Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

”Förrådd av Leicesters floppar” - de kan ersätta Ranieri

ENGLAND

 Daily Telegraph leder in läsarna till nyheterna från Leicester med dramatiska ”Ranieri: The End”. Sedan radar tidningen upp vrakdelar från den förlista skutan. ”Ligavinnaren brutalt sparkad”, ”Oroliga spelare trodde nedflyttning var klar”, ”Lineker: Oförklarligt och oförlåtligt beslut” samt ”Hiddink och Mancini aktuella som ersättare till italienaren”.

The Times toppar med ”Spelarna tvingade bort Ranieri”. Spelarnas frustration med Ranieri gällde enligt tidningen obegripliga ändringar i laget, samt missnöje med förändringar i träning och kost. I Arsenal är det lugnare, ”Spelare och ledare tror att beslutsam Wenger stannar”. Ryktena om att Wenger skulle vara skakad efter protester och dåliga resultat kommer på skam. ”De som arbetar dagligen med honom menar att hans attityd är densamma som när han närmade sig slutet på kontraktet tidigare säsonger”. På sportettan finns också ”Rooney vill ha cupfinalplats”.

ANNONS

The Sun parar ihop att Ranieri fått foten, ”Dilly gone”, med att Dele Alli satte foten i någon annan, ”Dele Gone”. Alli blev utvisad efter toktackling när Tottenham åkte ur Europa League (2-2 mot Gent). Fler detaljer från Ranierikicken: Jamie Vardy och Kaspar Schmeichel ringas in som två av stjärnorna med vilka Ranieris relationen bröt samman. Klubbledningen funderar på Huddersfields David Wagner som möjlig ersättare. Ranieri får tre miljoner pund som plåster på såren. Slutligen har The Sun en förklaring från ”the horse’s mouth”, eller i alla fall reservmålvaktens pajätande mun. Wayne Shaw, som fick sparken från Sutton och utreds av förbundet, förklarar sig. ”Arsenalfansen sjöng hela tiden om mig, och skanderade ’Who ate all the pies?’. Det småretades och jag tyckte att jag också kunde vara med, så jag tog en stor tugga och viftade sedan med den (pajen) i luften mot dem, men allt var bara på skoj”.

ANNONS

Daily Mirror bjuder på samma bild på en vinkande Ranieri som The Sun, men med rubriken ”Förrådd av Leicesters floppar”. Även Mirror menar att en ”spelarrevolt” låg bakom ägarnas beslut att sparka tränaren. Tidningen ser fem kandidater till den nu vakanta posten: Hiddink, Mancini, Pearson, Pardew och Rowett. Två andra namn lyser också upp Mirrors sportettan: ”Rooney” och ”Zlatan”. Den förstnämnda med tillägget ”Nobbar Kina – Everton kallar ’kom hem’” (Everton ska ha lagt ett bud i januari som nobbats, men kan vara aktuellt i sommar igen). Den andra med tillägget ”Därför är Ibra verkligen unik”. Det visar sig bara vara en summering av röster om Zlatan och fajter han haft med andra.

 

ITALIEN

 La Gazzetta dello Sport låter knappast händelserna i Leicester passera obemärkt förbi. Tvärtom är det dagens huvudrubrik. Med en mycket italiensk vinkling. ”Engelsk otacksamhet”, gnyr Gazzettan, även om klubbägaren är thailändsk, och fortsätter: ”Leicester förstör sagan som tjusat en hel värld”. Det fortsätter i samma ton inne i tidningen. ”Hur man smutsar ner en saga: bort med Ranieri” och ”Leicester jagar iväg den italienska tränaren som gav evigheten till klubben”. Gazzettan menar vidare är Mancini är favorit att ta över, före De Boer. Ingen skilsmässa i Turin ännu, men relationer är ansträngda: ”Separerade men bor fortfarande ihop” handlar om Allegri och Bonucci. ”Vinna med Juve och sedan farväl”, följs av ”Max hotar med att säga upp sig och Leo med att lämna: det är en ömtålig vapenvila”. Från gårdagens Europaspel finns ”Fiorentinas chockknockade”, följt av ”Ledde med 2-0, släppte sedan in fyra” (2-4 mot Mönchengladbach).

ANNONS

Corriere dello Sport visar också ilska mot ”engelsmännen”. Huvudrubriken är neutrala ”Ranieri sparkad”, men krönikan som gör den sällskap är mer bitter i tonen, ”Claudio är en legendar, över engelsmännen vilar ett löjets skimmer”. Liksom i Gazzettan fogas problemen i Juve också in tätt intill. ”Allegri utbrast: Bonucci straffas eller så lämnar jag”. Tidningen kommer i dag också med en intervju med Gary Medel inför helgens stormatch Inter-Roma. ”Inter vinner för vi vill till Champions League”, lyder citatrubriken från Intermittfältare, som fortsätter, ”Om vi slår Roma på söndag, så kommer comebacken att fortsätta. Nainggolan och jag är två krigare. Icardi är supertaggad”.

Tuttosport ser inte till problem utan till ljuspunkter. ”Juves nya ess: Pjaca den store”. Den kroatiska mittfältaren var ”avgörande i Porto och spelar mot Empoli”. Själv säger han: ”Jag har förstått Allegris läxa. Nu arbetar jag hårt…”.

ANNONS

 

SPANIEN

 AS hämtar nytt mod med ”Real Madrid leder fortfarande”, och pekar också på att ”Atlético, Barcelona och Sevilla ska alla till Bernabéu”. Sedan skriver tidningen ännu ett avsnitt i följetongen ”Messis kontrakt” med ”Förlängningen för Messi har stannat upp”. Lionels pappa och agent har rest hem till Argentina utan att något är klart. AS säger sig ha en röst inifrån Camp Nou som säger att ”Det kommer att bli tuffare och ta längre tid än många tror”.

ANNONS

Diario Sport menar att Barçagänget är ”Uppspelta”. Orsaken är självklar. ”Real Madrids förlust orsakar stor optimism i Barças omklädningsrum”. På det följer flera små aptitretare om att ”De anser att en seger på Calderón skulle vara en stor moralisk injektion” och att ”Det är oroligt i Real Madrid , vilket Keylor, Varane och Benzema visar”.

Mundo Deportivo fördjupar sig i ”Fallet Isco”, teorin om att Real Madrid-mittfältaren kan vara aktuell för Barcelona. Rubriken kompletteras av ”Florentino har i alla kontrakt inkluderat en klausul för att undvika att spelare lämnar för Camp Nou” och ”Han gillar Barcelona och får inte spela mycket, men måste vänta till juni 2018 för att kunna lämna fri”. På tal om Barça och Real Madrid. Ett möte mellan lagen väntar under försäsongen i Miami 29 juli. Dessutom möter Barça Juventus i New York den 22 juli och Zlatans Man United i Washington den 25 juli.

ANNONS

Faro de Vigo dimper ned i brevlådorna i Galicien med jublande Celta Vigospelare, och inte oväntat John Guidetti i spetsen för dem (2-0 mot Sjachtar). ”Kämparnas bedrift”. På nätet tar Guidetti också plats, trots att svensken inte gjorde något mål. Rubriken ”Guidettis jubel som han ville dela med hela världen” tar upp att svenskens kamerajubel blev viral. Artikeln inleds med orden ”Celta Vigos mediestjärna…”.

Cadena Cope plockar ut citatrubriken ”Om det finns något lag som har förmågan att göra en stor vändning i Europaspelet, så är det Barça”. Det är Cesc Fàbregas utlåtande. Chelseamittfältaren kommenterar också att Ranieri fått sparken. ”Det är dagens stora nyhet här, och alla är ganska förvånade”. Angående lagkamraten Diego Costa och ryktena om Kina, säger Fàbregas: ”Jag var aldrig orolig att han skulle lämna. Han är min vän och hade koll på allt som föregick. Han är lagets viktigaste spelare, en ledare, och har inte vid någon tidpunkt tänkt på något annat”. Om påståendena att Real Madrid är ute efter målvakten Courtois, svarar Fàbregas, ”Jag skulle inte vara förvånad, han är en av världens bästa målvakter”.

ANNONS

 

FRANKRIKE

 L’Equipe levererar ”Lyon vill ha Mourinho”. Inte som tränare, men väl hans United som motståndare i Europa League-lottningen i dag. Bakom rubriken ligger ett uttalande från Mourinho om att han ”föredrar Lyon framför Krasnodar” som motståndare på grund av långa resvägar och tajt spelschema. Nu svarar Lyons tränare Bruno Genesio, ”Jag skulle gärna möta Manchester United, för att inte behöva resa så långt, precis som Mourinho säger”. Men det är inte så mycket att OL-tränaren plockar upp en kastad handske som att han faktiskt håller med. ”Han (Mourinho) har rätt i detta avseende”, menar Genesio, ”När man reser lång kommer man hem fem, sex på morgonen och sedan blir det svårt med söndagen”. Krasnodar och Rostov är med andra ord lottsedlarna att undvika. Mattias Johansson hade ingen rolig kväll. Hans AZ åkte på storstryk (1-7 mot Lyon) och av L’Equipe får han tre av tio i betyg. Men han var inte sämst. Det delades ut två tvåor också (Krul och Haps). I andra ändan av skalan: Lyons Nabil Fekir, som svarade för ett hattrick, fick ganska sällsynta nio.

ANNONS

RMC har beskedet ”För att undvika utvisningar vill Raiola ’skära av tungan’ på Balotelli”. Den frispråkige agenten förnekar sig inte. Han svarar på bångstyrige Balotellis senaste utvisning, efter att Niceanfallaren svurit mot domaren. ”Han var väldigt ledsen. Han vet att det var hans fel, det är viktigt”, säger Raiola till RMC.”Jag har redan funnit lösningen, vi ska skära av honom tungan. För att spela fotboll behöver man inte tunga, så vi skär av den”, la Raiola till, innan han i mer allvarlig ton på nytt påpekade att hans klient djupt ångrade sitt uppträdande, och ”han vet att det är ett område han måste bli bättre på”.

 

TYSKLAND

Bild pressar in ”Gladbach skapar Europamirakel” på förstasidan (4-2 mot Fiorentina). På sporten får vändningen (0-2 till 4-2) rubriken efter hattrickskytten, ”Stindls timma i stjärnglansen”. Tidningen ger också ordet till Guillermo Varela, den från Manchester United inlånade Frankfurtspelaren. Han föredrar Frankfurt. Som stad. ”Jag saknar inte Manchester nämnvärt. Jag tycker Frankfurt är en mycket vackrare stad”, säger Varela, som sällar sig tillden långa raden av utländska spelare som dissat staden Manchester.

ANNONS

Allgemeine Zeitung har med ”Bundesligadebut för Quaison?” i rubrik inför lördagens match mot Bayer Leverkusen. Tidningen spekulerade i går också i att svensken är aktuell för startelvan.

Sport 1 uppmärksammar att ”Schweinsteiger är lika bra som Tuchel”. Det handlar inte om Bastian, utan hans storebror Tobias. För Sport 1 avslöjar att bara två tränare under 16 år har klarat av förbundets teoriprov för Uefas A-diplom utan ett enda fel: Dortmunds tränare och nu Tobias Schweinsteiger. Tobias tränar för närvarande Bayerns U17-lag.

 

ÖVRIGT

 RTBF (Belgien) snackade med Isac Kiese-Thelin efter att han i slutsekunderna nickat Anderlecht vidare i Europa League (1-3 mot Zenit). ”När man är ny i en klubb och gör sitt första mål, det glömmer man aldrig. Innan matchen sa lagkamraterna till mig att ’Här är lika kallt som i Sverige, du kommer att göra mål!’”, berättar Kiese-Thelin. La Dernière Heure har till och med svensken på tidningens förstasida, ”Kiese-Thelin ordnar avancemanget i sista minuten”.

ANNONS

Ekstra Bladet (Danmark) levererar ”FCK-hjälten vill möta United: Jag käkar Zlatan”. Det är en upprymd Youssef Toutouh efter FCK:s avancemang (0-0 mot Ludogorats). ”Jag hoppas vi får möta United. Jag är ett stort Zlatanfan. Honom vill jag käka upp, om han är stor, och även om man får munnen full”. Erik Johansson var en av FCK:s mest framträdande spelare i gårdagens match. Han får fyra av sex i betyg av tidningen, Robin Olsen tre.

Publicerad 2017-02-24 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto