POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

”Frysen väntar Barça-domare - stoppas från CL”

ENGLAND

Daily Telegraph får det att låta som om Zlatan & Co trätt ner i Dantes inferno. ”United överlevde: Mourinhos mannar återvänder oskadda efter oavgjort på skräckplan i Ryssland” (1-1 mot Rostov).

Daily Mail ser det snarare som att Zlatan & Co just fått plocka av sig uniform och hjälm. ”José vinner sitt fältslag”. Unitedtränaren analyserar: ”Det var omöjligt att spela bättre. Det var omöjligt att hålla i bollen, omöjligt att ha ett passningsspel”. Härnäst väntar en betydligt bättre plan, Chelseas Stamford Bridge. Men det blir utan avstängde Zlatan Ibrahimovic, och förre Unitedprofilen, numera BT-experten, Paul Ince är bekymrad. ”Man kan inte säga att United är ett enmanslag. Men vad han är, är inte bara en målskytt utan en symbol för alla i gruppen. Grabbarna växer tillsammans med honom, jag tycker han varit enastående den här säsongen. Det känns lite frustrerande att han missar de tre nästkommande matcherna, för jag tror att United hade behövt honom i detta ögonblick. Han kommer att vara en förlust eftersom det förstås är viktigt att nå fjärdeplatsen för Man United”.

Manchester Evening News delar ut sju av tio i betyg till både Zlatan och en lång rad andra spelare. Ingen får högre, några får lägre, Pogba får lägst: fem.

BBC Radio Five har mer Zlatan. Men inte om spelarinsats utan om flyttlass. ”LA Galaxy har en ’relation’ med Zlatan”, är den kärleksfulla beskrivningen från experten Alexi Lalas, tidigare general manager i den amerikanska klubben. Sedan ESPN, The Times och Sky Sports hänvisat till sina källor att den amerikanska uppvaktningen intensifieras, så är Lalas nu också inne på samma linje, och utesluter inte att en övergång kan ske redan i sommar. ”Jag tror de (LA Galaxy) har en möjlighet, och var sig det händer i sommar eller nästa år så finns fortfarande intresse”, säger Lalas, som slår fast att kontakten finns och att Galaxy kan erbjuda ”hela paketet”, inte bara en hög lön.

The Guardian är en av flera tidningar som ännu en dag har stora Arsenalrubriker. ”Wenger tror att han kan vinna tillbaka fansen”, skriver Guardian. Tidningen fortsätter med ”Fransmannen överväger framtiden sedan Luis Enrique gått från att vara idiot till hjälte”, ett exempel Arsenaltränaren lyfte i kölvattnet Barcelonas supervändning.

Daily Mirror försöker piska upp FA-cupstämningen med ”Gunners kommer att IMPlodera”, en ordlek på Lincolns smeknamn ”The Imps”. Bakom rubriken ligger hoppfullhet hos Lincolnspelare att kunna skrälla i morgon.

The Times enda fotbollsnyhet på sportettan är ”Exklusivt: Terry öppen för att byta till en rival”. Men så verkar knappast heller någon storklubb aktuell för Chelseaveteranen. Förutom Bournemouth, så fick Terry även erbjudanden från West Bromwich och Stoke i januari, hävdar The Times, och lägger till att han kan vara öppen för just ett PL-erbjudande i sommar.

The Sun har en annan veteran i flyttagen. ”Exklusivt: Bacary Sagna vill flytta till West Ham” på en fri transfer från Manchester City i sommar.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport varnar: ”Inter, se upp för Gasp”, alltså Atalantas tränare Gasperini, som sedan är intervjuad i tidningen. Gazzettan blickar också mot kampen Juve-Milan i kväll, ”Den fjärde akten i supermötet, och som är värd scudetto och Europaspel. Higuaín och Bacca är dagens huvudfokus, ”Den som gör mål vinner”. Från Europa League finns ”Lyon vände och vann mot Roma: 4-2”, som fortsätter med facit för Spallettis lag, ”Tre knockar på nio dagar, ändå är inget förlorat”.

Corriere dello Sport skriver i stora bokstäver ”Berardi i Inter”. Enligt tidningen är det ”Fri lejd från Sassuolo: Inter redo att slutföra affären, anfallaren är deras mål nummer ett”. CdS menar att Inter vill skapa en ”supertandem” med Icardi och Berardi på topp. Stormötet i Turin ser CdS som ”Juve ute efter dubbelrevansch”, eftersom laget förlorat mot Milan två gånger den här säsongen (och vunnit en gång).

Tuttosport känner vår i luften, vilket numera är lika med säkrad Juvetitel. ”Scudettoavslutning”, följs av ”Milan är ett av de sista hindren på vägen mot sjätte raka titeln”. Tidningen passar också på att driva med Milanledningen, via en skämtteckning till rubriken ”Ett skämt till affär”. På den finns Galliani och Berlusconi, sistnämnda i telefon med en klädnypa på näsan och till en pratbubbla med texten ”Låter jag kinesisk??!!”.


SPANIEN

Marca hävdar att ”Uefa sätter honom i frysen”, domare Deniz Aytekin, alltså. Tysken kommer enligt tidningen ”inte att döma mer i Champions League på ett tag”. Se även Cadena Ser nedan.

AS, en av ytterst få tidningar i går som föredrog att hellre beklaga sig över domare än hylla Barça, har fortfarande sur eftersmak i munnen. Visserligen finns ”Barcelona är nu spelbolagens favorit” men det följs genast av ett till synes missnöjt ”Det tyska förbundet anser att domare Aytekins insats var ’mycket bra’”. Tidningens största rubrik är annars ”Clásico i Miami den 29 juni”. Det är det spikade datumet för Real Madrid-Barcelona i försäsongens International Champions Cup. Lagen har tidigare bara möts en gång utomlands, i Venezuela 1982, påpekar AS.

Diario Sport suger på en segerkaramell som lär räcka länge. ”Sagan Sergi Roberto” är en intervju med spelaren som avgjorde matchen mot PSG. ”När jag vaknade upp visste jag inte om det var dröm eller verklighet”, säger han. Sport toppar sedan på morgonen sin sajt med ”Avslöjar: Comebackhjältarna firade som barn”. Det visar sig bara vara att Messi, Suárez, Piqué, Rakitic, Iniesta och Mascherano var med familjerna på ett barnkalas tillsammans. Jordi Alba dök också upp. Även om han inte har några barn.

Mundo Deportivo har också Sergi Roberto på förstasidan. Citatrubriken: ”Som du fick oss att gråta”, och förklaringen ”Det var det vanligaste meddelandet på Sergi Robertos mobil efter ett mål som för evigt skrivit in sig i Barças historia”. I ett hörna finns några rader om gårdagens besked att ”Ivan Rakitic har skrivit på till 2021”.

El País skriver att ”En seismometer registrerade ’jordskalv’ vid Barcelonas 6-1 mot PSG”. Det är sådana upptäckter som tycktes förbehållet Napoli och deras ”Championsvrål”. Men en sesimometer finns nära Camp Nou och den reagerade starkt när avgörandet kom i onsdags kväll. ”Det är den största vibrationen i sitt slag som vi uppmätt hittills”, säger seismologen Jordi Díaz. Mätningar har pågått vid platsen i fem år.

Cadena Ser hävdar att valet av Aytekin, en domare som inte tillhör de högst rankade, till Barça-PSG styrdes av att Barça inte ansågs kunna gå vidare. Enligt Cadena Ser var sedan domarbasen Pierluigi Collina efter matchen mest upprörd över straffen Neymar fick. Inte själva straffen, men att Aytekin frågade sin straffområdesdomare, vilket inte är enligt direktiven. Marca har uppgett att Aytekin nu kommer att stoppas från toppmatcher, men Cadena Ser påpekar att hans status ändå inte gör honom aktuell för någon.

La Voz de Galicia delar ut fullt godkända sju av tio i betyg till John Guidetti efter Celtas seger i går (2-1 mot FC Krasnodar). ”Han lyckade inte göra något mål men var jobbig för motståndarna att handskas med”, är omdömet från tidningen.

 

FRANKRIKE

L’Equipe hade i går domedagsrubrik om PSG, ”Inqualifiable” (obeskrivligt). Det kontrar tidningen i dag med ”Qualifiables!”, efter Lyons imponerande vändning och seger i Europa League (4-2 mot Roma). Det betyder inte att PSG-kollapsen är bortglömd. Inte alls. PSG-rubriken ”Mer än en mardröm” är lika stor som Lyons, och tidningen synar förlusten, ”den värsta i Paris Saint-Germains historia”, både med skildring från kvällen och med framtidsutsikter. Från omklädningsrummet berättar L’Equipe att det var helt tyst, bortsett från några ord från Maxwell. Och Al-Khelaïfi var paralyserad. ”PSG:s president satt nedsjunken i en stol under långa sekunder, stirrade tomt framför sig, som om han höll på att återhämta sig efter en uppercut från Mike Tyson”, skriver L’Equipe målande. Tidningen menar vidare att tränare Emery lär bli kvar säsongen ut, men vad som sedan händer är oklart. Som Headlines webb-tv tog upp i går, så ses Allegri som ett alternativ. L’Equipe nämner även Diego Simeone.

Le Parisien dröjer sig förstås också kvar vid traumat från Camp Nou. ”Kan PSG resa sig?”, frågar tidningen på förstasidan. På sportsidorna dissekeras situationen, och Le Parisien varnar för konsekvenserna för den fortsatta säsongen, för att stjärnor kan lämna och för att projektet med förändringar som varit tappat styrfart.

 

TYSKLAND

Bild slänger inför den kommande CL-lottningen fram ”Därför vill Hummels inte möta Dortmund”. Något uppseendeväckande svar döljer sig inte bakom rubriken. ”Jag tycker det är vackrare att möta motståndare från andra länder”, säger Bayernbacken.

Spox uppmärksammar att känslan kring lottningen tycks ömsesidig i Dortmundlägret. ”Vi vill inte spela fyra gånger mot Bayern på 20 dagar, varav tre gånger i München”, säger Marcel Schmelzer.

Mitteldeutsche Zeitung har en artikel med rubriken ”Freddie Ljungberg är ingen ikon för mig”. Det är från Emil Forsbergs presskonferens inför kvällens match med RB Leipzig mot Wolfsburg, där Ljungberg nyligen blev assisterande tränare. På frågan om sin relation till Ljungberg svarar Forsberg: ”Han var en stor spelare, men för min han var ingen idol för mig. Han hade en imponerande karriär, är nästan en legendar i Sverige, men är ingen ikon för mig. För mig är det bara Zlatan, ingen annan”.

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) hyllar FCK:s segerskytt Andreas Cornelius som ”King Corner” (Hörnkungen) efter gårdagen (2-1 mot Ajax). Bland de svenska FCK-spelarna är det framför allt Erik Johansson som utmärker sig. Mittbacken får fem av sex i betyg, samma som Cornelius. Robin Olsen och Ludwig Augustinsson får fyra.

De Teelgraf (Holland) ger ett annorlunda exempel på hur Zlatan ger ringar på vattnet i andra länder. ”Vilhena är ingen Zlatan”, lyder rubriken. Det är ett försvarstal från Feyenoordspelarens representant Joris Van Benthem inför den holländska disciplinkommittén. Vilhena riskerar avstängning för en armbåge, men Van Benthem visade klipp på Zlatans på Mings, för att exemplifiera att DET är en armbåge, till skillnad från den som hans klient råkade dela ut.

Publicerad 2017-03-10 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå