POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Svenska spelare inblandade i dansk skattefint

ENGLAND

Daily Telegraph lockar med ”Exklusivt: Liverpool riskerar övergångsförbud efter olovlig kontakt med minderårig spelare. Det gäller ett fall med en akademispelare i Stoke City, och enligt Telegraph förhandlar Liverpool med Premier League för att nå en överenskommelse kring straffet. Böter, möjligen förbud från handel med akademispelare, är att vänta.

Daily Mirror bjuder på ”Capitol Gold”, hämtat från en radiostation, men som syftar på en chilensk guldklimp i huvudstaden. ”Wenger: Vi är fortfarande det enda laget i London…och Sánchez ska ingenstans”. Det är svaret på spekulationerna om att den anfallaren flörtade med Chelsea när han sa att han vill spela i ett vinnande lag. Får man tro Mirror lär det bli större jaktlycka för Chelsea med en annan spelare, ”Exklusivt: Blues leder jakten på Virgil”. Enligt tidningen tror sig Chelsea ha övertaget på Man City i kampen om Van Dijk, var prislapp väntas hamna på cirka 50 miljoner pund.

Daily Mail skriver att ”De Gea har INTE någon utköpsklausul”, vilket motsäger uppgifter i Spanien om att Real Madrid skulle kunna köpa ut Unitedmålvakten för 52 miljoner pund. Minst 66 miljoner pund lär spanjoren kosta, menar Daily Mail.

The Guardian-journalisten Jamie Jackson analyserar, ”Hur lyckades José Mourinho göra Manchester United till De Oövervinnerliga?”. Laget har nu 18 raka matcher utan förlust i ligan. Mittbackarna Rojo-Jones ringas in, liksom Herrera på mittfältet. Men det finns förstås fler. ”Ibrahimovics roll som beskyddare och målgörare – 11 på 16 matcher – är knappast okänd. Men hur mycket han bär United på sina axlar, och varför Mourinho desperat söker ännu en toppavslutare som Griezmann, illustreras av att svensken också är den spelare som skapat flest mål i laget (fyra)”, skriver Jackson, och lägger till, ”Ibrahimovics agent Mino Raiola pekar med all sannolikhet på allt detta i förhandlingarna med United om ytterligare ett år för nr 9”.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport har två matcher, två lag, men en person i strålkastarljuset: Gonzalo Higuaín. ”Den förlorade sonen”, som tidningen skriver med stora bokstäver, inför Napoli-Juve på San Paolo gånger två (liga och cup). Tidningen synar vidare ekonomin i Serie A-klubbarna, och kommer till slutsatsen ”Intäkterna ökar, men det gör också skulderna”. Över ett uppslag inne i tidningen är rubriken, ”Serie A i den röda zonen”. Men Turinklubbarna Juventus och Torinos ses i alla fall som ”goda exempel”.

Corriere dello Sport tar sig an superdrabbningen på San Paolo på helt annat vis. Med ”Capello tar planen i besittning”, följt av huvudrubriken, ”Så här skulle jag spela”. Citat från Capello rullar sedan på med ”Sarris lag är väldigt underhållande och kan skapa problem för Allegri. Higuaín kommer inte att låta sig påverkas. Scudetton är redan hos Juve”. Längre upp på CdS:s förstasida finns ”Berardi till Inter, vändpunkten”. Därefter följer kommentar från Sassuolos vd Carnevali, ”Inter intresserade av spelaren? Vi inväntar bud…”.

Tuttosport har också med Neapelmatchens huvudfigur i ”Higuaín-San Paolo – gåshud och mål”. Men matchens största rubrik i dag är, ”Maradona: Jag röstar på Dybala”, som fortsätter med ”Paolo är ett fenomen likt Messi: ibland är han för kvick för Italien”. Tuttosport påpekar dock att Dybala på grund av skada fortfarande är ett frågetecken inför matchen, liksom Mandzukic.

 

SPANIEN

Marca bjuder på en förstasida som också täcker baksidan. Det är Iker Casillas som blickar ut över sin nuvarande hemstad Porto, men till rubriken ”Jag kommer för alltid att var tacksam till publiken på Bernabéu”. Det trots att relationen ibland var aningen ansträngd. ”Man måste ha mycket mod när man blir utvisslad på sin egen arena”, säger Casillas bland annat. Trotjänaren Casillas fick lämna Real genom bakdörren, men medger, ”Jag skulle gärna ta emot ett erkännande när jag slutar, men vi måste låta lite tid passera”.

AS gnuggar händer åt att ”Bayern är utan målvakt”. För Bayern är ju Real Madrids motståndare i CL om två veckor. ”Neuer opererades i foten i går, och andramålvakten Ulreich har skadat handen”. Realfans som gottar sig åt detta scenario bör inte läsa Bild längre ned. AS har också roat sig med att samla ihop klubbarna som är intresserade av att värva Isco från Real. Sju stycken handlar det totalt om, enligt AS: Liverpool, Chelsea, Man United, Juventus, Inter, FC Bayern och PSG.

Diario Sport sätter ”Konfidentiellt”-stämpel vid sin rubrik ”Ja, det vill jag”. Det är svaret från Unzué om tränarjobbet i Barça. Men frågan tycks ännu inte ställd. Valverde anses fortfarande i rejset.

Mundo Deportivo menar sturskt att ”Messi talar med fötterna” och är supermotiverad inför säsongsavslutningen med Barça. Fast MD lägger till att ”Leo är väldigt sårad av Fifas orättvisa straff”. Under vinjetten ”Top secret”, finns rubriken ”Ovationer för Piqué”. Enligt MD fick mittbacken ”applåder från lagkamraterna för sitt mod i det han säger”.

Cadena Cope noterar att Sevilla i går kväll bekräftade att hyllade sportchefen Monchi lämnar klubben. Ytterligare detaljer kommer under dagens presskonferens. Monchi väntas nu byta Spanien mot Italien och AS Roma.

 

FRANKRIKE

L’Equipe har svaret. ”Han kan rädda PSG:s säsong”. Det handlar om Javier Pastore. Argentinaren har hittar formen efter alla skadebekymmer och kan bli en nyckelspelare när PSG försöker försvara sina tre franska titlar; ligan, ligacupen och franska cupen. PSG får för övrigt klara sig utan Marquinhos, som är skadad, när laget i morgon möter Monaco i ligacupfinalen. Mer PSG. Klubbpresidenten Nasser Al-Khelaïfi vill att PSG:s värde ska fördubblas fram till 2020, till 1,5 miljarder euro. En av åtgärderna kan bli att arenakapaciteten utökas till 60 000, skriver L’Equipe. KPMG värderade både Real Madrid och Man United till cirka 2,9 miljarder euro efter förra säsongen. Chelsea, sjua på listan, låg på just 1,5 miljarder euro.

Le Parisien närmar sig ligacupfinalen med ”Draxler: Vi är fortfarande det bästa laget”. Samtidigt framkommer tydligt att Barcelonamatchen lämnat djupa svår. På frågan om matchen till slut suddats ut, svarar Draxler, ”Jag tror inte den går att sudda ut”. Tre veckor har gått. ”Den första tiden var svår, jag ville inte prata om det. Men, ja, vi tänker fortfarande mycket på det. Vi hade en stor chans och vi tog den inte”. Le Parisien skriver också att drygt 58 000 åskådare är väntade till ligacupfinalen som spelas i Lyon. Av dem är 12 000 PSG-fans och ungefär hälften så många Monacofans.

 

TYSKLAND

Bild har med ”Neuer blixtopererad!” på förstasidan, och kunde även haft med att Bayerns reservkeeper Svein Ulreich skadade sig i går. Men de goda nyheterna är att Ulreich väntas kunna spela redan mot Augsburg i morgon, och att Neuers operation gick bra. Han bör vara tillbaka till första CL-kvartsfinalen mot Real Madrid den 12 april. Bild, som var så fel på Dahoud-uppgifterna i går, försöker i dag rädda ansiktet med att Liverpool visst kom med ett bud, men att 21-åringen då redan bestämt sig – vilket var just vad WAZ redan hade skrivit. Bild försöker också sudda ut fadäsen med att komma med lite exklusiva uppgifter om summor i dag. Övergången från Mönchengladbach är som bekant tio miljoner euro, men kan stiga med ytterligare fem genom olika bonusar. Dahoud själv får en rejäl löneskjuts. Från dagens 1,5 milj euro om året till fem milj euro/år.

Kicker har också bekräftelse på att Dahoud inte är enda profilnamn att lämna Mönchengladbach i sommar. Klubben har länge försökt köpa loss inlånade Andreas Christiansen. Men sportchefen Max Eberl medger nu: ”Han måste återvända till Chelsea”. Mönchengladbach har lånat den danska landslagsbacken två säsonger.

 

ÖVRIGT

TV2 (Norge) är en av alla tv-kanaler som Man United-tränaren José Mourinho avlagt visit hos under landslagsuppehållet. Zlatans namn dyker förstås också upp, ”Jag anser att en spelare som har vunnit två titlar med klubben och gjort mål på Wembley, redan erövrat ligan”, och repeterar i det närmaste Zlatans ord från i januariHan har fått respekt från fansen och experterna, som väldigt gärna kritiserar. Vi kommer inte vinna ligatiteln, men Zlatan kan leda oss till Champions League. För att uppnå fullständig framgång måste man emellertid vinna allt”, säger Mourinho i en till synes ogenerad flört med Zlatan att fortsätta satsningen i United.

Politiken (Danmark) tar på nytt fram vinjetten ”Football Leaks”, i dag till rubriken, ”Nya siffror: Danska toppklubbar och spelare fintar med skatt för miljoner”. I ingressen skriver Politiken att ”Nästan åtta av tio kronor till fotbollsagenter betalas nu av fotbollsklubbar, visar en ny rapport. Potentiellt kan det röra sig om skattefiffel för miljoner”. Tidigare har det varit främst spelarna som betalat agenterna som de anlitar. Som exempel tar tidningen upp FC Köpenhamn som 2016 betalade åtta miljoner danska kronor (nästa tio milj svenska kr) till agenter. Och här vävs två svenska namn in. ”Bland annat hyrde FCK in spelarnas agenter i förhandlingarna med Erik Johansson, Jores Okore, Stephan Andersen och Mikael Antonsson”, skriver Politiken.

Publicerad 2017-03-31 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå