Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Betyget: ”Zlatan var förfärlig”

ENGLAND

1 The Sun kan inte låta bli, knappast någon annan heller, nu när Jesus slagit till, Gabriel Jesus. The Suns ordvits efter Man Citys seger i går (4-0 mot West Ham) firas på förstasidan med ”Jesus Strikes Superstar”.

Daily Mirror bidrar med ”Sweet Jesus”, och summerar resultatet med ”City är tillbaka i titelstriden sedan nya 27 miljonerpundsanfallaren satt dit blekt West Ham”. Man Uniteds fortsatta poängtapp (0-0 mot Hull) får också en ordvits, ”One Hull of a setback för United” (där motståndarlaget ersatt ordet ”hell”). Tidningen ger också plats för den sedvanligt griniga tränaren, ”Förbannad Mourinho hävdar att konspiration påverkar Uniteds titelchanser”. Mourinho var arg på att domaren var för mild, ”Jag är inte glad. Jag ska inte kritisera motståndaren, för de slåss för sina liv, och varje poäng är guld värd. De testade vad som var tillåtet, och domaren gav dem respons, och sedan var de bekväma i att göra vad de gjorde i 90 minuter”. Han var arg på att Wenger och Klopp behandlas annorlunda. ”Reglerna är annorlunda för mig. Jag är annorlunda på alla vis. Jag fick sitta på ett hotellrum och se mitt lag och min assisterande tränare fick sex matchers avstängning, och han puttade inte på någon. I går sa en fjärdedomare till en tränare att ’Jag gillar din passion, så gör vad du vill’. I dag blev jag tillsagd att sitta ner eller bli uppskickad på läktaren, så allt är annorlunda för mig”.

Daily Telegraph finner kanske lite tröst åt Mourinho i ”Man United har principöverenskommelse med Griezmann”. Hans förra klubb Chelsea påstås också ha storslagna planer. Enligt Telegraph är Van Dijk, Moussa Dembélé och Morata i topp på shoppinglistan.

Manchester Evening News sätter sina spelarbetyg till rubriken ”Jones bra men Ibrahimovic förfärlig”. Svensken, som tidningen efter förra matchen likande vid snögubben Olof i Frost för att han var så orörlig, får den här gången som enda Unitedspelare det låga betyget fyra av tio. ”Ett tidigt skott och en läcker framspelning till Pogba i första halvlek, men hade en dålig match. Kunde ha blivit utbytt för första gången under Mourinho om inte Jones tvingats utgå skadad”, skriver MEN.

The Times har ”Exklusivt: Wenger ger sina Arsenalfloppar två dagar ledigt”. På lördag väntar stormötet med Chelsea. Lagen närmar sig därmed matchen på helt olika vis. Wenger kör bara en träning med spelarna på planen innan drabbningen, medan Conte kör träning varje dag denna vecka.

 

ITALIEN

2 La Gazzetta dello Sport släpper inte vintermercaton – och blickar redan mot sommaren. Hela förstasidan tillägnas spelarbusiness. ”142 affärer i januari (och många drömmar för juli)”. Till detta delas sedan förstasidan upp i ”Dessa har kommit…” och ”Serie A förändras”. Över drygt 20 sidor summerar och spekulerar Gazzettan mercaton.

Corriere dello Sport formar gårdagens uttalande från Raiola till ”Napoli drömmer: ’Zlatan kan anlända’”. Den rubriken återfinns i ena hörnet på förstasidan. Den största rubriken är däremot ”Made In Italy vinner”, som förklaras med att ”De unga italienska stjärnskotten spelar en allt större roll även på spelarmarknaden”. Det finns sedan en lista på 60 namn. Ung, men inte italienare: ”Ännu en talang i Juve – Lyanco klar”, en 20-årig back från São Paolo.

Tuttosport hävdar att ”Juve har värvat Kolasinac!”, Schalkespelaren som även Chelsea uppgetts ute efter. Tidningen skriver vidare, ”Så mycket för stängt transferfönster: nästa vecka anländer vänsterbacken för läkarundersökning”. 23-åringen har ett kontrakt som går ut i sommar. Dystrare rubriker tilldelas det andra Turinlaget. ”Mihajlovic-Belotti – framtiden i Torino hotad”, följs av ”Inga förstärkningar: utan ett ambitiöst projekt så kommer tränaren och ’Tuppen’ inte att stanna”.

 

SPANIEN

3 AS utropar ”Heja cupen”, efter ett frejdigt första möte när Barça vann på Calderón (2-1 mot Atlético), men där ”Atléticos reaktion i andra halvlek ser till att mötet lever”. Dagens Real Madrid på förstasidan är ”Carvajal och Marcelo kommer att vara redo för mötet med Napoli” i Champions League. Ännu en positiv rapport från lagets välfyllda sjukstuga är att ”Modric kommer att testas i dag för att se om han kan spela mot Celta i helgen”.

Diario Sport önskade Barça-mål i går, och blev bönhörd. ”Kolossala”, jublar tidningen, till bild på målskyttarna Messi och Luis Suárez. Tillsammans med Mascherano och Neymar, får de också högst betyg, åtta av tio. Lägst betyg i Barça får målvakten Cillessen, en femma. Glädjen över mål och resultat har inte gjort att Sport glömt sin jakt på orättvisor mot Barça. ”Osannolikt gult kort mot Neymar som inte får spela i returen”, skriver tidningen

Mundo Deportivo summerar Barcelonas match med ”Läckra mål – och vånda”, efter Atléticos anstormning i andra halvlek.

La Voz de Galicia har siktet inställt på kvällens andra semifinal, den mellan Celta Vigo och Alavés. Någon start för John Guidetti tror tidningen inte på. De har svensken på bänken. Det har även Faro de Vigo.

 

FRANKRIKE

4 L’Equipe har en elegant förstasida med idrottare bakom OS i Paris 2024. Det har föga med fotbollen att göra, men de gör i alla fall alla ett (hyfsat töntig) Eiffeltornstecken, och Paris är staden för dagen även på fotbollsplanen. ”PSG utan nåd”, så uppfattas gårdagens storseger i franska cupen (4-0 mot Rennes). Nyförvärvet Draxler får tillsammans med Thiago Motta, Kimpembe och, hör och häpna, Ben Arfa, högst betyg, sju av tio.

Le Parisien överraskar lite med att inte ha PSG:s match men väl en annan cupmatch på nyhetsettan. ”Chambly-Monaco 4-5, en galen match!”. På sporten finns i alla fall PSG-rubriken ”Ben Arfa hade kul”. Det finns också en mindre notis om Marseille, om nyförvärvet Evras skada. 10-15 dagar väntas den jovialiska vänsterbacken bli borta.

 

TYSKLAND

5 Bild hävdar att ”Nu orkar inte fansen länge”. Det handlar om de härdade HSV-supportrarna. Tidningen pekar på att HSV ”bara” sålt 42 700 biljetter till mötet med Leverkusen i morgon, vilket innebär att klubben är drygt 14 000 från utsålt (57 000). Bild anser att även om ytterligare en del biljetter kommer att säljas så är det ”nästan katastrofala siffror”. HSV har i år ett snitt på 52 522, det fjärde högsta i Bundesliga trots att laget är nästjumbo.

WAZ paddlar i kölvattnet på Aubameyangs uppmärksammade besked i förrgår kväll om att han kan lämna klubben i sommar. Det är inte första gången den gabonesiske anfallaren gör den typen av uttalanden, och sportchefen Zorc har tagit honom i örat. ”Vi hade ett kort samtal och jag rekommenderade honom att ge färre intervjuer om sommaren och fokusera på jakten på en Champions League-plats”, säger Zorc.

Kicker har också Dortmundrubrik. Tidningen frågar sig om det är ”Lugnet före stormen?” för tränare Tuchel, och påpekar varnande att ”Trycket stiger” efter de svaga resultaten. På tal om resultat, men vid sidan om planen, så är Kickers tema för dagen januarifönstret. ”En rekordvinter”, menar tidningen, ”97 miljoner euro på nya stjärnor”. Jodå, Alexander Isak är en av fyra spelare som med bild på förstasidan får symbolisera rekordfönstret. Tilläggas bör att samtidigt drog Bundesligalagen in 80 miljoner euro.

 

ÖVRIGT

6 Dagbladet (Norge) är förstås bara en av många norska tidningar som har uppföljning på tillsättandet av Lars Lagerbäck som norsk förbundskapten. ”Fotbollen är inte vacker att se på för Lagerbäck, det är knappast värd att se”, lyder rubriken på Morten Pedersens krönika, som drar paralleller till Egil ”Drillo” Olsen och som summerar Lagerbäcks filosofi med ”Det är resultaten som räknas”. TV2 har talat med just ”Drillo”, och har citatrubriken ”Nu kan Norge ta andra plats”, som är en spådom inför det fortsatta VM-kvalet. Olsen är nöjd med förbundets val av Lagerbäck. ”Det är väldigt glädjande, men samtidigt lite överraskande. Det är länge sedan jag pratade med Lars, men när jag hör vad han säger och ser vad han gör, så gläder det ett fotbollshjärta som mitt. Det handlar om att spela effektiv och vinna matcher”, säger ”Drillo”. NTB har pratat med FC Köpenhamns tränare Ståle Solbakken, som länge sågs som aktuell för posten. ”Det är ett bra val, jag tror stenhårt på det”, säger han till nyhetsbyrån.

O Jogo (Portugal) klämmer in en välbekant Benficaspelaren i högerhörnet. ”Lindelöf stannar men kostar fem miljoner euro mer”, syftar sannolikt på det nya kontraktet.

Ekstra Bladet (Danmark) sätter förstoringsglaset på Bendtners fortsatta bekymmer och kommer till slutsatsen, ”Tre månader på sig att rädda karriären”. Nottingham i Championship har ännu inte blivit en språngbräda upp igen. ”Det sista han hade föreställt sig var att han genom att ta ett steg tillbaka skulle kliva ut över en avsats och försvinna ned i djupet”, skriver tidningen dramatiskt.

Algemeen Dagblad (Holland) bör få ett omnämnande för sin affischliknande etta med ”Cirkus Roda” följt av ”Paraden från Kerkrade”. Sedan radar tidningen upp ”På turné i hela landet fram till juni”, ”Med nio nya attraktioner och tolv nationaliteter” samt ”Under ledning av cirkusdirektör Yannis Anasatsiou”. Och då har tidningen ännu inte nämnt Nicolas Anelka, som blev klar som konsult i går.

Publicerad 2017-02-02 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons