POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Så har Zlatans intäkter förändrats

ENGLAND

 Daily Mirror visar att engelska tabloider varken är originella eller snabba. ”Hazard gets Real”, gör sig bäst oöversatt. Uppgiften har ”exklusiv”-stämpel men det finns inget exklusivt här som inte Marca redan skrivit om de två senaste dagarna – att Real Madrid är ute efter Chelseastjärnan och att Chelseastjärnan lockas av Bernabéus strålkastarljus.

Daily Mail har också väckts ur sin slummer. ”Ute efter Hazard”, skriver tidningen med feta bokstäver, och lägger till att ”Real kommer att testa Chelsea med världsrekordbud”, det vill säga drygt en miljard kronor, ett ämne som Headlines webb-tv tog upp i går (för övrigt är dagens inspelning inställd av tekniska skäl, sorry!)

The Sun har Chelseauppgifter av helt annat slag under ”United Rant Boys”. Byt ut ”United” mot ”Chelsea”, byt ut ”a” till ”e” i ”Rant”, och det är den homofobiska ramsa som för jämnan riktas mot Chelseafans. Nu har någon av Londonlagets fans polisanmält Unitedfansen efter senaste matchen på Stamford Bridge.

Daily Telegraph dröjer sig kvar vid landslaget med, ”Kommer Ross Barkley någonsin att spela för England igen?”. Det följs av ”Sju matcher, noll spelade minuter – inte undra på att han är förbannad”. Men så klart har även Telegraph lyckas väva in Chelsea i en större rubrik. ”Southampton har ögonen på Mamadou Sakho som ersättare till Virgil Van Dijk, som är på väg till Chelsea”. Southampton hoppas enligt Telegraph håva in drygt 50 miljoner pund på Van Dijk, vilket skulle göra honom till det dyraste backköpet i England någonsin. Man City uppges fortfarande med i bilden, men ”Chelsea har satt sig i pole position”.

 

ITALIEN

 La Gazzetta dello Sport ser ”Den fulländade utmaningen” framför sig. Det är Napoli-Juventus i form av tränarmötet Sarri-Allegri. Eller som Gazzettan skriver, ”Guld-Sarri och Eurostar-Max”, vilket syftar på att Napolitränaren nyligen utsett till Årets tränare i Italien men att Juvetränaren Allegri är bäst i Europa, sett till poängsnitt. Lagen möts i ligan på söndag och i cupen på onsdag nästa vecka. Kvällens landskamp mot skakiga Holland tar sig Gazzettan an med fokus på två spelare, ”Verratti trequarista, Donnarumma från start”. En match som för övrigt Jonas Eriksson dömer.

Corriere dello Sport uppmärksammar också att Sarri tilldelats Panchina d’Oro. ”Fint att slå Allegri”, är citatrubrik från Napolitränaren. Men störst rubrik får ”Serie A den 13 augusti”, ett förslag från förbundsbasen Tavecchio. Tidningen spinner sedan vidare på den senaste tidens rykten om PSG:s italienska mittfältsmotor i ”Verratti till Juve – beredda med 80 miljoner euro”. Tidningen har också med Sky Italias uppgifter om att Roma gjort klart med Sevillas sportchef Monchi.

Tuttosport har den mest iögonfallande bilden av kampen mellan tränarna Sarri och Allegri. En tecknad sådan, där de båda skallar varandra till rubriken ”De envisa”, ungefär (den italienska versionen, ”Capatostas”, syftar på hårda huvuden, men ”De tjockskalliga” hade varit en lite missvisande översättning…). Annars är det en mercatouppgiftsom tar störst plats på Turintidningens förstasida, ”Bernardeschi – Juve på upploppet”.

 

SPANIEN

 AS ser dagens Frankrike-Spanien som ”Tuppfäktning”, och noterar även att matchen blir ett nytt försök med videodomare. ”Prestigeseger i Rom”, pekar på att U21-landslaget vann gårdagens möte med Italien (2-1). Tidningen har även med gårdagskvällens uppgifter om att Sevillas omhuldade sportchef lämnar klubben. ”Monchi ger sig av till Roma enligt italienska och engelska medier”, skriver AS.

Diario Sport levererar småkaxiga ”Barça-casting i Paris”. Till rubriken finns bild på Lemar, Tolisso och Mbappé. I Sports värld kommer de att försöka imponera på de representanter från Barça som finns på plats.

Mundo Deportivo drar stort på ”Exklusivt i MD: Culé Neymar” (alltså ”Barçasupportern Neymar”). Tidningen skriver att ”Brasilianaren är 100 procent inställd på Barça och säger: Vi kan vinna trippeln igen”. En ingress som är där för att sudda ut ryktena om en flytt, men egentligen inte säger någonting. En annan ingång till Neymarintervjun är, ”För MD berättar han att ’Messi skriver på’ och ’Jag skulle vilja se ett köp av Coutinho, jag kan se honom i Barça’”.

La Voz de Galicia tycks ha tråkigt under landslagsuppehållet. Så tidningen har kartlägga värdeförändringar på Celta Vigos trupp, utifrån Transfermarkets uppgifter. ”Förutom Wass, som är den mest slående förändringen, så sticker John Guidetti också ut. Den svenske anfallaren, en ikon i laget men inte någon given startspelare, var värd 3,5 miljoner euro när han anlände, en summa som ökat med 4,5 miljoner, till åtta miljoner euro”.

 

FRANKRIKE

 L’Equipe ser Frankrike-Spanien i kväll som ”En fråga om stolthet”. Tidningen har i det digra utbudet av matchartiklar också en intervju med motståndarnas förbundskapten om spelfilosofi, under rubriken ”Lopetegui: Spelstilen är starkare än förbundskaptenen”. Noterbart i övrigt är att L’Equipe i går kväll tvingades be om ursäkt till Marco Verratti och Blaise Matuidi för påståendet att de båda PSG-spelarna varit på nattklubb två dagar innan bortamatchen mot Barcelona, ett påstående som visat sig falskt.

France Football kommer med goda nyheter till Cristiano Ronaldo. Han är bättre än Messi. I alla fall i intjänade stålar. Portugisen har gått om argentinaren på France Footballs årliga lista över fotbollsspelare med störst intäkter (lön och reklamintänkter inräknade), som Fotbollskanalen kunde presentera i går. Cristiano Ronaldo är etta med 87,5 milj euro om året (67,4 förra året) och Messi tvåa med 76,5 (74) milj euro. Zlatan är sjua på listan med 25,1 milj euro. Förra året var Zlatan fyra med 28,5. Uppdelat är skillnaden för Zlatan följande, Lön: 14,6 milj euro (20 förra året), Bonusar: 2,5 milj euro (2,5), Övriga intäkter: 8 milj euro (6). Veckans France Football bjuder på annat. Förstasidan domineras av fotbollens nya affischpojke, Kylian Mbappé. ”Ett fenomen att skydda”, är rubriken inne i tidningen. Ett citat från lagkamraten Benjamin Mendy, berättat av Reda Hammache, tidigare scout åt Monaco, sticker ut. ”Jag kommer i alla fall att kunna berätta för mina barn att jag spelade med Kylian Mbappé innan hans tolv Ballon d’Or”, ska Mendy ha sagt. Veckans ”Porträtt 2.0” är på Ola Toivonen. Tolousesvensken svarar bland annat på: ”Vilket annat yrke skulle du vilja hålla på med? Helt säkert tränare”, ”Selfien du drömmer om? Zinedine Zidane”, ”Passion du inte nämner? Amerikansk fotboll” och ”Inkilningssång? Country Roads av John Denver”.

 

TYSKLAND

Bild har en intervju med tysk friidrottstränare, Thomas Mohr, som beklagar sig över träningen i Bundesliga. ”Skadefrekvensen i Tyskland är dubbelt så hög som i England, Frankrike och Spanien”, understryker han, och har förklaringen till varför det ser ut som det gör. ”Det beror främst på ett för stort ego hos tränarna, för det skulle behöva investera i toppfystränare från utlandet. Jag tar inte min Ferrari till VM och låter den repareras av en lärling”. Däremot prisar Mohr teamet runt landslaget.

WAZ fångar upp ”Så svarar Dortmunds sportchef Zorc på Schürrles pik till Tuchel”. Efter succélandskampen med Tyskland (två mål) sa Schürrle att det krävs förtroende från tränaren för att lyckas, vilket tolkades som en gliring till hans klubblagstränare. ”Vi har en oerhörd konkurrens i offensiven”, svarar Zorc, ”Vi har inte skrivit kontrakt på ett halvår, och hoppas målen ger honom självförtroende så han kan fortsätta att hjälpa vårt anfall”.

 

ÖVRIGT

 La Nación (Argentina) uppger att ”Straffet för Messi kommer att bli hårdare än befarat: han stängs av i mellan två och fyra VM-kvalmatcher”. Messi förolämpade upprepade gånger en assisterande domaren i samband med matchen mot Chile i fredags. Argentina spelar mot Bolivia i kväll och det är enligt La Nación fortfarande oklart om han kommer att kunna spela matchen eller en avstängning hinner ifatt redan till dess. Enligt argentinska Fox Sports kommer Messi inte att spela mot Bolivia.

A Bola (Portugal) låter det inte råda någon som helst tvekan om att Sveriges besök bara är ett sidoarrangemang. Rubriken ”Det ’Lilla biet’ återvänder hem”, aviserar att Cristiano Ronaldo är tillbaka på Madeira (jo, han kallades visst ”Lilla biet” i ungdomsåren). Record noterar att ”Ronaldo tar med sig EM-pokalen hem”.

De Telegraaf (Holland) har för närvarade en omröstning bland sina läsare om potentiella kandidater till den vakanta förbundskaptensposten. ”Van Gaal favorit”, är rubrik över ett uppslag. Bland de tio namnen ledde på tisdag morgon Van Gaal med 40 procent av rösterna, före Klinsmann med 16 procent och Frank De Boer med 15 procent.

Publicerad 2017-03-28 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå