POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

”Lagerbäck har aldrig haft det bättre”

ENGLAND

The Guardian har inte lika gigantiska bokstäver som kvällspressen, men huvudämnet är detsamma som på alla andra engelska sportettor i dag; ”Vardy dödshotad efter ’myteri’ mot Ranieri”. Dödshoten gäller inte bara fotbollsspelaren. ”Jag försöker fortsätta som vanligt, men när någon vill stycka din fru när hon sitter i bilen med barnen i baksätet, så är det inte lätt. Det har hänt flera gånger. Det är skrämmande”, säger Jamie. Leicesterstjärnan avvisar också bestämt att han skulle ha skulle ha varit med om något spelarmöte för att få bort Ranieri.

Daily Telegraph skriver om en tränare som förra sommaren ville ha just Vardy, Arsène Wenger. Nu vill den ifrågasatta Arsenaltränaren ha helt andra spelare. ”Wenger planerar drastiska förändringar för att avsluta på topp i Arsenal”. Att han stannar tycks givet. Det väntas däremot inte Alexis Sánchez och Mesut Özil göra. Wenger kan i stället gå all-in på Monacos Kylian Mbappé och Lyons Alexandre Lacazette, två spelare han länge varit intresserad av. Cadena SER har dock andra flyttplaner för Lacazette (se under Spanien).

Daily Mirror har snarlika ”Avslöjat: Wengers shoppinglista för att bygga om efter Sánchez och Özil”. Förutom Mbappé och Lacazette nämns också Marco Reus (Dortmund) och Moussa Dembélé (Celtic) som anfallsmöjligheter. Liksom Telegraph nämner även Mirror Jack Butland och Jordan Pickford som möjliga ersättare till målvakten Ospina. Tidningarna är också samstämmiga om Celtics Kieran Tierney som ett vänsterbacksalternativ och Evertons Ross Barkley som ett mittfältsalternativ.

Daily Mail ser det snarare som att Arsenal kan glömma Barkley. ”Exklusivt: Spurs jagar Ross”, skriver Mail, och understryker att ”Tottenham är först i kön till Evertons stjärna”.

The Sun har förutom de svindlande höga bokstäverna för dödshoten på Vardy, också en rad uppgifter som stämplas som exklusiva. Dit hör ”PSG efter Wenger”. Enligt The Sun har Arsenaltränaren erbjudits ett tvåårskontrakt av den franska klubben med start i sommar. Sure. Tidningen sätter också ”exklusivt”-stämpel på att Liverpool erbjuder James Milner en kontraktsförlängning och Man United gör detsamma med Marcos Rojo. The Sun har även ”Oro för att Eden missar City”. Chelseastjärnan Hazard är skadad och blir enligt Belgiens förbundskapten Martinez borta 10-12 dagar. Tungviktsmötet med City är dock först den 5 april.

Daily Star låter en fotbollsuppgift ta över hela nyhetsettan. Men det är inte dödshoten mot Vardy. Det är ”Supporterilska då England ska spela i skotsk tröja”. Det handlar alltså om att nya bortatröjan är mörkblå. En färg som Skottland också spelar i. Världsomvälvande händelser.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport drar på ”Buffon når 1 000” mot Albanien. Det syftar på antalet spelade matcher. Det exakta antalet klistras in i en boll i veteranmålvaktens händer; ”Juventus 612, Parma 220, landslaget 167”. Totalt 999. Inne i tidningen påpekar Gazzettan att det bara är Buffon och Maldini bland italienska landslagsspelare som nått upp till 1 000. En rubrik i det attraktiva vänsterkrysset är ”Berardi värd 40 miljoner euro”. Enligt tidningen är ”Inter i pole position”, för Sassuolos anfallare, ”Därefter Milan, Juve och Fiorentina”.

Corriere dello Sport ser ett ”Juve-Barça om Verratti”, och beskriver det dramatiskt som ”Dubbelattack, PSG står emot”. En annan rubrik ät om en spelare som däremot vill stanna. ”Insigne: Jag vill bara ha dig, Napoli”. Anfallaren vill förlänga kontraktet med klubben.

Tuttosport har en intervju som är anpassad efter läsarskaran. ”Exklusivt med Pjanic: Juve gör dig bättre”. Det fortsätter med ”Huvud, ben, försvar – nu är jag en komplett spelare”. Den bosniske mittfältaren ser också fram emot CL-kvartsfinalen. ”Barça och Camp Nou? De kommer att få smaka på Juventus Stadium-effekten”. Tuttosport försöker i ett sidospår förmedla känslan av att motståndarna är lite skraja. ”Barcelona har nerverna på helspänn, Piqué till attack mot fansen”.

SPANIEN

AS drar på ”Hysteri inför Bayern München”, vilket syftar på intresset inför CL-kvartsfinalen. Enligt tidningen har drygt 200 000 ansökt om biljetter till Allianz Arena när Real Madrid kommer på besök. ”Bayern skulle kunna sälja ut tre arenor”, har AS som rubrik inne i dagens tidning. En annan stor rubrik är ”Ramos flörtar med Piqué”. Vid gårdagens landslagssamling tonade Real Madrids lagkapten ner snacket mellan de båda mittbackarna. ”Polemiken är en del av rivaliteten mellan Real Madrid och Barça. Vi kastar några stenar mot varandra, men utan illvilja”, sa Ramos bland annat, och utlovade kram till Piqué.

Cadena Cope uppger att ”Atlético har överenskommelse med Lacazette om CAS häver övergångsförbud”. Klubbens ordförande Miguel Ángel Gil ska övertygat Lyons anfallare med hjälp av Antione Griezmann och genom att visa nya arenan i februari. Överenskommelsen gäller för en övergång i sommar. Lyon väntas kräva minst 40 miljoner euro.

Cadena Ser har mer om det rödvitblåa Madridlaget. ”Första kontakterna mellan Atlético och Torres om en förlängning”. Det gäller ytterligare ett år för den 33-årige anfallaren. Radiokanalen har också talat med Chelseas målvakt Thibault Courtois. ”Jag har två år kvar på kontraktet, vi har ännu inte diksuterat en förlängning”, säger belgaren, men lämnar ändå inte dörren öppen för Real Madrid, som det ryktats om. ”Jag ser inte mig själv i Real Madrid, jag ser mig själv i Chelsea. Jag känner mig som en nyckelspelare i laget”, säger han, och på en direkt fråga om han står i Real Madrid nästa säsong, svarar Courtois kort, ”Nej”.

Diario Sport hävdar att senaste avsnittet i evighetssåpan ”Messis kontrakt” heter ”Förlängning på rätt spår”. Enligt tidningen kommer förlängningen ”allt närmare” blah, blah ”allt går mycket bra” blah, blah ”innan sommaren”.

Mundo Deportivo tittar inte så mycket på förlängning i Barças anfallstro som till ”Tridente + Griezmann/Dybala”. MD vill få de till att ”Barça vill ha en toppanfallare för att få djup och tävling om platserna kring supertrion” och att ”Argentinaren ser sig lämna Juve och fransmannen stänger inte dörren, men kommer att kosta 100 miljoner euro”. En mindre rubrik är ”Robert: Messi och Iniesta kommer att förlänga”, en hälsning från Barças sportchef i SER Catalunya.

La Voz de Galicia noterar Celta Vigos klargörande av tiden John Guidetti blir borta på grund av sin knäskada: cirka tre veckor. Det innebär att han missar matcherna mot Las Palmas, Valencia och Eibar. Återstår att se om Guidetti är klar till första EL-kvartsfinalen mot Genk den 13 april.

 

FRANKRIKE

L’Equipe frossar i Mbappéfebern. ”Välkommen till de stora”, med bild på nya superstjärnan och landslagssamlingen, täcker dagens förstasida. Inne i tidningen har Antoine Griezmann också svarat på läsarfrågor, och framtiden tycks stavas ”Atlético” för frasmannen. ”Jag ser inte mig själv i Real eller Barça. Ingen annanstans heller. Jag trivs bra i Spanien, här finns solen, sådant gör livet lättare. Jag har behov av det för att vara lycklig privat, och därmed på planen”, säger Griezmann, som summerar läget med att han ”inte har lust att lämna Atlético för Paris, Kina, USA, Ryssland eller någon annastans”.

Le Parisien försöker redan på förstasidan kittla den parisiska läsarskaran med ”Och om Mbappé skrev på för PSG”. De franska mästarna är intresserade sedan länge, 18-åringen gillar sedan liten PSG, men en källa i Monaco slår fast, ”Vi säljer honom inte till PSG”. Monaco hoppas hålla hårt i sin eftertraktade diamant – till sommaren 2018.

France Football har tolv sidor José Mourinho, och lockar på förstasidan med citatrubriken ”Jag har blivit ’Calm One’”, alltså ”Den Lugne”. Kanske inte det första man associerar portugisen med. Men Mourinho säger, ”Jag har mognat, jag är mer fridfull. En seger representerar inte längre månen, en förlust inte längre helvetet”. Ett utdrag från intervjun om bland annat Premier League v Bundesliga och om värvningen av Zlatan publicerades på Fotbollskanalen i går kväll, och kan läsas här.

 

TYSKLAND

Bild lockar med ”Hemligt tv-trick på Bayerns bänk” i en liten rubrik på förstasidan. Tidningen har snappat upp att i läkarväskan som stod öppen, riktad mot Bayerns avbytarbänk under matchen mot Mönchengladbach, fanns en iPad. På den visades inte det senaste avsnittet av Homeland, men väl Skys sändning av den pågående matchen. Därmed kunde alla på bänken följa matchen i närbild och med repriser. Enligt Bild hamnar förfarandet i en gråzon. Inget förbjuder användandet av iPad på bänken, och förbundsreglerna dikterar bara att det inte är önskvärt att de på bänken har tillgång till tv-bilder. Enligt Bild använder sig Bayern av tv-bilderna för att snabbare kunna reagera på och bedöma en skada, men skulle också kunna använda det för att ivrigare kunna protestera mot domslut. Bild jämför också med andra sporter; basket, ishockey, handboll och volleyboll. Endast i sistnämnda är ”bänk-tv” tillåten. Andra ämnen: ”Nu fiskar också Milan – budgivning kring Kolasinac”. Enligt Bild är Milan den sjätte klubben som lämnat ett erbjudande till Schalkebackens rådgivare. De andra klubbarna är Juventus, Roma, Man City, Arsenal och Liverpool. Den 23-årige bosniern har ett kontrakt som går ut i sommar. Enligt Bilds uppgifter erbjuder Schalke ”bara” ett påslag på en miljon euro i årslön, från två till tre milj euro, medan större klubbar kan erbjuda Kolasinac sex milj euro.

Sport Bild är förstås bara en av flera medier som uppmärksammar att Hoffenheims tränare Julian Nagelsmann tilldelats priset som Årets tränare 2016 av det tyska fotbollsförbundet, DFB.

 

ÖVRIGT

Chicago Tribune (USA) meddelar att José Mourinho öppnat på locket till frysboxen. ”Fire värvar tyska stjärnan Bastian Schweinsteiger från Manchester United”, skriver tidningen. Den 32-åriga mittfältaren bekräftar övergången i ett uttalande. ”Genom hela min karriär har jag alltid sökt möjlighet att bidra med något positivt för att bygga något stort. Min flytt till Chicago Fire är inget undantag”, menar Schweinsteiger.

BT (Danmark) uppmärksammar landets fotbollsgala i går med bland annat rubriken ”’Danska Zlatan’ hedrad vid Dansk Fodbold Award”. Och, nej, det handlar inte om Nicklas Bendtner, utan om Nadia Nadim. Hon utsågs till Årets spelare. På herrsidan fick Kasper Schmeichel motsvarande pris för andra året i rad. Årets tränare blev FCK:s Ståle Solbakken.

VG (Norge) har en krönika om den nyligen tillsatta svenska förbundskaptenen, ”Lagerbäck har allt att vinna”. Knut Espen Svegaarden avslutar sin analys med ”Och förväntningarna på Lagerbäck att göra det omöjliga, ta en playoffplats till VM 2018, är ännu lägre än det var för hans föregångare. Så svensken kan sänka sina redan nedsjunkna axlar, i vetskap om att han faktiskt har mer tid på sig än han någonsin haft med ett landslag. Målet är EM 2020. Det är drygt tre år till. Så god tid har en norsk förbundskapten aldrig haft”.

Publicerad 2017-03-21 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå