Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

”Indiana Jones piskar sönder åldrandet”

ENGLAND

Daily Telegraph konstaterar att ”Zlatan kom till undsättning” med sitt segermål i FA-cupen (2-1 mot Blackburn). Nu väntar Chelsea i kvartsfinal. Ur faktahavet fiskar tidningen upp att så var fallet även 1999. Den gången vann United en klassisk trippel. Det har laget också hyfsade chanser att göra den här gången, fast då främst genom cupspel (ligacupen, FA-cupen och Europa League).

The Times kör motsägelsefulla ”Misär för Mourinho” med bild på en måljublande Zlatan. Men det är tidningens tolkning av lottningen mot Chelsea. Mourinho verkar inte ha något emot det. ”Chelsea har troligen inget annat att tänka på än det (FA-cupen) för jag tror de redan är ligamästare, och har inget annat att slåss för”, säger Unitedtränaren, i ett första ”mind games”, som engelska pressen så gärna skriver om. Fotbollsbilagan The Game har jublade Lincoln-spelare med familjer till ”Vi har lottats mot Arsenal!” med pyttelilla tillägget ”(eller Sutton)”.

The Sun vänder på det med udden riktad mot häcklade Wengergänget. ”Sutton mot Lincoln” i jättestora bokstäver, och i jättesmå ”eller Arsenal”.

Daily Mirror skriver om ”IMPossible dream”, som syftar på Lincolns smeknamn och drömmer om avancemang. Krönikören Andy Dunns bidrag i dag har rubriken ”Inget lag i Premier League har en så bjässe till actionhjälte som Zlatan”. Det är Zlatans beskrivning av sig själv förra veckan som Dunn är ivrig att spinna vidare på, med avstamp i gårdagens match. ”Det var tid för Indiana Jones, tid för en actionhjälte som piskar sönder åldrande, tid för Zlatan, tid för en anmärkningsvärd fotbollsspelare”, skriver Dunn, och fortsätter, ”Man United må vara fullproppad av talang, men det finns sannolikt inget lag i Premier League med en så dominerande fixstjärna, någon med så dominerande närvaro, en sådan bjässe till ledare”.

Manchester Evening News notoriskt svårflörtade betygsättare går trots allt med på att ge den svenska actionhjälten sju av tio i betyg, med korta omdömet ”Han verkar alltid avgöra”. Carrick, annars vanligen birollsinnehavaren, får högst betyg med åtta.

The Independent tvingar Zlatan att spela huvudrollen tillsammans med ett annat stjärnnamn. ”Kroos mål i sommar – Zlatan kom till Uniteds undsättning igen”. Enligt tidningen är United ute efter tysken, men dödar sin egen uppgift med att lite förbigående nämna att ”de som är nära Real Madrid-ledningen menar att den inte skulle gå med på en försäljning”.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport beskriver Milans seger (2-1 mot Fiorentina) som ”Vilken afton för Deu”, Deulofeu, matchvinnaren. Grannklubben Inters seger (1-0 mot Bologna) beskrivs i  exalterad kommentatorsstil, ”Gabigooool!”. Så var det också Gabriel Barbosas första mål i Inter. Självfallet finns även rubrikplats för en comeback i botten av ligan. ”Profeten Zeman väcker Pescara”, som följs av ”Spektakulär debut med 5-0-seger över Genoa. Det kostade Bolognas tränare jobbet. Det kanske också snart kostar Oscar Hiljemarks en startplats igen trots klubbyte. ”Ny frisyr, gamla vanor. Fick bara en halvtimme”, skriver Gazzettan och ger honom blott fyra av tio i betyg. Emil Krafth (Bologna) får en sexa för sin insats mot Inter.

Corriere dello Sport lägger tyngdvikten vid att Roma (4-1 mot Torino) och Napoli (3-1 mot Chievo) ”Klänger sig fast vid Juve” i scudettokampen. Även här får Zemans comebacksuccé stort utrymme, men också med Pescaratränarens eget tillägg, ”Vi kommer inte att hålla oss kvar, men vi kan fajtas”.

Tuttosport har uppmaning till Torinos president: ”Cairo, köp en president”. Det följs av ”På Olimpico såg Torino ut som en sparringpartner för Roma. Laget är ofullständigt efter transferfönstret och verkar sakna motivation”. Om stadens mer framgångsrika lag finns muntrare ”Juve, mästare i…HD” och ”Se upp för dessa två”. Det handlar förstås om Higuaín och Dybala, om vilka Tuttosport skriver att ”relationen växer inte bara på planen”. Den Juvedyrkande tidningen slänger även in ett ”Mandzukics ökade betydelse och det nya spelsystemet ökar också chanserna till en Europatriumf”, den där Champions League-titeln som tidningen/klubben suktar så efter.

 

SPANIEN

AS dränks i basketjubel (cuptriumf för Real Madrid), men lite fotboll når ändå upp till ytan. ”Leganés hade Barcelona mot repen”, grämer sig tidningen efter Messi sena segermål (2-1). Barçapubliken var missnöjd trots seger, något Barçatränaren Luis Enrique delvis accepterade. ”Jag kan förstå visslingarna mot mig”, lyder en citatrubrik. Luis Enrique hade däremot mindre förståelse för visslingarna mot André Gomes.

Diario Sport försöker med ”Så länge det finns liv finns det hopp”. Men till och med den evigt Barçavgudande tidningen är anmärkningsvärt nedslagen.”Ett själlöst Barça räddades av Messi två mål och en inspirerad Ter Stegen” och ”Efter säsongens sämsta insats visslar Camp Nou ut André Gomes och är kluven kring Luis Enrique”. Det är dagens två reflektionerna kring matchen på förstasidan.

Mundo Deportivo andas ut med ”Ufff!” men summerar publikintrycken nästan ordagrant som Sport, ”Visslingar mot André Gomes och åsikterna delade om Luis Enrique”.

Cadena Ser drar upp Ter Stegens missnöje med publikens visslingar till en rubrik, ”Ter Stegen har annan åsikt än Barçafansen”. På det följer citatet ”Jag förstår det inte (visslingarna) eftersom alla på planen gjorde så gott de kunde. Jag tycker det viktigaste är att vi får stöd i faser som denna vecka, efter 0-4 i Paris, då behöver vi publiken. Vi vinner och förlorar tillsammans, det viktigaste är att vara enade”.

 

FRANKRIKE

L’Equipe summerar PSG:s poängtapp (0-0 mot Toulouse) med ”Det kan stå dem dyrt”, i stora bokstäver. Tidningen konstaterar att ”Efter galaföreställningen mot Barça var PSG en besvikelse”. Fast vill man citera tränare Emery var det bara ”en liten besvikelse”. Toulouse tränare Dupraz var mer politisk i sin matckommentar. ”Vad som hände vid min utvisning? Det var en spegelbild av vad som händer när man uttrycker sig i samhället…denna stat är väldigt repressiv”. Christopher Julien i Toulouse, som för övrigt saknade svenskar i startelvan, fick högst betyg, sju av tio. Matchens lägsta betyg gick till Aurier och Draxler i hemmalaget. Båda får tre. På tal om låga betyg så inkasserar Karl-Johan Johnsson fyra i Guingamps storförlust (0-3 mot Bordeaux).

Le Parisien håller sig till ”Toulouse neutraliserade PSG” på förstasidan, och konstaterar på sportsidorna syrligt ”PSG tillbaka i medelmåttigheten” och ”På Parc des Princes är det inte som mot Barça varje kväll”. Och Verratti skakar på huvudet. ”Vi får inte missa sådana här chanser (att ta in på Monaco). Då blir det svårt att bli mästare”. Tidningen undrar även vad som hände med PSG-planerna på att presentera Cavanis kontraktsförlängning i samband med första mötet mot Barça. Svaret finns i rubriken, ”Cavani och PSG är fortfarande inte överens”. Enligt Le Parisien är Cavani och hans rådgivare inte nöjda med vissa klausuler i kontraktsförslaget.

 

TYSKLAND

Bild har inga planer på att släppa Ancelottis långfinger mot Hertha-fansen, även om det nu gått två dagar. ”Skandalmatchen” toppar till och med förstasidan, och tidningen påpekar att Bayerntränaren kan straffas av förbundet. Men det handlar också om Herthatränaren Dardais ilska efter Bayerns sena avgörande. ”Vi spelade sammanlagt 98 minuter och inte 96. Jag kan inte acceptera det. Det är en Bayernbonus”. Sådant undslipper förstås inte Bild som via en webbomröstning vill ha folkets röst. Trots allt svarade 65 procent ”nej” till att det finns en Bayernbonus.

Kicker har också med ”Det stora bråket i Berlin”, men fokuserar annars på sin stora intervju med Jogi Löw. Det ska inte gå att ta miste på att den tyska förbundskaptenen varit på Kickers kontor. Loggan lyser i gigantiska röda bokstäver bakom honom. Götze är ett diskussionsämne i intervjun. ”Även om han inte får spela i sitt klubblag. Så vet jag vad han kan göra för oss”, påpekar förbundskaptenen, och lägger till att ”Han gör mål mot de stora nationerna. Argentina, Brasilien…han har förmågan att nå allra högsta nivå. Det är det inte alla som kan. Därför tror jag på honom”.

Leipziger Volkszeitung fångar upp ett citat från en nöjd RB Leipzig-tränaren Hasenhüttl efter Emil Forsbergs fullträff (2-1 mot Mönchengladbach), ”Om man låter Emil dra till från den positionen, då smäller det”. LVZ uppmärksammar i samma artikel också en stor banderoll på motståndarnas läktare. ”Vi fördömer varje kastad sten…som inte träffade sin kund”. En hyllning av Dortmunds attack mot Leipzigs fans. En banderoll som lär ge Borussia Mönchengladbach böter.

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) ger för en gång skull Ludwig Augustinsson tummen ner i spelarbetygen. Han får nöja sig med två av sex efter FCK:s Köpenhamsderby i går (0-0 mot Bröndby). Han ligger ändå fyra i totalt för danska ligan med snittet 3,70. Robin Olsen fick fyra. Ett betyg som för övrigt Robin Söder också får, målskytt för Esbjerg (3-0 mot SönderjyskE). Det finns ytterligare en FCK-rubrik med svenskanknytning, ”Tandläkarbesök gav Okore oväntad chans”. För Mikael Antonsson skulle ha spelat Köpenhamsderbyt, men feber efter ett tandläkarbesök satte stopp, skriver Ekstra Bladet.

Algemeen Dagblad (Holland) har med ”Oslagbara” podiet klart i ligan. Storlagen Feyenoord, Ajax och PSV Eindhoven är helt i en klass för sig. Utrecht är hela 15 poäng bakom trean PSV. Något podium hamnar inte Jordan Larsson på. På nytt inkasserar NEC-svensken bottenbetyg, fem av tio (1-3 mot PSV). Samma öde för Groningens Simon Tibbling (2-2 mot Sparta Rotterdam). Trots förlust för Heerenveen (0-1 mot FC Twente) finns omgångens högsta svenskbetyg i Frieslandsklubben, sju för Arber Zeneli och 6,5 för Sam Larsson.

 

Publicerad 2017-02-20 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons