Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

PSG-Aurier häcklas efter ombyteshaveri

Headlines Blogg

ENGLAND

Manchester Evening News räknade spelare som klev på tåget till London i går. Inte en enda av de 20 spelarna var anfallare. På kvällen kom så uppgifter om att Martial och Rooney är skadade, samt Rashford sjuk. Med Zlatan Ibrahimovic avstängd så är frågan vem som ska leda anfallet mot Chelsea i FA-cupen i dag. Mchitarjan eller Fellaini ses enligt MEN som två anfallsalternativ.

Daily Telegraph är en av flera tidningar som inför kvällens match också uppmärksammar en lätt gliring från Uniteds tränare, ”José Mourinho: Chelsea har haft det lätt i titelrejset”. Portugisen menar att Londonlaget är i en ”privilegierad position”, som inte har Europaspel att tänka på. ”Jag vet att han (Conte) för några veckor sedan sa att det inte var hans fel att de inte spelar i Europa. Det är mitt fel och spelarnas fel. Men i verkligheten är den att han fått utrymme att arbeta, vila, ta det lugnt, koppla bort, resa, ha semester, tid att resa till USA och skönt några dagar”, menar Mourinho. Men det som toppar sportettan är något helt annat, Kane är skadad. Trots storseger i FA-cupen (6-0 mot Millwall), är det oron för fotskadan på stjärnanfallaren många tar med sig.

Annons

The Times tar fast just på det med ”Kane riskerar att bli borta länge”. Enligt tidningen spekuleras det i två månader. Han missar i så fall inte bara viktiga matcher för Tottenham i titelstriden, utan även Englands matcher mot Tyskland (vänskapsmatch) och Litauen (VM-kval).

The Sun har andra landslagsnyheter. ”Exklusivt: England dumpar röda bortatröjan för att spela i blått i VM 2018”. En läckt ny mörkblå tröjan har pekats ut som Englands tredjetröja, men enligt The Sun kommer Southgates mannar bara att ha hemma- och bortaställ. Det röda bortastället har varit en klassiker, och mest välbekant som det som England vann VM-finalen 1966 i.

Evening Standard ser till så att måndag morgon inte passerar utan lite Arsenalkontrovers. Enligt tidningen insisterar Mesut Özil och Alexis Sánchez på att ha löner i paritet med Pogbas 290 000 pund i veckan United, för att stanna i Arsenal. En uppgift tidningen lanserade redan i december förra året.

Annons

Läs även Peter Hyllmans blogg, ”Kommer Norwich kunna ersätta Neil med Pardew?”


ITALIEN

La Gazzetta dello Sport siktar med rubriken ”De magnifika sju” in sig på Inter jätteseger (7-1 mot Atlanta). Den medföljande texten centreras kring Icardis och Banegas hattrick. Båda får också skyhöga nio av tio i spelarbetyg. Men Gazzettan får på förstasidan också med att att Atalantas spelare trots resultatet möttes av 1 000 stöttande fans när laget återvände till Bergamo. Filip Helander får fina 6,5 och Emil Krafth sex efter Bolognas bortaseger (1-0 mot Sassuolo). Samuel Rohdén får medelbetyget 5,5 i ett Crotone som fick rejält med stryk på San Paolo (0-3 mot Napoli). Från den matchen uppmärksammar Gazzettan kommentaren från Napolis president De Laurentiis, som inte glömt Juventus flyt med straffar. ”Scudetton? Banderollerna är tydligare än jag…”, lyder citatrubriken och hänvisningen till Napolifansen ironiska banderoll ”Straff till Juve”.

Annons

Corriere dello Sport har också med ”Napoli vinner igen och attackerar Juve”. Men den allra största rubriken tillhör ”Monstruöst Inter”. CdS tillägger att det var första gången sedan 1933 som det var två hattrickskyttar i Inter, att Milanolaget fick en stående ovation efter slutsignalen samt att ägaren Suning planerar köp för 150 miljoner euro.

Tuttosport är så lite matchextas som bara kan tänkas. I stället har tidningen dukat upp ettan med ”Exklusivt med vinnaren av Matserchef: Juve vinner Champions League och jag gör mat till allihop”. Och där står han, Valerio Braschi, och lagar mat på Tuttosports förstasida. ”Jag håller på Juve och Modena. Mitt recept till matchen mot Porto? Baccalà i stekpanna…”.

 

SPANIEN

La Razón är svår att bräcka när det kommer till tydlighet. ”Vilken jävla chef”, utbrister Madridtidningen (förstasida via Verdadera Madridista), sedan Reals lagkapten slagit till med en skalle igen i slutet av en match och säkrat poängen (2-1 mot Real Betis)

Annons

AS menar att ”Sergio Ramos är ledaren”, i dubbel bemärkelse. Han ledde laget till seger och med ligatoppen också på förstasidan understryker AS att han också ledde laget tillbaka i ligaledning. Mer Ramos. AS är en av många medier som gör rubrik på vad som anses vara lagkaptenens ironiska svar på Barcelonas vändning mot Paris SG, ”Den fick en utmärkt rubrik. Den var historisk på alla sätt och vis”, svarade Ramos efter gårdagens matchen.

Mundo Deportivo förnekar sig inte. Rubriken ”Mateu ger dem en hjälpande hand”, syftar så klart på att Real Madrids seger kom till stånd tack vare domaren. De avgörande besluten MD är ute efter är att Navas borde haft rött kort och att Carvajal borde haft en straff emot sig för en hands. Men den största rubriken får Barcelona. ”Baksmälla”, beskriver hur Barça kom ner på jorden efter PSG-euforin (1-2 mot Deportivo).

Annons

Sport försöker linda in Barças förlust med ”De är mänskliga”. Tidningen, som gav smått löjeväckande tio av tio till samtliga Barçaspelare efter matchen mot PSG, ger också laget mer mänskliga betyg efter Depormatchen. Piqué får högst, sju av tio, och André Gomes lägst, fyra. Messi får fem. Och, jo då, Sport är lika irriterad som MD på domaren i Real Madrids segermatch. ”Ännu en gång Mateu Lahoz, ännu en gång Sergio Ramos”, pryder förstasidan.

 

FRANKRIKE

L’Equipe levererar i ordagrann översättning ”Moralen i strumporna”, vilket är ett uttryck för att självförtroendet är lågt. Det handlar om Paris SG, som knappast drar till sig några stående ovationer trots seger (2-1 mot Lorient). Rubriken exemplifieras mer bokstavligt av att Serge Aurier, till PSG-ledningens frustration, tog många, långa minuter på sig att få i ordning strumpor, skor och byxor när han skulle bytas in för den skadade Meunier (se nedan). Lagkamraten Gonçalo Guedes som satt häpen bredvid, fick också påpeka för Aurier att han satt på sig byxorna bak och fram. Inne i tidningen beskriver L’Equipe PSG-matchen med ”Som tur var så var det Lorient”, tabelljumbon.

Annons

RMC uppmärksammar också Auriers ombyteshaveri, och klockade det till drygt åtta minuter. ”Jag ska prata med honom. Det är inte normalt att det ska ta sådan tid att göra sig i ordning”, kommenterade PSG:s sportchef Patrick Kluivert episoden. Tränare Emery, som av tv-bilderna tycktes irriterad på spelaren, tonade efter matchen ner det hela. ”Det var en professionell diskussion, inget konstigt med det. Jag pratar ofta med spelare; på mitt kontor, vid sidlinjen, det är normalt”, sa Emery. Aurier har haft en osviklig förmåga att dra till sig rubriker av fel sort, som efter utspelet mot Zlatan och Blanc och bråket med en polisman.

Le Parisien menar att ”PSG läker såren med seger”. På sporten säger Kluivert i rubrikform att minnena av ”Barcelona måste slängas i soporna”. Alla är inte lika benägna att göra det. Le Parisien registrerar att ett upprop om att Barça-PSG ska spelas om på grunda av domarens insats, i går kväll var uppe i drygt 180 000 underskrifter. Vem som startade petitionen? En Real Madridsupporter. Lika givet som att matchen inte kommer att spelas om.

Annons

 

TYSKLAND

Bild tar sig an Schalkes klara seger (3-0 mot Augsburg) med ”Burgstaller – Schalke målfynd”. Den österrikiske anfallaren, som värvades från Nürnberg i januari för 1,5 miljoner euro, svarade för två mål. Tidningen tar sig sedan an Bayern Münchens överlägsenhet (ligaledning med tio poäng) med ”Men nu ställs Ancelotti inför Pep-problemet”. Med det menar Bild att Bayern under Guardiola också säkrade titeln tidigt men sedan inte höll koncentrationen uppe i Champions League. ”Vi får inte tro att det är avgjort. Det vore inte bra för våra ambitioner i Champions League. Vi måste fortsätta att hålla oss på topp”, kommenterar anfallsstjärnan Robert Lewandowski.

Kicker, däremot, hänger sig bara åt beundran. ”Otroligt”, är tidningens beskrivning av den suveräna ligaledaren Bayern, som är nära femte raka ligatiteln och fortfarande kan kamma hem alla pokaler laget spelar för, som Kicker påpekar på förstasidan. Tidningen synar också ”Leroy Sané – framstegen under Guardiola”. Man City-spelaren får också rubriken ”Highspeed – nu ända in i mål”, på första uppslaget. Ett uttryck för att Sané också börjar näta.

Annons

Hamburger Morgenpost ger efter HSV:s segermatch (2-1 mot Mönchengladbach) Albin Ekdal tre i betyg på skalan ett till sex, där ett är bäst. ”Mycket stabil”, summerar tidningen.

 

ÖVRIGT

Star Tribune (USA) och Minnesota United hoppas på lugnande besked i dag, sedan John Alvbåge burits ut på bår i gårdagens snö- och förlustmatch (1-6 mot Atalanta United). ”Han har ett jack på knäet. Han är med läkarna nu, så jag vet inte om det finns någon skada förutom såret. Det är ett ganska fult sår”, sa tränare Adrian Heath efter matchen. Alvbåge kommer att röntgas i dag. Matchen satte också ett köldrekord för MLS, minus sju grader.

Ekstra Bladet (Danmark) noterar ännu en match och ännu ett högt betyg för Ludwig Augustinsson. Tillsammans med Andreas Conelius får den svenske vänsterbacken högst betyg efter FC Köpenhamns segermatch (2-0 mot Esbjerg), fem av sex. Robin Olsen och Erik Johansson får tre. Inte lika kul för Robin Söder i motståndarlaget. Ex-Blåvittanfallaren får lägst betyg i Esbjerg, en etta.

Annons

Adresseavisen (Norge) får ett ”Jag snackar inte med medier”, från Nicklas Bendtner som svar efter debuten med Rosenborg i en träningsmatch i Marbella. Tränare Kåre Ingebrigtsen bekräftar att det är tystnad som gäller för lagets stjärnförvärv. ”Vi vill ha honom i form till seriestarten och då anser vi att det är bäst för Nicklas att få lugn och ro. Om folk här får några ord så vill andra också ha några ord – och då får vi det ’rejset’ från medier som var när han kom ned hit”, säger Ingebrigtsen. Tippeligapremiären är den 2 april.

Publicerad 2017-03-13 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto