Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

”Zlatan är inte någon ny Cantona”

ENGLAND

The Independent menar att det är ”Precis som i gamla tider” sedan Leicester hittat vinnarform igen (3-1 mot Liverpool).

Daily Telegraph har ett annat sätt att se på det: ”Vem behöver Ranieri?”. Liksom i de flesta andra engelska tidningar tittar Zlatan Ibrahimovic på nytt också fram på förstasidan. Här till rubriken ”Ibrahimovic om att vara ett ’lejon’ och varför han kommer att sluta på topp”. Lejoncitat efter ligacupfinalen har bakats in i texter av filosoferande krönikörer runtom i England. Telegraphs James Ducker skriver också att ”Sanningen är den att det är länge sedan Ibrahimovic kritiserades för vissa problem mot engelska lag i Champions League, men antingen via lekfull känsla för drama eller djupt underliggande irritation om vad som en gång i tiden sades, så hittar han näring i gammal kritik”. Ducker avslutar med att återvända till lejonmetaforen. ”Poängen är den att United har ett lejon som ryter lika högt som stolt”. På annat håll i tidningen hävdar Telegraph att ”Milan överväger bud på 27 miljoner pund för Chelseas mittfältare Fàbregas” (se även Corriere dello Sport nedan). Det är samma summa som Chelsea betalade Barcelona för den 29-årige spanjoren 2014. Inte nog med Milan. Enligt Telegraph är även Manchester United intresserad.

ANNONS

The Guardian klämmer också in ”Zlatan om Zlatan” och lejonreferensen på sportettan, men Barney Roaney har en annan inriktning på sin krönika. ”Zlatan Ibrahimovic är inte någon ny Cantona men köper tid åt Mourinho”. Roaney menar att skillnad på spelarna runtomkring de två fixstjärnorna är stor. ”På Wembley inspirerade inte Ibrahimovic sina medspelare till nya höjder. Han kom till undsättning, putsade slutresultatet och bar dem över mållinjen på sina muskulösa axlar”. Roaney avslutar med att påpeka Uniteds problem med försvar och mittfält, samt att ”Mourinho har i alla fall får lite utrymme att slipa på dessa detaljer genom Ibrahimovics outtröttliga briljans, en överstor anfallsstjärna som snarare döljer och mildrar hans lags tilltagande smärta, än erbjuder en triumfatorisk, Eric-liknande sista putsning”.

ANNONS

The Sun kontrar gårdagens feta rubriker i La Repubblica om att Conte har hemlängtan med ”Exklusivt: Conte ute efter att skapa Chelseadynasti och vill öppna restaurang i London med bror”. Antonios bror Daniele har en bar i Turin, och enligt tidningens uppgifter planerar han tillsammans med Antonio att expandera med en restaurang i London. På sportettan finns en mindre notis om att ”Zlatan retas om framtiden i United”. För något klart svar kom aldrig fram efter ligacupfinalen.

Daily Mirror menar däremot att det är ”Enough of Zlat”, att ”Zlatan kan lämna United om man missar Champions League”. Känns det igen? Japp, exakt samma budskap från tidningen som i helgen – trots att Zlatan efter cupfinalen oerhört tydligt tillbakavisade den teorin, vilket Mirror inte nämner i dagens artikeln. Mirror skriver vidare att ”Wenger nobbar 30 miljoner pund om året från Kina”. Summan är vad Arsenaltränaren påstås ha erbjudits för att träna en kinesisk klubb. Daily Telegraph förmedlar samma uppgift.

ANNONS

Daily Mail har helt andra besked om Zlatan än Mirror. ”United säkra på att Zlatan förlänger trots hans ovilja att bekräfta det”. Tidningen skriver att ”Klubben är optimistisk om att parterna kommer att hitta en överenskommelse, och källor nära den 35-årige veterananfallaren har avslöjat att han har nobbat bud från Kina värda en miljon pund i veckan för att stanna på mer konkurrenskraftig nivå i Premier League”.

TalkSPORT hade i går passande nog Mino Raiola på tråden. Men om Zlatan var den annars så frispråkige superagenten tyst. ”Jag pratar inte om kontraktsdetaljer med pressen – det är något mellan spelaren, klubben och mig själv. Jag tycker vi bör hålla det så, njuta av ögonblicket och så får vi se vad som händer nästa säsong”. Pressad om Zlatan spelar i United nästa säsong svarade Raiola lika svävande igen, ”Jag utesluter ingenting. Allt kan hända och vi får se vad som händer”. Desto tydligare var han kring Romelu Lukakus framtid. På frågan om hur säkert det är att anfallaren förlänger med Everton, svarade Raiola: “99,99999999 procent”.

ANNONS

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport menar att det vilar en ”Skugga över Piolo”, Inters tränare, och det nu är ”två avgörande månader” för honom för att visa att han förtjänar att få bli kvar. Sedan låter tidningen bildmässigt också skuggor vila på Piolo från två välbekanta tränarprofiler. ”Conte eller Cholo i framtiden?”, frågar sig tidningen. Chelseas tränare är, som La Repubblica uppgav i går, liksom Atléticos tränare möjliga kandidater. En annan tränare under press återfinns i Florens. ”Sousa ifrågasatt, men får stanna tills vidare” är del av rubriken sedan Fiorentina ånyo råkat ut för ett bakslag, tappat en tvåmålsledning (2-2 mot Torino). Bättre tider då för Milans tränare. ”Omedelbar förlängning för Montella”, uppges bli resultatet när det kinesiska övertagandet av klubben är klart. Bland övriga nyheter som sticker ut märks ”Daspo för Tounkara, första fallet i Serie A, men får spela”. En Daspo innebär att Laziospelaren är portad från idrottsarenor. Ett år blev straffet efter ett läktarbråk med en supporter, som fick samma straff. Däremot får 21-åringen fortsätta spela.

ANNONS

Corriere dello Sport ser det ”Som en final!”, när Juve och Napoli och i dag möts i cupsemifinal. Gårdagens chockbesked från Sicilien levererade Zamparini. Ingen sparkad tränare den här gången utan ”Jag har sålt Palermo”. En amerikansk grupp köper klubben. Corriere dello Sport, liksom Daily Telegraph (se ovan), ser Milanintresse för en Chelseaspelare, men har mer. ”Försök från Milan: Fàbregas genialitet och Aubameyangs mål”, skriver CdS, och tillägger att ”De nya kinesiska ägarna vill omedelbart ha två toppspelare”.

Tuttosport ser Juve-Napoli som ”Dybala-Mertens”, som ger huvudrubriken ”Två genier i cupen”. Nöjt konstaterar Tuttosport också att ”Torino är med Mihajlovic”, efter upphämtningen mot Fiorentina. Tidningen har även en bild på dubbelmålskytten Belotti och ”19 mål – som Dzeko och Higuaín”. Liksom Gazzettan uppger Tuttosport med ”Upplopp för Conte-Simone” att det är de två tränarna som Inters ägare Suning arbetar på.

ANNONS

 

SPANIEN

AS är i krig. Ett fullskaligt sådant har brutit ut (igen) mellan Madrid och Barcelona. I centrum står som så ofta förr domare. ”Den här bilden visades inte i tv”, skriver AS över hela förstasidan, och markerar att ”Bakambu var offside vid Villarreal 2-0-mål”. Men kolla vinkeln! Tidningen förmedlar också vidare uppgiften att ”Real Madrid protesterar till ligan över tv-behandlingen”. Klubben anser sig bli negativt behandlad. Däremot konstaterar AS nöjt att ”Iniesta legitimerar Real Madrid”, då Barçaveteranen säger att det vita laget är ”en rättmätig ledare”. Därmed är Iniesta inte beredd att kliva ner i skyttegraven med Piqué, även om han säger att han ”respekterar det Piqué säger”.

Diario Sport ligger i andra skyttegraven och menar att det pågår en ”Häxjakt mot Piqué”. I ammunitionen finns att ”Domarförbundet inleder en ny process efter tweeten efter Villarreal-Real Madrid och ”Barcelona har redan straffats två gånger för hans kommentarer om domarkåren”.

ANNONS

Mundo Deportivo skjuter nästa salva med ”Lista över fel – match för match”, och tillägget ”Domarmissarna påverkar ligan stort” – med bild på domare och Real Madrid-spelare. MD hävdar sedan att ”Barça skulle ha sex poäng mer och Real Madrid 13 poäng mindre om domsluten varit annorlunda i nyckelsituationer”. Tidningen ringar också in ”tre domare står för de flesta gåvorna som gynnar Real Madrid och är emot Barcelona”.

El Confidencial uppmärksammar att domarteamet, med Jesus Gil Manzano i spetsen, fann två handskrivna lappar på bilarna med texten ”Tjuvar” på vindrutan när de skulle hämta dem på Villarreals egen parkering efter matchen mot Real Madrid. Incidenten finns med som tillägg i domarrapporten.

 

FRANKRIKE

L’Equipe kommer med ”Så formar Emery PSG”, en analys av träning och match. Tidningen gläds också åt trekampen i toppen. PSG, Nice och Monaco har haft de tre första platserna sedan den åttonde omgången, och L’Equipe påpekar att ”man får gå tillbaka till 2009-2010 för att hitta en jämnare ställning mellan topp tre efter 27 omgångar”.

ANNONS

Le Parisien har ett liknande anslag som L’Equipe om PSG. ”Så har Emery förändrat PSG”, finns med på förstasidan. Förändringen delas in i tre punkter i artikeln: ”Snabbare”, ”Yngre” och ”Högre” (som i pressar högre upp). Under punkt två uttalar sig Frederic Antonetti, tidigare tränare i Lille och Saint-Etienne. ”Ibra är en fantastisk spelare, jag beundrar Maxwell, liksom Thiago Motta, men man måste konstatera att det drar ner på tempot i spelet”, säger Antonetti.

France Football skriver om ”Omöjlig utmaning” för Lyon. Vad det egentligen handlar är om att klubben efter en tung tid hoppas spinna vidare på lyftet göra en snygg avslutning på säsongen. FF synar möjligheterna. Mer Lyon. Enligt France Football är Bayern München ute efter Lyontalangen Lucas Tousart. Den 19-årige defensive mittfältaren har tidigare också varit i Manchester Citys blickfång.

ANNONS

 

ÖVRIGT

Bild (Tyskland) ger på nyhetsettan i lysande gult central plats för ”VM-hjälten: Götze svårt sjuk”, gårdagens besked om att Dortmundstjärnan lider av en metabolisk sjukdom. Götze har plockats bort från träning, och sportchefen Watzek säger till Bild att ”Detta är inte ett korttidsproblem”. Tidningen uppger också att det största problemet för anfallaren är fettförbränningen. Bild uppmärksammar också att ”Junker och Ljungberg ska rädda Wolfsburg”, där Fredrik Ljungberg presenteras på följande vis: ”Svensken var underklädesmodell åt Calvin Klein, vann ligan med Arsenal två gånger och cuper tre gånger”. I den ordningen.

El Deportivo (Colombia) är en av många tidningar som höjt på ögonbrynen åt citat från Tianjin Quanjins snacksalige ägare Shu Yuhui. Den här gången hävdar han att Falcao var klar för klubben – men att tränare Fabio Cannavaro stoppade affären. ”För inte så länge sedan var Jorge Mendes i Dafeng för att träffa oss. Vi förhandlade och Radamel Falcao var redo att skriva på kontraktet. Men affären blev inte av på grund av Cannavaro, som senare sa till oss att hans (Falcaos) spelstil inte passade oss. Vi måste be Mendes om ursäkt”, sa Shu Yuhui. Klubben har fortsatt stora ambitioner till sommaren fönster. Klubben har redan värvat Pato. ”Vi försökte också med Diego Costa och andra stjärnor. Det återstår att se vem som ansluter i juni, men jag kan lova att nya spelare kommer att vara på samma nivå som Costa”.

ANNONS
Publicerad 2017-02-28 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto