Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

"Dortmund värvar Isak-rival från PSG"

ENGLAND

 The Guardian poängterar att ”Vardy gav Leicester en livlina” med sitt mål (1-2 mot Sevilla). Tidningen menar också att ”Rooney förväntas stanna och lämna United i sommar”.

The Times använder också ”livlina” som beskrivning på Vardys reducering, och tror också på Rooneyflytt först i sommar, men har en annan vinkel. ”United kan betala Rooney för att lämna klubben”. Times uppger att när det kinesiska fönstret öppnar igen i juni ”kommer Rooney att ha ett år kvar på sitt kontrakt och United kan gå med på att betala återstoden av hans lön – 15,6 miljoner pund – om han lämnar, även om det inte finns något som förbinder dem att göra det”. Dessutom, skriver Times, förväntas Rooney få en lojalitetsbonus. Han har varit i klubben sedan 2004. Tidningen pekar på Van Persie, som fick en lojalitetsbonus på 8,4 miljoner pund efter tre år i klubben.

The Sun vill inte ge sken av att flyttplaner gäller först i juni. ”Rooneys agent flyger till Kina”, skriver tidningen dramatiskt i stora bokstäver. I går utlovades ju också en flytt innan transferfönstret stänger på tisdag. Inne i artikel gömmer sig dock citatet, ”Det är högst osannolikt att en flytt kommer att ske innan det kinesiska transferfönstret stänger”. Ord från en källa nära spelaren.

Daily Mirror har med Rooney agent på sportettan, har med Vardys målpå sportettan, men har också med skador. Här finns ”Cazorlaargh”, om att Arsenalspelaren ”blir borta åtminstone säsongen ut”. Här finns också ”Bruise cruise”, om United enkla seger (1-0 mot Saint-Etienne) men som fick skadeuppföljningen Mchitarjan och Carrick lär missa finalen på Wembley”, mot Southampton i helgen.

Daily Mail uppmärksammar att Mourinho för femtioelfte gången beklagar sig över spelschemat. Denna gång sedan FA-cupkvartsfinalen mot Chelsea flyttats till en måndag. ”Jag är förvånad över att beslutet togs innan vår lottning i Europaspelet, för nu vet ingen på vilken plats vi spelar, eller var vi spelar första och andra matchen. Tänk om vi spelar mot Chelsea på måndag och sedan får andra EL-matchen i Ryssland, Turkiet eller Grekland? Jag tycker att ännu en gång så går andra intressen före klubbarnas och engelsk fotbolls intresse, och ingen bryr sig”, morrade Mourinho. Mail har även ”Exklusivt: Kinesisk bank redo att betala 225 miljoner pund för Southampton”.

Manchester Evening News är ganska generös i sitt omdöme av Zlatans insats. ”Han må vara Uniteds särklassiga matchvinnare, men förvånande att han spelade från start. Trots att en Wembleyfinal väntar runt hörnet, så gjorde han en oerhörd arbetsinsats”. MEN ger Zlatan sju av tio i betyg. Två spelare får högre, Bailly åtta och Mata nio.

 

ITALIEN

 La Gazzetta dello Sport prisar tränaren efter Juves CL-seger (2-0 mot Porto), ”Bravo Max”. Under kan man läsa att ”I andra halvlek släppte tränaren in sina superavbytare: Alves och Pjaca, och slog ett Porto som var reducerat till tio man”. Tidningen har också Bonuccigate i blickfånget. ”Bonucci på läktaren, först firade han inte, sedan släppte han loss segervrålet” och ”Tränaren avslöjar: Han har bett om ursäkt”. Att det kinesiska fönstret är på väg att stängas sätter avtryck även på italienska sportsidor. ”Kinesisk belägring: Cannavaro erbjuder Bacca tio miljoner euro om året, men fortsätter jobba på Kalinic”. Cannavaro är tränare för Tianjin Quanjian. Gazzettan uppmärksammar också bekymmer i Rom under rubriken ”Arenakaos”, som följs av ”Grillo: Arenan kommer att byggas, men inte på Tor di Valle” och ”Pallotta: Ett nej vore en katastrof för klubbens framtid”.

Corriere dello Sport spinner nöjt, ”Allegri, det är ett stort Juve”. Tidningen menar att det italienska mästarlaget var ”strålande” och hyllar tränaren med en krönikerubrik, ”Det var avgörande, det förtrollande draget av magikern Max”. Även CdS ger gott om utrymme för Romas arenakaos och uppger att klubben hotar med en stämning på en miljard euro.

Tuttosport njuter i fulla drag med ”Bara Juve”. Uppföljningen: ”Två mål, stolpträff och mycket bollinnehav: hej då, Porto”. Sedan finns lite mercato. ”Manolas, nu går Inter till attack”. Enligt Tuttosport erbjuder Milanoklubben fördubblad lön till Romabacken. Nästa uppgift: ”Milan, Pastore är alternativet till Bernardeschi”. Kampen om sistnämnde uppges ”intensiv”.

 

SPANIEN

 AS tar till katastrofändelsen ”-azo” och får ”Mestallazo”, för arenan där Real Madrid gick på pumpen i går kväll (1-2 mot Valencia). ”Tio dåliga minuter satte oss i skiten”, menar tränaren Zidane. Mer huvudbry för ZZ. Varane blev skadad och kan enligt preliminära rapporter bli borta tre veckor. Men ytterligare tester väntar i dag. AS skriver vidare att ”Sevilla är halvvägs” till avancemang efter CL-segern i går (2-1 mot Leicester).

Diario Sport gnuggar förstås händer. ”Tack!”, skriver tidningen i stora bokstäver till en bild på Cristiano Ronaldo. Sport menar att ”Real Madrids oväntade nederlag gör att ligan är mer öppen än någonsin”. Tidningen uppmärksammar också att Barcelona ”kan leda ligan efter helgen”, då med två matcher mer spelade än Real.

Mundo Deportivo använder ordleken ”La Liga Mestalla”, där ”M” få annan färg för ”estalla” betyder ”explodera”. Sedan har tidningen rubriken ”Alves ville komma tillbaka”, under vilken MD hävdar att ”ytterbacken erbjöd sig flera gånger att återvända till Barça under vinterfönstret”. Ett spännande påstående sett till att Dani Alves häromdagen sa att ”den nuvarande ledningen i Barça vet inte hur man behandlar sina spelare”, att den var ”falsk” och att han ”inte fick någon respekt”.

Tele Cinco intervjuar Real Betis veteran Joaquin, som bland annat berättar om hur han en gång nobbade Mourinho, då i Chelsea. ”Vad ska man göra i England klockan fyra på eftermiddagen? Gå och lägga sig?”.

Faro de Vigo uppger att John Guidetti startar i dagens Europa League-match borta mot Sjachtar Donetsk. Celta Vigo förlorade hemmamötet med 0-1.

 

FRANKRIKE

 L’Equipe menar att Monacos stjärnskott Kylian Mbappé har ”Allt för att bli en stor spelare”. Tidningen avslutar en analys av 18-åringen med att en värdering till 60-80 miljoner euro, som L’Equipe gjorde häromdagen, var före matchen mot Man City och ”sannolikt inte är densamma längre. Förra sommaren var Pogbas, kommande sommar kan vara hans”, vilket också syftar på köpet av Pogba för 105 miljoner euro. Bland klubbar som följer Mbappé nämns Real Madrid, Barcelona, Bayern München, Dortmund, Arsenal och Tottenham. En annan ung, fransk anfallare har redan hittat ny klubb. Enligt L’Equipe är PSG:s Jean-Kévin Augustin överens med…jodå, Dortmund. Alexander Isak får i så fall alltså ytterligare konkurrens. En affär kan bli aktuell i sommar. L’Equipe tror på ett bud på runt åtta miljoner euro för 19-åringen, som då har ett år kvar på sitt kontrakt.

Le Parisien ställer sig på förstasidan den hypotetiska frågan ”Och om OM blev PSG:s jämlike…?”. Marseille har fått en finansiell injektion med ägarskiftet, men Le Parisien använder mest frågan för att skjuta ned idéen om att klubbarna skulle kunna bli jämbördiga, i alla fall på det ekonomiska planet. På det sportsliga finns vissa chanser. ”Marseille kan bli en rival men det kommer att ta tid”, säger en analytiker, och fortsätter ”Under en säsong kan klubben konkurrera om värvningarna varit bra. Men för att det ska ske på lång sikt så får man avvakta att investeringarna de närmaste tre-fyra åren bär frukt”. Marseille tar på söndag emot PSG i ligan.

RMC Sport hör en stark röst i Arsenals omklädningsrum för att behålla tränaren, ”Exklusivt: Koscielny ’vill att Wenger förlänger’”. På frågan om Arsenals svårigheter den senaste tiden, så sitter de ebligt Koscielny i huvudet och inte i fötterna. ”Resultaten har varit ojämna. Det är ett mentalt problem. Vi har den tekniska och fysiska kvaliteten. Man måste anstränga sig till det yttersta hela matchen. Mot det stora lagen krävs mer än bara talang. Det behövs större engagemang, att hjälpa sin lagkamrat att försvara”, säger backen, ”I vissa matcher har det saknats lite glöd, viljan att vinna dueller. Vi är i en svår sits, och måste bevara sammanhållningen. Vi måste hata att förlora”.

 

TYSKLAND

 Bild slänger fram ”Hemliga förhandlingar: Leipzig vill ha världsmästaren Ginter” från Dortmund. Enligt tidningen har inledande diskussioner förts. Den 23-årige backen är öppen för en flytt, inte minst då Dortmund redan gjort klart med Leverkusens Ömer Toprak, en rival om en plats i laget.

Kicker skriver i veckans sista nummer om ”Nyckelmatchen” Wolfsburg-Werder Bremen. Lagen möts på fredag i ett nordderby i den fortsatta kampen om att undvika nedflyttning. Mötet ses också som en match-i matchen mellan ”två oerfarna tränare” i Valérien Ismaël och Alexander Nouri.

 

ÖVRIGT

 A Bola (Portugal) påpekar att ”Fatala misstag” av Alex Telles (utvisad) och försvaret bäddade för Portos förlust (0-2 mot Juventus). På förstasidan finns också ”Vieira förhandlar: Ederson och Nélson Semedo till England”. Benficas president ska ha varit Manchester för att snacka med United och City. Sammanlagt vill Vieira ha 80 miljoner euro för de två spelarna. Lindelöf når inte förstasidan, men ryktena om svensken är lika återkommande bland rubriker som ett svensk-norskt skidbråk. A Bola har att ett ”Milan med pengar i ficka är redo att plocka Lindelöf”. Uppgifterna kommer från italienska Premium Sport. Det kinesiska köpet av Milanoklubben, som till slut ser ut att bli klart, väntas bana vägen för en lång rad köp. Lindelöf ska stå högt på önskelistan.

Voetbal International (Holland) sätter förstoringsglaset på en svensk. ”Sam Larsson är ett mysterium”, lyder rubriken, och den inledande meningen: ”Hur är det möjligt att Sam Larsson fortfarande spelar i Heerenveen?”. Det är mysteriet. ”Jag får allt oftare frågan varför Sam ännu inte hamnat i en toppklubb. Jag har samma svar varje gång. Att jag inte heller begriper det”, säger tidigare Heerenveentränaren Dwight Lodeweges till VI. Men tidningen har också en intervju med Sam själv, som blickar mot en flytt i sommar. ”Jag har utvecklats enormt, och jag har fyra månader på mig att visa att jag är redo att ta ett steg till. En fin övergång är mitt mål, helst till Italien eller Spanien”, säger Larsson till VI.

 

Publicerad 2017-02-23 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons