POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Alexis Sánchez: ”Jag vill spela för vinnare”

ENGLAND

Daily Mirror upplåter utrymme för ”Ultimatumet från Arsenals kontraktsrebell”. Det handlar om Alexis Sánchez, och det handlar om feta rubriken ”Jag vill spela för vinnare”. Till chilenska El Gráfico sa nämligen anfallaren. ”Jag trivs i London och vill avsluta mitt kontrakt här”, men lade, frustrerad över Arsenals tillkortakommanden till, ”Jag vill stanna i staden och i laget, men i ett lag som är vinnare, som har vinnarmentalitet”. Därav Mirrors tillägg, ”(som Chelsea då, Alexis?)”. Det är samma tolkning som El Gráfico också gjorde.

The Sun har andra förslag till Chelseas anfall. ”Exklusivt: Morata v Lukakau”. Enligt The Sun vill tränare Antonio Conte ha spanjoren, men tekniska direktör Michael Emenalo är ute efter belgare. Fajt, fajt, fajt. det finns en ansträngd ordlek, ”He’s David De stayer” (i stället för ”Gea”, rimligen för att det är nära ”goer”, alltså någon som ger sig iväg). Den mynnar ut i att Man United planerar att slänga fram ett saftigt kontrakt till målvakten i sommar, för att hålla honom borta från Real Madrid.

Daily Star ger ”Zlat: I’ll stay”, alltså gårdagens uppgifter, störst utrymme. Men liksom halva världen kan tabloiden inte låta bli att ge sig på Cristiano Ronaldo-statyn, den konstnärligt utformade/deformerade byst som placerats vid flygplatsen i Madeira. ”Is that really the bust you can do?”, fnissar Mirror via en pratbubbla.

The Times kan, trots sin traditionellt konservativa utformning, inte heller stå emot att håna CR7-bysten. Bilden av den på sportettan är riktigt stor, texten är ”Det här ska föreställa en av världens bästa idrottsmän”.

Metro tar upp samma tråd, eller byst, och levererar ordvitsen, ”Where did it all go Ron?”. Tidningen lägger annars störst vikt vid Mourinhos senaste tirad, mot vänskapslandskamper. ”Jag är helt emot vänskapslandskamper. Jag anser att vänskapslandskamper för landslaget bara fyller en funktion inför mästerskap, exempelvis ett par veckor före VM. Men mitt i säsongen, blandat med kvalmatcher, jag tycker inte det är vettigt”, säger Mourinho.

Daily Mail uppger att Arsène Wenger sagt till klubbledningen att han vill stanna två år till i klubben. Enligt tidningen ska Wenger ha meddelat klubbledningen det i samband med ett möte förra veckan.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport suger vidare på karamellen med med smak av framtidstro efter de många landslagsdebutanterna häromdagen. ”Italia 90 – en VM-generation”. Tidningen tror och hoppas att Italien kan skörda frukterna av den nya generationen, särskilt efter VM 2018. På bild finns Romagnoli (Milan), Spinazzola (Atalanta), Petagna (Atalanta), Donnarumma (Milan), Belotti (Torino) och Gagliardini (Inter). Tidningen uppmärksammar också ”Vrede efter Pjacas korsbandsskada”. Kroaten blir borta sex-åtta månader, och bland annat Perisic, landslagskollegan i Inter, har gått hårt åt det egna förbundet, för vänskapslandskampen mot Estland på en dålig plan.

Corriere dello Sport menar att ”Inter har bestämt sig: Pioli stannar”. Tidningen fortsätter med att ägaren ”Suning bekräftar att han kommer att leda den stora nystarten. Laget ska bli mer italienskt. Verratti och Berardi första mål”. Inför dubbelmötet på San Paolo mellan Napoli och Juventus, har CdS pratat med Ciro Ferrara, som har ett förflutet i båda klubbarna. ”Jo, Napoli, ni kan slå Higuaín”, lyder citatrubriken, som följs av att annat utslätat citat, ”Juve är väldigt starkt, men det kan gå hur som helst”.

Tuttosport drar slutsatsen, ”Pjaca sönder, revolution på transfermarknaden”. Tidningen menar att långtidsskadan på kroaten innebär att Juventus måste tänka om på transfermarknaden. ”Redo att pressa på för Bernardeschi, men behöver ytterligare en anfallare. Se upp för Sánchez, som verkligen vill tillbaka till Italien”.

 

SPANIEN

AS är en Madridtidning. Här gör man sig inte lustig över någon Cristiano Ronaldo-staty. Här är det bara ”Cristiano Ronaldos flygplats”, och en stor bild på den jäkla flygplatsen på Madeira. Lämpligt nog med ett plan från flygbolaget ”Monarch” på. AS påtalar vidare att det råder ”Indignation i Madrid” efter Piqués uttalanden i Paris i går. Då sa Barcelonasspelaren bland annat, ”Jag gillar inte de värderingar som Real Madrid signalerar, även om det finns spelare där som jag verkligen uppskattar och är vän med. Vad jag inte gillar är hur man tycks dra i trådarna som styr landet”. Uttalandet har retat förbundet och Real Madrid, men från Real håll är responsen enligt AS, ”Det bästa svaret bli El Clásico den 23 april, för Real Madrid pratar via fotbollen”. AS har även uppgiften att ”Bayern har Carrasco som främsta mål”. Atléticospelaren har en utköpsklausul på 100 miljoner euro. Tidningen skriver också att Atlético i sin tur är ute efter Arsenals omskrivna chilenare Alexis Sánchez.

Diario Sport gör ett större nummer av Real Madrids reaktion. ”Piqué tänder Real Madrid”, skriver tidningen, och menar att Barçaspelarens uttalanden ”orsakat en jordskalv i huvudstaden”. Tidningen tar också upp försvarstalet till Piqués förmån från Barcelonas vicepresident Jordi Cardoner i går. ”Piqué har inte berättat några lögner. Barça står alltid på sanningens sida”, sa Cardoner. Fortsättning följer. Garanterat. För andra dagen i raden vilar tidningsloggan mot en bakgrund av damfotboll. ”Historiska!”, skriver Sport om Barcelona, som vann mot svenskt motstånd (2-0 mot FC Rosengård) och för första gången tog sig till semifinal i Champions League.

Mundo Deportivo är nästan förväxlande lik Sport: Piques kontrovers som tar störst plats och Barça-damernas historiska seger bakom tidningsloggan.

Cadena Cope har mer damfotboll, ”Real Madrid kommer att skapa ett icke-professionellt fotbollslag”. Det innebär att klubben får en damsektion, men alltså inte satsar på något proffslag som det tidigare fanns planer på och som de flesta andra spanska storklubbar redan har. Orsak? Investeringen hade varit för stor, och dessutom inte gett någon avkastning eller varit till gagn för de yngsta, skriver Cope.

 

FRANKRIKE

L’Equipe tar sig an stundande toppmötet Monaco-PSG med ”Mbappé-PSG: Föreningen som aldrig blev av”. PSG försökte vid två tillfällen locka Mbappé, uppvuxen i Paris storregion, men misslyckades. Först som ungdomsspelare, sedan när han skulle skriva på sitt första kontrakt. I stället valde den nya franska stjärnskottet Monaco. Franska damlag får en helsida. Både PSG (4-0 mot Bayern München) och Lyon (0-1 mot Wolfsburg) är vidare till CL-semifinal.

Le Parisien drar på sporten stort om att ”Rabiot förlänger inte utan garantier”. I ingressen kommer förklaringen med att ”PSG-mittfältaren vill för närvarande inte skriva på ett nytt kontrakt. Liksom Verratti avvaktar han att klubben visar sig ambitiös på spelarmarknaden i sommar innan han bestämmer sig”. Det innebär att beslut om hans framtid kommer att dra ut på tiden i flera månader, och Le Parisien avslutar med att påpeka att, ”särskilt Premier League, som är den liga han gillar mest, välkomnar honom alltid med öppna armar”.

 

TYSKLAND

WAZ uppger att ”Gladbachs Dahoud har valt Dortmund”. Tidningen försäkrade sent i går eftermiddag att den tyska U21-landslagsspelaren nu bestämt sig för klubbyte i sommar. Dahoud har en utköpsklausul på drygt tio miljoner euro. Sport Bild uppgav tidigare i går att Dortmunds tränare Tuchel haft ett möte med Dahoud. Enligt WAZ har mittfältaren nobbat Liverpool.

Bild levererar nya uppgifter, ”Klopp mot Tuchel: Fajt om Dahoud”. Enligt tidningen har Liverpool lämnat ett bud på långt över sommarens utköpsklausul. ”Totalt sett rör det sig om 25 miljoner euro!”, skriver Bild, ”Den engelska klubben erbjuder tysk-syriern hela 7,5 miljoner euro i sign-on-bonus”. Enligt Bild har Mönchengladbach inte heller helt gett upp förhoppningarna om att behålla Dahoud. Tidningen har också en kortare intervju med Branimir Hrgota, som inte är helt nöjd med experten Thomas Berthold, som kritiserat Frankfurts anfallare för att springa för mycket och därför vara ofokuserade i avsluten. ”Han gillar att påstå det, men han måste förstå att vi inte är Dortmund eller Bayern. Vi har inte den toppkvaliteten. Vi är ett lag där alla måste jobba för varandra. Även springa mer. Det är vår spelstil och den har gjort oss starka, och därför ligger vi fortfarande på sjunde plats. Hallå!? Sjunde plats! Det är inte illa. Det såg annorlunda ut förra året. Man kan inte alltid se allt så negativt”, påpekar Hrgota. Den svenska anfallaren har liksom hela laget haft det tungt på senare tid, men är nöjd med klubbytet från Mönchengladbach i somras. ”Även om jag vet att jag kan bättre och behöver göra bättre ifrån mig, så skulle jag vilja påstå att jag utvecklats i Eintracht, jag är lite klokare i mitt spel. Jag gjorde helt rätt i bytet till Frankfurt”.

TZ uppger att ”Neuer var tvungen att bryta träningen” med Bayern i går och uppsöka läkare. Men tidningen hade inga nyheter om det var någon skada av allvarligare karaktär.

Kicker har i veckans sista nummer inte oväntat ”Duellen i Ruhr” som topptema. Schalke tar emot Dortmund på lördag. Bland flera ämnen kring derbyt, som klottrigt placeras ut i klubblagsfärgerna på förstasidan, finns en intervju med Dortmunds sportchef Michael Zorc. ”Värva en Schalkespelare? Det kan man aldrig utesluta”, lyder ett citat som Kicker dra på. Tidningen uppger att vidare att ”Fyra jättar försöker locka Kimmich”, Bayerns unga stjärna. Två av dem är Manchester United och Manchester City.

 

ÖVRIGT

Dagbladet (Norge) fångar upp en välkänd debutant i Rosenborgs seger i Mästarfinalen (2-0 mot Brann), som inleder säsongen: Nicklas Bendtner. Det omskrivna nyförvärvet spelade en timme och låg bakom det sista målet. ”Det var väl inte bästa tempo på mig i dag, men det var härligt med en målgivande passning. Både Rosenborg och jag är på rätt väg”, slog Bendtner fast. Rosenborgs tränare Kåre Ingebrigtsen fyller i: ”Det var skönt att få igång honom. Får han bara växla upp stegvis, så kommer han att bli en mycket, bra spelare för Rosenborg i år, vänta och se”, myser Ingebrigtsen.

La Nación (Argentina) uppger att Lionel Messi nu försvarat sig mot avstängningen med, ”Jag riktade aldrig orden mot den assisterande domaren, jag sa dem bara rakt ut i luften”. Hmm….

Publicerad 2017-03-30 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå