Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tv-experten: ”Arsenalfans, ni är ryggradslösa”

ENGLAND

C4Lanw2WAAAGDcHThe Times använder sig av dagens mest populära ordvits, ”yes, indeed” blir ”Yes, Ndidi”, för nyförvärvet som hjälpte Leicester vidare i FA-cupen (3-1 mot Derby County). På sporten finns också en rubrik för Atlético-presidenten Cerezos svar på ryktena om lagets franska stjärna, ”Griezmann ’kommer inte att välja ett litet lag som United’”.

Daily Telegraph ser Leicesters cupseger som ”Lättnad för Ranieri”. Annars är det mycket Arsenal. ”Wenger avstår utskällning av Arsenalspelare, men frustrationen med Özils roll växer”, är en artikel som noterar att tränaren inte hade några hårda ord till sitt lag trots den svaga insats mot Chelsea och som spekulerar i att ”det finns en ökad misstanke om att Özil behåller sin plats i laget oavsett form, och framför spelare som förtjänar en chans, som Welbeck och Giroud”. Expertkommentatorn Craig Burley spekulerar inte, han tycker. Och han tycker det förekommer för lite engagemang i att får bort Wenger. ”Arsenalfans, ni är ryggradslösa. Ni är en spegelbild av ert lag: svaga, mentalt svaga”, menar Burley. Fler ex-spelare som tycker till om Arsenal. ”Özil måste lämna Arsenal för att vinna titlar, säger Ballack”, den forne Chelsea- och Bayern Münchenspelaren.

ANNONS

Daily Mirror kontrar med ex-spelare som ger sig på Liverpool. ”Mammas pojkar” är rubriker för Jason McAteers åsikt om att hans forna lag Liverpool ”inte är ’hemska’ nog och behöver hitta nya ledare som ersättare till Gerrard och Carragher”, som Mirror uttrycker det.

The Sun hävdar att ”Handskarna är kastade” och att det är ”Courtois v De Gea”. För båda påstås vilja till Real Madrid, ”enligt källor i Spanien”. Jamenvisst. En annan artikel med ”exklusivt” framför sig är att Man United och Mourinho efter säsongen ska diskutera en ettårig förlängning av tränarens treårskontrakt.

 

ITALIEN

C4LkXgoXUAALqw8La Gazzetta dello Sport har siffror som röd tråd. ”Juve +7”, syftar på gapet ner till tvåan efter gårdagens seger (2-0 mot Crotone) och ”Mandzukic burköppnare” på att anfallaren efter en dryg timmes spel lyckades få hål på hemmalaget. ”Milan +9” förklaras inte av tabellsituation utan av ”Två röda kort, men Deulofeu tvättar bort krisstämpeln” (1-0 mot Bologna). Emil Krafth får fem av tio i betyg. Av hemmaspelarna får bara Mattia Destro lägre (4,5). Den något mystiska vinjetten ”Video och gift” på förstasidan har tjafset efter Derby d’Italia i fokus. Dagens inspel: Juve sportchef ”Marotta svarar: Inter, ni måste lära er att acceptera en förlust”.

ANNONS

Corriere dello Sport sätter också ”+7” som symbol för Juventus seger, med tillägget ”Bra, snyggt jobbat”, ungefär, och ”Uppdrag i Crotone utfört, Juve sticker i väg”. I går hade tidningen en krönika om att det blir en spännande titelkamp mellan tre lag, och vill inte vika från den linjen. ”Stort försprång, men cupspelet blir avgörande”, försöker CdS i krönikeform i dag. Någon som är övertygad?

Tuttosport har kaxiga ”De andra bla, bla – Juve boom, boom”. Det sätter ihop gårdagens seger som ”bästa svaret på kontroverserna och giftet de senaste dagarna”, alltså Inters upprörda känslor. Tidningen bjuder också på en rejäl sågning av Torinos president från en ex-spelare. ”Cairo tänker på pengar, Torino kommer först efter det”, är en citatrubriken från Júnior, som inte håller igen. ”Jag behövde bara träffa honom en gång för att förstå vem han var” och ”Det finns ingen klubb; spelarna kommer och går, laget bara anpassas: han bryr sig inte om fansen”. En mindre rubrik på förstasidan är ”Gnoukouri tvingas till uppehåll på grund av hjärtat”. Udinesestjärnan får inte spela på tre månader på grund av hjärtproblem.

ANNONS

 

SPANIEN

C4LqCF3WcAAhtpUDiario Sport täcker förstasidan med Real Madrids arena. Men det finns god anledning. ”Barça vill ha Bernabéu” som finalarena för matchen mot nu klara motståndaren Alavés (1-0 mot Celta Vigo). ”Barça föreslår Alavés att be om Real Madrids arena för finalen”, lyder fortsättningen. Vidare skriver Sport att ”Mascherano blir borta två veckor, missar första matchen mot PSG”.

Mundo Deportivo lägger sig på ”min-pappa-är-större-än-din”-nivå med ”Barça dubbelt så mycket som Real Madrid”. Tidningen pekar på att Barça har 23 finaler mot Reals 12, samt skriver att ”Sedan 2009 är Barcelona det lag i Europa som spelat flest cupfinaler, de vita är bara på sjunde plats”.

AS menar angående finalarena att ”Barça kommer att tvinga Real Madrid att nobba dem igen”, för huvudstadslaget anses inte ha några planer på att upplåta arenan för ärkerivalen. Annars är dagens stora dragplåster en intervju med tidigare Real Madridspelaren, José Callejón, numera i Napoli, Madridlagets motståndare i Champions League nästa vecka. ”Maradona lovade att komma och heja på oss på Bernabéu”, är den dominerande citatrubriken. Ett par andra: ”Det är för tidigt att säga om vi kan chocka Real Madrid” och ”Cristiano arbetar oerhört hårt – alltid den förste som kommer, och den siste som lämnar”.

ANNONS

 

FRANKRIKE

une09022017_hdL’Equipe ler med Marseilles återvändare och målskytt. ”Payet hittar tillbaka till gamla goda tider” (2-0 mot Guingamp), med tillägget, ”Första starten och första målet sedan återkomsten i OM”. Samtliga spelare i Guingamp får fyra eller fem (av tio) i betyg, målvakten Karl-Johan Johnsson tillhör de senare. ”Till hälften förlåtna”, är en rubrik på förstasidan för Lyon. Gårdagens storseger (4-0 mot Nancy) är inte tillräckligt för att dämpa missnöjet bland många fans efter senaste debaclet, förlusten mot ärkerivalen Saint-Etienne. Banderoller riktade mot spelare och ledning syntes på arenan.

RMC Sport har pratat med den mest uppmärksammade spelaren efter Lyons derbymatch, Corentin Tolisso. Efter sin vansinnestackling på Saint-Etiennes Fabien Lemoine är han nu ångerfull. ”Det är oförlåtligt”, konstaterar Tolisso. ”Jag tappade det helt i slutet av matchen. Jag vet inte vad som hände, jag gjorde något väldigt fult”. Och Tolisso skickar en hälsning till Lemoine, som var skakad efter matchen. ”Jag vill be honom om ursäkt för vad jag gjorde. Jag förstår att det var otäckt. Jag kom med fart. Det här kommer aldrig att upprepas”.

ANNONS

Le Parisien har på sporten ”Areola, rädslan hänger i luften”. Den analysen bygger på PSG-målvaktens grova miss mot Lille, och bekymmersamma facit. En tillhörande faktaruta har rubriken ”Tre gånger fler insläppa mål”. Men den är skev. Den jämför Areolas statistik den här säsongen med Trapp (21 insläppta mål mot 7), men av statistiken också att Areola spelat dubbelt så mycket.

 

TYSKLAND

19487_7_pv3hvtvxrdg_qsyxyxjrdm9izb8a__Bild toppar sporten med ”Dortmund jublar efter Herthas straffmissar”. För det var så klubben tog sig vidare i cupen. I kvartsfinal väntar nu lilla Lotte. Övriga kvartsfinalmatcher: Bayern München-Schalke, Hamburg-Mönchengladbach och Eintracht Frankfurt-Arminia Bielefeld. Bild skriver också om Bahouis mindre bilolycka i tisdags. I den artikeln har tidningen också lyft frågan om HSV-svenskens svar att han är beredd att spela med andralaget i division fyra för att få matchspel (se Bild i går). ”Det är en möjlighet. Vi har redan diskuterat detta med Nabil och hans rådgivare”, bekräftar nu HSV:s sportchef Jens Todt för Bild. Större ämne i tidningen är ”Hur ska Bayern klara sig nu?”, utan nyckelpersonen Lahm. Som högerback ser Bild Kimmich, nyförvärvet Rudy eller ett köp av Heinricks från Leverkusen. Som lagkapten Neuer eller Müller. Som sportchef Mönchengladbachs Max Eberl.

ANNONS

Kicker bjuder i veckans sista nummer på ”Slutet. Förbittringen. Sanningen”, tillsammans med en symbolisk bild på Lahms uttåg ur Bayern München. Karlheinz Wild har också inne i tidningen en krönika under rubriken ”Lahm och Kahn måste spela huvudroller”. Kicker uppmärksammar även att temporär ”Stängning av Südtribune” hotar, efter Dortmundfansens uppträdande mot RB Leipzig.

Publicerad 2017-02-09 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto