POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Kampen om Sánchez - Chelsea och United slåss förgäves?

ENGLAND

The Sun visar att landslagsuppehållet är över och ligan ännu inte igång. Det är spelarrykten som står på menyn i dag. Till förrätt bjuder The Sun på, ”Edens nya avtal: Chelsea erbjuder 300 000 pund i veckan för att behålla stjärnan”, som Real Madrid påstås hungra efter. Till huvudrätt presenterar The Sun ”Exklusivt: José lägger 40 miljoner pund för Dier”, Tottenhams stjärna. Till efterrätt finns ”Exklusivt: Moussa säkrad”, att Tottenham är övertygade om att ha klått Man United och Chelsea i kampen om Celtics 20-åriga målmaskin Moussa Dembélé.

Daily Mirror låter ett populärt kvällspressalternativ till rykten (samt sex och våld) dominera: raseri. ”Klopp goes bananas over Lallana”, tycks vara ett tämligen misslyckat rim för att förmedla att Liverpooltränaren är ”rasande över att den skadade mittfältaren användes i Englands båda matcher, och nu kommer att missa FEM matcher”. Men silly season finns med i form av ”Arsenal kräver 50 miljoner för Alexis Sánchez”.

The Guardian uppger att ”Chelsea har Alexis Sánchez som nummer ett på shoppinglistan i sommar”. Enligt tidningen har tränaren Antonio Conte sagt till klubbledningen att han vill ha chilenaren.

Goal ser konkurrens. För Manchester United är enligt sajtens uppgifter intresserade av att värva Arsenals bångstyriga duo Alexis Sánchez och Mesut Özil. Några ytterligare uppgifter som stärker påståendet kommer inte, mer än att José Mourinho ”håller koll” på utvecklingen. Enligt Goals källor har Özil dock inga planer på att flytta från London till Manchester, vilket skulle göra ett klubbyte till United komplicerat.

Daily Mail å sin sida hävdar att intresset från Arsenals Premier League-rivaler inte tjänar något till. ”Gunners har beslutat att sälja Sánchez utomlands”, skriver tidningen, och lägger till att ”PSG, Juventus eller Inter är troligare destinationer om Arsenal säljer i sommar”.


ITALIEN

La Gazzetta dello Sport är nöjd efter Italiens seger (2-1 mot Holland). ”Debuter som låter höra om sig”. Tidningen fortsätter med, ”Ett ungt Italien dominerade mot Holland, med mål från Eder och Bonucci. Applåder för Donnarumma och de fem debutanterna”, som var D’Ambrosio, Gagliardini, Spinazzola, Verdi och Petagna. Men det var målskytten Eder som fick högst betyg, sju av tio. Förbundskapten Ventura myste, ”En fin trupp har fötts, om vi tar oss till Ryssland kan vi bli den verkliga överraskningen”. Från landskampskvällen fanns också dystrare besked. ”Ny smäll i landslaget – Pjacas knäskada gör Juve oroliga”. Några sidor längre fram ställer Gazzettan frågan, ”Är säsongen redan över?” för kroaten. Tidningen blickar också mot Napolis två möten med Juve (liga och cup) på San Paolo, och uppger att sammanlagt 100 000 åskådare är väntade.

Corriere dello Sport spinner vidare på temat med Napoli och publiken. ”Han kommer att punktmarkeras av 60 000”, syftar på Higuaíns återkomst till San Paolo på söndag, efter den kontroversiella övergången. Gårdagens landskamp tilldelas plats just under tidningsloggan, ”Italien bara kör, knockar även Holland”.

Tuttosport kastarå Juves vägnar ständigt lystna blickar på spelarmarknaden. I dag med ”Juves tjurfäktning”, och fortsättningen ”Fullständig spanskkamp: Barça vill ha Dybala, de vitsvarta kontrar med tre talanger i blickfånget: Asenio, Iñaki och Bellerín”. Spelare från Real Madrid, Atlético respektive Arsenal.

Tuttomercatoweb har synat Portugal-Sverige med tre toppar och tre floppar. Topparna är Cristiano Ronaldo, Gelson och Viktor Claesson. Om sistnämnda skriver TMW, ”Levererade på toppen av sin förmåga. Hans två mål var den naturliga följden av ett storslaget framträdande”. Flopparna var Cancelo, Granqvist och Johansson. Om Granqvist skriver TMW att det var ”en afton att glömma”, och om Johansson att han ”var som ett spöke hela matchen, och inte var till hjälp på något vis”.

 

SPANIEN

AS tycker att spanska landslagets ”Deulofeu satte Paris i brand” (2-0 mot Frankrike). Förklaringen kommer i att han ”Låga bakom straffen till första målet och satte själv det andra”. Bland övriga notiser märks, ”James lämnar Real Madrid i juni”, och tillägget, ”Klubben lämnar honom utanför reklamfotot för Fly Emirates”.

Marca är bara en av många tidningar som ger Piqué senaste utspel feta rubriker. Trots att det varit landskamp tillät han sig en ny attack på Real Madrid. ”Jag gillar inte de värderingar som Real Madrid signalerar, även om det finns spelare där som jag verkligen uppskattar och är vän med”, sa Piqué, och fortsatte, ”Vad jag inte gillar är hur man tycks dra i trådarna som styr landet. Den person som ställde Messi och Neymar till svars och bara lät Ronaldo gå fri, satt bredvid Florentino (Pérez, Real Madrids president) i direktörsboxen på läktaren. Jag gillar inte signalerna det sänder ut”. Åter med Real Madrid i fokus, men i lättsammare ton, kommenterade Piqué sedan bruket av videdomare, som under gårdagen gav favör till Spanien. ”I slutändan handlar allt om att ha vitt på sig”, sa han och skrattade, skriver Marca. Piqué välkomnade också ett användande av videodomare i La Liga.

Diario Sport är topp tunnor rasande. ”Skandal!”, är allt tidningen till en början får fram i frustration över Lionel Messis avstängning. Sedan finns bland annat en tillhörande notis, ”Konfidentiellt: Leo nedslagen av att göras till syndabock i kriget som fortsätter mellan det argentinska fotbollsförbundet och FIFA”. Spaniens landskamp i Paris får en betydligt mindre rubrik, ”Deulofeu, kung av Frankrike”. Ett svenskbesök breder ut sig under hela ytan vid tidningsloggan. Men så är motståndaren också Barcelona. FC Rosengårds retur i Champions League kommer med rubriken, ”Barça vill skriva in sig i historieböckerna”, vilket en semifinalplats skulle innebära.

Mundo Deportivo har också med Barças damer och Deulofeu härjningar som mindre rubriker. Men även här är det Messis avstängning som dominerar. ”Fifa-vendetta”, kallar MD beslutet.

 

FRANKRIKE

L’Equipe har storbildsskärm med domaren i fokus till rubriken ”Videosmäll”. Till den skriver tidningen att ”Med hjälp av videoassistans, som för första gången användes i Frankrike, nobbade domaren ett mål för Frankrike och gav ett till Spanien. Men Didier Deschamps mannar fick framför allt en fotbollslektion” (0-2 mot Spanien).

Le Parisien beskriver det på förstasidan som att ”Frankrike fick stryk av Spanien och video”. Tidningen delar ut mycket låga betyg till hemmalaget. Högst får Lloris, med bara fem av tio. Jallet, Umtiti och Gameiro får lägst, tre. Le Parisien har också ett besked om Paris SG. ”Emery få stanna under villkor”, lyder rubriken, som följs av, ”Nasser Al-Khelaïfi hat tagit beslutet att behålla den baskiska tränaren även nästa säsong. Om PSG inte råkar ut för en ny katastrof”. En ”katastrof” är enligt Le Parisien 1/ Att hamna på tredje plats i ligan och därmed tvingas till CL-kval. 2/ Att PSG går miste om samtliga titlar 3/ Att emiren av Qatar, lagets ägare, blandar sig i leken (det var han som låg bakom beslutet att kicka Laurent Blanc). Le Parisien uppger också att Leonard Jardim, Monacos succétränare, kan vara på väg att lämna klubben. Hans uttalade mål har sedan tidigare varit att inte lämna klubben förrän han vunnit en titel, vilket han har goda chanser att göra (Monaco är kvar i rejset om ligan, ligacupen, franska cupen och Champions League). Arsenal och Zenit pekas ut som möjliga destinationer.

France Football upprepar uppgifter som redan förekommit i amerikansk press förra veckan: Didier Drogba kommer att spela för Phoenix Rising FC i USL, amerikanska andradivisionen, framöver. Nytt är att France Football uppger att den 39-årige anfallaren är överens med Phoenix om ett treårskontrakt. I Phoenix Rising spelar Shaun Wright-Phillips, som Drogba en gång i tiden spelade ihop med i Chelsea.

 

TYSKLAND

Bild gör stort nummer av ”Drograzzia hos ex-Bayernstjärna” på tidningens förstasida. Spelaren? Christian Lell, som spelade ett 60-tal matcher för Bayern mellan 2003 och 2010, men nu lirar i lilla TSV Weyarn. Från fotbollsmarknaden uppger Bild att Atlético och Tottenham är intresserade av Hoffenheims stortalang Nadiem Amiri, 20, som knackar på det tyska a-landslagets dörr.

Sport Bild tar sikte på helgens match mellan Schalke och Dortmund med ”Talangernas superderby”, och en massa unga ansikten från de båda klubbarna. Förstås inte plats för Alexander Isak. Ännu. I tidningen finns också ”Avslöjar: Tuchel har träffat Dahoud”. Dortmund är ute efter Mönchengladbachs eftertraktade 21-årige mittfältare. Om det blir en flytt för Dahoud är Mönchengladbach i sin tur intresserade av att ersätta honom med Freiburgs Vincenzo Grifo, uppger Sport Bild. En annan rubrik blickar kanske fastnar vid är ”Özil: Jag håller tummarna för Bayern”, som möter Arsenalmittfältarens förra klubb Real Madrid i Champions League.

 

ÖVRIGT

Record (Portugal) tycks anstränga sig för att ge Portugals match (2-3 mot Sverige) så lite utrymme som möjligt. En pyttenotis längst ned på förstasidan blir det, ”Ronaldo och Gelson glänste”. A Bola förpassar också landskampen till ett litet hörn. O Jogo ger i alla fall matchen sitt fulla fokus, men då under rubriken ”Nödlandning”, och uppföljningen ”En kväll där tankarna flög iväg till Porto-Benfica, och som räddades av Ronaldos mål till Madeiraborna”. Diário de Notícias menar att ”Claesson tog med sig isen som kylde ner Ronaldos fest”. Maisfutebol konstaterar att ”Claesson förstörde Ronaldos fest”, och skriver sedan i sin summering att ”Cancelo gjorde visserligen ett självmål som bestämde själva resultatet, men det var svenskarnas envishet att lämna Madeira med en seger som i slutändan gav resultat”.

TyC Sport (Argentina) pratade före natten match (0-2 mot Bolivia) med Armando Pérez från AFA (alltså Argentinas fotbollsförbund, även om Fifa kan uppfatta organisationen som lika stökiga som Antifascistisk aktion). ”Vi kommer att överklaga avstängningen” av Messi, försäkrar han, och beskriver Fifas beslut som ”ovanligt”. Jorge Miadosqui, som sitter i landslagsledningen, uppger att ”Messi är ledsen, precis som vi andra”.

De Telegraaf (Holland) har ”Robben vill ha inflytande i tillsättande av nästa tränare”. Holland letar ny tränare efter sparkade Danny Blind, och den holländska stjärnan säger att ”Vi vill vara delaktiga i den processen. Wesley Sneijder och jag har spelat 14 år i det holländska landslaget”, påpekar Robben, ”Vi har, tror jag, en god uppfattning om vem som kommer att passa gruppen”.

Publicerad 2017-03-29 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå