Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Wenger: ”Jag är en specialist i självplågeri”

Headlines Blogg

ENGLAND

The Sun försöker locka läsare med ”Exklusivt: United redo att betala Rooney för att lämna”. Ringer en klocka? Jodå, systertidningen The Times hade ungefär samma uppgift för en dryg vecka sedan. Den 31-årige anfallaren har i sommar ett år kvar på kontraktet, men United påstås beredd att släppa anfallaren på en fri transfer i sommar, och även att kompensera honom för den återstående tiden. Störst plats på The Suns sportetta har svåröversatta ”Stop Arsene around”. En ordlek kring att ”Gunners vill ha besked från Wenger den här månaden”. Wenger har tidigare sagt att besked är att vänta i mars-april.

Annons

Daily Telegraph har inne tidningen ”Arsenals tränare Arsène Wenger beskriver sig som en ’specialist i självplågeri’ och avfärdar Barcelonarykte”. Mourinho stämplade häromåret Wenger som en ”specialist i misslyckande” efter titeltorka, men gårdagens svar om att han är en ”specialist i självplågeri”, hade inte med resultat att göra, utan var mer Wengers skämtsamma reflektion på att han stannar så länge som tränare trots att sysslan är ”90 procent frustration, tio procent stor tillfredställelse, och man får offra allt i ens liv för det”, som Wenger uttrycker det. Han fortsätter: ”Man offrar sitt liv för det. Det måste man vara beredd på. Det är därför jag alltid frågar unga människor som vill ge sig in på det här: ‘Är du beredd att offra ditt liv? Det är som en präst. Man är som en fotbollspräst”.

Annons

Daily Mirror har mer kring det rödvitklädda Londonlaget. ”Arsenal ser Alexander Lacazette som ersättare om Alexis Sanchez lämnar – men kan få konkurrens av Liverpool”. Arsenal försökte även förra året värva Lyonspelaren.

The Times tar fasta på BBC:s uppgift att det finns en ”Plan för att begränsa kontakt med domare”, att fotbollens högsta regelorgan Ifab funderar på att endast lagkaptener ska tillåtas att prata med domare i samband med incidenter på planen, för att förhindra att klungor av spelare omringar dem.

Metro låter en bild på Zlatan och grimestjärnan Stormzy ta rejält med utrymme. ”Zlatan stormz it in training”, leker tidningen fram, och den här bloggen har lekt fram mycket mer i ämnet fotboll och grime: Headlines webb-tv, ute vid 11-tiden – check it out!

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport låter sig inspireras av The Clash med rubriken ”London Calling”. Förutom engelsk flagga och Big Ben finns Conte, Spalletti och Allegri som vore de medlemmar i den klassiska punkgruppen. ”Conte (om han stannar), Spalletti och Allegri – London kallar. Italien rockar”, följs av ”Galen tränardomino: Tottenham efter Romas tränare, Arsenal efter Juves, medan Chelseas tränare vacklar mellan att förlänga och Inters frestelse”. En annan stor rubrik på förstasidan stannar innanför landets gränser. ”Mercato, kontakter med Romaspelare: Inter försöker med Strootman, Suning förbereder stort bud”.

Annons

Corriere dello Sport lanserar ”Här är Alexis Sanchez” tillsammans med ”Juve, ytterligare en mästare!”. Enligt tidningen har Turinklubben redan varit i kontakt med Arsenal om chilenaren och presenterat ett bud på 30 miljoner euro. Ett annat ämne är ”Kinesiska Milan: Kaos”. Den kanske inte behöver ytterligare förklaring.

Tuttosport känns lite udda med ”Chiellini – släpp lös gorillan”. Den baseras på en intervju med sångaren Francesco Gabbani, som svarar för Italiens bidrag i Eurovisionsschlagerfinalen. ”Gorillan Chiello kan härma mig efter mål”, säger Gabbani, som framfört sitt bidrag utklädd som gorilla, alternativt haft någon utklädd som gorilla bredvid sig på scenen. Snabbt tillbaka till fotbollsplanen. ”Något för Torino: Försöka behålla Hart”. Tuttosport tycker det är ”tid att ändra på klubbstrategin. Den engelske målvakten har visat sig vara av mästarkvalitet och en ledare, så spendera och kom överens med Man City, och på så sätt skickas också en signal om verkliga ambitioner”.

Annons

SPANIEN

AS skriver om ”Problem för Zidane”. Det fortsätter med att ”Uttalanden från Marcelo visar att något är på gång i Real Madrid: ’Vi talar före matcher om vad vi inte ska göra sen’”. AS noterar sedan att ”Keylor redan släppt in lika många mål som förra säsongen”, ”Med Ramos släpper laget in tre gånger så många mål” och ”Benzema ha gjort ett mål på tolv senaste ligamatcherna”. Från gårdagens ligaspel får Atlético (1-1 mot Deportivo) störst rubrik, ”Miss av Oblak ger Deportivo ledningen, Griezmann kvitterar”. Men den allra största rubriken är egentligen ”Så otäckt, Ninõ!”, om Torres otäcka huvudskada. Han fördes till sjukhus, men läget är stabilt. Vid midnatt dök också en tweet från Atléticoveteranen upp (se ovan), där han tackar för alla omtanke, och lägger till att ”Det var bara otäckt, inget farligt. Jag hoppas vara tillbaka snart!”.

Annons

Marca stannar vid händelsen med ”Våra hjärtan frös till”, och bild på den dramatiska situationen när Torres låg utslagen. Tidningen konstaterar också att ”Sevilla är två poäng från ligaledning” efter gårdagens seger (1-0 mot Athletic).

Diario Sport har vad Cadena Ser konstaterade redan i går morse, att ”Valverde är förstaval”, men lägger till ”även om han känner sig starkt bunden till Athletic”. Alternativen, som också finns med på bild på förstasidan, är Sampaoli och Unzué, den nuvarande assisterande tränaren. När Sport har med Real Madrid på förstasidan så kretsar det alltid kring dåliga nyheter för klubben. I dag är inget undantag. ”Uppror mot Zidane”, skriver Sport, och menar att spelarna är missnöjda med tränarens roterande.

Mundo Deportivo garderar sig under rubriken ”Kandidaterna” med många tränarnamn och med pilar upp och pilar ner för hur heta de är. På uppåtgående pil: Valverde och Unzué. På nedåtgående pil: Sampaoli, Koeman och Eusebio. Det är de två förstnämnda som i nuläget ringas in som huvudkandidater. I tidningens egen webbomröstning vann däremot Sampaoli klart med 57 procent av rösterna. Klopp fick 20,9 procent och Valverde bara 8,4.

Annons

 

FRANKRIKE

L’Equipe ser fram emot fotbollshelgen med något vaga ”Legendarernas liga”. Tidningen ringar in Lyon, Bordeaux, Saint-Etienne och Marseille, som har platserna fyra till sju i tabellen (förvisso), som har 32 ligatitlar tillsammans (okej), som slåss om Europa League-plats (jaha) och där två av lagen möts i kväll, Bordeaux-Lyon. Tidningen har också en intervju med färgstarke Lyonordföranden Jean-Michel Aulas, som är stolt över vad klubben uträttat. ”När jag talar med Rummenigge, Peréz och Agnelli, påpekar de att min modell är fantastisk, att det är framtiden”. Aulas säger att han inte tänker lämna klubben förrän han tagit den till högsta Europanivå. ”Topp tio?”, frågar L’Equipe. ”Topp åtta”, svara Aulas, som också tror att hans Lyon kommer att vinna en Europapokal inom fem år.

Le Parisien bjuder på en intervju med Nice Younes Belhanda, som bland annat försvara sin lagkamrat Mario Balotelli. ”Det är en superkille, uppskattad av de andra i gruppen. Han älskar att skratta. Han har en stark personlighet, men ingen kan påstå att det är en kille som jävlas med dig. Även om han skulle vara lite nere, skickar han ut ett positivt budskap”. På frågan om Balotellis sviktande form, svarar Belhanda, ”Ibland räcker han inte till. Alla sviktar emellanåt. Han spelade inte jättemycket förra säsongen. Han har lite av Zlatan i sig, vi hoppas att han också ska kunna göra ett trettiotal mål per säsong”.

Annons

RMC har fått Oliver Girouds syn på tränarsituationen i Arsenal. ”Jag är övertygad om att Wenger stannar”, bildar citatrubrik. Anfallaren menar att spelarna ”stöder honom till 100 procent” och lägger till att ”Som mina lagkamrater hoppas jag att han stannar, för jag är övertygad om att vi inte behövs mycket till för att vi ska vinna Premier League”.

 

ÖVRIGT

Bild (Tyskland) trummar på förstasidan ut att ”Poldi tjänar 20 miljoner euro”. Den tyske anfallaren har bekräftat att han lämnar Galatasaray för spel i Vissel Kobe i Japan. Bild har också en intervju med Bayernprofilen Franck Ribéry. ”Jag har samma känsla som när vi vann trippel”, är rubriken till artikeln, där den 33-årige fransmannen också tror på en fortsättning i Bayern. En lång sådan. ”Jag tror jag kan spela två-tre år efter kontraktet går ut 2018” och ”Jag har inga planer på att lämna. Bayern är min klubb. Även efter det att jag lagt av så stannar jag i München”.

Annons

BT (Danmark) plockar upp ett smeknamn: ”Porno” (eller ”porr”). Det är vad FCK:s nya stjärna Uros Matic, bror till Chelseas Nemanja, kallades i sin förra klubb. ”Det var ett smeknamn jag fick i Österrike. När jag kom dit tyckte Sturm Graz-fans att min spelstil på planen var som porr”, berättar Uros i en intervju med Canal 9. ”Det var svårt förklara för min fru varför de kallade mig ’Porr-Matic’, men det var kul då jag hörde det första gången”.

Publicerad 2017-03-03 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto