POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

”Wenger stirrar ner i avgrunden”

ENGLAND

The Guardian välkomnar ännu en dag i Wenger-bashing-week med en målande beskrivning, ”Wenger stirrar ner i avgrunden efter Arsenals förnedring” (1-5 mot Bayern München).

Daily Telegraph stämplar ”Förödmjukade” på insatsen. Det följs upp av ”Fans uppmanar Wenger att sluta efter en av de värsta Champions League-förlusterna”.

The Times erbjuder inget skydd för den häcklade fransmannen. Först ”2-10” i stora siffror, sedan ”Wenger når nytt lågvattenmärke”. Det blir inte bättre när man bläddrar sig fram. ”Det här var en fläck på klubbens anrika namn”, skriver stjärnkrönikören Henry Winter, som inte är känd för att ta till överord. Högst spelarbetyg i hemmalaget får Oxlade-Chamberlain, sju av tio. Lägst får Alexis Sánchez, två.

Daily Mirror har just chilenaren i fokus på sin sportetta. Till dubbelmeningen ”Laughing stock” (åtlöje) finns den omdiskuterade bilden på en skrattande Alexis Sánchez. För det var inte bara Wenger som fick sina fiskar varma. ”Fans rasar mot att Sánchez flinade under ny Arsenalförödmjukelse”. Mirror kastar också blickar längre norrut i landet, ”Everton och Lukaku överens om kontrakt som gör honom till mest välbetalda spelare i klubben…men en sommartransfer kan ändå bli av”. Enligt tidningen är parterna överens om ett femårskontrakt värt 110 000 pund i veckan, men kontraktet har en utköpsklausul. Om en superklubb, ”som Bayern München eller Real Madrid dyker upp, så kommer Everton inte att stå i vägen”. Klausulen tycks alltså inte gälla andra engelska klubbar.

The Sun trycker dit supporterbudskapet ”Wenger Out” i feta bokstäver, och har även en hyfsat stor rubrik för ”Pep allt närmare Isco för 30 miljoner pund”. Tidningen menar att City kommer att bräda Chelsea och Juventus i jakten på Real Madridmittfältaren.

Daily Mail höjer liksom så många andra på ögonbrynen åt några citat från Wenger efter matchen. Om Koscielnys utvisning sa Arsenaltränaren, ”Jag blir väldigt arg, jag är oerhört upprörd” och om domarinsatsen i stort, att den var ”obegriplig och skandalös”. Dessutom sa Wenger att hans lag ”gjorde en insats med den vilja och stolthet som vi eftersträvat”. Wenger summerade sedan läget i Arsenal med ”Jag tycker klubben är i jättebra skick, och har en tillfälligt dålig period”. Mer Wenger just nedanför, under ”Italien”.

 


ITALIEN

SNAI uppger via transfergurun Tancredi ”Boom” Palmeri att Arsène Wenger fattat beslutet att lämna Arsenal, och även meddelat spelarna detta. Artikeln är i övrigt lika spretig och impulsiv i sin utformning, som Palmeri i sina framträdanden i olika tv-sammanhang.

La Gazzetta dello Sport fastnar i nickmålen och funderar fram ”Vilken huvudvärk, Napoli” (1-3 mot Real Madrid). Lite bortanför själva matchen men i samma andetag, skriver Gazzettan att ”De Laurentiis applåderar tränaren och byter mål: ’Nord hatar oss’”. Med det uttalandet hade Napolis president främst tidningarna i norra Italien i åtanke. Bäst i respektive lag var enligt Gazzettan Mertens, sju av tio, och Ramos, åtta av tio. Det finns också en framträdande rubrik om att ”Agnelli ska höras i antimaffiautredning – Han svarar: Jag har aldrig träffat någon boss”. Under kan man läsa att ”Den federala åklagaren: Juves president hade kontakter med sonen till en familjeboss”.

Corriere dello Sport gör också en ”huvudrubrik”, i dubbel bemärkelse, av matchen på San Paolo. ”Napoli med högt huvud”, det är var CdS tycker att hemmaspelarna kan ha efter sin insats. Tidningen firar sedan Bayern Münchens seger som en seger för en landsman, ”Ancelotti med ännu en femetta mot Arsenal”. Vidare uppger Corriere dello Sport att ”Marotta agerar: Juve erbjuder Alex Sandro kontrakt till 2021”.

Tuttosport har liksom Corriere dello Sport ”Napoli med högt huvud”. Men sydlagets match spelar en underordnad roll till påståendet att ”Dybala morrar”. Rubriken får en fortsättning i ”Nytt spelsystem, många byten, såpopera kring kontraktet och påstådd nedstämdhet: i själva verket förbereder sig Dybala på en grande finale på säsongen”. Trots att Chelseas tränare bedyrat att han trivs i London, och antytt att han inte kommer tillbaka till Italien som tränare på ett bra tag, så har Tuttosport ”Conte retar upp Chelsea. Och Inter väntar på honom”. Citatet Tuttosport fångat upp är ”Försiktig kring min framtid”. Allt annat tycks bortskalat.

 

SPANIEN

AS hyllar Real Madrids lagkapten med ”Välsignade Ramos!” (3-1 mot Napoli). Hans två nickar låg bakom vändningen. Tidningen påpekar också att det är sjunde året i rad som Real Madrid når kvartsfinal i Champions League. Att något flyt låg bakom resultatet avvisar tränare Zidane. ”Jag tycker inte vi hade tur, tur existerar inte i fotboll. 3-1 talar för sig själv, skillnaden var i kvalitet”.

Cadena Cope uppmärksammar att Sergio Ramos andra mål noterats som självmål (Mertens), vilket La Sextas Susana Guasch upplyste Real Madridspelaren om, ”Skämtar du, har Uefa tagit ifrån mig målet?”, utbrast Ramos när han fick reda på det.

Diario Sport är precis så svulstig som hade kunnat förväntas. Inför returmötet med Paris SG tillägnas förstasidan ”I kväll kan historia skrivas”, och illustreras av en bild på ett upplyst Camp Nou.

Mundo Deportivo beskriver Barcelonas uppgift att vända 0-4 som ett ”(O)möjligt uppdrag”. Ett citat från tränaren Luis Enrique: ”Om de kan göra fyra mål på oss, så kan vi göra sex på dem”.

La Voz de Galicia har en kepsprydd svensk i en artikel och rubriken ”Gudietti: Vi har en möjlighet i Europa”. Celta Vigo möter Krasnodar, en tuff uppgift, påpekar svensken. ”Vi behöver vinna hemma och göra en bra match”, säger han och kommer med en uppmaning, ”Vi behöver fansen stöd så, snälla, köp en biljett”. I motståndarlaget finns Andreas Granqvist och Viktor Claesson. ”Vi spelar i landslaget, men vi snackar inte om matchen”, säger Guidetti på skämtsamt vis. Anfallaren påpekar också att han är i bra form och att ”Jag spelar mycket mer nu än när ligan startade”. Han har gult kort med sig. ”Jag måste hålla känslorna i schack, men det är inte lätt”, medger Guidetti.

 

FRANKRIKE

L’Equipe blickar fram emot ”Det stora provet” för PSG, och varnar för ett ”Barça som drömmer om en historisk vändning”. Den gamla franska landslagsstjärnan David Ginola jämför sedan lagen spelare mot spelare. Den kampen vinner PSG med 8-3. Bara Barças anfallstrio Messi, Suárez och Neymar klår motsvarigheterna i PSG i Ginolas bedömning. L’Equipe har också uppgifter kring PSG:s spelartrupp. Dels att PSG, och i synnerhet tränare Emery, är intresserad av Real Madrids mittfältare Isco. Dels också bakgrund till att Cavanis kontraktsförlängning fortsätter att dröja. Enligt tidningen är uruguayanen missnöjd med ett par detaljer, bland annat straffavgifter för försening. Inte att själva klausulerna med storleken på straffavgifter.

Le Parisien menar att det är ”PSG mot världens bästa anfall”. På sportsidorna varnar Le Parisien för att ”De kan allt”, herrarna Messi, Suárez och Neymar. Sedan ägnar sig tidningen en helsida åt möjliga transfers mellan klubbarna. Artikeln toppas med ”PSG inte längre intresserad av Neymar”. Tillägget är ”…men Barça är intresserad av tre PSG-spelare”. Affärer med Marquinhos och Verratti bedöms som ”omöjliga”, medan Aurier bedöms som ”möjlig”.

RMC har med gårdagskvällens uttalande från Robert Pirès i BeINSPORT om träningsincidenten med Alexis Sánchez. Ex-Arsenalspelaren tycks vilja ta udden ur tidningarnas spekulationer men kommer egentligen med uppgifter som också motstrider Arsène Wenger, som kategoriskt förnekat någon som helst incident. ”Jag vill vara tydlig mot den brittiska pressen. Det var inget slagsmål eller bråk, som det kanske stått. Jag var där”, påpekar Pirès.”Jag var med vid träningen och i omklädningsrummet. Det blev lite stökigt på planen, det var en ful tackling på Alexis Sánchez. Han lämnade planen, något han inte borde ha gjort. Till slut gick några av spelarna efter, bland annat Laurent Koscileny som är lagkapten, för att få en förklaring. Men det var ett verbalt utbyte, bara ord. Det blev inget handgemäng, de är vuxna. De är professionella och sitter i samma båt”, sa Pires, som menade att det inte var av disciplinära skäl som Sánchez började på bänken mot Liverpool.

 

 

TYSKLAND

Bild sammanfattar matchen i London med att ”Bayern kraschar Wenger” (5-1 mot Arsenal). Tidningen poängterar också att klubben slår ett rekord med att vara i kvartsfinal för sjätte gången i rad. Ett mer udda rekord: det här var det äldsta Bayernlaget som startat i turneringen, ”för första gången använde Ancelotti ett lag på över-30, snittåldern var 30,0 år”.

Sport Bild drar på ett ”Test med Matthäus”, nämligen ”Fotboll utan offside”. En annan rubrik på förstasidan är ”Grosskreutz och världsmästarförbannelsen”, för det har inte gått så bra för alla spelare som var med och VM-guldet 2014. Carlo Ancelotti har också klara besked om Renato Sanches, som inte spelat mycket sedan Bayern München värvade honom för 35 miljoner euro från Benfica förra sommaren. ”Renato kommer definitivt att vara här nästa säsong, 100 procent! Vi kommer inte att sälja eller låna ut honom”.


ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) har ”’Svältlön’” som beskrivning för Nicklas Bendtner, vars ”lön reducerats med till en tredjedel i och med skiftet från Nottingham Forest till Rosenborg”. Från 11,5 till fyra miljoner danska kr om året (motsvarande från ca 14 till fem milj svenska kr). Under tiden i Arsenal hade Bendtner 23 milj danska kr i årslön (ca 28 milj SEK).

Adressavisen (Norge) ger utrymme åt skidstjärnan Petter Northugs kommentar till egna tv-kanalen om Bendtners ankomst till Rosenborg. ”Levererar han lika bra utanför som på planen, så kommer han att bli en legendar i Trondheim”, menar Northug, och lägger till, ”Jag är ett stort Bendtnerfan”. Tidningen noterar också att Brighton sent i går kväll meddelade att landslagsmeriterade Vegard Forren är klar för Championshipklubben. Den 29-årige mittbackens kontrakt med Molde gick ut vid årsskiftet.

Publicerad 2017-03-08 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå