Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Zlatans ”frukostklubb” hjälpte Martial

ENGLAND

 Daily Telegraph kommer med Kaspar Schmeichels ansikte begravt i sina målvaktshandskar och rekommendationen ”Titta inte nu”. Nedflyttningshotade mästarlaget Leicester inkasserade ytterligare en förlust (0-2 mot Swansea). Till Champions League-spelet i veckan uppger tidningen att ”Wenger överväger att peta Özil inför matchen mot Bayern München”.

The Times fotbollsbilaga har samma bild på Schmeichel men en smärre justering på budskapet, ”Titta inte ner”. I tidningen uttalar sig också ex-domare Howard Webb också om Arsenals omdiskuterade första mål mot Hull. ”Clattenburg gjorde rätt som godkände Sánchez mål”, som föregicks av en hands, en ofrivillig sådan, påpekar Webb.

Daily Mirror väljer att fokusera på Ranieris ilska. ”Ni svek mig” fångar mer andemeningen än Leicestertränarens ord om laget. Den milde italienaren står redo med yxan för mästarspelarna. ”Jag kanske är det (för lojal). Det är svårt när man uppnått något så fint. Då vill man ge dem en chans, två chanser, tre chanser. Kanske att det är för många nu”.

Daily Mail lutar sig mot samma citat, men med en annan rubrik, ”Ni stinker”, och en bild på Ranieri som håller sig för näsan. Liksom ett par andra tidningar har även Mail med att ”Pep medger att Agüero kan lämna i sommar”. Inne i tidningen presenterar experten Jamie Redknapp sitt Veckan lag. Där finns en svensk med. Det är inte Zlatan Ibrahimovic, det är Martin Olsson, målskytt för Swansea mot Leicester.

Manchester Evening News ger i alla fall Zlatan lite uppmärksamhet. Dessutom på tidningens förstasida. ”Zlatans salut till Martial”. En rubrik om ”Zlatans frukostklubb räddar Martial” hade kanske funkat annars. ”När vi äter frukost sitter han (Martial) bredvid mig och vi snackar”, berättar Zlatan, ”Det är en bra stämning, spelarna är mycket proffsiga. Positiv stämning”. Svensken behandlar sedan på lättsamt vis frågan om det är en klausul som triggar en kontraktsförlängning för honom i United. ”Något åt det hållet. Jag behöver göra 100 mål!”, säger Zlatan och lägger sedan till, ”Villkoren är redan lösta, men inget är klart. Från min sida? Vi får vänta och se vad som händer”.

BBC Sport-experten Garth Crooks gör som Jamie Redknapp: placerar Martin Olsson i Veckans Lag, men med lite placeringsjustering. ”Jag tycker inte om när spelare lirar i annan position, men ibland gör omständigheterna det nödvändigt. Martin Olssons framträdande mot Leicester var ett sådant. Jag såg Olsson för Norwich under Chris Hughton och gillade hans insatser. Han verkade mer än bekväm i Premier League, så jag är inte det minsta förvånad att han återvänt dit med Swansea”.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport låter två rubriker, två matcher och två målskyttar, spela mot varandra. Den ena: ”Higuaíns muller”, för Juves seger (2-0 mot Cagliari). Den andra: ”Eders åska”, för Inters seger (2-0 mot Empoli). På tal om just dessa lag. Domarförbundets ordförande kommenterar efterspelet av Derby d’Italia förra helgen med bland annat ”Jag har förtroende för Rizzolli, men mot Juve skulle Inter haft en straff”. Förstasidan bjuder på tre andra matchrubriker som också spelar mot varandra, ”Ninja-Roma” (2-0 mot Crotone), ”Europa-Atalanta” (3-1 mot Palermo) och ”Super-Torino” (5-3 mot Pescara”). I den sistnämnda matchen Serie A-debuterade Samuel Gustafson. Han får sex av tio i betyg, och omdömet ”Väsentlig, och utan att göra några större misstag”.

Corriere dello Sport låter också Juves anfallsstjärna pryda förstasidan, till rubriken ”Higuaín styr”. Tidningen lägger till: ”Två mål av Pipita: Håller kvar Juve i sju poängs ledning och är tillbaka som skyttekung med Dzeko”. CdS radar upp små korta sammanfattningar från en antal av de andra Serie A-matcherna, ”Roma okej i Crotone”, ”Piolis Inter är fyra” och ”Kaos i Pescara, farväl Oddo”.

Tuttosport hyllar ”sin” anfallare med att låta hans namn smälta samman med klubbens till ”Juguain”, och uppföljningen ”välsignad vare den som har honom”. Torinos seger firas med ”Mycket tupp”, men med tillägget ”…och lite kyckling”, för sättet laget tappade 5-0 till 5-3.

 

SPANIEN

AS släpper fram en spelsugen Gareth Bale efter långtidsskada, ”Jag kan knappt bära mig till att spela igen”. Walesaren var tillbaka i gruppträning i går och kan enligt AS bli aktuell redan för truppen mot Napoli i Champions League. Tidningen ger också uppmärksamhet till gästernas speciella gäst, ”Maradona: sover med spelarna och äter med ledningen”. Gårdagens La Liga-spel ger bland annat ”Heroisk upphämtning” för Atlético (3-2 mot Celta), i en match där Guidetti gav gästerna ledningen så sent som i 78:e minuten.

Diario Sport ser fram emot ”Spektakulär duell mellan skyttekungar”, Luis Suárez mot Edinson Cavani, i stundande Barcelona mot Paris SG. ”Födda i samma stad i Uruguay och rivaler om Guldskon”. Tidningen har även ”Avslöjar: Möte kring Aleix Vidal”, som handlar om att tränare Luis Enrique och sportchef Roberto träffats för att diskutera en eventuell ersättare till den långtidsskadade kantspelaren.

Mundo Deportivo stoltserar med en intervju med PSG:s lagkapten Thiago Silva till citatrubriken ”Mot ’MSN’ måste man be en bön”. Tidningen upplåter plats till fler lovord från brasilianaren om sina motståndare: ”Jag skulle beskriva Messi som mästaren, Luis Suárez som matador och Neymar som fantastisk”. Liksom Sport skriver även MD om Vidal, om ett ”Stundande möte om kantspelaren”, att ”Luis Enrique får bestämma sig om han vill ha en förstärkning om en förstärkning eller förlitar sig på akademin för att täcka upp för Aleix”. Tidningen spekulerar i möjlig akutförstärkning av spelare utan kontrakt, som Martín Cáceres, Maicon eller José Bosingwa, alternativt Antonio Rukavina från Villarreal. De spanska reglerna tillåter dessa alternativ.

Super Deporte, Valenciatidningen, tar till Edvard Munch klassiska verk ”Skriket” men sätter rubriken ”Panik!”. Det syftar dels på att ”Ligaplaceringen: Sportings seger gör att Valencia är fyra poäng från nedflyttning” och dels på ”Kalendern: fem matcher på femton dagar – Athletic, Real Madrid, Alavés, Leganés och Atlético”.

Faro de Vigo lyfter ”Mycket orättvist”, tränare Berizzos omdöme om Atléticoresultatet, till en rubrik. Guidetti berövades inte bara rollen som matchhjälte när Atlético vände efter hans mål, svensken berövades också spel i nästa match. Guidetti drog på sig ett gult kort mot Atlético, det femte för säsongen, och är nu avstängd mot Osasuna.

 

FRANKRIKE

L’Equipe ger fotbollen en plats i skuggan av rugbyns Six Nations och skidskyttets VM på förstasidan. Men ”Nantes plockar OM” (3-2) får i alla fall plats. Bland matchens sämsta placerar L’Equipe Marseilles nyförvärv Payet med fyra av tio i betyg. Kacaniklic? Inte ens på bänken för Nantes. En som inte heller spelade i går var Balotelli för Nice. Enligt klubben på grund av sjukdom. Det blev oavgjort för Nice (2-2 mot Rennes), men lagkamraten Valentin Eysserics uttalande om Balotelli till BeIN Sports inför matchen tar också plats i L’Equipe. ”Det är synd att han (Balotelli) är lite sån, hänger med huvudet. Han hade varit oss till stor hjälp i en sådan här match. Tränaren kräver att man ger allt, och acceptera inte att någon slappnar av, och det har man sett lite med Mario”.

Le Parisien har inför PSG-Barça en intervju med gästernas Lucas Digne. Under rubriken ”Jag har inget att bevisa” tar han sig besöket hos sin förra klubb. På frågan om vad hans skulle ge sitt första halvår i Barça för betyg svarar han: ”Jag tittar främst på siffror över vunna dueller, tekniska saker. Betyg lämnar jag till journalister (skratt). Spanska tidningar gav mig sju (av tio) efter första halvan av säsongen. Det är okej med mig”. Digne berättar också om träningarna i Barcelona. ”När det kommer till snabbhet i utförande, den tekniska briljansen, så är Barças träningar unika. Defensiva spelare som Busquets och Pique är tekniskt på en häpnadsväckande nivå”.

 

TYSKLAND

 Bild spinner vidare på inre problem i Dortmund med ”Tuchel provocerar BVB-bossar” redan på nyhetsettan. Tidningen menar att tränaren är kritisk till vad han ser som ledningens höga förväntningar, att det kan skönjas i hans uttalanden efter debaclet i Darmstadt. När sedan exempel radas upp på att ledning och tränare inte drar jämt, finns den sena informationen till Tuchel om Alexander Isak-värvningen där igen. Viktig seger för nedflyttningshotade Wolfsburg i går (2-1 mot Hoffenheim), ändå har Bild dåliga nyheter. ”Volkswagen tar bort 20 miljoner euro” handlar om den minskade summa som biljätten efter sina stora förluster planerar för fotbollsklubben.

WAZ kommenterar Dortmundtränarens påstående om för höga förväntningar med ”Därför har Tuchel fel”. Tidningen skriver bland annat att vd Watzke redan skrivit ner förväntningarna till en tredjeplats, samt att som tränare för Tysklands näst största klubb får man räkna med förväntningarna. WAZ lägger till att ”Med tanke på den trupp han fått så kommer man till slutsatsen: även om busschauffören spelat mot Darmstadt så borde man vunnit. 1-2 var inte ett olycksfall i arbetet utan brist på vinnarmentalitet”.

Kicker erbjuder lite lindring för Dortmundfans med huvudvärk med ”Ousmane Dembélé – Dortmunds ’underbarn’”. Någon huvudvärk tycks inte Kevin Trapp ha över att bara få chansen då och då i PSG:s mål. ”Jag känner inte att jag är under skyddstillsyn på planen. Absolut inte”, säger Trapp i en intervju med tidningen, och blir lite poetisk med, ”Det är inte så att jag ständigt ser Damokles svärd hängande över mig och säger till mig själv, ’Du måste spela bra nu annars kan det gå illa för dig’”.

Hamburger Morgenpost hade en uppgift i helgen som verkar ha flugit under radarn. Grasshopper vände sig till Hamburg för ett lån av Nabil Bahoui. Men Kim Källströms förra klubb gick bet: Bahoui uppges ha nobbat klubben. Transferfönstret i Schweiz stänger på onsdag.

 

ÖVRIGT

 Algemeen Dagblad (Holland) ger som de flesta holländska tidningar stort utrymme åt forne landslagsstjärnan Piet Keizers bortgång. Sedan presenterar tidningen också helgens spelarbetyg. Bland de svenska sticker Armenteros ut efter sina två mål för Heracles (2-2 mot Roda). ”Vad vore Heracles utan Samuel Armentero?”, frågar sig AD, ger anfallaren 6,5 i betyg och utmärkelsen Matchens lirare. Samma betyg, 6,5, får en annan svensk målskytt AZ:s Tankovic (2-1 mot Heerenveen). Mattias Jonsson får i samma match sex, medan Heerenveens Zeneli får 5,5. Även Groningens Simon Tibbling får 5,5 (0-2 mot Feyenoord). Jordan Larssons problem fortsätter. Blott fem i betyg när NEC föll (0-2 mot PEC Zwolle). Lagkamraten Mikael Dyrestam klarade sig lite bättre, sex.

SDNA (Grekland) hyllar inte oväntat Marcus Berg som stjärnan i Panathinaikos seger (4-0 mot Panetolikos). Svensken svarade för tre mål och tog därmed också klivet upp på åttonde plats i Panathinaikos skytteliga genom tiderna, med sammanlagt 61 mål. Även Niklas Hult får beröm. ”Han var bäst i fyrbackslinjen”, skriver SDNA.

Tipsbladet (Danmark) har en notis om att Nyköbing FC i danska division två har värvat svensken Linus Olsson. 25-åringen kommer närmast från Oklahoma City Energy. Kontraktet gäller till i sommar.

 

Publicerad 2017-02-13 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons