Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

”Zlatan har spelat mest – och bäst”

ENGLAND

The Times skriver om ”Hjärtesorg för Sutton”. FA-cupens lilla David lyckades inte besegra jätten Goliat (0-2 mot Arsenal). Stjärnkrönikören Henry Winter kommer med råd till Leicesters ansatta tränare, ”Ranieri måste stå emot ständiga förändringar” av laget.

Daily Telegraph ser helt enkelt Arsenal som ”Festsabotörer”. Inne i tidningen ägnar krönikören Jason Burt åtskilliga rader åt att hylla Zlatan Ibrahimovic, och slår fast att ”Han är redan nu utan tvekan den bästa värvningen på fri transfer i Premier Leagues historia”. Burt förvånas över svenskens ”otroliga aptit” och mängden speltid – ingen Premier League-spelare har medverkat i fler tävlingsmatcher (36). Bara Southamptons Nathan Redmond kan matcha antalet, men har spelat färre minuter i PL,1 963 mot Zlatans 2 160. Burts slutintryck: ”Ibrahimovic har varit i klubben bara sju månader, jämfört med Rooneys 13 år, ändå är det ingen tvekan om vilken anfallare klubben nu tillhör. Så stark är den stämpel svensken satt på Old Trafford”.

Manchester Evening News har ytterligare en Zlatanbeundrare i Unitedlegendaren Ryan Giggs. ”Det är inte lätt (att spela i 35-årsåldern). Vid första dåliga match så säger alla, ’Han är för gammal’ eller han är si eller så, så man fajtas mot det hela tiden. Att dessutom vara anfallare och vara den laget förlitar sig på ska göra målen, det är ytterligare press. Men han (Zlatan) är inte en spelare som känner tyngden av det. Det ser man med hattricket i veckan och förstås i att han räddade United (i söndags)”, säger Giggs, och lägger till, ”Han är alltid i fysisk form, och att i hans ålder spela som anfallare och göra så mycket mål som han gör är otroligt”.

Daily Mirror har ”Licens att döda”, men inte som någon fortsatt hyllning av Zlatan utan i stället fortsättning på Guardiolas citat inför CL-matchen mot Monaco. Man City-tränaren sa att ”Hela Europa kommer att kolla på oss, analysera oss, döda oss om vi inte vinner, att säga hur bra vi är om vi vinner, och den upplevelsen tycker jag om”, sa Guardiola.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport låter ex-förbundskaptenen Marcello Lippi sätta betyg på Juventus. ”Lippi tycker: Juve fem stjärnor”. Till det finns citatrubriken ”Geni och lite elakhet – Dybala påminner mig om Sivori” och uppmaningen ”Kom igen, Max, att vinna Champions League är möjligt”. Tidningen skriver även om ”Milan boom: 130 miljoner euro för att göra klubben starkare”. Det är ännu en i den oräkneligt långa raden av artiklar inför ett kinesiskt övertagande av klubben och stora värvningar som ska vara på ingång.

Corriere dello Sport slänger sig in bland ”Snurrande tränarstolar”. Tidningen ser ”Stora tränare, stora förändringar – stora förändringar möjliga i Serie A”. Det leder fram till spekulationerna ”Arsenal gillar Allegri. Spalletti har utgående kontrakt. Montella öde ska de nya kinesiska ägarna bestämma. Sousa mot farväl till Fiorentina”. Onsdagens italienska inslag i Champions League kommer med bestämd uppfattning, ”Rekord-Juve i Europa skrämmer Porto”. Anledningen är att Juventus ”så här långt är det enda lag som vunnit allt på bortaplan”.

Tuttosport kommer med rådet ”Juve, var sluga” mot Porto. På hemmaplan synar tidningen Inters framfart med ”Pioli – scudettorytm och fler poäng än Mourinho”. Med det menar Tuttosport att poängsnittet under nya tränaren till och med högre än under klubbens historiska säsong 2009/2010.

 

SPANIEN

Marca tar ett smart grepp på förstasidan inför kvällens Champions League. ”Atlético kommer”, till en gigantisk bild på en brustablett från Leverkusens huvudsponsor Bayer, och uppföljningen ”Den kommer ni att behöva”. För Marca anmärker att ”Simeones mannar är en huvudvärk för sina motståndare i Champions League”. Dagens Real Madrid: ”Isco fast besluten att lämna”.

AS beskriver Atléticos uppgift som ”Operation Leverkusen”. Tidningen pekar med hoppfullhet på tidigare fina resultat just i Tyskland. Ett av citaten inför matchen som letar sig in på förstasidan är från Simeone om den tidigare skadade målvakten Oblak, som är tillbaka. ”Oblak är redo att spela, men jag har inte fattat beslut ännu”. Dagens Real Madrid: ”Ramos tränar och kan spela på Mestalla”, mot Valencia. En annan mittback tar till orda, som så många gånger förr. ”Pique: Innan Luis Enrique var vi i skiten”. Ett försvarstal av Barcelonas lagkapten.

Diario Sport ger Barçastjärnan sin fulla uppmärksamhet. ”Pique till attack” är dagens dragplåster. Förstasidan smyckas sedan med citat som ”Vi måste vara enade och prioritet är att hitta tillbaka till vårt spel” och ”Jag hoppas att fansen kommer, för om de missar comebacken mot PSG, kommer de att bli jäkligt förbannade hemma”. Sport har sin vana trogen också ”upplysningar” från transferfronten. ”Förhandlar med Juanfran och Rosales”, är dagens besked.

Mundo Deportivo ger Piqués budskap en nästan skrämmande skepnad. En bild på mittbacken med smågalen blick paras ihop med ”Med ’Lucho’ in i döden”. En annan, mindre rubrik är ”Messi emot visslingarna”, som följs av ”Leo ville inte fira sitt mål för han var besviken på reaktionerna på Camp Nou”.

Cadena Ser kommer med ”Sevilla har erbjudit ytterligare ett år till Sampaoli”. Klubbpresidenten Pepe Castro bekräftar det själv för radiokanalen. ”Hans (Sampaolis) anfallsfotboll gör oss glada, Sevilla har erbjudit honom ytterligare ett år”, till 2019.

Cadena Cope tog ett snack med Arsenals målskytt Lucas Perez efter gårdagens FA-cupseger mot Sutton. ”Efter mitt hattrick har Wenger inte använt mig mycket, men lagkamraterna är jättebra”, säger han till radiokanalen, och tillägger. ”Wenger är här på bussen, jag kan ge honom luren!”. Intervjun berörde också Suttons omskrivna och omfångsrika reservmålvakt Wayne Shaw. ”Jag gav honom en kram. Han verkar vara lycklig”.

Faro de Vigo uppger att John Guidetti fortfarande är ett osäkert kort inför returen mot Sjachtar. Svensken gjorde illa fotleden i förra matchen.

 

FRANKRIKE

L’Equipe ser möjligheter för Monaco i en ”Pågående svit” i Champions League. Till den rubriken har tidningen nämligen lagt besegrade engelska motståndare och strukit över deras namn. ”Manchester United 1998”, ”Chelsea 2004”, ”Arsenal 2015”, ”Tottenham 2016” och så lagt till dagens motståndare, ”Manchester City 2017”.

Le Parisien har intervjuat en av Monacos unga stjärnor, Tiéumoué Bakayoko som sägs ha Man Citys och Chelseas ögon på sig. ”Just nu vill jag koncentrera mig på den här säsongen. Sedan får vi se. Jag hoppas skriva på för en stor klubb”. Mittfältaren, med rötter i Paris, lämnar också dörren öppen för PSG. ”Om tillfället uppstår skulle jag inte vägra att skriva på för PSG. Men jag är bara 22 år, och jag trivs bra i Monaco”. Le Parisien synar sedan läget i PSG efter senaste veckans två matcher och menar att tre spelare kraftigt stärkt sina aktier: Thomas Meunier, Adrien Rabiot och Angel Di Maria.

France Football försöker tjuvkika. ”OM, vad blir det för present i sommar?”. Att det blir en stor värvning av Marseille i sommar är experterna ense om. ”För att verkligen lansera det nya projektet behövs en verklig fixstjärna, en status som Griezmann uppfyller till fullo”, säger Christophe Bouchet, ex-president i Marseille. Några andra spelarnamn som kännarna ringar in är Diego Costa, Batshuayi, Dzeko, Aubameyang och Martial. På en webbfråga om den idealiska värvningen för OM i sommar, toppade Agüero med 18 procent. Han följdes av Griezmann (15%), Giroud (13%), Mandanda (12%) och Aubameyang (10%). France Football bjuder också på en Zlatan-special med anledning av att han snart är tillbaka på en fransk arena (retur mot Saint-Etienne). Även här fångar tidningen upp utvalda röster om Zlatans tid i Frankrike, som ger några udda inslag. Sångaren Enrico Macias: ”De (PSG-spelarna) bad mig sjunga en sång, men jag hade ingen gitarr med mig. Vi sjöng Les Filles de mon Pays” a capella. Zlatan sjöng ”lay, lay, lay…”. Han var verkligen sympatisk. Han hade en unik stil. Ingen är honom lik”. Sveriges Frankrikeambassadör Veronika Wand-Danielson om Zlatans storhet. ”En kollega tog en taxi i Bosnien. Chauffören frågade vad han tyckte om Zlatan. Min kollega, som inte är så fotbollsintresserad, svarade att Zlatan skryter lite mycket. Taxichauffören stannade och sa till honom att lämna bilen!”.


TYSKLAND

Bild plockar fram ”Dortmund: Allt klart med Dahoud?”. För enligt tidningen så har den 21-årige mittfältaren beslutat sig för att lämna Mönchengladbach i sommar, och Alexander Isaks klubb är den förväntade destinationen. En klausul i kontraktet gör det möjligt för Dahoud att lämna Mönchengladbach för tio miljoner euro i sommar. Chelsea och Juventus är två klubbar som tidigare uppgetts intresserade.

WAZ är inne på samma linje om Dahoud i Dortmund, om än inte med riktigt samma övertygelse. Dessutom är vinkeln ”Thomas Tuchel vill ha Gladbachs Dahoud”. Så tränare och ledning är kanske i samklang den här gången.

 

ÖVRIGT

BT (Danmark) har som andra danska tidningar Rasmus Jönsson som matchens lirare efter två pärlor till mål i Odenses seger (3-0 mot Randers). Det ena beskrivs som ”Messi-aktigt, då han dribblade bort hälften av Randerslaget, för att till slut också runda målvakten och kyligt sätta bollen i nätmaskorna”. Tränaren Kent Nielsen instämmer. ”Rasmus Jönsson första mål är förbaskat fint, och hans springer ända från mittplan. Han har en förmåga att glida ifrån folk. Alla tror de kan tackla honom, men snacka med folk som spelar mot honom. I slutändan glider han ifrån dem”.

A Bola (Portugal) har feta rubriken ”Mitroglou säger nej till Kina”. Tianjin Quanjian sägs erbjuda Benfica 45 miljoner euro och Benficaanfallaren åtta miljoner euro. Victor Nilsson Lindelöfs namn tränger sig också in i nederkant av förstasidan. Men för en gång skull inte med anledning av evinnerliga flyttrykten, utan på grund av försvarssamarbetet, ”Luisão och Lindelöf skyddar defensiven”.

De Telegraaf (Holland) bygger av någon anledning dagens sportetta på Leicesters misär. ”Ranieri har tappat det” i stora bokstäver, följs inne i tidningen av ett uppslag om att ”Sagan Leicester är över”.

Publicerad 2017-02-21 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons