Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ex-domaren: ”Mourinho blir orättvist behandlad”

Headlines Blogg

ENGLAND

1 Daily Mirror skönjer en ”Man Hunt” (”människojakt”). Den står för Roberto Mancini. ”Den förre Man City-tränaren hoppas på PL-comeback” och Mirror menar att den kan komma på West Ham-tränaren Bilics bekostnad. Tidningen har även ”Exklusivt: Real Madrid förbereder överraskande försök att värva Agüero”.

The Sun ser i alla fall en framtid för Bilic i West Ham med rubriken, ”Exklusivt: Bilic har 15 miljonerpundsmålvakten Joe Hart som främsta mål på transfermarkanden”. Betydligt större rubrik får ordvitsen ”I’ll keep blowing my Klopp”, om att Liverpooltränarens medgivande: ”Jag kan inte garantera att jag inte kommer att skrika på en domare igen”.

Annons

Daily Telegraph plockar upp den tråden. För Klopps utbrott mot fjärdedomaren utan bestraffning var en av de händelser en grinig Mourinhho plockade upp som exempel på att förbundet gick hårdare åt honom. Och Unitedtränaren får nu medhåll från förre domarbasen Keith Hackett. ”Mourinho har rätt – han blir orättvist behandlad”. Hacket avslutar sin krönika med ”Problemet är avsaknaden av stringens. Det verkar finnas en obalans i hur Mourinho behandlas och hur andra tränare behandlas. De styrande måste vara konsekventa”.

The Times lockar med ”Exklusivt: Videodomare kan bli aktuellt i VM” om två år. Fifas idé om det tycks ha övergått till en plan. The Times har även ”Exklusivt: Bayern funderar på sommarköp av Alli”, Tottenhams unga anfallsstjärna.

Rotherham Advertiser gör debut i bloggen med ”Svenske backen Joel Ekstrand skriver på för Millers”, det vill säga Rotherham United. Och det bekräftar klubben på sin hemsida. Rotherham är jumbo i Championship. Ekstrand kommer närmast från en mindre lyckad sejour i Bristol City, fyra platser högre upp i tabellen.

Annons

 

ITALIEN

2 La Gazzetta dello Sport drar stort på en intervju med en tidigare landslagskapten och världsmästare. ”Cannavaro talar” är den pampiga inledningen till feta rubriken ”Juve nutid, Inter framtid”. Cannavaro, med förflutet i båda klubbarna, diskuterar helgens drabbning mellan lagen. Sedan lyfts även citatet ”Juventus är fortfarande oslagbart i Italien, men har kanske tappat något på mittfältet. Witsel hade varit bra för dem”. Några andra Cannavaro-citat som pryder förstasidan: ”Real Madrid blir ett mognadstest för Napoli” och ”Kalinic var förstaval för mitt Tianjin”, där Cannavaro är tränare. En annan hyfsat stor rubrik på förstasidan är ”Zaza släpper loss”, under vilken man kan läsa citatet ”Jag hörde inte hemma i Premier League. I Valencia kommer att vara som en nystart och med mål kan jag vara tillbaka i landslaget”.

Annons

Corriere dello Sport har också fokus på ”Juve-Inter – giganternas kamp”. Tidningen påpekar att det är ”ett möte mellan de två rikaste klubbarna i Serie A”, och dramaturgin fortsätter i ”Den gamla italienska aristokratin i form av Agnellifamiljen mot de nya kinesiska ägarna: en drabbning mellan två rikemansvärldar som kommer att lämna avtryck på vår framtida fotboll”.

Tuttosport försöker också med storslagna beskrivningar. ”Juve-Inter är på nytt matchernas match”, följs av huvudrubriken ”Nemichi d’Italia”, ung ”fiendernas Italien”, som en parallell till matchens klassiska namn, ”Derby d’Italia”.

 

SPANIEN

3 AS menar med ”Bale accelererar” att walesarens rehab går smidigt och att han är aktuell för första matchen mot Napoli i Champions League. Bale har varit borta från spela sedan 22 november och var i går för första gången med på träningsplanen. Tidningen lägger till att ”Modric och Marcelo är aktuella för spel i Vigo”, mot Celta i helgen. Uppgifterna från Yahoo Sport häromdagen om Griezmanns påstådda avtal med Man United lanseras som nya här, med stor rubrik.

Annons

La Sexta, tv-kanalen, uppger att Isco för två månader sedan fick ett nytt kontraktsförslag från Real Madrid, men nobabde och är inställd på att lämna klubben i sommar.

Cadena Ser blickar mot en annan Real Madridstjärna som kan vara på väg bort. ”Chelsea vill att Morata bli klubbens nya Diego Costa”. Enligt radiokanalen kommer Diego Costa att lämna för Kina i sommar. En principöverenskommelse finns med en icke-namngiven klubb (spekulationer antyder Tianjin eller Shanghai Shenhua), med kontrakt värt 30 milj euro om året efter skatt. Vad det gäller Morata uppges Conte själv har varit i kontakt med 24-åringen, och Chelsea är en av sju klubbar som ska ha gett konkret erbjudande till anfallaren.

Diario Sport ser sin vana trogen kampanjer mot sin klubb Barcelona. Under ”Anklagad” hävdar tidningen att ”Domare, rivaler och medier lurar i vassen med målet att göra offer till skyldig”. Sport ger också utrymme åt ständigt leende Ronaldinho. ”I dag presenteras han som klubbens nya världsambassadör”, påpekar tidningen.

Annons

Cadena Cope uppmärksammar Zozulya-affären stort, spelaren som efter supportertryck redan efter ett dygn tvingades bort från Rayo Vallecano för påstådda band till ukrainska extremhögern (togs upp i Headlines webb-tv i går). ”Han mår mycket dåligt, förödmjukad, och han har aldrig tillhört någon av de där grupperna”, är citatrubriken efter radiokanalens samtal med hans tolk.

Estadio Deportivo, Sevillatidningen, har Real Betis spelare på bild och rubriken ”Vi är med dig, Zozulya”. Laget, som han tillhör men nu inte längre kan spela för då utlåningen till Ray var tredje klubbadress för säsongen, uttalade i går sitt fulla stöd för lagkamraten.

 

FRANKRIKE

4 L’Equipe täcker förstasidan med ”Kluivert, det vänliga spöket”. Rubriken för PSG:s sportchef bottnar i att han är ”uppskattad av spelarna för sin vänskaplighet” samtidigt som han har ”svårt att visa tyngd bland agenter och andra beslutsfattare som chef för det sportsliga verksamheten hos de franska mästarna”. Inne i tidningen finns rubriken ”Tre veckor innan han är på topp”. Det är Marseilles bedömning av ringrostiga nyförvärvet Payet.

Annons

RMC Sport tar också upp Marseille och fler potentiella nyförvärv. Klubbpresident ”Eyraud säger att nästa transferfönster bli ’avgörande ögonblick’ för det nya projektet”. OM har höga ambitioner, och Eyraud menar att ”Vi arbetar på lång sikt, men sommaren blir ett avgörande ögonblick, för att kunna spela en ledande roll kommande säsong. Vi måste med andra ord göra vad som kan göras”. Eyraud kommenterade också Marseilles cuplottning mot Monaco med ”Det var i mina ögon svårast möjliga lottning, för det är det lag som imponerat mest på mig, mer än PSG”.

 

TYSKLAND

Bild ger förstås Hakan Çalhanoğlus CAS-avstängning resten av säsongen för ett gammalt kontraktsbrott, gott om utrymme. En som däremot får spela är Alexander Isak. Men trots grönt ljus kommer Bild fram till att med Tuchels uttalande försiktiga matchningen av den unge svensken, så är det ”faktiskt uteslutet” med debut i viktiga matchen mot RB Leipzig i helgen.

Annons

Allgemeine Zeitung synar ett annat svenskt nyförvärv, Quaison i Mainz, och noterar blygsamhet hos 24-åringen. ”’Han är brutalt snabb’”, säger tränare Martin Schmidt om nyförvärvet. ’Jag är okej’, svarar Quaison. Motvilligt”, skriver tidningen. Om det blir spel direkt, mot Hoffenheim på lördag, låter tidningen vara osagt. Men tränare Schmidt, som ser Quaison främst på kanten i offensiven, noterar att både Quasion och andra nyförvärvet Krkic gjort framsteg. ”I början av veckan anpassade de sig till träningen, i går spelade de redan en viktig roll i träningen”.

 

ÖVRIGT

BT (Danmark) levererar ”Lyngbys nyförvärv: Svenskarna erbjöd mig miljonbelopp”. Spelaren är David Boysen, som kom på fri transfer, och han berättar för tidningen att ”Hammarby erbjöd mig 1,5 miljoner kronor i sign-on-fee, och det var även en annan klubb som erbjöd stora summor, men den klubbens namn kan jag inte avslöja för det finns folk i klubben som jag känner väldigt väl”.

Annons

Adresseavsien (Norge) har rubriken ”Hämta svensk landslagslegendar till RBK”. Bakom den döljer sig podden ”Rasmus & Saga”, där ett namn ivrigt lanseras för Rosenborg: Kim Källström.

Publicerad 2017-02-03 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto