Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Aubameyangs utspel – öppnar för Isak?

ENGLAND

1 Daily Telegraph menar att Liverpoolmålvakten Simon Mignolet svarade för ”Räddningen som höll titelkampen vid liv”, när han tog Diego Costas straff (1-1 mot Chelsea).

The Sun ser på resultatet på Anfield ur annan synvinkel, ”Vi tror det är över” följs av ”Blues cruise – Conte med nio poängs försprång”. För Arsenal blev ”DesTROYed”, ”krossade” av målskytten Troy Deeney & Co (1-2 mot Watford), och Tottenham tappade också poäng (0-0 mot Sunderland).

Daily Mirror är mer Telegraph än The Sun i resultattolkning med en dyrbar straffmiss, ”That could Costa”. Det kunde också Costa vänskap. ”Om jag hade spelat mot Diego Costa så hade vi aldrig kunnat vara vänner, så är det”, sa Liverpools tränare Klopp efter matchen, och menade att Chelseaspelaren filmade till sig straffen.

ANNONS

Daily Mail ställer sig på The Suns sida, och ser det som en ”seger” för Londonlaget, ”Chelsea nu NIO poäng före”. Tidningen uppmärksammar sedan ett citat från Arsenals tränare Wenger efter den oväntade förlusten. ”Jag tror inte vi har problem, men vi var inte mentalt redo att handskas med de fysiska duellerna”, sa han. Det där om att inte var ”mentalt redo” är också vad som hamnar i rubriken både i Mail och många andra tidningar.

Bristol City är knappast någon tidning, men kom först efter midnatt med det sista beskedet gällande en svensk i gårdagens transferfönster: kontraktet med Joel Ekstrand rivs. Det blev bara två framträdanden för den 27-årige backen, som redan gjort klart att han inte har planer på att återvända till Sverige.

 

ITALIEN

2La Gazzetta dello Sport skildrar gårdagens kvartsfinal i italienska cupen med, ”La, la, Lazio – Nej, nej, Inter” (2-1 till Inter). Resultatet innebär att Romlaget är i semifinal och kan få möta Roma (möter Cesena i dag), samt att Milanolagets vinstsvit stannade vid nio matcher. Tidningen uppmärksammar vidare att snacksalige superagenten ”Raiola tar strid med Milanfansen – ’Donnarumma? Om de vill ha honom…”. Ett svar på viss kritik han fått från supporterhåll. ”Han förlänger när han vet vad klubben vill”, är ett annat Raiola-citat på förstasidan. Sedan bedömer som vanligt Gazzettan klubbarnas fönster. ”Få, men bra – Farväl galna köp”, summerar tidningen köpen. Högst betyg för sitt fönster får Inter, 7,5 av tio, följd av Atalanta, Juventus och Napoli, som får sju. Lägst får Pescara och Palermo med fem.

ANNONS

Corriere dello Sport har också Lazios cuptriumf i topp, och här finns under ”Vinnare och förlorare” också åtskilliga rader om klubbarnas fönster, med smärre skillnader i omdöme. ”Inter bättre än någon annan tack vare köpet av Gagliardini. Juve, Napoli och Fiorentina gör det också bra. Roma bara någorlunda, medan Milan och Lazio misslyckades”.

Tuttosport tar chansen att utnyttja Raiolas ord om Donnarumma till max. Rubrik: ”Gigio har framtid i Juve”. Sedan infogas ett citat från agenten, ”I Milano kritiserar de honom, jag vill veta vad klubben har för planer för honom…”. Juves vinterfönster sammanfattas egentligen med en förväntansfull blick framåt. Sportchefen ”Marotta stänger fönstret utan några fyrverkerier, men förbereder en intensiv sommar och väljer mellan Sanchez, De Sciglio, Verratti och Tolisso. Bentancurs agent försäkrar: ’I juni är han redo’”.

ANNONS

 

SPANIEN

MD-20170201-CAS_ARA-MDDIA-P001-C AS sätter snarare bengaler än strålkastarljus på Atlético inför cupsemin mot Barça. ”De rödvita fansen stöttade laget utanför hotellet”, kommer till en bild med bengalbränning vid spelarbussen, men följs sedan också av dagens huvudrubrik, ”Vägen mot en dröm”. För ”Atlético vill lämna Calderón med bucklan i handen”, det vill säga så småningom stå som slutsegrare innan laget byter arena efter säsongen. Det var också beskedet på en stor banderoll från fansen till laget, ”Vi vill ha cupen”. Real Madrid, då? Inte så mycket plats på förstasidan. AS lyfter in ett citat från målvakten Keylor Navas, från en intervju med Cadena Ser, ”Oavsett målvakt som kommer – jag tänker aldrig sänka mina armar”, alltså ge-upp-kampen.

Diario Sport ser Barcelonas uppgift inför matchen mot Atlético som ”Mål, mål och mera mål”. Tidningen menar att ”Barça är fast besluten att göra minst ett mål” och att ”laget vill vinna denna semifinal för att hålla uppe hoppet om en trippel”. Sin vana trogen passar tidningen också på att ge en känga till Real Madrids fixstjärna, den här gången med ”Splittringen total mellan Real-fansen och Cristiano”. Det spanska januarifönstret summeras med ”Jesé var enda bomben”, alltså Las Palmas lån från Paris SG.

ANNONS

Mundo Deportivo stämplar med stora bokstäver kvällens semifinal som ”En final”, och har lilla tillägget ”(Första försöket)”. Vad kommer tidningen att kalla den verkliga finalen sen?

Super Deporte, Valencia-tidningen, låter Deadline Day-lånet Orellana pryda förstasidan till rubriken, ”Supportrar, nu är jag här”. Där finns också mer bekymrad rubrik. ”Skalv i Valencias akademi – Nabil klar för Man City och Real Madrid vill ha Kangin Lee”.

 

FRANKRIKE

4 L’Equipe pryder förstasidan med Marseilles cupseger (2-1 mot Lyon, efter förlängning) till orden ”En vinnande comeback”, för Payet. Ändå blev det bara ett inhopp inför förlängningen för storförvärvet. Smolken i glädjebägaren var att Patrice Evra, ett av de andra tunga förvärven, fick gå av skadad. L’Equipe jämför på annan plats Ligue 1-klubbarnas pengarullning i januari med de två föregående vinterfönstren. År 2015 blev resulterade köp/försäljningar minus 13,37 milj euro. År 2016 blev det plus 10,4 milj euro. Nu? Hela minus 135 milj euro. ”Utgifter som aldrig skådats förr!”, skriker den lilla rubriken.

ANNONS

RMC hade i går kväll en intervju som på grund av Deadline Day först tidigt på morgonen började sända svallvågor bortanför Frankrikes gränser. Och kanske känner Alexander Isak också dem. ”Aubameyang planerar att lämna…och utesluter inte Frankrike”, är rubriken efter en intervjun med Dortmunds stjärnanfallare. Det där om Frankrike kan tas med en nypa salt. Auba svarar på en fråga diplomatiskt att ”det är inte otänkbart”, men pratar annars främst om andra ligor. ”Många skulle vilja se mig i England. Men det är inte nödvändigtvis ligan som lockar mig mest. Det skulle vara ett steg upp. Jag älskar den spanska ligan. Den lockar mig mycket”. Men det är förstås första delen av rubriken som är mest uppseendeväckande, den om att lämna Dortmund. Och att göra det snart. ”Jag funderar på att lämna till sommaren. Jag har det väldigt bra här, supportrarna är fantastiska. Det är fortfarande en stor klubb. Men jag måste fråga mig själv; om jag ska ta ett steg till, måste jag inte i så fall lämna? Jag har inget svar nu. Det tar sin tid. Jag är 27 år, om jag vill till nästa nivå så måste det ske i sommar. Är det värt det eller inte? Vi får se vad för erbjudanden som dyker upp. Om jag inte lämnar så betyder det oundvikligen att jag avslutar karriären här. Jag kommer att ta tid på mig att fundera”, säger Aubameyang.

ANNONS

 

TYSKLAND

5 Bild klämmer in en gul platta med svart text, som i Dortmunds färger, på förstasidan med texten, ”Arsenal vill ha Reus” och lägger till, ”60 miljoner euro”. Enligt tidningen uppgifter planerar Wenger ännu ett försök i sommar att locka anfallaren till London. Något jätteutrymme ens på sporten får inte rubriken ”Mainz värvar även en ’mini-Krikic’”, men den har svenskintresse – Quaison är alltså ”Mini-Krkic”.

Sport Bild utlovar ”Sanningen om Müller”, som följs av ”Ingen spelar så mycket, behöver han en paus? Startplatsen i fara. Hoeness försvarar honom”. I veckans nummer finns också åsikter från Lepizig-basen Oliver Mintzlaff, som upplever en kyligare relation till Dortmund än till Bayern München. ”Det finns varken från min eller Watzkes sida, tror jag, någon större önskan om att höras varje vecka”, säger Mintzlaff om Dortmunds vd. Han fortsätter med att berätta att Leipzig inför mötet i höstas bjöd in Dortmund till middag. ”Dortmund ställde in det. Det är inte så farligt. Bayern München bjöd in oss, och vi tackade glatt ’ja’. Med Münchenlaget är relationen påtagligt bättre. Jag uppskattar verkligen utbytet med Rummenigge”, säger Mintzlaff om Bayerns vd.

ANNONS

WAZ, som regionaltidning i Dortmund, slår förstås, liksom många andra tyska tidningar i natt, stort upp Aubameyangs intervju i RMC Sport. ”Aubameyang snackar om att lämna i sommar”, lyder rubriken.

 

ÖVRIGT

Dagbladet (Norge) uppger att Norges nya förbundskapten kan bli presenterad i dag, och nämner ett möjligt och välbekant namn. ”I förra veckan var fyra namn kvar på upploppet till att blir norska landslagets nya förbundskapten. Ett av dem var svenskt, troligen Erik Hamrén. Och vad jag fått höra är avgörandet nära”, skriver krönikören Morten Pedersen, och tror att den blivande förbundskaptenen bara får en korttidsanställning, till sommaren 2018.  TV2 tror också på en officiell presentationen i dag, och även att ”Erik Hamrén är en av de hetaste kandidaterna”. Tv-kanalens expert Jesper Mathisen kommenterar uppgifterna: ”Erik Hamrén är ett tryggt kort. Han har varit förbundskapten i Sverige, och kan norsk fotboll bra. Han har ett gott rykte i Rosenborg, efter att på många sätt ha byggt om laget. Men om det blir Hamrén som blir presenterad så har han nog långt ifrån varit förbundets förstaval. Därför undrar jag hur en så pass meriterad tränare ser på att vara tredje- eller fjärdeval”.

ANNONS

Ekstra Bladet (Danmark) beskriver FC Köpenhamn som ”Transfertyranner”, för klubben trycker på nytt ned de danska konkurrenterna i skorna med sina stora och smidiga övergångar i fönstret. Just kassaklirret efter Ludwig Augustinsson och redan färdiga ersättaren Nicola Boilesen, hålls fram som praktexempel.

Publicerad 2017-02-01 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto