POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Arsenal kontaktar Tuchel – men Wenger vill stanna

ENGLAND

The Independent är märkligt nog en av få tidningar som tar till vara på citaten Guardiola generöst bjussade på efter Man Citys-match (1-1 mot Liverpool). Det blev pärlor för svin. Utom då i The Independets fall: ”Guardiola: Stones har kulor – men vi saknar udd”. Den rubriken tar först och främst upp Peps bedömning att mittbacken har mer mellan benen än den samlade presskåren. Och hans härliga uttalande, ”ballsch”, är bara det värt en rubbe (se nedan).

Daily Telegraph har i och för sig ”Guardiola överväldigad efter Citys kryss”, men man får leta sig ner en bit i ingressen för att hitta Peps märkliga kommentar om matchen, att ”det är en av mina lyckligaste dagar som tränare”. Telegraph slänger sedan ”Arsène Wenger kommer att ge Arsenal besked om att han vill stanna” i ansiktet på intet ont anade Gunnersfans vid morgonteet. Klirr av koppar som faller mot fat lär höras i norra London. Telegraph uppger vidare att Özil nobbat ett kontraktserbjudande, värt drygt 200 000 pund i veckan, samt att tysken ursprungligen var i Wengers startelva mot WBA, men petades till förmån för Ramsey.

The Sun gnuggar in morgonsmärtan i rödvita hoods med ”Arsenalbomben”, följt av ”Pulis: Wenger sa att han stannar”. För Mourinho-aficionados finns ”Josés Europaönskan”. Trots ligaseger (3-1 mot Middlesbrough) och kliv upp till femte plats, är blickarna riktade på annat håll. ”Jag föredrar Europa League, för den ger oss samma sak, Champions League-fotboll, och den ger oss en titel, prestige och en Supercupfinal”, sa Unitedtränare, och la för säkerhets skull till, ”Men vi har fortfarande två dörrar öppna att nå Champions League nästa säsong, och det är bra”.

Manchester Evening News har mer Mourinho. Unitedtränaren svar på Expressens uppgift om att Zlatan bestämt sig för att stanna minst ett år. ”Jag har inga nyheter. Och jag vill inte heller ha några nyheter de nästkommande två dagarna”, sa Mourinho.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport leker med målskytten Cuadrados namn i ”Juva quadra tutto” (ung ”Juve håller ställningarna”) efter gårdagens seger (1-0 mot Sampdoria). Dybala skadade sig i matchen, men inte värre än att bytet pekas ut som i förebyggande syfte. Varken Bolognas Helander (sex), Krafth (5,5) eller Crotones Rohdén (sex) stack ut ur mängden bland spelarbetygen.

Corriere dello Sport lockar med ”Juve är från en annan planet”. Förklaringen kommer med ”På Marassi kom seger nummer 24. I Europa finns ingen som Allegri. Snittpoäng per match på 2,52: bättre än Bayer, Chelsea och Real”. I en mindre notis finns ”Historisk Buffon, i topp av alla Juvespelare någonsin”, sedan han med totalt 39 706 minuter passerat Boniperti i antal spelade minuter för klubben. Napolis tränare Sarri var inte bara glad efter bortaseger (3-2 mot Empoli). På CdS etta tar han plats med en hyfsat bestämd åsikt om tidiga avsparkstider, ”Att spela klockan 12.30 suger”.

Tuttosport placerar Cuadrados huvud på en bakgrund med scudetto-skölden och sätter rubriken, ”Colombias ägg”, i meningen guldägg, bör nog tilläggas. Tidningen påpekar att Juve i och med segern ”tog ett viktigt steg mot sjätte raka titeln”.

 

SPANIEN

AS hyllar det ”Lyckliga paret”, Benzema och Cristiano Ronaldo. ”Tillsammans har de spelat fram varandra till 35 ligamål, och slår Messi-Pedro med ett mål”. Tidningen njuter också av att ”Atlético krossar Sevilla” (3-1), och skickar upp Madridlaget två poäng från tredjeplatsen.

Cadena Ser har dock dåliga nyheter för Atlético. Sime Vrsaljko fick utgå skadad, och enligt radiokanalen har den kroatiska backen dragit sönder korsbandet. Uppgiften är ännu inte bekräftad av Atlético.

Diario Sport sätter ”Vid liv!” som beskrivning på Barças seger (4-2 mot Valencia) och på kampen om ligatiteln. Tidningen, som sällan håller igen med höga betyg för sitt Barça, delar ut tio av tio till Luis Suárez.

Mundo Deportivo väljer ”Messis spår”, och påpekar att det var hundrade gången i Barcelonas tröja som argentinaren gjorde två mål i en match. Liksom flera andra tidningar skriver MD också om Piqués svar till André Gomes häcklare. Portugisen fick ta emot visslingar från en del hemmafans när han byttes in. ”De som visslar ut någon innan man spelar kan stanna hemma. Det är oacceptabelt”, säger Piqué. ”Det hjälper varken spelaren eller laget. Det är ens sak om man är förbannad på spelet, men det är väldigt irriterande med de som visslar när man kommer in”.

Super Deporte lär få stående applåder i Madrid. Tidningen tar inte Valencias förlust bra. ”Gåvor till Barça” syftar på domarens beslut att visa ut Mangala. Det följs av ”Hur många straffar har Barça fått emot sig den här säsongen? Inte någon” och ”Hur många utvisningar har drabbat Barça den här säsongen? Inte någon”.

Cadena Cope uppger att ”Simeone måste betala Atlético 50 miljoner euro om han lämnar i juni”. Radiokanalen skriver att det var överenskommelsen när kontraktet kortades från 2020 till 2018. Bara om Simeone lämnar i sommar för en förbundskaptensroll för Argentina, så går han gratis.

La Voz de Galicia skriver förstås om John Guidetti, som fick utgå med en knäskada i Celtas derbyseger (1-0 mot Deportivo). ”Han kommer att undersökas tillsammans med det svenska landslagets medicinska team”, säger tränare Berizzo, och lägger till, ”Det verkar inte allvarligt, men det är mer min önskan än en diagnos”. Sveriges landslagstrupp samlas i dag inför VM-kvalmötet med Vitryssland.

 

FRANKRIKE

L’Equipe menar att ”PSG har hittat leendet igen” (2-1 mot Lyon). Till det finns också en bild på en leende Javier Pastore, matchens lirare. Som blivit en vana numera så saknas svenska inslag i Veckans elva, där tre spelar som fick helgens högsta betyg, åtta av tio, ingår: Pastore (PSG), Rolan (Bordeaux) och Mbappé (Monaco).

Le Parisien påpekar att ”PSG reste på huvudet mot Lyon”. Men liksom fransk press i övrigt sparar man inte heller på rubriker till Monacos stjärnskott Kylian Mbappé. Caens tränare Patrick Garande säger efter 0-3 att ”Mbappé dödade oss på egen hand”. Och till och med PSG:s lagkapten Thiago Silva får efter sin match mot Lyon, uttala sig om 18-åringen, om anfallaren inte vore något för PSG. ”Varför inte? Jag hoppas ledningen spanar in honom”.

So Foot ger utrymme åt någon som hade en riktigt usel söndag, och inte försökte dölja det heller. Nancys ordförande Jacques Rousselot förlorade först duellen med Le Graet om ordförandeposten i fotbollsförbundet, och såg sedan sitt nedflyttningshotade lag åka på stordäng mot Monaco. ”Det är varit en skitdag! Det är länge sedan jag släppte loss en sådan vrede i omklädningsrummet. Spelarna tappade det mest i andra halvlek. Ursäkta språket, men jag sa till dem att de var ett gäng små idioter och att det är bäst för dem att de rör på rövarna för att inte återvända dit de kom ifrån, det vill säga Ligue 2”, sa Rousselot.

 

TYSKLAND

Bild ger ”Arsenal vill ha Tuchel” en liten, liten remsa på förstasidan. Desto större utrymme på sporten. Enligt tidningens har Dortmunds tränare fått ett erbjudande från Londonklubben. Bild stannar inte där, för enligt tidningen ”drar Arsenal också i Allegri, Juventus tränare”. Tuchel har kontrakt med Dortmund till 2018, men också en ansträngd relation till klubbledningen. Bild ger också stort utrymme åt Bayern Münchens Arjen Robben som tjurade efter att ha blivit utbytt, och inte vill ta tränare Carlo Ancelotti i hand. ”Han var uppenbart upprörd. Det var jag också som spelare. Man är aldrig glad när tränaren byter ut dig när du spelat bra – som Robben i dag”, kommenterade Ancelotti.

Welt am Sontag hade i går en intervju med Timo Werner under oskyldiga rubriken, ”Jag har aldrig druckit alkohol”. Men det tog ett tag innan ett citat från den fick vingar. ”Jag vill fortsätta växa med kubben, vidareutveckla mig med den. Jag är också bara 21 år och kommer säkert att fortsätta spela här en eller ett par säsonger till”, sa RB Leipziganfallaren, och anses därmed ha gett ryktena om en flytt till Liverpool tummen ner.

Kicker slår till med en förträfflig förstasida med en stajlad Buffon i blåfärgade solglasögon. Intervjun med den italienska veteranmålvakten har rubriken ”Neuer är alltings måttstock”. Förutom att i varma ordalag prisa Bayerns målvakt, så hinner Buffon också kicka till de som gör för stor sak av målvakternas spel med fötterna. ”Det retar mig när målvakter bedöms efter hur bra de är med fötterna”, säger han till Kicker. ”Det är respektlöst mot målvaktens roll, och åsidosätter en existerande logik som alltid kommer att gälla: först av allt måste en målvakt rädda – komma ut, boxa, bryta, först därefter kan man snacka om hans elegans med fötterna”.

 

ÖVRIGT

Prezeglad Sportowy (Polen) uppger att ”PSG satt munkavle på Krychowiak”. Enligt tidningen har den franska klubben inför landslagssamlingen skickat ett brev till det polska fotbollsförbundet och Krychowiaks sponsor Adidas, med varning om att den 27-årige mittfältaren inte får prata om sin klubb. Krychowiak har haft en tuff tid i PSG, och hade enligt gårdagens Le Parisien en liten fajt med lagkamraten Presnel Kimpembe på träningen.

Algemeen Dagblad (Holland) beskriver med ”Coolsingeln glimrar” en välkänd gata i Rotterdam och att Feyenoord närmar sig ligatiteln. Klubben är nu sex poäng före Ajax efter gårdagens seger (2-1 mot Heerenveen). Sam Larsson fick nöja sig med 5,5 i betyg i den förlustmatchen. Roligare för Groningens Simon Tibbling som fick en sjua i betyg för sin insats (1-1 mot Willem II)

Independent (Irland) speglar en tung känsla i fotbolls-Irland ”Chock sedan Derry Citys lagkapten Ryan McBride hittats död i sitt hem”. Dödsorsaken är ännu okänd. McBride blev 27 år.

Publicerad 2017-03-20 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå