Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

De pekas ut som Wengers ersättare

Headlines Blogg

ENGLAND

England

Daily Mirror utser ”Den nye tränaren” i Arsenal. Enligt tidningen är det Dortmunds Thomas Tuchel som toppar önskelistan om Arsène Wenger lämnar klubben. Max Allegri (Juventus), Roger Schmidt (Leverkusen) och Leonardo Jardim (Monaco) är de andra namnen på listan.

Daily Telegraph påpekar också att ”Arsenal fruktar att Wenger kommer att lämna klubben i sommar”. Enligt källor nära tränaren var han redo att förlänga med två år, ”men efter förlusterna mot Watford och Chelsea så har tonen förändrats radikalt”. Telegraph har som möjlig ersättare med tre av namnen som Mirror också nämnde: Tuchel, Allegri och Jardim. Liksom Mirror uppger Telegraph också att det i helgen är aktuellt med ett målvaktsbyte i Liverpools mål igen: Karius i stället för Mignolet. Ett mer permanent byte finns i uppgiften ”Liverpool är ute efter Leicesters anfallare Demarai Gray”.

Annons

Daily Star slänger fram en annan potentiell övergång med fet rubrik. ”Exklusivt: José planerar nytt försök med Willian”. Chelseaspelaren har berättat att Man United försökte värva honom förra sommaren.

The Sun tycker det är värt att sätta en exklusiv-stämpel på ”Ants ultimatum: Griezmann kommer att nobba United – om Josés lag inte tar en Champions League-plats”. Det har ryktats om stora förändringar i Citys trupp tidigare, men The Sun går längst hittills. ”Exklusivt: Pep Guardiola planerar köp för 200 miljoner pund samtidigt som elva spelare i a-laget kan tvingas lämna”.

Daily Express toppar med ”Våra fans behöver vara mer som Spurs”, som bygger på gårdagens kittlande uttalande från Wenger.

Daily Mail har ”Exklusivt: 13 spelare positiva i dopningstester”, med tillägget ”Men förbundet döljer deras identiteter för att hjälpa dem med deras rehab”.

Annons

 

ITALIEN

Italien

La Gazzetta dello Sport placerar efterspelet av Derby d’Italia i händelsernas centrum ännu en gång. I dag med ”Elkanns pik: Inter vet inte hur man förlorar, trots att de blivit besegrade”. Uttalandet från Juventusbasen följer tätt på ett liknande uttalande från sportchefen Moratta, som svar på Inters upprördhet över domare Rizzollis insats i lagens möte i helgen. Svaret på Elkanns utspel kom snabbt. ”Inters reaktion: Vi talade om domare, inte om Juventus”, är Gazzettans rubrik från det officiella uttalandet. För Milanos andra stora klubb finns en mindre rubrik på förstasidan, ”Deulofeu, en framtida ’falsk nummer 9’”. Napolis tränare Sarri har varit på krigsstigen kring snack om Juventus-tränarstol. Snacket om nästa veckas CL-motståndare tilltalar inte heller. ”Nämn inte Real Madrid… Sarri tänker bara på Genoa”, kvällens motståndare.

Annons

Corriere dello Sport uppmärksammar att Juventus dras in i ett annat ordkrig. I alla fall en känslostorm. ”Juventus får alltid hjälp”, är Romamittfältaren Nainggolans åsikt. Det är i en video som CdS kommit över som belgaren uttrycker starka åsikter om Turinklubben. ”Jag hatar Juventus”, säger Nainggolan, ”De får alltid en straff eller frispark med sig”, och ”Jag är i Roma för att klå dem”. Bråket efter Juve-Inter beskriver CdS som ”Ett Derby d’Italia utan slut”. Tidningen har också en intervju med Bayerns tränare Ancelotti, där rubriken vrids till ”Ancelotti tror på Napoli” i mötet med Real Madrid. Det baseras till synes på citatet ”Det kommer att bli mycket tufft för Real, det är inte en så på förhand given utgång”.

Tuttosport är förvånansvärt lugn om stormen kring ”sitt” Juventus. I stället viker tidningen störst plats åt en intervju med Caldara, ”Drömmar om Juve, mellan Chiellini och…Federer”. De två profilerna är idoler för den 22-årige Atalantabacken, som ansluter till Juventus först nästa år.

Annons

 

SPANIEN

Spanien

AS ger evinnerliga cupfinalarenadebatten nästan all sin uppmärksamhet. ”Det går inte på vår arena för där pågår arbete”, det var det (väntade) svaret från Real Madrids president Florentino Pérez i går, och är också den stora rubriken på AS i dag. Tidningen trycker i alla fall in ett par andra uppgifter. ”Real Madrid vill förlänga med Benzema till 2021” och ”Två matchers avstängning för Luis Suárez” (cupfinalen plus första matchen i cupen nästa säsong). Dessutom uppmärksammar tidningen att ”Simeone hittar inte straffskytt”, med uppföljningen ”Åtta straffar, fem straffskyttar och fem missar (tre av Griezmann). Torres och Saúl har inte missat”.

Diario Sport har förstås med Pérez uttalande men omformulerar det till ”På Bernabéu? Inte en chans!”. På det följer syrliga kommentarer om Real Madrid-presidentens bortviftande av Barça-Alavés på Reals hemmaarena, samt en krönikerubrik: ”Bästa platsen är Camp Nou”.

Annons

Mundo Deportivo håller med. ”Camp Nou är bästa alternativ”, är dagens huvudrubrik. Som nämndes i Headlines webb-tv i går är Alavés önskan om San Mamés nästan utesluten som alternativ. En konsert med Guns n’Roses den 30 maj kräver sju-åtta dagar av förberedelser, poängterar MD. Cupfinalen är planerad till den 27 maj, och även om cupfinalen tidigarelades till måndag 22:a eller tisdag 23:e, så skulle den krocka med den avslutande ligaomgången, 20-21 maj.

Cadena Ser har identiska uppgifter om San Mamés, men ger hopp inför framtiden om att slippa den årliga debatten/grälet om cupfinalarena. Enligt radiokanalen förs diskussioner mellan förbundet och Atlético om att göra klubbens nya arena Wanda Metropolitan till ”Spaniens Wembley”, en permanent plats för cupfinalen. Cadena Ser har också en intervju med Man Uniteds Juan Mata, som på diplomatiskt vis påpekar att De Gea ”är mycket lugn” och fokuserad på säsongen, trots nya rykten om Real Madrid. Mata klämmer också in att ”Ibrahimovic är en fotbollslegendar, han gör väldigt bra ifrån sig, med 20 mål”.

Annons

 

FRANKRIKE

Frankrike

L’Equipe varnar PSG, ”Se upp för blundrar”. Med det menas att ”Fyra dagar före stormatchen mot Barcelona i Champions League har PSG match i ligan (Bordeaux) och har inte råda att tappa mark. Dessutom måste laget undvika skador och välkänd skrämselhicka som mot Lille”. Rubriken ”Tolisso klarade sig bra” syftar på att Lyonspelaren i slutändan bara fick två matchers avstängning för den uppmärksammade tacklingen på Lemoine. En intervju med Chelseas back Kurt Zouma bär på citatrubriken ”Vid min ålder måste man får spela”. Mittbacken har varit långtidsskadad och när han kommit tillbaka har befintliga backar blockerat vägen med strålande spel. Den 22-årige fransmannen understryker gång på gång att man måste ha tålamod, och att han har en bra dialog med tränare Conte, men svarar också på frågan hur länge han kan vänta på sin chans: ”I alla fall till sommaren. Vi får se då. Jag får i alla spela i cupen…”.

Annons

Le Parisien har på sporten PSG-rubriken ”Fötterna i Bordeaux, i huvudet Barcelona”. Tidningen spekulerar bland annat i att inte riskera spelare som Thiago Silva och Edinson Cavani i ligamatchen, för att ha dem hundraprocentiga till CL-mötet.

 

TYSKLAND

Bild har en sportrubrik på förstasidan, ”Fredsmöte efter skandalmatchen”. Enligt tidningen tog Dortmunds vd Watzke och president Rauball ett privatplan till Berlin under torsdagen för ett möte med Leipzigs sportchef Rangnick och styrelsemedlemmen Mintzlaff på ett hotell. Därefter kom ett uttalande, där Dortmund framförde sina ursäkter för de omskrivna upploppen, som drabbade främst Leipzigfans. Ett tiotal fick uppsöka sjukhus. Tidningen har också en intervju med Emil Forsberg, där frågan ställs om det nya kontraktet innebär ett definitivt nej till andra klubbar. ”Jag förlängde trots allt inte kontraktet med RB Leipzig för att jag ville byta till en annan klubb. Jag trivs jättebra här. Klubbens tydlig filosofi och stora potential passar mig perfekt”, svarar Forsberg, som lämnat avstängningen för tacklingen på Müller bakom sig…med en aningen tunnare plånbok. På frågan om han fick böter av Leipzig för utvisningen, säger Forsberg, ”Självfallet, men inte till klubben, jag har betalt till lagkassan”. Bild, som även tidigare intresserat sig för både Emil och hans hustru Shanga, avslutar också med en fråga om han kollar på hennes matcher med Leipzigs lag i fjärdedivisionen. ”Ja, hon har sin nästa på fredag (läs: i dag), jag är alltid där. Hon ger mig tuff kritik när jag spelar dåligt – men hon får från mig också (skratt)!”.

Annons

Allgemeine Zeitung uppger att Robin Quaison inte kommer att finnas med i startelvan för Mainz mot Augsburg i dag. Headlines webb-tv kunde i går berätta att Mainz blivit överraskade av att höra att svensken inte kunde debutera i helgen mot Hoffenheim, på grund av en avstängning för gula kort han tog med sig från Palermo. Den är borta nu, men Quaison har enligt tidningen haft en mindre skadekänning i veckan, även om han var tillbaka i träning i går.

Publicerad 2017-02-10 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto