POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Ander Herrera: ”Zlatan är riktigt tröttsam…”

ENGLAND

Daily Mirror går på tabloidvis hårt åt de engelska fansens uppträdande i samband med matchen mot Tyskland. ”Skamlösa”, skriver tidningen indignerat. Det syftar på sånger om bland annatIRA och andra världskriget som en del sjöng. ”Opassande respektlöst och nedslående”, kommenterar förbundsordförande Greg Clarke. Tidningen lägger till att fans nu riskerar att portas, ett scenario Headlines webb-tv tog upp i går. Med ansträngda ordvitsen ”He’s Coman to Pep you!”, menar Mirror att City är beredd att punga ut 40 miljoner pund för Kingsley Coman, den till Bayern München utlånade Juventusspelaren.

Daily Telegraph påpekar också att ”Förbundet tänker stänga av fans efter otäcka sånger”. Annars är det en walesisk superstjärna som fångar blicken på sportettan, och citatet ”Bale är ingen stor stjärna”. Uttalandet kommer från irländska legendaren Johnny Giles inför Irland-Wales. Giles berömmer Real Madridspelaren, men skriver också att ”Bale har en bit kvar innan jag skulle kalla honom en riktigt stor spelare. Jag upplever det som att han behöver komma bort från Cristiano Ronaldos skugga för att ta det sista steget”.

The Times låter sig inte nöjas med opassande sånger, utan menar att ”Förbundet agerar mot nazisthälsande engelska fans”. Engelska poliser som filmade den engelska supportersektionen ska ha sett nazihälsningarna. Förövarna väntas nu identifieras och stängas av.

Manchester Evening News hävdar att ”Antoine Griezmanns transfer till United är nästan klar”, och hänvisar till källor nära fransmannen, som säger sig tro att ”övergången nu är en formalitet”. Prislappen kan landa på 86 miljoner pund.
The Guardian gör oväntat tabloidstor rubrik på spelarspekulationer, ”Real Madrid har som mål att locka till sig Hazard från Chelsea”. Det är tidningens Spanienkorre Sid Lowe som skrivit artikeln. Álvaro Morata kan användas som delbetalning, menar Lowe, och poängterar också att Real Madrid helst gör en dubbelvärvning från Londonklubben. Även Thibault Courtois, som häromdagen bedyrade att han blir kvar i Chelsea, är i blickfånget.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport har tagit formen av en motortidning i dag. Motorcyklar och F1-bilar lämnar spår efter sig över hela förstasidan. Fotbollen är som bortblåst. En till synes alternativ förstasidan finns på sidan tre. Där är det bara fotboll. ”Spring, Italien, spring”, är uppmaningen inför kvällens möte med Albanien i Palermo. ”Ett vägskäl för VM”, som Gazzettan uttrycker det, ”Ventura, med 4-2-4, hoppas på mål från Belotti och Immobile för att fortsätta upploppet mot Spanien”. Dagens citat bjuder Buffon på efter att ha fått frågan hur han föreställer sig sin sista landslagsmatch. ”Kanske avslutar jag som Zidane, med en skallning”. Från Serie A: ”Dybala-Juve: En förlängning närmare sig”. Enligt Gazzettan väntas en officiell bekräftelse i början av april.

Corriere dello Sport har enkla uppmaningen ”Gör det, Italien”. En seger ses som ett måste och landslaget jagar mål, som CdS skriver. ”Vi kommer att vara aggressiva”, lovar förbundskapten Ventura. ”Allegris Isco”, berättar att den omskrivna mittfältaren ”vill bort från Real Madrid, och Juve är favorit”.

Tuttosport vill inte ge upp en möjlig Intervärvning av Antonio Conte. I dag lanseras teorin via ”Conte, nej till Neymar – och mycket vilja hos Inter”. Hur det går ihop? Jo, ”Abramovitj erbjuder brasilianaren, men tränaren stoppar affären och hänvisar alla beslut till framtiden”. Förklaringen fortsätter med att Conte ”vill ha spelare av annan karaktär, och funderar på en framtid i Italien. Och Suning…”, lämnar Tuttosport som en cliffhanger.

 

SPANIEN

Marca, eller rättare sagt Radio Marca, intervjuade i går Ander Herrera. Man United-mittfältaren pratade inte bara spanskt VM-kval, utan också Zlatan Ibrahimovic. ”Han är ett geni. Han är riktigt tröttsam också, för han vill vinna allt, till och med fotbollstennis. Han tar på sig rollen att säga och tycka vad han vill i medier, för han bryr sig inte. Han är så bra att han kan göra det. Han kan säga att han ska göra 30 mål eller att han är bäst, för det har han råd att göra det – det har inte jag”.

AS har Diego Costa med lurig blick och rubriken ”Kortens afton”. Rubriken har delvis med landslagsanfallarens ökända humör att göra, ”Lopetegui: Vi vill ha en uppretad Diego Costa”. Men det har också att göra med en kampanj, ”Rött kort till Israel”. En aktion planeras mot Spaniens motståndare i kvällens match i Gijón, där kampanjorganisatörerna hoppas få med sig publiken att symbolisk visa röda kort i minut 17 (Sykes-Picot-avtalet) och 48 (staten Israel bildades). Och så har AS den dagliga dosen Mbappé, den här gången via Real Madrids ordförande. ”Florentino: Mbappé och Benzema tillsammans? Allt är möjligt…”.

Diario Sport drar på citat från Neymar, ”Jag skulle köpa Coutinho”, Liverpoolstjärnan och brasilianska landslagskompisen. Tidningen fortsätter att plantera tanken djupt hos Barça med ytterligare citat från Neymar, ”Det skulle finnas plats för honom och jag skulle gilla att lira med honom”.

Mundo Deportivo trissar redan upp stämningen inför Juve-Barça om ett par veckor. ”Dybala” i fet stil, följs av ”Nycklarna till en affär” och ”Han kan bli Barças stjärnvärvning: han vet det och han vill komma”, hävdar Sport sådär lagom självklart, trots Gazzettans uppgifter om en nära förestående förlängning med Juve. MD är sedan en av många spanska medier att exponera vad som sägs vara Barcelonas nya dräkt kommande säsong.

 

FRANKRIKE

L’Equipe viker bara ett litet bottenhörn på förstasidan åt fotboll, ”Pressen på Giroud”. Vissa oklarheter återstår fortfarande kring startelvan mot Luxemburg, men Arsenalanfallaren väntas finnas med, även om han känner flåset av andra anfallare. Från den inhemska fotbollen finns ”Vad PSG lovade Verratti”. Enligt tidningen hade klubbledningen ett möte med hans agent Di Compli nyligen. Vid mötet utlovade PSG att klubben skulle vara ”mycket aktiv” under transfermarknaden i sommar och att laget skulle byggas runt italienaren. Mötet var före Di Complis utspel i Gazzetta dello Sport, där agenten satte frågetecken för sin klients fortsättning i klubben.

RMC hade i går en uppmärksammad intervju med Karim Benzema, lägligt gjord just innan Frankrikes VM-kvalmatch. Real Madridanfallaren är utfrusen från landslaget. ”Vad jag skulle vilja är att i alla fall ha en diskussion med förbundskaptenen (Didier Deschamps), att han säger till mig hur hand tänker”, säger Benzema. Sedan skandalen med en sexvideo i slutet av 2015, har han varit persona non grata. ”Det är ett och ett halvt år jag inte fått vara med. Det gör mig ont. En del säger att jag inte gillar franska landslaget, det är inte sant. Om det vore så hade jag sagt det direkt till förbundskaptenen, för jag är vuxen. Men det känns i dag orättvist att jag inte fått en förklaring. Jag är en vuxen man, jag skulle önska en förklaring, en förklaring till varför jag inte tas ut i landslaget”. När Benzema inte blev uttagen till EM sa han i en intervju med Marca att Deschamps ”böjt sig för rasistiska krafter”. Benzema står på sig men förtydligar: ”Jag ångrar inte det jag sa. Det var uppenbart. Om förbundskaptenen missförstod eller läst fel, men jag tror inte han kan spanska, så har jag inte för en sekund trott att Didier Deschamps eller Noël Le Graët (förbundsordföranden) var rasister”.

 

ÖVRIGT

Bild (Tyskland) menar att ”Hammers bankar på Djourous dörr”, att West Ham försöker locka till sig HSV-backen, som en gång spelade för Arsenal.

Publicerad 2017-03-24 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå