Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Han pekas ut som Barcelonas nya tränare

ENGLAND

ANNONS

Daily Mirror har ”Exklusivt: Spurs redo att slå till om Shaw lämnar United”. Men en ännu större exklusivstämpel, mycket större rubrik och mycket större bild får Zlatan Ibrahimovic. ”Zlat’s the way TWO do it” är en ordlek på att Zlatan inte bara vill stanna ett år till i Man United, utan pressar på för ett tvåårskontrakt. Så bra då. The Sun skrev ju för en och halv månad sedan att United inte vill att Zlatan stannar bara ett år till utan pressar på för ett tvåårskontrakt.

The Sun, ja. Tidningen har uppgifter om en ännu äldre Premier League-profil. ”John Terry är redo att flytta till USA – LA Galaxy är favorit att värva Chelsealegendaren”. Fast den uppgiften når inte fram till sportettan. Där bjuder tidningen bland annat på ordvitsen ”Prem on Nou alert”, en ordlek på att Barcelona efter gårdagens besked kan vända blickarna mot England för en ersättare till Luis Enrique. Ronald Koeman (Everton), Mauricio Pochettino (Tottenham), Arsène Wenger (Arsenal) och…Pep Guardiola (Man City) ringas in. The Sun garderar sig också med Jorge Sampaoli (Sevilla) och Ernesto Valverde (Athletic). Andra medier kastar inte ut ett lika stort nät, se Spanien och framför allt Cadena Cope.

ANNONS

Daily Star är vanligen bra på alternativa fakta. I dag finns ”Exklusivt: Harry är Josés Plan B”. Plan A är Griezmann. Kan Man United inte få honom är klubben beredd att lägga 80 miljoner pund på Kane.

Daily Mail gör störst fotbollsrubrik på ”Femstjärnigt City lätt vidare i cupen” (5-1 mot Huddersfield). Men för att knyta ihop säcken i det engelska svepet. Liksom Mirror har Mail uppgiften att ”Zlatan vill ha två år” på sportettan, dock utan den där exklusivstämpeln.

Manchester Evning News-redaktionen skriver sannolikt med ett stort leende på läpparna ”Manchesterpolisen ansluter till pikandet av Liverpool Football Club”. Liverpool har en knackig på I en tweet i går (se nedan) påpekar nämligen den lokala polisen straffskärpningen till sex prickar (poäng) för att köra med mobil i handen, med att ”det fler än Liverpool samlade ihop i februari”.

ANNONS


ITALIEN

La Gazzetta dello Sport viker mittfåran på förstasidan åt en intervju med Inters Mauro Icardi. ”Jag tror fortfarande på Champions League”. Lazio derbyseger i italienska cupen (2-0 mot Roma) beskrivs med ”Spektakulazio”. En matchkrönika har rubriken ”Taktisk lektion av Inzaghi”. Fast Roma har inte gett upp, ”Spalletti: Vi kan vända i returen”. Inne i tidningen finns också en rapport från matchen sett till det uppskruvade säkerhetsläget. ”Inga bråk, men Lazios kurva utsätter Rüdiger för rasistiska tillmälen”. Följetongen med slutbetalningen för Milan av de kinesiska investerarna landar i dag på förstasidan med ”Milans plågor” och ”Berlusconi: Betala alltihop eller så behåller jag”. Som många andra tidningar försöker Gazzettan också peka ut ersättare till Luis Enrique i Barcelona. Tidningen har Pochettino i pole position, med Valverde och Sampaoli som alternativ.

ANNONS

Corriere dello Sport konstaterar ”Misstag och anklagelser, polemiken avtar inte”, och sedan i stora bokstäver ”Napoli revolterar, Juve: Det får räcka!”. Tonläget skildras sedan med ”Napolifansen rasande, de får stöd av borgmästare De Magistris: ’Kontinuerligt orättvisa resultat’” och ”Juventus svarar: Alla snackar, vi vinner”.

Tuttosport, som på gårdagens förstasida helt ignorerade efterspelet av Juve-Napoli, tar i dag igen det med råge. ”Men kom igen nu!”, utbrister tidningen, och fortsätter med ”Anti-Juvekampanjen tar ny fart: Napoli (inklusive stadens borgmästare) släpper loss det vanliga skådespeleriet”. Tuttosport klämmer sedan in en skämtteckning om Napolis offentliga anklagelser. Det finns också en krönika med rubriken ”Hatet i Totòs hemtrakter”, och bild på den legendariska skådespelaren och komikern. Tidningen lanserar ännu en dag uppgifter om hur Inter försöker snärja Chelseas tränare. ”150 miljoner euro från Suning till Conte i Inter”. I går skrev tidningen bland annat om att Milanoklubben skulle förhandla med Chelseaägaren Roman Abramovitj för att köpa ut tränaren. Lycka till.

ANNONS

 

SPANIEN

AS kallar det ”En galen poäng” för Real Madrid (3-3 mot Las Palmas). Det är svårt att invända emot efter utvisning av Bale, underläge med 1-3 och två mål i slutminuterna med tio man. Bale sa efteråt att han tyckte färgen på kortet han fick var fel färg, men la till, ”Jag vill också be mina lagkamrater och min tränare om ursäkt”.

Diario Sport finns sannolikt i katalanska kiosker med förstasida fuktad av tårar. ”Farväl ledare”, är hälsningen efter Luis Enriques besked att han lämnar Barça till sommaren. Beskedet kommer också med ett citat, ”Jag förlänger inte mitt kontrakt. Anledningen är hur man måste leva detta yrke”. Det är för intensivt, sliter för mycket, menar 46-åringen.

ANNONS

Mundo Deportivo använder samma huvudrubrik som Sport, ”Farväl ledare”, men med dubbelmening. Rubriken binds med bild både till Luis Enrique och (hånfullt) till Real Madrids deppande Sergio Ramos. För att understryka det sistnämnda budskapet finns toppen av La Liga-tabellen tryckt med nya serieledaren Barça.

Cadena Cope uppger att ”Ernesto Valverde är förstavalet att ersätta Luis Enrique”. Enligt radiokanalen är Barçaledningen ute efter en tränare som ”’speglar klubben’, som inte orsakar problem, polemik, som kan kommunicera, ha en god relation till pressen”. Athletictränaren är valet. Alternativ är Ronald Koeman (Everton), Óscar García Yunyent (RB Salzburg) och Jorge Sampaoli (Sevilla). Enligt en Copereporter ”vet Messi att Barça valt Valverde och har inget emot det”. Cope uppmärksammar också Pep Guardiolas reaktion via Instagram på Luis Enriques besked. ”Som supporter är jag ledsen, vi kommer att sakna Luis Enrique, den perfekta tränaren för FC Barcelona. Under hans tre år har de spelar otroligt fotboll”.

ANNONS

El Confidencial uppger att ”Sevilla erbjuder Sampaoli en blank check för att hindra honom att lämna för Barça”. Klubben vill med andra ord göra allt för att behålla sin framgångsrika tränare, men argentinaren vill fokusera på säsongen och inte diskutera kontrakt förrän den är slut, uppger tidningen.

Cadena Ser fångar upp Sergio Ramos senaste passning till Gerald Piqué, som kom efter gårdagens Real Madridmatch. ”Vi kommer inte att skriva någon tweet om domarna”, är en kommentar vars måltavla är omöjlig att missa. ”Vi fick i alla fall med oss en poäng när vi gjorde en dålig match”, fortsatte Real Madridspelaren.

La Voz de Galicia ger John Guidetti godkända sex av tio i betyg, trots att han byttes ut i halvtid (2-2 mot Espanyol).


FRANKRIKE

L’Equipe ser det ungefär som ”Ett slag för mycket” för Marseille, sedan klubben tre gånger kvitterat men ändå till slut förlorat gårdagens cupmatch efter förlängning (3-4 mot Monaco). Tidningen ser det också, fritt översatt, som om ”PSG håller sig flytande”, efter en ler- och vattenmatch (2-0 mot Niort). Tidningen håller vidare Jorge Sampaoli som favorit att ersätta Luis Enrique, med Koeman, Valverde och Sacristan (Real Sociedad) närmast efter.

ANNONS

So Foot kommer ut med sitt månatliga nummer i dag. I fokus på förstasidan är Guardiola, Simeone och Mourinho till rubriken ”Dessa herrar har inte uppfunnit något”, och tillägget ”Vi har träffat deras gurus”. Men det som skapat rubriker i franske press de senaste dagarna är ett utdrag från intervjun med Bernard Lama. Den forna landslagsmålvakten svingar vilt. Bara några exempel. Om Fabien Barthez: ”En bra soldat! Han är vit, inte så intelligent, och väsnas inte för mycket”. Om Christian Wörns: ”tjänade mycket men var en fegis”. Om Marco Simone: ”En idiot”. Om Luis Fernandez (i PSG): ”Han förstod inte var han var. Det var ovanför hans huvud. Intellektuellt fanns det en tidsförskjutning. Kolla bara hur han kommenterar för RMC”. Fernandez svarade i går på Twitter, bland annat med att skriva ”Att göra misstag får en att tappa minnet”, och en länk till en gammal artikel om när Lama testade positivt för cannabis.

ANNONS

 

TYSKLAND

Bild har visserligen med ”HSV-Gladbach 1-2, Bayern-Schalke 3-0” på tidningens förstasida. Men det är under en bild på Kevin Grosskreutz svullna ögon och bandagerad panna. ”Chockfotot”, skriver Bild. Tidningen noterar också semifinallottningen i cupen: Bayern München-Lotte/Dortmund och Mönchengladbach-Frankfurt. Om Lotte skulle vinna sin match blir det hemmaplan mot Bayern.

Kicker tycker det var en ”Bayerngala mot Schalke. 3-0!”. Det stundande mötet mellan Liverpool och Arsenal beskrivs som ”Duellen mellan kristränarna”.

Hamburger Morgenpost delar ut låga betyg efter HSV:s cupförlust. Albin Ekdal är inget undantag. Han får en fyra, där ett är bästa betyg och sex sämsta. ”Svensken var denna kväll bara en passagerare”, skriver tidningen.

Ruhr Nachrichten får med en rad om en annan svensk. Skadade Alexander Isak fanns med på Dortmunds träning i går, men körde ett individuellt program.

ANNONS
Publicerad 2017-03-02 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto