Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lagerbäcks varning: ”Ska inte uppträda som vissa spelare…”

Headlines Blogg

ENGLAND

 Daily Telegraph vandrar ut i Shakespeare-referenserna värld. ”Dogs of war” (Krigshundarna) sätter ord på Craig Shakespeares Leicester (2-0 mot Sevilla) och är plockade från en fras ur namnen Williams tragedi ”Julius Caesar”.

The Times ligger lågt med anspelningar på dramatikern men inte på dramatik. Förutom den stora rubriken om ”Leicester tillbaka i sagornas värld” så finns ”Everton chockade efter Lukakus nobb”. Tidningen understryker att Liverpoollaget så sent som för ett par dagar sedan var övertygad om att anfallsstjärnan skulle skriva på ett nytt femårskontrakt värt cirka 140 000 pund i veckan, och bli klubbens mest välbetalda spelare. Men enligt samstämmig engelsk press sa belgaren i går nej.

Annons

Daily Mirror hävdar med ordvitsen ”Conte Luks to recruit rebel Rom” (Conte ute efter att värva rebellen Romelu), att Chelsea är hoppfull om att Lukaku sätter ner resväskorna i sydvästra London. En större rubrik är ”GodkännandeSTÄMPEL”, om Rojos stämpling av Hazard. Den följs av ”Vrede sedan förbundet låter Unitedstjärna slippa undan straff bara dagar efter det att Mings fick fem matchers avstängning”. Domare Michael Oliver bekräftar i domarrapporten att såg händelsen, utan att bestraffa den, och gör det därmed inte möjligt för förbundet att agera i efterhand. Mourinho kanske kan gräva ner stridsyxan en stund.

Daily Star ger anledning för Mourinho att snabbt gräva fram stridsyxan igen. Alternativt spinna vidare på sina konspirationsteorier. Tidningen uppger att United efter förlusten mot Chelsea på måndag kväll, inte kom hem förrän klockan fyra på tisdag morgon. Orsaken var en kraftig flygförsening, som fick Mourinho & Co att välja att åka tillbaka med buss. Summa summarum tog hemresan från London lika lång tid som hemresan från Rostov förra veckan, påpekar Daily Star.

Annons

Daily Mail har fler strängar på lyran än Daily Mirror. Eller snarar fler dartpilar i redaktionslådan. För tidningen prickar förutom Chelsea, också Manchester United, Juventus och Paris SG på tavlan över möjliga nya adresser för Lukaku. Daily Mail slänger också fram ”Exklusivt: Arsenals stjärnor riskerar att förlora miljontals pund i bonusar om de missar att kvalificera sig för Champions League”. Arsenal ligger för närvarande på femte plats, fem poäng efter Liverpool, men har två matcher till godo.

 

ITALIEN

 La Gazzetta dello Sport ser det som att ”Damen i finrummet”, där damen förstås är Juventus och finrummet Champions Leagues kvartsfinalspel. Efter gårdagens defilering (1-0 mot Porto) är ”Juve bland Europas åtta stora”…dit alltså Leicester räknas. Målskytten Dybala får högst spelarbetyg, 7,5. Gazzettan följer upp gårdagens besked att Milanoderbyt den 15 april kommer att spela redan klockan 12.30 på dagen, med ”Inter-Milan på kinesiska” och analysen ”Priset man får betala för global fotboll”.

Annons

Corriere dello Sport har också Juves smeknamn som utgångspunkt. ”Europadamen”, följs av citat från tränare Allegri, ”Vårt mål är att nå final”. CdS skriver vidare att Milanoderbyt kan ses av 643 miljoner kinesiska tv-tittare, med stark betoning på ”kan”, bör nog läggas till.

Tuttosport har kaxiga ”Kom igen bara”, som ett utrop från Dybala och hans Juventus till nästa utmanare i Champions League. Turins vinröda lag synas med syrliga ”Vilken business: tjänat 47 miljoner euro, släppt in 46 mål!”. Det syftar på att Torino gjort ”smärtsamma försvarsförsäljningar och otillräckliga förstärkningar”. Tuttosport påpekar att bara nedflyttningstrion och Cagliari släppt in fler mål.

 

SPANIEN

 Marca toppar med ”Madrömmen i Leicester”, alltså Sevillas tunga uttåg ur Champions League (0-2 mot Leicester). Tidningen konstaterar bland annat att ”Sevilla är ute efter ännu en missad straff”.  Ett citat från Sevillas tränare Sampaoli som Marca lyfter fram. ”Jag tycker resultatet känns orättvist”.

Annons

AS
är så avslappnad som den bara kan bli. Inga krig mot Barcelona. Ingen upphetsning över resultat. Fast mannen i ropet är förstås med, Sergio Ramos. ”Skaffa en Sergio i ditt liv” står som rubrik för en bild på fotbollslagets segerfixare och på Sergio Llull i Real Madrids basketlag. ”Rekreationsmatch mellan fotbolls- och basketlaget” stod nämligen på programmet. Goda nyheter kommer i annan form och för annat lag: ”El Niño är tillbaka”, det vill säga Fernando Torres. Anfallaren, som nyligen däckades i en match och fick föras till sjukhus, finns med i Atléticos trupp mot Bayer Leverkusen inför kvällens CL-match.

Diario Sport menar att Barcelonas assisterande tränare är i pole position att ta över. ”Unzué vinner fullt ut”, skriver Sport. ”De sportsliga resultaten bäddar för att han blir Luis Enriques ersättare” och ”Juan Carlos är omtyckt i omklädningsrummet och av klubbledningen”. Sport lägger även till om en annan kandidat: ”Valverde kommer att fatta beslut inom kort”.

Annons

Mundo Deportivo skjuter vilt. I går satsade tidningen på Barças intresse för Verrati över hela förstasidan, i dag är det Ousmane Dembélé. ”Barcelona vill ha en anfallare och återupptar intresset för 19-åringen”, som följs av ”Messi faller tillbaka mer och mer och skulle kunna lämna en plats ledig till Dortmundstjärnan”, alltså i anfallet.

Cadena Ser har mer Barcelona. Radiokanalen uppger bland annat att den katalanska storklubben är intresserade av att värva tillbaka Thiago Alcântara, men att Bayern München inte är villig att släppa mittfältaren. Det är just en mittfältare (Verratti anses inte möjlig) och en högerback (Bellerín hetast) som Barça påstås ute efter. ”Ingen revolution är planerad i laget, mycket pengar investerades redan förra året”, skriver Cadena Ser, som också menar att Unzué och Valverde är enda aktuella namn för tränarposten.

Annons

 

FRANKRIKE

 L’Equipe ger det enda kvarvarande franska hoppet i Champions League sitt stöd med ”Alla är monegasker”. Och tidningen menar att ”Med sin offensiv har Monaco verktygen att ta sig vidare till kvartsfinal”, trots 3-5-underläge mot Manchester City. L’Equipe tar också upp Marcas uppgifter från i går om att PSG nu skickat in en ”protest” mot domare Aytekin i matchen mot Barça. Klipp på ett tiotal situationer kompletteras av domarutlåtanden samt tidningsklipp. Att matchen skulle spelas om är inte aktuellt, och PSG ifrågasätter inte heller resultatet.

Le Parisien synar under rubriken ”PSG, en vecka i helvetet”, traumat som spelarna bearbetar efter Barcelonadebaclet. Där finns en pikant, nästan grym, anekdot. Verratti ska under den lediga tisdagen ha valt att bege sig med familjen till Disneyland i Paris för att koppla ifrån allt. Och vem av alla sprang han på i hotellkorridoren? Lionel Messi… På ett djupare plan uppger Le Parisien att en del spelare ställer sig frågande till att Krychowiak fick hoppa in i matchen i Barcelona, samt att stämningen i PSG-laget var mycket dämpad under flygresan hem från Lorient, trots seger. En anekdot till följer på det. Angel Di Maria är indragen i en skattehärva, och tillbringade den lediga tisdagen vid en domstol i Madrid. Utanför domstolen kom en nyfiken besökare fram och frågade, ”Är du här för att lämna in en protest mot domaren i matchen mot Barcelona?”. Som Le Parisien avslutar artikeln, ”Alla vägar bär till Barcelona…”.

Annons

RMC har en fransk tolkning av Leicesters avancemang, ”Kanté var tillbaka och bringade än en gång lycka till laget”. Den förre Leicesterstjärnan fanns på läktaren under gårdagens match. ”Hyllad överallt för sina närmast omänskliga insatser, förvandlar han sig också till lyckobringare…”.

 

TYSKLAND

 Bild ställer frågan ”Vad ska Bayern göra med Coman – köpa, sälja, låna?”. Bayern har option att köpa honom från Juventus för 21 miljoner euro fram till april, och Bild radar upp scenarier. 1/ Köpa och ge honom rejält med speltid (troligast). 2/ Köpa och låna ut honom (ej troligt). 3/ Köpa och sälja dyrt (möjligt, Chelsea och Man City är enligt franska Téléfoot beredda att betala uppemot 60 milj euro). 4/ Inte köpa (lär endast hända om han får en allvarlig skada innan slutet av säsongen). Fler frågetecken som ska rätas ut. Enligt Bild väntar Mönchengladbach ett tydligt svar från Max Eberl om han fortsätter i klubben innan veckans slut. På söndag väntar match mot Bayern München, just den klubb som uppges jaga Eberl.

Annons

SportBild ger plats för Bayern München-frossa. ”Den hetaste klubben i världen?”, frågar sig tidningen, och lägger till ”Bayern på vägen mot att bli absolut etta”. Klubbens vd Karl-Heinz Rummenigge tycks instämma. ”Bara Real Madrid är fortfarande före oss”, menar han. Tidningen har också pratat med Wolfsburgs anfallsveteran Mario Gómez, som meddelar att VM i Ryssland 2018 blir hans farväl. ”Man måste vara realist. Jag kommer att vara 33 år då. Det finns inte många anfallare som är så explosiva som Miroslav Klose var vid 35, 36 år”, säger Gomez, som helt missar den obligatoriska jämförelsen med Zlatan.

Sport1 är en av få som tillägnar ”den svenska megatalangen” Alexander Isak en egen liten artikel efter debuten för Dortmund (3-0 mot Lotte). Så blev det också bara några minuters inhopp för ”den svenske landslagsspelaren som hemma i Sverige är känd som den nya Zlatan Ibrahimovic”, skriver Sport1 så man inte missar den obligatoriska jämförelsen med Zlatan.

Annons

 

ÖVRIGT

VG (Norge) uppger att förbundskapten Lars Lagerbäck valt mittfältaren Stefan Johansen, Fulham, som lagkapten i landslaget. Dagbladet uppmärksammar att Lagerbäck vid gårdagens presskonferens fick följdfrågor för sitt uttalande mot Luis Suárez filmande, hur han kommer att agera mot norska spelare. ”Generellt sett vill jag inte se fusk, men jag är blåögd eller någon naiv person. Var går gränsen vid en liten smäll? Det är tydliga filmningar jag inte vill se, det är inte okej. Detta kommer jag att ta upp med spelarna. Jag vill inte att de ska uppträda som vissa spelare”, sa Lagerbäck, och påpekade att han var tydligt för bestraffningar i efterhand med hjälp av video.

Publicerad 2017-03-15 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto