POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Zlatan slipper undan böter från United

ENGLAND

 The Times konstaterar att ”Costa ger Chelsea tio poängs försprång”, efter anfallarens mål i går (2-1 mot West Ham). Men den rubriken hamnar i skuggan av ”Exklusivt: Ospina redo att lämna Arsenal”. Colombianen väntas vakta målet i kvällens Champions League-match mot Bayern München, men är missnöjd med att inte få chansen i Premier League.

Daily Telegraph har mer målvaktsbekymmer för Arsenal. Chelseas seger (”Kom och ta oss om ni kan”) och Sanchéz (”Chockcomeback mot Bayern München”) toppar sportettan. Men i Sánchezartikeln finns målvaktsmissnöjet. Inte Ospinas, utan Cechs. ”Telegraph kan avslöja att Petr Cech är frustrerad över att han fortsätter att vara petad i Champions League. Ospina kommer på nytt stå i mål, men Cech, som kom till Arsenal eftersom han inte fick spela de stora matcherna i Chelsea, är förvånad över anledningarna till att han inte får stå mot Bayern München”.

Daily Mirror har en fortsättning på uppgifterna om Cech. ”Enligt Mirror Sports uppgifter anser andra spelare i omklädningsrummet att Cech borde spela i stället för David Ospina, som släppte in fem mål i första mötet”. Störst utrymme på sportettan får annars en handskakning mellan Wenger och Sánchez och text om att ”Wenger hoppas att Sánchez tar ut sin frustration mot tyskarna – och räddar Arsenal från ytterligare förödmjukelse”. Eller ”behärskat vrede”, som Wenger uttryckte det. Det finns också en rubrik om att ”Förbundet kommer att slå ner hårt på Mings sttämpling” mot Zlatan Ibrahimovics huvud. Mirror tro på tre matchers avstängning för Zlatan och fem för Mings.

The Sun plockar upp just den tråden, men med rubriken ”Zlatan-Mings 3-6”. Alltså ytterligare en matchs avstängning för Bournemouthspelaren. The Sun har mer Zlatan, ”Exklusivt: Zlatan kommer INTE att straffas med böter av United”. Trots en strikt policy om att bötfälla spelare som får avstängningar, så kommer den inte att drabba svensken då klubbledningen anser att han var offret i situationen, skriver The Sun. Tidningen har sedan två andra nedslag i Manchester, ”Exklusivt: Mourinho redo att ge Herrera kontraktsförlängning med ett år” och ”Exklusivt: Guardiola placerar Ben Gibson på sommarens shoppinglista”.

Daily Mail fortsätter på Arsenalspåret med ”Exklusivt: Arsenal stoppar Sánchez från att gå till annan Premier League-klubb”. Både Manchester City och Chelsea påstås intresserade. Tidningen har även en stjärnintervju. ”Gareth Bale: Jag ska tala om för er varför engelska klubbar misslyckas…” är kroken till en Champions League-analys. Citatet sedan lyder: ”Det är ligan i sig. Varje match i Premier League kräver 100 eller 90 procent av dig, annars förlorar du. I Spanien så kan man vara i ledning mot bottenlaget i halvtid, och sen släppa lite på gasen. Man kan vila spelare eller plocka av dem. Om man bara spelar 45 minuter i Premier League vinner man ingen match”, säger Bale, ”Och sedan är förstås vinteravbrottet en stor sak. I England spelar man fyra-fem matcher, medan vi inte spelar någon. Man får inte många vilodagar, och det bränner verkligen ut en för en lång tid framöver”.

 

ITALIEN

 La Gazzetta dello Sport håller inte igen. ”Kom igen, Napoli!”, uppmanar tidningen i stora bokstäver inför kvällens möte med Real Madrid. En av underrubrikerna är ”Hamsik: Vårt ”Champions”-skrik kommer att höras ända till Turin”. Inne i tidningen menar Gazzettan att det råder ”Belottifeber – efter Real och United, nu vill Conte ha honom”. Förutom påståendet att Chelseatränaren satt Torinoanfallaren på Abramovitjs shoppinglistan, menar GdS också att ”Fotbollseuropa förälskat sig i Belotti” och att ”utköpsklausulen på 100 miljoner euro känns mer och mer överkomlig”. Sedan är det lätt att ta sig för pannan åt ett besked på förstasida. 73-årige Carlo Tavecchio har återvalts som fotbollsförbundets ordförande. På ”meritlistan” finns bland annat uttalandet att afrikanska spelare som kommer till Italien “nyligen åt bananer och helt plötsligt blir en A-lagsspelare för Lazio”. Tavecchio har tidigare också anklagats för nedlåtande uttalanden om judar, homosexuella och kvinnor.

Corriere dello Sport agerar också hejaklackskör åt Napoli med samma fras som Gazzettan, men på spanska, ”Vamos, Napoli!”. En intilliggande krönika har rubriken ”Sarris utmaning, hans majestät Zidane”. Från mercaton hårdlanserar CdS ”Tolisso-Juve, allt går framåt”. Det fortsätter med ”30 miljoner euro plus bonusar för Lyons spelfördelare”. Det i sin tur fylls på med annan Juveinfo. ”Marotta: Om Allegri stannar till 100 procent? Jag tror det”.

Tuttosport är måttligt intresserad av Napolis förehavanden. I stället är största rubrik ”INTERferenza”. Det betyder att Milanoklubben blandar sig i Juves affärer. ”Sánchez läggs till Berardi, Verratti, Bernardeschi och Fofana som redan finns på listan över sommarens stora kamper mellan klubbarna”. Tuttosport uppger vidare att Atlantas succétränare ”Gasperini är nära att förlänga kontraktet”.

SPANIEN

 AS blickar mot en ”Neapolitansk kittel”, som väntar Real Madrid i kväll. ”BBC har uppdraget att ta Real Madrid till kvartsfinal på en fientlig arena”. Tidningen understryker sedan att laget blev förolämpat av Napolifans vid både hotellet och på vägen till träning. AS skriver också att Real Madrid kommer att ställa upp med samma startelva som i första mötet, som gav seger 3-1. Inne i tidningen noterar AS att Napoli öppnar grindarna för publiken på San Paolo redan klockan 15.30, alltså drygt fem timmar innan avspark.

El País har fått en pratstund med Napolis president Aurelio De Laurentiis under citatrubriken ”Vilken tränare som helst är i fara i Real Madrid”. De Laurentiis berättar bland annat att Max Allegri 2013 var tänkt som tränare i Napoli men dröjde med svar, och det blev i slutändan Benítez, som De Laurentiis har blandad minnen ifrån. ”Det är en mycket bra tränare, väl bevandrade inom fotbollen, men han blandar ihop engelsk fotboll med spansk och italiensk. Det är hans svaghet. Man kan inte jämföra dem. Han är oerhört förtjust i en stad som var födelseplats för Beatles och har fotbollen. Bortsett från det vet jag inte om jag själv skulle kunna bo där. I Madrid har jag haft det fantastiskt, likaså i Barcelona. Men Liverpool?”.

Diario Sport är fullt uppe i förberedelserna inför matchen mot Paris SG i morgon. Bild på Barçaspelarna i en klunga och rubriken ”Vi är Barça”, följs av teatraliska förklaringen ”Barcelonas omklädningsrum har enats om att detta blir lagets slogan för att vända mot PSG”, lika svulstiga ”De vill visa världen att det lag som spelade i Paris inte är det riktiga Barça” samt ”Det känner att Europa behöver dem och att detta lag inte förtjänar att åka ut i åttondelsfinal”. Hoppfulla om en Napoliseger i kväll, så finns också rubriken ”Ett inferno väntar Real Madrid” på Sports förstasida.

Mundo Deportivo fokuserar på ”Elvan som ska svara för comebacken”. MD uppger att det blir ”Ett 3-4-3 med stark offensiv prägel, som kommer att innebära många risker och som kommer att ha med Iniesta från start”. Tidningens läsare har bland sex alternativ med överväldigande majoritet, drygt 66 procent, röstat fram ett lag med Rakitic på mittfältet (i stället för Sergi Roberto) och Mascherano i backlinjen (och Umtiti till vänster i stället för Alba). Med gissningsvis lite tandagnissel skriver tidningen att ”Ibra hejar på sin förra klubbkamrater i PSG inför matchen mot Barça”. Zlatan var och hälsade på dem i Paris i helgen, och MD påpekar att svensken minsann också spelade en säsong i Barcelona.

Estadio Deportivo, sporttidning i Sevilla, konstaterar att stadens vitklädda lag blev ”Stoppat” (1-1 mot Aláves) i jakten på Barça och Real Madrid.

 

FRANKRIKE

 L’Equipe menar att Barcelonaspelarna är ”Fyllda av självförtroende”, att laget efter 15 mål på fyra senaste matcherna tror på möjligheten att vända 0-4-underläget mot PSG. Profilen David Ginola har andra tankar, ”Jag tror på seger för PSG i Barcelona”. Han passar också på att hylla Cavani. ”Ibrahimovics flytt var väldigt bra. Cavani kommer den här säsongen att vara en av Europas bästa målskyttar för han har inte längre har ett Damoklessvärd hängande över sig i form av att alltid spela bollen till Ibra”, menar Ginola.

Le Parisien synar ”Verrati – nyckelspelare mot Barcelona”. Tidningen har bland annat intervjuat ex-Barça-stjärnan Xavi, som ser lite av sig själv i italienaren, och även menar att ”Den idealiska värvningen för Barça är Verratti”.

France Football byter skepnad. Den kommer med ny logga, ny utformning och nytt format (mindre än tidigare). Till innehåll tycks den mer utlandsinspirerad än tidigare. Men veckans dragplåster är en fransk stjärna, ”Rabiot – den blå ängeln”. Tidningen har inför Barça-PSG en intervju med Luis Suárez till citatrubriken, ”Om det är något lag som kan vända ett sådant underläge så är det Barça”. Bland tidningens ”avslöjande” finns att det kanske inte hade blivit något av flytt för Jonker och Ljungberg till Wolfsburg. Bundeligaklubben hade nämligen ringat in ett annat Premier League-namn: Claudio Ranieri. Den tidigare Leicestertränaren tackade dock nej, då han kände att han behövde en paus för att samla ny energi. FF uppger också att Juve i flera månaders tid försökt hitta ett sätt att värva Tiémoué Bakayoko, men Monacos vill ha 60 miljoner euro för mittfältaren. För mycket för Juve.

 

TYSKLAND

Bild uppger att det blir ytterligare klirr i kassan hos Dortmunds spelare om laget tar sig vidare till kvartsfinal i Champions League i morgon. Vänder laget mot Benfica (0-1), väntar 100 000 euro per spelare. Pengarna gäller de 18 spelarna i truppen, inte Alexander Isak och de andra som står utanför.

Hamburger Morgenpost undrar, ”Efter 22 missade chanser – var det en sten som föll från hjärtat?”. Ungefär så. Andemeningen är oavsett att tidningen hoppas att segermålet och insatsen senast, kan innebära ett lyft för den ack så skadedrabbade svensken. ”Jag är glad för Albins skull. Han har fått vara med om mycket skit senaste månaderna”, poängterar HSV:s tränare Markus Gisdol. Lagkaptenen och målvakten René Adler instämmer, ”Jag är väldigt glad för Albins skull. Han har fått lida länge på grund av alla skador. Han gjorde en fantastisk match”.

TZ uppmärksammar att Carlo Ancelotti inför kvällens CL-retur mot Arsenal blev påmind om tidigare debacle han varit med om. Bayern München har hela 5-1 att gå på, men Ancelotti har med Milan varit med om att tappa 4-1 mot Deportivo (0-4 i returen) och framför allt 3-0 mot Liverpool i CL-final (3-3 efter full tid, och förlust på straffar). ”Jag har försökt glömma de matcherna, men det går inte. Det är också en del av charmen med fotbollen”.

 

ÖVRIGT

ESPN (USA) har frågat 140 MLS-spelare vilken spelare de helst skulle vilja se värvad till deras liga. Svaret? ”Zlatan toppar MLS-spelarnas önskelista före Messi och Ronaldo”, som ESPN uttrycker det i rubrikform. Svensken fick 22 procent av rösterna, före Messi med 20 och Cristiano Ronaldo med 17. Enkäten var anonym, och en av spelarna motiverade sitt val med att, ”Det är bra att locka spelare med skicklighet, men det behövs någon med personlighet som kan vara ligans ansikte utåt. Han (Zlatan) har roligt. Om medierna ger sig på honom ger han tillbaka direkt”, säger en spelare.

VG (Norge) speglar snackisen Bendtner i åtskilliga artiklar. Och i en av dem uttalar sig FC Köpenhamns tränare Ståle Solbakken om Rosenborgs chockvärvning. ”Han är den största profilen som någonsin kommit till norsk fotboll”, slår Solbakken fast.

BT (Danmark) har med nyhetsbyrån Ritzaus artikel, ”Vinteruppehållet har sparkat liv i Odenses svenska målskytt”. Rasmus Jönsson har nu gjort mål tre matcher i rad, totalt fyra mål. ”Det är en härlig känsla att göra mål och spela bra”, säger Jönsson efter gårdagens seger (4-0 mot Ålborg). Den 27-årige svensken, som tidigare haft det trögt med målskyttet, prisas också av tränaren Kent Nielsen. ”En spelare som Rasmus Jönsson spelade många bra matcher i höstas. Han är alltid topp-tre bland spelare som springa mest, men offensiva spelare bedöms allt i mål och assist”, säger Nielsen, och fortsätter, ”Jönsson var också den förste att erkänna att han gjorde för få mål under hösten, men vinteruppehållet och lugnet att börja om igen betyder för ett lag och för enskilda spelare”.

La Nación (Argentina) har en sorglig uppgift, ”En pensionerad polis sköt ihjäl Marcos Rojos kusin under ett överfall i La Plata”. Manchester Unitedspelarens 17-årige kusin och en 26-årige kumpan uppges ha försökt råna ex-polisen vid en bankomat. Båda blev ihjälskjutna.

Publicerad 2017-03-07 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå