POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

”Pastarevolt” mot Ranieri

ENGLAND

England

Daily Mirror gör sig lustiga på Ranieris bekostnad med ”It’s PASTA a joke now, Tinkerman” över hela sportettan. Enligt tidningens exklusivstämplade upgifter råder ”myteristämning i krisklubben Leicester”. Orsak? Ranieri har den här säsongen bytt bort populära kycklingburgare mot pasta efter matcher. ”Det är en indikation på den italienska tränarens mixtrande som alarmerat och frustrerat mästarspelarna”, hävdar Mirror. Förändringar i spel och uppställning som orsak till det dåliga humöret bland spelarna nämns i texten mer i förbigående.

The Times har fler dåliga nyheter för  kycklingburgdyrkarna i mellersta England. ”Exklusivt: Leicesterspelare riskerar upp till 40 procents lönesänkning”, om det blir nedflyttning. En klausul om lönesänkningar finns i de nya kontrakt som skrivits med Schmeichel, Vardy, Mahrez, Drinkwater, Morgan och Simpson. Det gäller även nyförvärven Slimani och Ndidi. Tidningen uppger vidare att ”PSG planerar köp av Agüero, men City vill ha 80 miljoner pund”.

The Guardian spekulerar i just att ”Planerar Guardiola för att sälja Agüero?”, även om klubb och spelare dementerat att ett uppbrott är aktuellt. ”Guardiolas hänsynslösa förflutna visar att en Agüero-försäljning inte är omöjlig”, skriver krönikören Daniel Taylor.

The Sun fyller på med ”Exklusivt: City kommer att värva Aubameyang om Sergio lämnar”. Men tidningen ger ännu större utrymme för en annan potentiell övergång. ”Överförtjust” följs av ”Griezmann vill bli nya Beckham” och ett försök att vara lustig, ”(minus den besvärande e-posten)”. Allt baseras på att Atlético-stjärnans kommersiella rådgivare i franska fotbollsmagasinet So Foot sagt ”När jag ser artiklar om en potentiell transfer till Manchester United så tror jag det vore det ideala kommersiella scenariot. Han skulle spela i David Beckhams gamla klubb, som är hans idol, och med samma legendariska nummer på ryggen”.

Daily Telegraph menar att Real Madrids intresse för en ny målvakt inte stannar vid De Gea eller Courtois. ”Tottenhams målvakt Hugo Lloris mål för Real Madrid i sommar”, hävdar tidningen.

 

ITALIEN

Italien

La Gazzetta dello Sport skriver om ”Blåsningen” för Inter, ”Icardi och Perisic avstängda två matcher”. Tidningen lägger till att ”Inter är rasande, avslutningen mot Juventus stod dem dyrt” och att ”De svartblå står utan anfall och kommer att överklaga”. Kvällens Serie A-match Roma-Fiorentina presenteras med frågan ”Spalletti och Sousa: vart ska ni?”, och tillägget ”Tränare vars framtid är osäker”.

Corriere dello Sport tar sig an krislaget Milans framtid. ”Nya Milan med Mancini?”. Den rubriken mynnar ut i spekulationen att ”Med kinesernas inträde kan ett tränarskifte också bli aktuellt. Vd:n och hans högre hand mycket förtjusta i den forna Intertränaren, perfekt efter Montella”. Angående Serie A-matcher skriver tidningen om att Juve ställs mot Crotone bort i morgon, men att ”Kalabrien håller på de vitsvarta: Juve som på hemmaplan”.

Tuttosport är på krigsstigen. ”För mycket snack” är tidningens hälsning efter Derby d’Italia. ”Inter skyller på Rizzolli för knocken, men bilder visar att det har fel”. Just en bild är anledningen till tidningens största irritation för dagen. Bilden är från när Iago Falque slår en straff för Torino mot Empoli i förrgår (1-1). Det är inte det att han missade den. Det är placeringen av hans lagkamrater. Ingen är med på returen utan står utspridda bakom Empolispelarna. ”Mållös”, är tidningens kommentar till bilden.

 

SPANIEN

MD-20170207-CAS_GAL-MDDIA-P001-C

AS uppmärksammar att Real Madrid fortsatt är på krigsstigen efter den uppskjutna matchen i Vigo. ”Ilsken reaktion från Real Madrid mot borgmästaren i Vigo”, kom i ett officiellt uttalande i går, där klubben tillbakavisar borgmästarens påståenden om att gästerna ifrågasatt säkerheten på arenan. Annars är det Madrids andra stora klubb som står i händelsernas och förstasidans centrum. ”Angrepp på Camp Nou”, syftar på att Atlético ska försöka vända cupsemin mot Barcelona (1-2), och att ”Alético går på attack: spelar med Carrasco, Griezmann, Torres och Gaitán”. Det finns mer svarta rubriker om Atlético också. Åklagaren kräver sju månaders fängelse för backen Lucas Hernández, och fyra månader för hans flickvän Amelia Lorente, sedan paret för några dagar sedan hamnat i bråk.

Cadena Ser har rubriken ”Zozulya kommer inte att spela för Rayo Vallecano”. Fansen i klubben accepterar inte lånet från Real Betis på grund av hans påstådda band med extremhögern i Ukraina. Affären har sedan transferfönstret gett stora rubriker i spansk press, en presskonferens är planerad i dag, men enligt Cadena Ser har representanter för Zozulya redan bekräftat för radiokanalen att övergången inte blir av.

Diario Sport menar att ”Första finalen väntar”, och understryker att ”Barça måste hålla i 2-1-ledningen från första mötet och skapa lite Camp Nou-magi för att fortsätta på vägen mot säsongens första titel”. Tidningen påpekar att Barça ställer upp med bästa tänkbara lag, om nu någon trott något annat.

Mundo Deportivo skriver att det handlar om ”Ännu en final”, att Barça kan ta sig till den fjärde raka i cupen om laget håller undan i kväll. Tidningen kommer också med en varning om att slippa varning. För drar Messi på sig ett kort till, i så fall hans tredje gula, så missar han finalen. Detsamma gäller Umtiti och Alba.

 

FRANKRIKE

Frankrike

L’Equipe speglar ”De nya rivalerna”, Monaco och Paris SG, i rött och blått på förstasidan. Tidningen spår också att ”rivaliteten kan pågå länge”, och sätter på första uppslaget inne i tidningen rubriken ”Framtidens klassiker”. Saint-Etiennes Fabien Lemoine utsattes för ett par våldsamma tacklingar i slutet av det heta derbyt mot Lyon. Nu avslöjar Saint-Etiennes sportsliga samordnare Dominic Rochteau varför Lemoine lämnade innan matchen var slut och inte deltog i segerfirandet. ”Fabien lämnade i vredesmod, modstulen och nedslagen. Han sa till mig: ’Jag spelar inte fotboll för att utsättas för sånt här. Om det ska vara på det här viset slutar jag med fotboll”.

Le Parisien spår: ”Mellan PSG och Monaco kommer det att bli fysiskt”. Det handlar inte om att spänna muskler, inte heller någon stundande match, men att de många matcherna och skadefrekvensen kan spela en avgörande roll i kampen om ligatiteln. Krönikören Dominic Sévérac skriver också att kampen mellan lagen ”påminner om finalen Federer-Nadal i Australian Open. Vi vet ännu inte vilket set vi är i men att det kommer att krävas minst fem för att skilja dem åt”.

 

TYSKLAND

Bild ger för andra dagen i rad stora rubriker åt våldsamheterna i samband med Dortmund-RB Leipzig. ”Rangnick-hetsare demaskerade!”. Enligt tidningen har nu polisen identifierat två av de personer som höll i banderollen som uppmanade Leipzigtränaren att hänga sig. Som Headlines berättade i går morse så skadades också åtskilliga tillresta Leipzigsupportrar och även poliser när huliganer gick till attack. Tidningen noterar för övrigt att Hamburg har ”Morgoncasting inför Köln”. Tre spelare ska testas så nära inpå kvällens cupmatch, och har du gissat att en av dem heter Albin i förnamn har du förstås helt rätt. Ljumsk- och muskelproblem gör att han för femtioelfte gången i HSV riskerar att missa match på grund av skada.

Süddeutsche Zeitung uppger att Dortmundhuliganernas egentliga mål var RB Leipzigs spelarbuss. Polisen ska ha blivit varse om detta, och omdirigerat spelarbussen. Frustrerade över detta riktade huliganer i stället sina attacker mot supportrar och polis.

 

ÖVRIGT

Övrigt

O Jogo (Portugal) får med ett välbekant svenskt transfernamn på ett hörn. ”Barça synar Lindelöf”. Det baseras på Sports uppgifter i går kväll att Barcelona hade representanter på Benfica-Porto. Lissabonklubbens högerback Nélson Semedo uppgavs vara av störst intresse, men även målvakten Ederson och Nilsson Lindelöf påstås vara i blickfånget.

NewsPao (Grekland) uppger som en del andra grekiska källor att ex-MFF:aren Guillermo Molins kontrakt med Panathinaikos kommer att vara på ett och ett halvt år – om han klarar dagens förväntade läkarundersökning. Sajten har sedan detaljerade, men obekräftade uppgifter om lönen. Den anges till 240 000 euro per år (180 000 + 60 000 i bonusar), och alltså totalt 360 000 euro över kontraktslängden.

Dagbladet (Norge) frågar sig: ”Redan en Lagerbäck-effekt?”. Den tycks tidningen skönja i fina insatser av norska landslagsspelare i helgens ligaspel. ”Det har varit en jättefin vecka för norsk fotboll. Hoppet är tänt igen. Mer behövs inte. Först kom en ny förbundskapten som togs emot väl. Sedan levererade flera av landslagsspelarna stort i helgen. Jag kan inte minnas senast det fanns så mycket positivt att ta med sig”, fyller kanalens fotbollsexpert Jesper Mathisen nöjt i.

Publicerad 2017-02-07 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå