POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Zlatan: ”Vi slåss om fyra titlar, har redan vunnit den femte”

ENGLAND

Daily Telegraph fångar upp dagens två stora engelska fotbollssnackisar: Zlatans Unitedhattrick (3-0 mot Saint-Etienne) och Wengers framtid. ”Super Zlatan” får störst bild, ”Arsenal ökar takten i jakten på Wengers efterträdare” får fetast rubrik i Telegraph.

The Times påpekar att ”Wenger bestämmer sitt eget öde”. Times har också plockat med ett uttalande för tyska ZDF där Wenger på frågan om när ett beslut om hans framtid kan väntas, svarade ”Mars, april, troligen”.

Daily Mirror är den tidning som är mest övertygad om att en epok är över i Arsenal. Exklusivstämplade ”He’s a goner” (med dubbelmening i att Arsenalfan kallas ”gooner”) täcker större delen av sportettan. Det baseras dock bara på att tidningen hävdar att ”personer i ledningen är allt mer övertygade” om att Wenger lämnar. Mirror är sedan inte ensam om att passa på att använda en ny omformulering av namnet på Uniteds skyttekung, ”Zlat-trick”.

Daily Mail har också med ”Det är ett Zlat-trick!” med bild på svensken. Men annars är största rubrik ”Wenger redo att lämna”, vilken också inkluderar ”Exklusivt: Bråk i omklädningsrummet efter överkörningen i München”. Det sträcker sig till att ”Sportsmail kan berätta att förlusten orsakade en het granskning av insatsen i omklädningsrummet, som leddes av några av de mer rutinerade spelarna”.

Daily Express ser till den större bilden av Wengers framtid i Arsenal. ”Arsène ute i kylan” följs av ”Han kommer inte att bli erbjuden någon roll i ledningen”.

Manchester Evening News tar sin vana trogen inte till några överord om Zlatan. ”Svarade för frisparken som gav Uniteds första mål. Borde ha satt en till när han sköt över från nära håll, men gjorde inte samma misstag med Uniteds andra mål eller med en sen straff”. Sällan har väl ett hattrick tonats ned mer. Zlatan får sju av tio i betyg. Martial får åtta. Tidningen plockar även med en BT Sport-intervju med svensken efter matchen. ”Varje gång jag spelat mot dem (Saint-Etienne) så har det med lite tur och bra insats blivit några mål”, sa Zlatan, innan han blickade mot blänkande pokaler. ”Om man ser på Premier League, av de fyra första lag som ligger på Champions League-plats, så kommer ett att bli mästare, de andra kommer kanske inte att vinna någon pokal. Vi är fortfarande med i kampen om alla fyra, och har redan vunnit den femte, Community Shield, så vinner vi inte Premier League så vinner vi några andra pokaler”. Bästa citatet sparade han dock till Uefa (se nedan)

The Sun levererar en Liverpoolvärvning från Chelsea under rubriken ”I’m Jur man”. Den engelska U21-landslagsanfallaren Dominic Solanke har inte kommit överens om ett kontrakt med Londonklubben och planerar, enligt The Sun, att göra Jürgen Klopp sällskap norrut när hans kontrakt går ut i sommar.

Se Zlatans tre mål mot Saint-Etienne HÄR.


ITALIEN

La Gazzetta dello Sport-krönikören och förre stortränaren Arrigo Sacchi breder ut sig på förstasidan under rubriken ”Sacchis tre heta ämnen”. Det första är ”Rör inte Sarri”, följt av ”Han förtjänar respekt. De Laurentiis? Måste vara försiktig”. Det andra är ”Kung Messi står naken”, följt av ”Han har problem eftersom Barcelona inte fungerar”. Och det tredje är ”Europa-Juve – vilken möjlighet!”, följt av ”Nu är de favorit tillsammans med Real Madrid”. Från gårdagens Europa League-spel finns ”En Emerson att uppmärksamma, tre mål av Dzeko, Roma glänste” (4-0 mot Villarreal) samt ”Magisk frispark av Bernadeschi, Fiorentina flyger” (1-0 mot Mönchengladbach).

Corriere dello Sport drar på en intervju med Napolistjärnan Insigne som ger rubriken ”Vi ska slå dem”, andemeningen inför returen mot Real Madrid. Det fylls på med citat, ”Vi kan göra det. Real är starka men de är inga monster. San Paolo kan bli avgörande”. Störst rubrik från Europa League-spelet är ”Kung Dezko” och störst  rubrik från Serie A är ”Ja, Zeman börjar i Pescara igen”.

Tuttosport ser fram emot kvällens Juve-Palermo med ”Higuaín är hungrig på mål – Seriemålgörare”. Tidningen passar också på att driva med Napolis president med en teckning till rubriken, ”Napoli, alla emot De Laurentiis”, och tillägget ”Laget är enat runt Sarri efter presidentens skopa”.

 

SPANIEN

Marca gör ett Benzema-tema av förstasida med ”Benzemas sju liv”, om hur han överkommit alla hinder. Här finns också ”Godkänt för nya Bernabéu”, om klartecken för ombyggnation.

AS utropar muntert ”Och nu, Bale”, som följs av ”kan bli kallad till matchen mot Espanyol”. Tidningen kan inte låta bli att sparka lite på Barcelona också. ”Barça ner till nionde plats hos vadslagningsbyråer”, som CL-vinnare. ”Innan matchen i Paris var man tvåa. Bayern och Real favoriter”.

Diario Sport har slickat sår efter fiaskot i Paris, och försöker nu trumma upp framåtanda med ”De heliga kornas tid”. Det betyder förstås inte att Messi, Iniesta eller någon av de andra stjärnorna på bild ska petas, i stället påpekar tidningen bara högtravande att ”De sju pelarna i laget måste ta ett steg framåt för att räta ut vägen framåt”. Pelare, steg framåt, räta ut väg…svårt att frammana den bilden. Men budskapet går väl fram ändå, och Sport trycker sedan dit ”Deras motto: fokusering, ledarskap och sammanhållning under de 19 dagarna som återstår till returen mot PSG”. Under rubriken ”Mascherano ber om kontraktsförlängning för Messi” finns också citat från backen som menar att Messi är den enda som är större än klubben, ”Jag tror det är ett stort misstag att tro att klubben lider när du lämnar. Nej, klubben är alltid större än vilken spelare som helst, utom Leo”.

Mundo Deportivo sätter också gärna Messi på piedestal men i dag främst som ledarfigur till en comeback. ”Leo har inte glömt nederlaget i Paris och är supermotiverad”, lyder en överrurbrik som får sin fortsättning i ”Messi är redo”. Tidningen menar att han är revanschsugen efter Paris (det får man hoppas) och pekar sedan på andra storsegrar i CL som Barça tagit: 7-0 mot Celtic, 4-0 mot Man City, 4-0 mot Mönchengladbach.

La Voz de Galicia noterar en tung hemmaförlust för Celta Vigo (0-1 mot Sjachtar Donetsk). Jonny klarar sig undan bäst med sju av tio i betyg, andra får betydligt lägre, en till och med bara en trea: John Guidetti.

 

FRANKRIKE

L’Equipe låter ett för fransk publik välbekant svensk ansikte smyga sig in på förstasidan till rubriken ”Zlatan straffar Saint-Etienne igen”. L’Equipe skriver om matchen på Old Trafford att ”Drömmarnas teater blev den värsta av mardrömmar för Saint-Etienne. Orsaken var att Ibra, nu med 17 mål på 14 möten, inte hade glömt dem”. Tillsammans med Martial får Zlatan högst betyg av spelarna, sju av tio. Saint-Etiennes tränare Christophe Galtier tyckte både frisparken och straffen, som ledde fram till mål, var feldömda. ”Jag är arg och jag är besviken å spelarnas vägnar”, sa han efter matchen.

Le Parisien får också med att ”Ibra korsfäster Saint-Etienne” på sin förstasida. Inne i tidningen finns rubriken ”Ibra zlatanerade De Grön”. Inga citationstecken om ”zlatanera”, det är ett fullt brukligt verb.

 

ÖVRIGT

Bild (Tyskland) jublar över Schalkes ”Seger i Saloniki” (3-0 mot Paok), och har bland övriga nyheter med Wolfsburgs sportchef Olaf Rebbe, som tonar ner uppgifterna om att Man City och Tottenham är ute efter honom. ”Det är inget jag tänker på nu”, säger han, fast medger: ”Jag har också hört rykten. Men jag tog mig an en stor utmaning här för knappt två månader sedan. Jag är dedikerad den uppgiften till 100 procent”.

Ekstra Bladet (Danmark) klämmer på förstasidan in ett ”Det klarar FCK hemma på fortet”, efter gårdagens bortaseger (2-1 mot Ludogorets). Svensktrion som spelade – Robin Olsen, Erik Johansson och Ludwig Augustinsson – får alla fyra av sex i betyg.

Dagbladet (Norge) har snackat med nya förbundskaptenen Lars Lagerbäck, men tar avstamp i förra sommaren. ”Lagerbäck om Ronaldos slakt: En ganska fin komplimang”. Det var i samband med EM som den portugisiske fixstjärnan beklagade sig över Isalnds defensiva spel. ”Vad han sa får han stå för, mig bekymrar det inte. Jag tror han sa det i besvikelse. Jag tycker det var en ganska fin komplimang. Då hade vi i alla fall irriterat honom som motståndare”. I intervjun berättar Lagerbäck vidare om sitt nya jobb att det i alla fall inte blir någon landsman som höger hand. ”Jag kommer att ha en assisterande som är norsk”, beättar Lagerbäck, och säger att fyra-fem namn diskuteras.

Publicerad 2017-02-17 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå