POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Hyllningarna: ”Historiens mest fantastiska comeback”

ENGLAND

Daily Mirror låter sig hänföras till den grad av ”Miraklet på Camp Nou” att det toppar sporten och får tillägget ”Barças säkrar med tre mål på sju galna minuter fotbollshistoriens mest fantastiska comeback”. Men situationen i Arsenal är inte bortglömd. ”Exklusivt: Wenger varnad – förändra eller lämna”. Enligt tidningen finns redan ett överenskommet tvåårskontrakt, men Londonklubben vill se förbättringar och insisterar på att en kontraktsförlängning är ett ömsesidigt beslut.

Daily Telegraph målar upp en svartare bild. ”Uttåget” täcker sportettan. ”Exklusivt: Medan Arsenal slickar såren efter ännu en förödmjukande förlust, så står Özil främst i ledet vid utgången från Emirates i sommar”. Tidningen har sedan matchande bilder till ”Mesut Özil ut”, ”Alexis Sánchez ut”, ”Alex Oxlade-Chamberlain ut” och slutligen ”Arsène Wenger ut?”. Det tycks mer harmoniskt i sydvästra London. ”Conte väntas skriva på nytt kontrakt – efter ligatitel”, skriver tidningen, och menar att Chelseas ledning är övertygad om att italienaren stannar och förlänger, men kan vänta med besked till titelrejset är över.

The Times uppmärksammar att den dagen kom ännu lite närmare. ”Varsågoda, Chelsea”, är en kommentar på att Man City tappade viktiga poäng (0-0 mot Stoke City) och att Chelsea därmed behåller sitt försprång på tio poäng i toppen.

The Sun har ytterligare tecken på Contes långtidsplaner. Chelseatränaren ska enligt Tuttomercatoweb ha anlitat Palermos tidigare sportchef Luca Cattani som Londonklubbens ögon och öron i Italien. Fast den nyheten tar sig inte in på förstasidan. Där regerar ”Frustration” för Man City och ”Förgiftad” stämningen i Arsenal.

Sky Sports uppger att ”LA Galaxy vill värva Zlatan Ibrahimovic”, och hänvisar till sina källor. Därmed läggs ytterligare tyngd bakom Grant Wahl och Sports Illustrateds uppgifter i går kväll. Om man nu vill tro att det är Skys egna källor. Har förresten någon ännu använt ”MLS blir ZLS”?

 

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport ordvitsar fram ”Barça 6 pazzesco”, där ”6” både kan står för antalet mål och för ”sei” (ni), alltså ”Barça, ni är galna”. Fast med tanke på Piqués uttalande (se Cope nedan) är det frestande med en (felaktig) direktöversättning, ”Barça, ni är sexgalna”. Tidningen håller inte heller igen när man bedömer prestationen. ”Den här vändningen förändrar fotbollen”, står som rubrik till en krönika. Neymar och tränare Luis Enrique tilldelas sällsynt höga nio av tio i betyg. Lindelöf får för övrigt 5,5 i betyg för sin insats mot Dortmund, ungefär snittbetyg i Benficalaget. Champions League i all ära. Dagens huvudnummer i tidningen är en intervju med Vincenzo Montella, ”Mitt Milan vet hur man kan slå er, Juve (och kanske kommer jag att träna er)”. Vad det beskriver är att i tungviktsmötet i morgon är det tre poäng som gäller, samtidigt som Montella inte vill utesluta att han en dag kan hamna i Turinklubben. I övrigt är det ganska utslätade citat från Montella som pryder förstasidan, som ”Champions League-platserna är långt borta, men vi måste vara ambitiösa. Om vi fortsätter vinna…”

Corriere dello Sport ger matchen på Camp Nou störst utrymme. ”Legendarisk!”, beskrivs Barças vändning med, och den tillhörande krönikan presenteras med ”När fotboll blir till poesi”. En mercatouppgift får också fet rubrik, ”Juve har gjort sitt val: målet är De Sciglio”, Milans landslagsback.

Tuttosport skriver liksom Corriere dello Sport om ett ”Legendariskt Barça”, men har en annan mercatovinkling på Juventus. ”Från Iñaki till Meret”, handlar inte bara om Athleticanfallaren och Udinesemålvakten, utan om ”Talang Juve”, åtskilliga unga spelare som Turinklubben har i sikte för framtiden. Tidningen knåpar också ihop en framtida elva byggd på talanger.

Sky Sport Italia plockar upp en intervju med Samuel Gustafson till Torino Channel. Den 22-årige mittfältaren beskriver Serie A-debuten i Torinos startelva mot Palermo med ”Det var speciellt, men jag tror jag kan göra mer”. Gustafson lämnade Häcken för Torino i augusti förra året. Steget blev inte enkelt. ”Det var inte någon enstaka sak som skapade problem, allt är annorlunda jämfört med Sverige”, säger han, ”Jag behöver tid att förstå allt, men nu är jag på rätt väg och känner mig nöjd”. Hans bästa vänner i laget? ”Alla som talar engelska! Ajeti, Hart, men också Lukic, som kom samtidigt som jag”.

 

SPANIEN

AS låter sig inte dras med i något jubel efter Barcelonas mirakelmatch (6-1 mot PSG). ”Vändning med reservationer”, skriver AS, och pekar på att ”Deniz Aytekin såg inte att Mascherano orsakade två straffar och dömde en påhittad straff till Luis Suárez”. Längre ned summerar tidningen kollapsen med att ”PSG och domaren drabbades av scenskräck”. Tidningen känner sig antagligen mer bekväm att dröja sig kvar vid Real Madrids segermatch i tisdags. ”Sergio Ramos: 18 avgörande mål”, följs av ”Pablo Blanco: Han kom till Sevilla som anfallare och är fortfarande fysiskt stark”.

Mundo Deportivo är däremot i sjunde himlen. ”Hjältar”, skriker förstasidan ut, till en bild av jublande Barçaspelare. Här finns inte ett ord om några tveksamma domslut på förstasidan, bara ord som ”episkt”, ”historiskt”, ”magiskt” och ”gjorde det omöjliga”.

Diario Sport är lika hänförd. ”Ni är legendarer”, lyder rubriken, som följs av ”Barça är i Champions League-kvartsfinal efter en vändning som hamnar i fotbollens historieböcker”. Förutom slutresultatet är förstasidan i övrigt helt ren från andra sportnyheter. Tidningens spelarbetyg på Barçaspelarna? Tio av tio. På samtliga. En krönika har rubriken ”En babyboom-natt”, och ingressen ”Sergi Robertos mål rundade av en tillställning som hade bästa möjliga manus för en orgasmisk afton”. Okej…

Cadena Cope har lagkapten Gerard Piqué som är inne på samma linje, ”Om nio månader kommer sjukhusen att behöva plocka in många extra barnmorskor för i kväll kommer det att bli mycket älskog”. En gissning är också att pojknamnet Deniz får ett plötsligt popularitetsuppsving. Cope har vidare klipp inifrån Lionel Messis bil efter matchen, tydligen upplagt av Lionels fru Antonella Roccuzzo . Omringad av dyrkande Barçafans utbrister den argentinska stjärnan, ”Vi kommer aldrig härifrån!” (se nedan)

 

FRANKRIKE

L’Equipe väcker med ”Obeskrivligt” medvetet obehagliga minnen. Rubriken användes 1993 för att beskriva Frankrikes chockförlust mot Bulgarien som ledde till missat VM. Rubriken används i dag för att beskriva PSG chockförlust på Camp Nou (1-6 mot Barcelona). Det finns faktiskt inte ett enda ord om domarinsatsen på förstasidan (och tidningen delar helt överraskande ut sex av tio i betyg till Aytekin). I stället ser L’Equipe på förlusten ur ett vidare perspektiv. ”Hela PSG-projektet är hädanefter hotat efter denna förödmjukelse”. Frasen ”Paris är magiskt” brukar användas som en slogan. L’Equipe ändrar det till ”Paris är tragiskt” på första uppslaget. ”Det är en mardröm”, medgav klubbägaren Nasser Al-Khelaïfi efter matchen, ”Jag kan inte tro mina ögon. Vi ska inte söka bortförklaringar. Vi spelade verkligen illa. Det här är verkligen svårt att acceptera. Det är inte tillfälle att prata om tränare. Efter matchen är alla frustrerade”. Cavani och Kurzawa får högst PSG-betyg – och det är bara fyra av tio. Sju spelare, och tränare Emery, får superlåga två i betyg. Barças anfallare Neymar och tränare Luis Enrique får superhöga nio i betyg, samma som i La Gazzetta delo Sport (se ovan). På tal om betyg. Lindelöf får tillsammans med Eliseu och Cervi lägst betyg i Benficas storförlust mot Dortmund, en trea, och finns med på matchens flopptrio.

Le Parisien använder ”Kraschen” som summering av händelserna i Barcelona , men har på sporten just ”Obeskrivbart” som huvudrubrik. På ett annat uppslag tittar Le Parisien bekymrat framåt och undrar, ”Kommer PSG att återhämta sig?”.


TYSKLAND

Bild beskriver gårdagen som ”En magisk CL-kväll”, och plockar med både Barcelonas vändning och förstås Dortmunds triumf (4-0 mot Benfica). Tidningen hyllar Aubameyang, hattrickskytt, och lägger sedan till att ”Nu är allt man kan hoppas att det inte blir Dortmund-Bayern München i lottningen den 17 mars”. Tidningen tillägnar också en artikel åt Dortmundfansens eleganta koreografi, som bildade vimpel och gamla tidningar från när laget vände mot just Benfica 1963.

Ruhr Nachrichten menar i en matchkrönika att ”Dortmund är tillbaka i de bästa lagens elitgrupp” och tränare Thomas Tuchel menar att laget spelade ”en fantastisk andra halvlek”.

WAZ ger inte oväntat Aubameyang bäst betyg, 1,5 på skalan ett till sex, där ett är bäst. Mittfältstalangen Pulisic hyllas med två, medan anfallstalangen Ousmane Dembélé får lägst betyg av Dortmundspelarna, en fyra.

Kicker applåderar Aubameyang med ”Verklig klass”, och menar liksom Ruhr Nachrichten att Dortmund är ”Tillbaka bland de stora”, som en rubrik lyder inne i tidningen. Inför kvällens tyska uppgörelse i Europa League finns ”Schalke mot Mönchengladbach: Maktförändring i väst?”. Raúl, med förflutet i Schalke, summerar mötena mellan lagen med ”Det var emotionella dueller”. Fast på förstaisdan är Kickers krok till Raúl-intervjun, ”Att återvända till Schalke vore fantastiskt”.

Publicerad 2017-03-09 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå