Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Zlatan: ”Många sa att jag inte ens skulle göra 20 mål…”

ENGLAND

England

Daily Telegraph ser matchen på arenan-med-fult-sponsornamn-på-Filbert-Way ur de regerande mästarnas ögon. För ”Uppgivenhet”, ringar in Leicester efter förlust (0-3 mot Man United), samtidigt som ”Schemichel kallar säsongen ’pinsam’”. Tidningen lägger också till att ”Ranieri kanske inte överlever en förlust mot Swansea”. Förra veckan gav ex-domaren Keith Hackett sitt stöd till Mourinho som känner sig orättvist behandlad, den här gången har han inget till övers för Mourinho som viftade bort Matas tackling. ”Juan Mata kom undan med ett gult kort för sin tackling på Jamie Vardy men det var definitivt en rött”, understryker Hackett i sin krönika. På förstasidan finns också ”Agüeros ångest: ’Jag vill stanna men jag vet inte om City vill behålla mig’”.

Daily Mirror levererar eleganta ”Down and Doubt”. Förstnämnda för Schmeichel och hans Leicester, sistnämnda för Agüeros tvivel. Tidningen strösslar också salt i Arsenalsår med ”Hazard: Vi tog det lugnt mot Arsenal”. Det baseras på ett utdrag ur Chelsea TV. ”Vi kunde gjort två-tre mål till. Vi sparar det till nästa match”, sa belgaren där.

The Sun tar med sig Leicesters smeknamn som rävar och utbrister i ett ”For Fox Sake”. Citys segerrubriker (2-1 mot Swansea) följer uttjatade sakralt tema: ”Ängeln Gabriel” på nyhetsettan och ”Jesus Twice, Superstar” på sporten.

Daily Mail inkluder väsentligheterna. ”Paul Pogba har låtit trycka sin Twitter emoji på sina skor”. Men där finns också ”Zlatan Ibrahimovic fortsätter att göra de som tvivlade på att han skulle klara av Premier League till åtlöje”. (Se även Zlatans kommentar, SFR under Frankrike).

Manchester Evening News har de två senaste matcherna först gett Zlatan omdömet orörlig som Olof i Frost, sedan ”förfärlig”. Med det i bakhuvudet förefaller dagens som ytterst generöst. ”Var inte riktigt med i första halvlek men gjorde ändå ett mål. Missade emellanåt bra chanser men tog väl hand om den här”. Sju av tio får Zlatan i betyg. Mchitarjan är matchens stjärna och får nio. I tidningen tillbakavisar också en talesman för Man City allt snack om att Agüero skulle vara på väg bort. ”Det finns inget vagt i klubbens önskan. Vi vill att Sergio stannar”.

Yorkshire Evening Post noterade att både Leeds United och Pontus Jansson kom rejält ner på jorden igen i och med förlusten i Yorkshirederbyt (1-2 mot Huddersfield). ”En eloge till (Colin) Quaner som fick Leeds mittbackar att känna sig så obekväma. Jansson har sällan haft så här stora problem”, skriver tidningen, och ger svensken fem av tio i betyg.

BBC-profilen Garth Crooks Team of the Week röner ofta stor uppmärksamhet, så voilà:

 

ITALIEN

Italien

La Gazzetta dello Sport skriver om ”Glädje som i Cuadrado”, sedan colombianen vunnit Derby d’Italia för Juve med en stänkare (1-0 mot Inter). ”Show och polemik”, är ett annat sätt att summera matchen, då ”Pioli rasar mot Rizzoli: ’Vi skulle haft två straffar’”. En annan match, en annan rubrik, ett annat Milanolag som förlorade, ”Samp knockade Milan” (1-0), och tillägget ”Det är nattsvart för Montella”, Milantränaren. Stefan Silva (ex-GIF Sundsvall) hoppade in i andra halvlek för Palermo (1-0 mot Crotone). Kritiken är ljummen, 5,5 av tio i betyg och orden ”Man förväntade sig mer. Erövrade bara en boll”. Samma betyg för Hiljemark i Genoa (0-1 mot Sassuolo), och omdömet ”Rörde alltid bollen en gång för mycket, och saktade ner spelet”.

Corriere dello Sport susar också i väg med ”Juves missil”. Till kontroverserna i matchen lägger CdS också till ”Perisic utvisad, Icardi sparkade bollen mot domaren”. Det finns även en större rubrik på förstasidan om ”Napoli i Madrid till 10 000”. För det är så många fans som väntas göra resan till CL-mötet mot Real. Det fortsätter med: ”7-1 mot Napoli ger drömmar. Klart för invasionen av Madrid. Gamla storspelare: Det går att slå ut Real”.

Tuttosport njuter av Cuadrados mål med ”En torped i Inter från Juve”. Sedan tar sig tidningen sig åter för pannan, om den hade en sådan. ”Det här är galet, Torino” (1-1 mot Empoli). ”Tappad ledning igen, Iago missar straff och förargar Belotti, ger bort ett oavgjort resultat”.

 

SPANIEN

Spanien

AS drar liksom andra spanska medier stort på att ”Real Madrid hotar med europeisk superliga”. Det är frustration med förbundet efter gårdagens uppskjutna match mot Celta Vigo (busväder) som fått klubbledningen att reagera. Ett lag som Real Madrid skulle kunna sätta bollen i rullning för en europeisk liga, med eller utan Uefa, menar spanska medier.

Diario Sport fortsätter på temat med ”Avslöjar: Real Madrid pressar på för att Alavés-Celta i cupen ska skjutas upp!”. Annars är det ”Prioritet Atlético” som gäller. Morgondagens cupsemiretur är ett fokus för skadade spelare. ”Busquets tillbaka efter skada och Mascherano spelar från start”, skriver Sport.

Mundo Deportivo suger fortfarande på Neymars födelsedagskaramell. ”Neymars fest”, handlar inte om några utsvävningar annat än på fotbollsplanen. ”Oberäknelig för motståndarna som alltid, och fler målpassningar än någonsin, han förblir trogen sitt motto: att våga och att ha roligt”.

 

FRANKRIKE

Frankrike

L’Equipe tar fasta på gårdagskvällens heta Derby du Rhône med ”De gröna knäckte Lyon” (2-0 till Saint-Etienne). Tidningen noterar att ”Tack vare segern är laget (som ligger på femte plats i ligan) bara en poäng efter sin rival”. En sidorubrik är att ”Lacazette snackar om flytt”. Lyonstjärnan sa efter matchen att ”Jag tror det är dags att byta miljö i sommar”. Förra sommaren ska klubbar som Atlético, West Ham, Arsenal och PSG ha varit i diskussioner med Lyon om den 25-årige anfallaren/yttern. Och så firar L’Equipe de nyblivna mästarna i Afrikanska mästerskapen, Kamerun (2-1 mot Egypten) med ”De är otroliga, dessa lejon”.

SFR fångar tillsammans med Sky Sport upp Zlatans ord efter gårdagens mål, som innebär att 20-målsbarriären för säsongen redan är passerad. ”Jag vet att många sa att jag inte ens skulle göra 20 mål, men det är inte något jag fokuserar på”, säger Zlatan syrligt, och tillägger senare om sina målambitioner för säsongen, ”Jag har ett mål i mitt huvud, men jag kommer inte att berätta det, och jag är inte där ännu”.

 

TYSKLAND

Bild låter största rubriken på nyhetsettan vara upprördhet så ”Ultras jagade kvinnor och barn”. Det handlar om Dortmundfans som utan urskiljning ska ha attackerat gästande supportrar från RB Leipzig. ”Den gula väggen” döps om till ”Skammens vägg”. Ett tiotal Leipzigsupportar uppges ha blivit skadade, liksom flera poliser. Bild har även en krönika med titeln ”Stoppa hyckleriet”. Den vänder sig både mot hatet och våldet som riktats mot Leipzigfans, och mot att klubbledningar använder ett språkbruk kring Leipzig, som kan tolkas som ett klartecken från våldsverkare, när övriga klubbar själva egentligen inte är så mycket mindre kommersiella. Frankfurts derbyseger (2-0 mot Darmstadt) får också rubriker, men Hrgotas bedöms inte som särskilt lysande. Han får fyra i betyg i den omvända skalan 1-6, där ett är bäst.

Kicker har ”Juniorbossen” och succétränaren Nagelsmann i fokus. På lördag har 29-åringen varit huvudtränare för Hoffenheim i ett år. Med rubriken ”Ett förrädiskt plus” synar Kicker Schalke, vars ”två transferfönster bär Christian Heidels signum, men där de sportsliga resultaten fortfarande är under förväntningarna: jämnheten saknas fortfarande”. Tidningen har även en intervju med Miroslav Klose, som för närvarade ”pryar” på förbundet och som har tränarambitioner. ”Det är klart att man en dag vill bli tränare i Bundesliga. Bundesliga måste vara ett mål, och det är mitt mål”. Rubriken på artikeln är annars ”Klose: Tuchel ville ha mig 2015”.

 

ÖVRIGT

Övrigt

Algemeen Dagblad (Holland) ser Feyenoord som ”Suveränt efter ännu en seger (2-0 mot Roda). Särskilt suveräna tycks inte svenskarna har varit i denna omgång. I toppen av beskedliga blågula betyg finns sexor för Simon Tibbling (Groningen) och Sam Larsson (Heerenveen).

Fotomaç (Turkiet) har en förstasida som inte behöver några ord. Det räcker med att studera bilderna för att förstå att det var ett stökigt derby mellan Besiktas och Fenerbahçe (1-0 till Fenerbahçe), och att Van Persie spelade en framträdande roll i det kaoset.

Publicerad 2017-02-06 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons