea har enligt flera medier i England, Italien och Tyskland närmat sig vänsterbacken. Men enligt Sport Bild har alltså den tyska klubben avvisat Londonklubben. Ingen försäljning väntas förrän i sommar. Tidningen uppmärksammar sedan även ”Spelsystem och transferpolicy: Hamann kritiserar Klopp”. Den forne Liverpoolspelaren anser att klubben inte ha spelarna för att klara av att spela landsmannens 4-3-3-variant. Hamann ifrågasätter också Liverpools snabba beslut förnya Klopps kontrakt till 2022. ”Varför hade Liverpool så bråttom att göra sig långsikt beroende av Klopp?”, undrar Hamann.

Annons

 

FRANKRIKE

L’Equipe ändrar om Marseilles motto ”Droit au but” till ”Droit au rèver”, från ”Rakt på mål” till ”Rakt mot drömmar”. En justering efter värvningen av Payet, och väckta förhoppningar på laget. Och så finns det förstås gott om transferuppgifter. PSG-målvakten Sirigu, som varit utlånad till Sevilla, lånas i stället ut till Osasuna. Sakho närmar sig Crystal Palace. Londonfrankrikeklubben är den enda som är beredda att betala de 23 milj euro Liverpool vill ha. Pépé lämnar i dag sannolikt Angers för Newcastle, Marseille eller Lyon. Den engelska klubben uppges beredd att betala tio milj euro.

Le Parisien blickar mot himlen och ser att ”Molnen hopar sig över PSG”. Det är inte så alarmerande att tar plats på tidningens förstasida, men det får ett uppslag på sporten. ”Med två veckor kvar till stormatchen mot Barcelona, så oroar skadorna på Trapp och Verratti”.

Annons

France Football plockar upp profilnamnen som hamnat i Frankrike under rubriken ”Därför har Ligue 1 blivit inne”. I ingressen i tidningen skriver FF, ”En titel som flera slåss om, stjärnor som lever upp till förväntningar, fynd, talanger, underhållning…men vad är det som händer med franska ligan?”. Det finns också ett samtal med profilnamn om ligans status under citatrubriken ”Ligue 1 börjar kittla Bundesliga och Premier League”. Ett uttalande från gamla belgiske landslagsspelaren och förbundskaptenen Marc Wilmots. Den forna franske landslagsspelaren Reynold Pedros går ännu längre när han ser till underhållning. ”För närvarande är spanska ligan bäst. Men där bakom hamnar tyska och franska på samma nivå. Den tyska är väldigt offensiv, och den franska inte långt efter”. Under vinjetten ”Avslöjar”, berättar France Football bland annat om planer som Marseilles sportchef Zubizarreta smidde. Han var i kontakt med sin Man Citys sportchef Begiristain, tillika hans efterträdare i Barça för länge sen, med intresse för Bacary Sagna, Yaya Touré och Gaël Clichy. Men City var inte alls med på noterna.

Annons

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) nämner under rubriken ”Transferlotto” övergången för Ludwig Augustinsson till Werder Bremen som ”en kunglig försäljning” av FCK. Och enligt tidningen fick den danska klubben mer än de tre miljoner euro som emellanåt uppgetts, närmare fem milj euro, drygt 40 miljoner kronor. Dessutom upplyser Ekstra Bladet att Werder Bremen intensivt jobbade på att få svensken redan nu, men fick nöja sig med i sommar. BT uppger att Guidetti får sällskap av ännu en dansk i Celta Vigo: Bröndbys Andrew Hjulsager. Mittfältaren flyger under morgonen till Spanien, och övergången väntas landa på motsvarande cirka tio miljoner kronor. Sedan tidigare återfinns Daniel Wass och Pino Sisto i klubben.

Correio da Manhã (Portugal) har bilder på hur Benficas fans attackerar lagets spelarbuss när den återvände hem till träningsanläggningen i natt. Orsaken var missnöje efter andra raka förlusten (0-1 mot Vitoria Setúbal). Victor Nilsson-Lindelöf fanns rimligen ombord, han spelade matchen från start.

Annons
Publicerad 2017-01-31 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto