Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uniteds frågetecken: Först Zlatan, sen Martial och Rashford

ENGLAND

 Daily Mirror beskriver Man Citys seger (2-0 mot Bournemouth) som både ”Extas och ångest”, sedan stjärnskottet Gabriel Jesus blivit skadad. Krönikören Stan Collymore beskriver framtiden på Arsenals tränarstol med att Wenger måste lämna och Collymore har också ersättaren klar. ”Jag har länge sagt Diego Simeone och jag står fast vid det”. Och så har Mirror ”Exklusivt: Spurs erbjuder Martial en flyktväg”. Tottenham vill alltså locka till sig den spelsugne Man United-anfallaren.

The Times har mer. För om det inte var nog med de tvivel som medierna uppfattade i Zlatan besked om framtiden i går, så finns alltså i dag Martial-ryktet i Mirror och här ”Exklusivt: Frustrerad Rashford dröjer med Unitedkontrakt”. Snart är det bara Rooney kvar. Fast hans skulle visst till Kina. Sun har i alla fall goda nyheter för Leicesters tränare. ”Ranieri får uppskov till säsongen är slut”. Han har efter ett möte med ledningen blivit lovad att få vara kvar säsongen ut. Dilly Ding, Dilly Dong.

ANNONS

Daily Telegraph bjuder på Man City-jubel på sportettan, men också på en intervju med tränarens hos Man Uniteds kommande EL-motståndare, Saint-Etiennes Christophe Galltier. Han öser lovord över Zlatan. ”Han är en ’good guy’. Precis som José Mourinho är han annorlunda än bilden som skapats av honom. Han har en stor, stor, stor, stor personlighet. Men alltid när jag träffat honom har det varit ömsesidig respekt. Vi har spelat mycket mot PSG, och till en början vann vi men efter Ibras ankomst så var det bla, bla, bla – mål, mål mål”, säger Galltier, och fortsätter ”När jag ser Ibra tänker jag på Eric Cantona. Stor personlighet. Han kan bli vansinnig på en sekund, säger starka saker, och sen, ’Okej, jag sa det’. Men framför allt är han en otrolig spelare”. Galltier ser hans betydelse för United även utanför planen. ”Han är ett enastående proffs. Han föregår med gott exempel. Jag tror det var därför de tog honom till Manchester. Som med Cantona. Jag har en del vänner i Paris och de sa alltid till mig att ’Om man spelar bollen till ett ställe framför ett annat, så dödar han dig’. Men det är viktigt för yngre spelare. Även efter träningen stannade han på gymmet ytterligare en timme, och de yngre spelarna ser det och tar efter. Han är sådan vid 35 års ålder därför att han alltid varit sån”.

ANNONS

The Sun låter inte chansen till en ny ordvits passera. ”Å, herre Jesus”, blir rubriken efter Man City-spelarens skada. Tidningen vill också locka till läsning med ”Exklusivt: Guardiola planerar 40 miljonerpundsräd på Atléticobröderna Lucas och Theo Hernández”.

Daily Mail bidrar till rykteskarusellen med en domare. ”Exklusivt: Oron ökar för att Clattenburg lämnar England för MLS, Kina eller Mellanöstern”. Ett erbjudande från USA påstås locka Clattenburg, och det finns intresse från Kina och Mellanöstern.

 

ITALIEN

 La Gazzetta dello Sport menar att ”Gigi & Suso räddar Milan”, som fick lyckades få med sig en poäng från Rom (1-1 mot Lazio). Tidningen menar att ”På Olimpico spelade Milan bättre, men Donnarumma räddade också allt”. Sedan är det förstås ”Napoli – Real Madridfeber”. Gazzettan skriver att ”Det kommer att bli en utmaning om vem attackerar mest”. Och så får en brasiliansk legendar pumpa upp förhoppningarna, ”Zico: Jo, Sarri kan klara av det…”.

ANNONS

Corriere dello Sport har också Suso med händerna bakom öronen på förstasidan. Här med rubriken ”Djävulen Suso”. En matchkrönika har rubriken ”Tunga poäng i jakten på en Europaplats”. Napolieuforin trissas upp med citatrubrik från Maradona, ”Napoli vinner” (se även AS, under Spanien).

Tuttosport struntar i omvärlden och vältar sig i självbelåtenhet. ”Turin – fenomenens huvudstad” bildsätts med Juves anfallare Higuaín och Torinos anfallare Belotti. I texten under skriver Tuttosport ”Higuaíns och Belottis mål, Buffons och Harts räddningar: Juve och Torino njuter av sina ess, som firas överallt. Skönheten finns här”.

 

SPANIEN

 AS noterar med till synes viss oro Napoliinvasionen till Madrid, ”Det kommer 10 000 plus Maradona”. En fråga till argentinaren om resultat mellan Real Madrid-Napoli ger tydligen helt annat svar än i Corriere dello Sport, ”Jag är ingen siare”. Från hemmalägret noterar AS att ”Zidane får tillbaka sitt mittfält: Modric, Casemiro, Kroos”.

ANNONS

Marca uppger att Under Armour förhandlar med Real Madrid om att bli ny tröjsponsor.

Cadena Ser har intervjuat Napolis spanska målvakt Pepe Reina som inte väljer att ringa in Cristiano Ronaldo eller Benzema. ”Jag har stor respekt för Lucas Vázquez. Jag tycker han är den spelare som ger Real Madrid den balans de kanske saknade förut”. Om matchen säger Reina, ”Planen är att ta ett resultat med oss tillbaka som ger oss möjligheter på San Paolo”.

Diario Sport ser PSG-Barça som ”Prinsarnas match” (anspelning på PSG:s arena Parc des Princes), och menar att ”Barça tar sig an sanningens ögonblick i Champions League med en anfallstrio som skrämmer PSG”. Och så påpekar tidningen att ”Luis Enrique pressar på för en förstärkning på kanten”, efter Aleix Vidals skada.

Mundo Deportivo tar steget full ut med ”Prinsarnas Park” och bild på bara Barcelonaspelare. ”Ett stjärnspäckat Barça attackerar på parisisk mark på Alla hjärtans dag”, skriver MD. Tidningen noterar också gårdagens besked att efter sedvanlig palaver är cupfinalarena den 27 maj slutligen bestämd. Det blir, precis som väntat, Atléticos Vicente Calderón.

ANNONS

 

FRANKRIKE

 L’Equipe beskriver PSG-Barça med ”Den stora aftonen”, och bygger upp matchen som ”det första stora testet” för PSG och att ”det kan definiera resten av säsongen”. Belgiens dansante landslagstränare och katalan Roberto Martinez intervjuas, och hans ord om MSN ger citatrubriken ”De söker hellre en avgörande passning än mål”. Vilket är en komplimang.

Le Parisien ser också PSG-Barça som ett ”Sanningens ögonblick”. Ronaldinho, med en fot i båda läger, har en liten egen kolumn med den upplysande rubriken ”Allt kan hända”. Där ser man.

France Football kommer dagen till ära med ”Messi, Suárez, Neymar – Hemligheter från omklädningsrummet”, och spekulationen ”Är de tre sydamerikanerna verkligen kompisar?”. Den som gnuggar händer åt avslöjande om schismer lär bli besviken. Det hela mynnar ut i flera citat om värmen, och påstående om att Neymar inspirerat Messi till sina tatueringar, vilket för en utomstående kanske inte nödvändigtvis känns som ett plus. Det hela avslutas med citat från Sevillas tränare Sampaoli nyligen: ”Fifa måste rycka in! Vänskapen mellan Leo, Neymar och Suárez är det värsta som hänt fotbollen. Messi kan vinna en match på egen hand. Om man sedan lägger till Neymar och Suárez är det outhärdligt. Fifa borde förbjuda det”. I sektionen ”Avslöjar” finns att West Ham i slutet av januarifönstret la två bud på Saint-Etiennes Kévin Malcuit. Det första på åtta miljoner euro, det andra på tio milj euro. Den franska klubben nobbade.

ANNONS

Le 10 Sport, Frankrikes motsvarighet till The Sun när det kommer till transferrykten, uppger att Blaise Matuidi satt ett pris på sina tjänster för kinesiska intressenter: 20 miljoner euro om året efter skatt. Tidningen hänvisar till källor nära spelaren, som också indikerar att PSG-spelaren vill flytta i juni.

 

TYSKLAND

 Bild lyfter fram ”Oro för Alonso” till nyhetsettan. Mittfältaren fick bryta träningen med en knäskada. ”Bayern-chock inför Champions League-mötet”, menar Bild. Dortmunds match mot Benfica försöker Bild dramatisera med ”Vidare eller väck? – Ödesspel för Tuchel”. En intervju med Hamburgs sportchef Jens Todt ger rubriken ”Vi vill förlänga med Gisdol”.

Sport1 tonar ned Xabi Alonsos skada. ”Enligt Sport1:s information kommer spanjoren att träna redan på tisdag”, skrev kanalen i går kväll. Han kan därmed spela matchen mot Arsenal på onsdag.

ANNONS

 

 

 

ÖVRIGT

 Goal (Grekland) har feta rubriken ”Kapten Marcus”. SDNA skriver att enligt tidningen ser tränare Marinos Ouzounidis den svenske anfallaren som lagets ledare, och planerar också att ge lagkaptensbindeln till honom nästa säsong.

The Seattle Times (USA) pratar med ett svenskt nyförärv och fastnar för att ”Sounders nyförvärv Gustav Svensson ser fram emot ’fysiskt’ MLS-spel”. Den forne Blåvitt-spelaren förklarar: ”Jag hörde att det var fysiskt här, och det är det. Ganska mycket mer så än i andra ligor jag har spelat i. Jag gillar att det är fysiskt. Jag gillar att tacklas”, konstaterar han.

Publicerad 2017-02-14 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto