Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Contes ilska mot Uniteds taktik: ”Inte fotboll för mig”

ENGLAND

ANNONS

The Times konstaterar att outtröttlige mittfältaren ”Kanté gav United nådastöten” med sitt mål när Chelsea avancerade till FA-cupsemifinal (1-0 mot Man United). För Chelsea väntar nu Tottenham. I andra semifinalen möts Arsenal och Man City. I en underrubrik skriver Times också att ”Conte och Mourinho drabbade samman” vid sidlinjen. Det är också de verbala och fysiska tacklingarna som dominerar matchens eftermäle, snarare än skönlir.

The Sun dammar av ”Slaget om Stamford Bridge”, ett uttryck som senast användes flitigt efter infekterade Chelsea-Tottenham i maj förra året. The Sun påpekar att ”United riskerar smäll efter att ha sett rött”. Ander Herrera såg domarens röda kort i matchen, men Marcus Rojo riskerar ett hårdare straff för att möjligen (troligen) avsiktligt ha stampat på Eden Hazard. The Sun pekar på Tyrone Mings fem matcher långa avstängning efter att ha stampat på Zlatan Ibrahimovic, och spekulerar i att ”Det kan betyda att Rojo kan få en liknande avstängning”. Det finns andra sorters spekulationer också, som ”Exklusivt: Arsenal vill ha Idrissa Gueye”, Evertons mittfältare.

ANNONS

Daily Telegraph har mer Arsenal. ”Exklusivt: Arsenal tar upp jakten på en sportchef för att underlätta belastningen för Wenger”. Några namn nämns inte. Namn nämns däremot borta i sydvästra London. Särskilt ett: Judas. Under rubriken ”Judas är nummer ett” kan man läsa om José Mourinhos svar på ”Fuck off Mourinho” och ”Judas”, som en del av Chelseafansen använde mot sin ex-tränare. I gester svarade Mourinho med att visa upp tre fingrar, för antalet ligatitlar han vann med Chelsea, och i ord med: ”De kan kalla mig vad de vill. Jag är professionell. Jag försvarar min klubb. Ända till de har en tränare som vinner fyra ligatitlar åt dem så är jag nummer ett. När de har det så är jag nummer två. Men för närvarande är Judas nummer ett”.

BBC tar upp tråden i en annan ända. För den utlösande faktorn till Chelseafansens ilska var Mourinhos hårdföra taktik mot Hazard. Den ilskan delar Chelseatränaren Conte. ”I 20-25 minuter var det omöjligt för Hazard att spela fotboll. Jag såg honom bara bli sparkad på. Och jag tror inte jag är galen, jag såg bara honom i den situationen”, sa Conte, och fortsatte, ”Den här taktiken, att spela genom att sparka på motståndare, existerar inte. Det är inte fotboll för mig. Jag tycker inte det ska få vara en taktik”.

ANNONS

Daily Mail ger genom ex-domaren Graham Poll Chelseatränaren ammunition när det handlar om Mourinhos spelplan. ”En gång i tiden vädjade Mourinho till domarna att skydda Eden Hazard. Men det var 2005 och han var tränare för Chelsea. Nu använde han sig av alla tricks som stod till hans förfogande för att slå ut Chelseas dynamiska lilla spelare. Mourinho är en mästare i mörkerkonster, och sättet United spelade på speglade det”, skriver Poll i en krönika, och ger också domare Michael Oliver rätt i båda de gula kort som delades ut till Ander Herrera. Daily Mail ser sedan, som många andra tidningar, målskytten Kanté som matchens lirare, och ger honom 8,5 av tio i betyg.

Daily Mirror uppmärksammar att Mourinho inte verkar hålla med. ”Spelarna var fantastiska, men Pogba var överlägset den bästa spelaren på planen. Han var en gigant”, menar Unitedtränaren, och lägger sedan till att ”Experterna snackar mycket om honom, men det beror på avundsjuka. De kommer aldrig att tjäna tio procent av vad han gör”.

ANNONS

The Guardian har inte missat fajten på och vid sidan av Stamford Bridge, men har också ”Olympiakos ägare i samtal om att ta över Nottingham Forest”. Det handlar alltså om Evangelos Marinakis, ännu en potentiell klubbägare med brokigt förflutet, minst sagt.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport stannar hos Inter. I går var det 7-1-segern. I dag inleds det med ”Fynden i Piolis vagn”, vilket leder fram till stora rubriken ”Inters supermercato”. Gazzettan har sedan photoshoppat in en kundvagn framför Intertränaren. I den trängs Di Maria (PSG), De Vrij (Lazio), Mertens (Napoli), Manolas (Roma), Rüdiger (Roma), Krychowiak (PSG), Strootman (Roma), Bernardeschi (Fiorentina), Schick (Sampdoria) och Berardi (Sassuolo). Tidningen påpekar att ”Di Maria och Mertens har högst prioritet, därefter Strootman och Berardi”, samt att ägaren ”Suning jobbar på nästa scudetto”. Gazzettan kastar också strålkastarljusen på Champions League & Juventus, men hamnar snabbt i kontroverser & Juventus. Tränare Allegri betecknar tillståndet i italiensk fotboll som”på gränsen till galenskap”, på grund av den uppiskade stämningen kring domarbeslut. Senast var det efter matchen mot Milan, ”Ingen som attackerar oss kan ha sett de 20 poäng som skiljer till Milan”.

ANNONS

Corriere dello Sport försöker med ”Ronaldo och Messi, jag utmanar er” förmedla en känsla av citat från Paulo Dybala. Men det handlar sedan om lag. Champions League-lag. ”Vi är på samma nivå som Real Madrid och Bayern München. Kvartsfinal, sedan vill vi hela vägen till final”, säger Juventusststjärnan. Även CdS har Inter och scudettodrömmar med på ett hörn. ”Scudetto-Pioli”, beskriver tränaren utifrån insamlade poäng. Hans 2,31 i snitt håller på att övertyga de kinesiska ägarna, skriver Corriere dello Sport. På förstasidan finns även ”Trea av Lazio – med Keita och Felipe flyger de högt”. Så summerar tidningen Romalagets vinst i går (3-1 mot Torino).

Tuttosport tar också fasta på att ”Juve-Porto tvättar inte bort giftet”, det vill säga kommentarer om Juve. ”Det får mig att le….”, är ett citat som tillförs Allegri, även om Juvetränarens mer allvarsamma ord i Gazzettan också återges här.

ANNONS

 

SPANIEN

AS håller sig kvar vid Real Madrids lagkapten och segerfixare i ”Sergio Ramos har ordnat nio poäng”. Tillägget är ”Utan hans mål hade Real Madrid legat på tredje plats, nio poäng efter Barça”. Tidningen ger också utrymme på förstasidan för Sevillas president inför CL-mötet borta mot Leicester i kväll, ”Castro: Det är den viktigaste matchen i Sevillas historia”. Det andalusiska laget har en 2-1-seger att gå på.

El Confidencial uppgav i går att Las Palmas-spelaren Jonathan Vieira kallat Gareth Bale för bland annat ”vit apa”, vilket provocerade fram den reaktion, en knuff, som gav Real Madridspelaren rött kort för snart två veckor sedan. El Confidencial uppger att Bale själv berättat det i omklädningsrummet. Vieira svarar nu på Twitter. ”Jag vill offentligt klargöra att jag inte vid någon tidpunkt under matchen förolämpade Real Madridspelaren Gareth Bale”, skriver Vieira.

ANNONS

Diario Sport ger intryck av att vardagen återvänt efter Barças spektakulära resultat. För vardag är spekulationer. ”Barça och Bellerín förhandlar”, är fet rubrik på gammalt välkänt tema. Dagens uppgifter gör gällande att ”Barça har träffat representanter till backen för att rita upp köpplaner, Han är första prioritet”. Den spanska klubben uppges beredd att erbjuda upp till 40 miljoner euro för Arsenalspelaren. Sport noterar också turbulensen i PSG och menar i en mindre rubrik att ”Verratti finns på marknaden”.

Mundo Deportivo går all-in på Verrattispåret. ”Barça vill värva en mittfältare i sommar”, påpekar MD och ser PSG-spelaren är en möjlighet, samt ”att Barça alltid gillat honom, men han har kontrakt till 2021 och skulle kosta minst 70 miljoner euro”.

 

FRANKRIKE

L’Equipe menar att Monaco och Lyon kan ”Bjuda sig själva på en vår”, genom att slå ut Manchester City respektive Roma. Det handlar om Champions League, det handlar om Europa League och det handlar om en möjlighet för fransk fotboll ”att blir lite mer respekterad på den europeiska scenen”, efter Paris SG:s chocksorti. På tal om PSG uppmärksammar L’Equipe även Serge Aurier, som häcklades i medier efter söndagens ombyteshaveri. Meunier har tagit Auriers plats i startelvan, och ivorianens agerande påstås reflektera hans sinnesstämning. ”Det rör sig om en spelare som fått se säsongens två viktigaste matcher från bänken, och folk är förvånade att motivationen inte är på topp över att hoppa in i 75:e minuten mot jumbon?”, frågar sig en närstående i PSG:s omklädningsrum, som vill vara anonym. L’Equipe spekulerar i en flytt, och noterar att både Barcelona och Milan förhörde sig om Aurier i vintras.

ANNONS

Le Parisien ställer sig också frågan, ”Aurier, början på slutet?”, efter vad tidningen själv beskriver som ”chaussettegate” (”strumpgate”). Tränare Emery var till synes frustrerad med Aurier i samband med bytet, och backen själv medgav i går kväll i ett uttalande att ”det var en polemik som aldrig borde ha ägt rum”, utan att närmare gå in på detaljer. Även Le Parisien öppnar för en flytt i sommar.

France Football har följt i Marcelo Bielsas spår. ”Från Marseille till Lille: argentinarens 560 dagar av kringflackande”, som underrubriken lyder. Tidningen bjuder också på en intervju med ”De Bruyne: Svårt att nå högre, men jag försöker”. Den målmedvetna men blygsamma belgaren säger vidare, till skillnad från många andra gryende superstjärnor, ”Jag har aldrig drömt om att vinna Ballon d’Or”. En analys av läget i PSG har döpts till ”Därför är version nummer ett av ’QSG’ död”. I den analysen hoppas bland annat ex-stjärnan och numera fotbollsexperten Christophe Dugarry på en ny sportslig ledning. ”Ibras flytt förutsågs inte, David Luiz lämnade utan att ersättas, spelare har anlänt utan att man riktigt förstår varför…Efter Leonardo har det plottrats”, menar Dugarry, och välkomnar tankarna på Monchi, Sevillas sportchef.

ANNONS

 

ÖVRIGT

Ruhr Nachrichten (Tyskland) fyller ut citaten från i går, om att Tuchel öppnade för spel i U19-laget för Alexander Isak, med Dortmundtränarens förklaring om läget för den svenska talangen: ”Han har Auba (Aubameyang) före sig, Marco (Reus) och Schü (Schürrle) kan också spela i positionen. Han är fullt integrerad nu, men måste ha tålamod”.

Algemeen Dagblad (Holland) firar Memphis Depays framgångar på sistone med ”Berfriad”. Han anses ha varit i ”en djup dal, men Lyon har lyft honom upp”.

Publicerad 2017-03-14 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto