POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Sport: United betalar två miljarder för Neymar

ENGLAND

 The Sun framför budskap från Gareth Southgate. Med ”Defoe can go” menar tidningen att den engelska förbundskaptenen gett den 34-årige anfallaren anledning att införskaffa en rysk parlör. Sunderlandspelaren var ett utropstecken i gårdagens VM-kvalseger (2-0 mot Lettland), och Southgate anser att Defoe kan bli VM-aktuell. Här finns också ett par notiser bortanför landslaget, som ”Exklusivt: Newcastle vill värva Gylfi Sigurdsson i Premier League-comeback”.

The Times har samma Defoe-tema som The Sun, men oroar sig däremot för en yngre förmåga. ”Oxlade-Chamberlain levererar inte”. Paul Joyce skriver att ”Arsenalmittfältaren var så generös med att ge bort bollen att man får anta att hans mamma fick en riktigt fin Mors Dags-present i går”.

Daily Telegraph hyllar också Defoe och klankar ner på Oxlade-Chamberlain. Sistnämnde är tillsammans Ryan Bertrand den som får lägst spelarbetyg i Three Lions, fem av tio. Defoe får sju men ännu bättre får Adam Lallana, åtta. Telegraph har också Defoe i annat sällskap på tidningens nyhetsetta, med den vid det här laget välkända och svårt cancersjuka pojken Bradley Lowery, till rubriken ”Min hjälte, den engelska målskytten” (se också klipp nedan).

Daily Mail är en av flera tabloider som verkar känna att Englandsmatchen i sig var ett sådant sömnpiller att bänken var intressantare, och mest av allt Ross Barkley. ”Evertonmittfältaren lajkar tweet som uppmärksammar att han inte spelat de sju senaste gångerna han kallats till landslaget”.

 

ITALIEN

 La Gazzetta dello Sport byter rosa mot rött, Ferrarirött. Trots den efterlängtade F1-triumfen så finns i alla fall lite utrymme kvar för fotboll. Som ”Verratti, nu öppnar han för en återkomst till Italien”. Allt bygger på att PSG-mittfältaren kring den ständigt återkommande frågan om hans framtid i går svarade, ”Om jag en dag skulle besluta mig för att lämna PSG, så skulle jag inte ha några problem att gå till Serie A”. Då Verratti själv nämner Juventus och Inter som klubbar i Serie A med ambitioner, så pekas de också ut av Gazzettan som möjliga destinationer, även om ”Barça är i pole position”  (se dock Mundo Deportivo nedan). Tidningen ser för övrigt Van Gaal som en möjlig ersättare till Danny Blind som förbundskapten, men nämner även Frank de Boer och Clarence Seedorf. Fred Grim har temporärt ansvaret.

Corriere dello Sport går ännu längre med ”Verratti öppnar för auktion” och egenhändigt snickrade Verratti-citatet ”Juve, jag är redo”. Följetongen Milan-och-stålarna får sitt senaste avsnitt i ”Till mercaton: Nya Milan lägger pengarna på bordet – 50 miljoner euro till”.

Tuttosport har märkligt nog inte alls slagit mynt av Verrattis uttalande. Det enda Juve på förstasidan är en intervju med Pepe Mel, ”Juve, jag ska berätta för er hur man slår ut Barça”, säger Deportivotränaren, som gjort just det med sitt klubblag. Rådet? ”Utnyttja hörnor, pressa högt och ta vara på Busquets frånvaro”.

 

SPANIEN

 AS fortsätter dregla över Kylian Mbappé. Fransmannen lär konkurrera med Cristiano Ronaldo om att ha klätt tidningens förstasida flest gånger under en veckans tid. Den här gången motiveras det inte bara av Real Madrids intresse, utan också av Spaniens förestående match mot Frankrike. ”Fenomenet Mbappé”, basunerar tidningen ut, till hyllningar från bland annat Thierry Henry, Didier Deschamps och Diego Costa. AS påpekar även att det blir ett fullsatt Stade de France som väntar Spanien.

Cadena Ser ger ordet till Spaniens förbundskapten, ”Lopetegui: Jag kommer att göra en del förändringar”. En är med all säkerhet Diego Costa. Anfallaren skadade sig i foten på träningen, men farhågor om en fraktur har avfärdats. ”Det är ingen allvarligare skada, bara en smäll. Det smärtade, men tester har gjorts för att kunna utesluta skada”, säger Lopetegui, och meddelar att Chelseaspelaren hänger med till Paris.

Diario Sport slår på stort. Eller vad sägs om ”200 miljoner euro till Barça och 25 milj euro om året till spelaren”? Det är vad som står under rubriken ”United förbereder bud på Neymar”. Sport påpekar att United alltså är beredd att ”betala hans utköpsklausul och göra honom till Premier Leagues högst betalda spelare”. Även Chelsea anses vara med i matchen om brasilianaren. Fler svindlande summor. ”Bayern vill ha 90 miljoner euro för Thiago!”, förklaras av att ”Barça frågar den tyska klubben om priset för att köpa tillbaka spelaren”.

Mundo Deportivo kontrar inte med fler rykten utan med en intervju med Robert Fernández. ”Messi och Iniesta är lyckliga här”, är budskapet från Barças sportchef. Det finns också en rad frågor om potentiella nyförvärv. Fernández skjuter ned idéen om Verratti. ”Minns ni hur det var med Thiago Silva? PSG förhandlar inte med Barça”. Andra svar är mer vaga. Om Bellerín: ”Jag vill inte betala mycket pengar, men marknaden är som den är”. Om Dybala: ”Barça är uppmärksamma och förberedda, men vi vet också vad vi har här”.

El Confidencial gör ett större nedslag på en imponerande siffra på damfotboll i Madrid i går. 10 642 personer såg serieledaren Atlético ta emot ligafemman Athletic på Calderón (1-1). Ännu fler såg Atlético när de fick spela på Calderón mot Barça i december, 13 935.

 

FRANKRIKE

 L’Equipe bygger förstasida på Didier Deschamps med en myriad av spelaransikten. Rubriken är ungefär ”Ett urval för en kung”. Det följs av påpekandet att ”Aldrig förr har en fransk förbundskapten haft en sådan talangbank. Med ett år, två månader och 18 dagar kvar till VM i Ryssland, vilka spelare ligger bättre till än andra?”. Tidningen presenterar sedan ”60 namn för 23 platser”, med procentsatser för var och en att finnas med i VM-truppen. Hundraprocentarna är Lloris, Varane, Umtiti, Koscielny, Kanté, Pogba, Griezmann och Giroud. Självfallet skriver L’Equipe också om Hatem Ben Arfas uppmärksammade videosläpp i går, där han till slut talade ut om att han ”inte accepterar sin situation” i PSG. L’Equipe ser det som ”ett nödrop” som inte lär få något gehör. Om inte president Al-Khelaïfi kickar tränare Emery i sommar.

Le Parisien har visserligen med Ben Arfas utspel, men bara i en mindre artikel. I stället är det ”Ousmane Dembélé lever upp till sin potential” som tränger sig in på förstasidan och som får störst utrymme på sporten.

 

TYSKLAND

 Bild framför lovord till förbundskaptenen, ”Jogi är bra för alla”. I fokus för den rubriken är André Schürrle, som prisade Löw efter segern (4-1 mot Azerbajdzjan). Schürrle gjorde första starten sedan oktober 2015, och tackade för förtroendet med att göra två mål. Reiner Calmund, med förflutet i ledningen hos Bayer Leverkusen och andra klubbar, och snart expert på Sky, lanserar ett namn för den vakanta sportchefsstolen i FC Bayern: Xabi Alonso. ”Jag kan honom som person för lite. Men han talar spanska, engelska och han är inte dålig på tyska, och genom karriären har han alltid varit en ledare i stora klubbar och det framgångsrika tyska landslaget, jag kan tänka mig honom”, säger Calmund till Bild.

WAZ läser inte bara in Löw-beröm utan också att ”Schürrle pikar Dortmunds tränare Tuchel”. För tidningen ser en passning till Tuchel i Schürrles kommentar, ”Om man spelar lite, så fattas något i förtroendet…”.

Kicker lämnar landslagsfotbollen därhän och har i stället en Kölnspelare ”I blickfånget”: Anthony Modeste. Anfallaren har svarat för cirka 60 procent av lagets mål, och tidningen frågar sig i sitt porträtt, ”Hur länge får fansen fortsätta njuta av hans extravaganta målfirande?”. Tidningen har också en intervju med Franck Ribéry, som snart varit i Bayern tio år. Men det fanns ögonblick då han funderade på att lämna klubben tidigt. ”År 2008 och 2009 ville alla stora klubbar ha mig, Juventus, Milan, Inter, Barça, Real Madrid, Chelsea, Manchester (United?), så det är klart att jag funderade på ett byte”, berättar Ribéry i intervjun, och tackar Uli Hoeness och Karl-Heinz Rummenigge för att han blev kvar.

 

ÖVRIGT

 Record (Portugal) toppar med en svensk till rubriken ”Clássico-larm”. Det syftar på lördagens seriefinal Benfica-Porto, och det syftar på att Victor Nilsson ”Lindelöf släpps inte och ’riskerar’ att få spela mot Portugal”. Svensken har en stukad fot och portugisisk uppgifter tycks mena att den svenska landslagsledningen inte tillmötesgått Benficas önskemål om att få tillbaka mittbacken. A Bola är tydlig i det budskapet: ”Sverige släpper inte Lindelöf”, står det i en mindre notis på förstasidan.

Adressavisen (Norge) är bara en av flera tidningar som låter norsk landslagsfotboll snarare än den nya svenska förbundskaptenen klä skott efter ännu en förlust (0-2 mot Nordirland). ”Jag undrar om Lagerbäck visste hur illa ställt det var med norsk landslagsfotboll innan han tillträdde”, är rubriken på matchkrönikan av Ola Bernhus. VG:s Knut Espen Svegaarden är inne på liknande linje. ”Lagerbäck fick beviset: Norge blir ingen ’quick fix”…”, är rubriken på hans matchanalys.

Ekstra Bladet (Danmark) knorrar. ”Det saknas power, Åge”. Det är sportettans budskap till förbundskaptenen efter gårdagens mållösa match (0-0 mot Rumänien). Omdömet om den förre MFF-tränaren fortsätter med ”Det är faktiskt svårt att se att Åge Hareide gjort verkliga framsteg med landslaget sedan han tillträdde. Även om potential och materialet är ganska förnämligt!”.

Algemeen Dagblad (Holland) konstaterar att det är ”Game over” för Hollands förbundskapten Danny Blind, och att ”VM är utom synhåll”. Den dystra bilden kompletteras av ”Den stora frågan: Vem nu?”. De Telegraaf har ”Bye, Bye Blind” som största rubrik på nyhetsettan. Blinds epok som förbundskapten beskrivs över ett uppslag på sporten som ”Ett fullständigt misslyckande”.

Publicerad 2017-03-27 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå